Stop met racisme en slavernij slachtofferrol te spelen

Screenshot (90)

(Door: “Balkanske priče”)

Slavernij is een kwestie van macht, niet van ras. In Azië was slavernij gewoon, je was meester en je had slaven, nog ver voor dat ook maar één blanke ooit Azië had betreden. De geschiedenis van de slavernij heeft ons geleerd dat mensen altijd misbruik zullen maken van ongebreidelde macht over anderen, ongeacht welke huidskleur ze hebben. Net zoals Europeanen Afrikanen tot slaaf maakten, maakten ook Noord-Afrikanen Europeanen tot slaaf. Sterker nog: in de Verenigde Staten en de dertien koloniën aan de oostkust van Noord-Amerika waren meer slaven uit Europa dan slaven uit Afrika. Volgens diverse historici, waaronder Robert C. Davis, belandden er tussen 1530 en 1780 tot 1,25 miljoen blanke slaven in Noord-Afrika. West-Afrikanen werden gewoon ook tot slaaf gemaakt door andere West-Afrikanen, die sterker, machtiger en beter bewapend waren, en daarnaast door Arabieren. Miljoenen zwarte slaven werden door zwarten en Arabieren buitgemaakt en verkocht…

Lees verder>>>
Balkans Chronicles

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Censuur, demoniseren, Desinformatie, Geschiedvervalsing, Historie, Hypocrisie, Links fascisme, meningsdictatuur, Naïviteit, onwetendheid, provoceren, Racisme, Rotzakken, Slavernij, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

12 reacties op Stop met racisme en slavernij slachtofferrol te spelen

 1. Rensk. zegt:

  Daar gaan ze niet mee stoppen. Mensen als Halsema Rob Jetten en al dat linkse gespuis zitten de boel op te ruien en gebruiken daar mensen voor met een laten we voorzichtig zeggen iets mindere intelligentie. Ook mensen, die om te kopen zijn en dat zijn er velen als het om geld gaat. Onderling steken ze intussen ook messen in de rug bij elkaar. Zoals b.v. die groenlinkse turk die op de buis verkondigd dat het neerhalen en bekladden van standbeelden geen vandalisme is, want het vandalisme behoort bij de denkwijze van meneer en dan mag het. Overigens het ware kenmerk van het communisme. Regels zijn er voor het proletariaat en niet voor de elite van het proletariaat. Bovendien denk ik dat deze Turk en de wethouder van Amsterdam van Groen LInks Wassink elkaar in de haren zitten en daarvoor de standbeelden weer gebruiken. Want Heer Wassing (die kale) is tegen het neerhalen van standbeelden. Strookt dan weer niet met hoe ik de man heb gevolgd. Trouwens niks strookt bij die lui. Je weet nooit wat je er aan hebt. Brrrrrrrr eng volk.

  Geliked door 4 people

 2. Het zou grappig kunnen zijn dat al die “racisme” schreeuwers niet gehinderd worden door enig historisch besef, niemand staat erbij stil dat Nederland slechts verantwoordelijk was voor 5% van de trans-Atlantische slavenhandel.
  Geen hond die zich afvraagt waarom er in Arabische landen geen negerminderheid te vinden is (negerslaven werden op middeleeuwse wijze gecastreerd).
  Een dorp op Banda uitmoorden als antwoord op het vermoorden van een handelsdelegatie wordt meteen een genocide genoemd.
  Oh die zwarte slaven die hadden het zo slecht, gemakshalve staan we er even niet bij stil dat de Nederlandse bevolking nou ook niet bepaald in een luilekkerland verbleven, de armoede was gigantisch en het leven van zeelui was dramatisch slecht.
  Voor het minste of geringste vergrijp werden absurd hoge (lijf)straffen gegeven.
  Nederlandse zeevaarders kwamen tot in China, ooit gehoord over Chinese slaven? Indonesië werd een kolonie maar van werkelijke slavernij was geen sprake.

  In Afrika wel, zou dat wellicht kunnen komen doordat de bevolking daar nog lager stonden dan barbaren en dat ze mede daardoor als een lagere mensensoort werden gezien?
  Cultuur? Welke dan naast het elkaar uitmoorden tijdens stammenoorlogen ?
  Hun “cultuur” leek nog het meest op die uit het stenen tijdperk.

  Geliked door 4 people

 3. koddebeier zegt:

  mits gelovig want anders kreeg je niets !!

  Geliked door 1 persoon

 4. droevige mof zegt:

  Het is opvallend dat islamitische lobbygroepen duidelijk terughoudend zijn om deel te nemen aan de antiracismecampagne. En dit is precies de zwakte van deze DS-actie. Het lukt niet om de individuele groepen bij elkaar te brengen.

