Negen redenen waarom biomassa een heel slecht idee is

Screenshot (7)

(Door: “Cultuur onder Vuur”)

Biomassa is de gedoodverfde opvolger van aardgas. Als het aan kabinet Rutte-III ligt, warmen we onszelf voortaan op met elektriciteit opgewekt door het verbranden van houtsnippers. In de praktijk is het onwerkbaar. Zelfs coalitiepartijen D66 en ChristenUnie draaien bij. Wat is er dan mis met biomassa?

1. Biomassa is geen innovatie

Een stokpaardje van klimaatlinks is dat we moeten innoveren. We moeten nieuwe energiebronnen vinden als alternatief voor olie en steenkool. Maar hoe nieuw is het verbranden van hout? We doen het al sinds mensenheugenis. Biomassa helpt ons geen meter vooruit in de zoektocht naar alternatieve energiebronnen. Hoogleraar ecologie Louise Vet: “Het is deurtje open, hout erin, en deurtje dicht. Daar is wetenschappelijk gezien niets innovatiefs aan.”

Lees verder>>>
(h/t “Tistochwat”)
Cultuur onder Vuur

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Algemeen, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Desinformatie, gezond realisme, GroenLinks, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, klimaatfascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, Milieu, nieuw fascisme, onwetendheid, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

10 reacties op Negen redenen waarom biomassa een heel slecht idee is

 1. Steven zegt:

  Als jij wat houtblokken in je openhaard gooit, dan krijg je oom agent aan je deur

  Geliked door 1 persoon

 2. Waar geld in het geding komt is waarheid het eerste slachtoffer, en het energie ‘beleid’ daar zijn vele miljarden mee gemoeid dus tel uit je winst.
  Enige tijd geleden stond er al een groot artikel in Elsevier over de misstanden in de Wieringermeerpolder en afgelopen week had Powned er een zeer goede uitzending over;

  Verliezers zijn de belastingbetaler en de bewoners van de polder waar maar liefst 140 gigantische windmolens werden geplaatst, de winnaars een stuk of dertig boeren die miljonair werden en de multinationals Google en Microsoft.
  Echt een aanrader om even 20 minuten uit te trekken voor dit verslag.

  Geliked door 1 persoon

  • Tineke zegt:

   Die Wiebus heeft er bij de belasting een bende van gemaakt,en hiermee scoort ie ook geen punten. Zet ie ook nog even de wethouder voor leugenaar weg.
   De arrogantie van de macht kent geen genade !

   Like

 3. Bas zegt:

  Ondertussen
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/06/baudet-noemt-minister-sluipmoordenaar-van-de-agrarische-sector-kamervoorzitter-eist-excuses-baudet-zegt-nee/

  Baudet noemt Minister “sluipmoordenaar van de agrarische sector”. Kamervoorzitter eist excuses, Baudet zegt ‘nee’

  In het debat over de stikstofwet noemt Baudet minister Schouten de “sluipmoordenaar van de agrarische sector”. Mocht deze wet er namelijk komen dan kunnen tal van boeren maar beter stoppen, hun wordt het werk onmogelijk gemaakt. Kamervoorzitter Arib was niet gediend van deze toon en vroeg Baudet om zijn woorden terug te nemen. Baudet weigert dit.

  Geliked door 4 people

  • Blaffertje zegt:

   Ik vind Baudet een bal en een fatje (ijdeltuit), maar hier heeft hij wel gelijk.
   Zoals ze het beleid in dit land nu willen maken voor de boeren, is het voor die mensen NIET meer werkbaar.
   Ze zijn meer met papieren en regeltjes bezig dan dat ze hun bedrijf kunnen runnen.
   Ze jagen onze boeren weg en daarmee de hoogwaardige kennis van onze agrariërs die in het buitenland, waar men niet zo rigide is, nog wel kunnen uitbreiden en normaal boeren zoals het moet.
   En zo verdwijnt er weer iets goeds va ons naar het buitenland.
   Sommige gevallen zijn zo schrijnend dat boeren zelfmoord hebben gepleegd omdat ze het niet meer aan konden vanwege de regels en kosten.