  Geliked door 2 people

  • In Groot-Brittannië noemt men dit nationalisten, dat wordt in Nederland door de media al snel vertaald als “extreem-rechts” terwijl het daar minder dan niks mee te maken heeft.
   En ook nu zie je weer dat wat er vooraan loopt nou niet bepaald de fine fleur van Engeland is, dat ze de zaak waar voor gestreden wordt meer kwaad dan goed doen dat is voor hun niet interessant als ze maar kunnen rellen.

   Geliked door 1 persoon

 5. Meine zegt:

  Lang geleden was er het “horigen”-systeem, en “lijfeigenen”, ook een vorm van slavernij. In een tijd dat de meeste Europeanen nog nooit een neger gezien hadden…..

  Slavernij was een gevolg van oorlog, van een bepaalde religie, van “minderbegaafdheid”, en van criminelen die veroordeeld werden in slavernij. Dus alleen “Oorlog” en “Religie” zouden onrechtvaardig zijn. Oorlog heeft geen spelregels. En dat het lidmaatschap van een bepaalde religie, rechten zou geven over “ongelovigen” is zelfs erger dan een “Oorlog”. Gewoon, omdat het een continue “Oorlog” is. Euh,.. welke religie was dat ook alweer ?

  Minderbegaafden hadden in de slavernij een bepaalde zekerheid, en zouden anders toch niet overleven. Voor de positie van criminelen is wel duidelijk, ook al zal nu niemand het vandaag de dag eens zijn met deze “wetten”.

  En alle negers slaven ? Nee. Er waren 311 negers in de zuidelijke staten die slaven hadden, voor de Burgeroorlog in de USA. En in 1741 promoveerde een neger in Leiden, Jacobus Capitein. Wat jammer dat hij net in zijn dissertatie slavernij goedkeurde, en later zelf in de slavenhandel ging.

  Geliked door 2 people

 6. Jules Vismale zegt:

  Ach, die linkse anti-racisten weten zelfs nog niet eens dat de drie grootste linkse extremisten en klootzakken van Russische dictators; Vladimir Lenin, Lev Trotski en Jozef Stalin, na WO I ook miljoenen Russen en niet-Russen tot slavernij brachten, wreed vervolgden en met miljoenen lieten doden of verhongeren, iets wat ze al van de tsaren hadden afgekeken!
  Stalin heeft in de jaren ’20 a ’30 doelbewust miljoenen Oekraïners, Wit-Russen, Russen en talloze bewoners van de Krim en de Kaukasus laten doodhongeren, fusilleren, laten deporteren naar Siberië en het complete boerenbestand daar om zeep geholpen! En hebben die anti-racisten bijvoorbeeld ook niet door dat zelfs in China Mao Zedong precies hetzelfde deed met tientallen miljoenen Chinezen? Die vent leek zijn eigen volk, gelijk aan de drie opgenoemde tirannen, eveneens gruwelijk te haten maar vreemden boven anderen te verkiezen!
  Adolf Hitler heeft daarbij miljoenen blanke Europeanen evengoed to slavernij veroordeeld wat miljoenen mensen het leven kostte waaronder de joden en denken ze nou echt dat de anti-racisten dat ook nog gaan gebruiken in hun demonstraties? Vergeet het maar!

  Like

 7. Bas zegt:

  https://www.breitbart.com/politics/2020/06/08/outrage-at-democrats-wearing-kente-cloth-during-moment-of-silence-so-woke-it-actually-feels-racist/

  Verontwaardiging over democraten die Kente-doek dragen tijdens het moment van stilte: ‘So Woke It Actually Feel Racist’

  Democratische wetgevers, onder leiding van huisspreker Nancy Pelosi (D-CA), worden geconfronteerd met een overweldigende terugslag nadat ze ervoor hebben gekozen Kente-kleding te dragen tijdens hun bijna negen minuten durende stilte in een show tegen politiegeweld. Veel gebruikers op sociale media hebben hun motieven in twijfel getrokken en hebben hen beschuldigd van het missen van het doel.

  Pelosi en andere democratische wetgevers, waaronder Sens. Kamala Harris (D-CA), Cory Booker (D-NJ) en Chuck Schumer (D-NY), namen maandag acht minuten en 46 seconden een knie als blijk van solidariteit met Amerikanen die protesteren tegen politiegeweld en zich de doden herinneren, waaronder George Floyd, Michael Brown en Trayvon Martin. De democraten knielden samen, de meesten droegen Kente-stof – een speciale stof met een diepe en betekenisvolle oorsprong geworteld in West-Afrika – in een schijnbare poging om verdere solidariteit met de zwarte gemeenschap te tonen. Hun poging leek echter voor velen plat te vallen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s