   Like

 4. Jan zegt:

  Boompjes

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Als in de USA alle bomen worden gekapt en in de biomassa ovens verstookt zijn tot “energie” dan heeft de USA voor maar een jaar elektriciteit. Daarna niets meer en alle bomen zijn op.

  De film Planet of the Humans van Michal Moore en Gibs staat weer op You Tube.

  Wie hem nog niet gezien heeft kijken! Doe het voor je kinderen en kleinkinderen en laat ze meekijken als ze oud genoeg zijn zodat het geen groenlinks stemmers worden.

  Nu ook in het Duits. Zal Mutti niet leuk vinden. Ga er maar aanstaan als je het hele land verziekt hebt met tienduizenden energie waardeloze windmolens en bruinkool kraters zo groot als de Grand Canyon in Colorado.

  https://www.bing.com/videos/search?q=planet+of+the+humans+youtube&&view=detail&mid=6F577F73BD416ABEE8FD6F577F73BD416ABEE8FD&&FORM=VDRVRV

  Like

 6. ronjaspers zegt:

  Biomassa is een drogreden,een keiharde leugen.De massale boskap heeft te maken met de uitrol van het 5G netwerk.Bomen houden de straling van het 5G netwerk tegen waardoor het niet goed functioneerd.

  Like

 7. Jade zegt:

  Het enige wat die knakkers op de agenda hebben
  staan is ontvolking. Alle maatregelen die worden genomen
  leiden naar hongersnood, zuurstofgebrek, armoede
  en moordpartijen uitgevoerd door overbodige import
  van “vluchtelingen”.
  Ik zou wel eens willen weten wat er zoal besproken is
  bij Bilderberg in Montreux.

  Like

 8. Blaffertje zegt:

  Kapitale oerbossen, de longen van de aarde die ons van zuurstof moeten voorzien, worden vernietigd omwille van de klimaatdoelen die men wil behalen. Bomen van honderden jaren oud worden binnen enkele minuten verbrand in een houtoven en dan wil men nog beweren dat het klimaatneutraal is. Bedenk daarbij dat de bomen worden gekapt, op vrachtwagens worden geladen voor transport naar een fabriek waar ze worden vermalen en tot pellets geperst, wederom in vrachtwagens worden geladen en daarna in schepen, om ze naar de biomassacentrales te brengen omdat ze veelal over zee moeten en veel hout uit Amerika en Canada komt wat naar Europa moet worden getransporteerd omdat wij in Europa grootverbruiker zijn. Hoe klimaat vriendelijk is dit? Helemaal niet.

  Alleen al de bewering dat een boompje, wat de naam boom niet mag hebben omdat het een formaat heeft van een satéprikker, meer CO2 opneemt dan een volwassen boom gaat al mank. Het blad van een boom of plant neemt CO2 op. Als je dan zo’n sprietje ziet met vijf blaadjes, dan kan een kind bedenken dat dit niet zoveel CO2 kan opnemen als een volwassen boom met misschien wel honderdduizenden bladeren.

  Laat me uitleggen.
  Een boom is alleen CO2 neutraal als hij een volledige cyclus doorloopt, van zaadje tot volledig vergaan, omdat al het door hem opgenomen CO2 dan weer in de grond opgenomen word en niet in de lucht terecht kan komen. Dit kan nooit bewerkstelligd worden in een houtoven die z.g.n. schone energie moet leveren en daarbij een veelvoud van CO2 uitstoot geeft. Er is maar één vorm van schone energie die eindeloos is en dat is kernenergie of thorium. Alleen dat kan de vraag van de ongebreidelde bevolkingsgroei bijhouden. Als men op deze manier doorgaat met biomassa, staat er binnen 10 jaar geen boom meer op deze planeet en als men daarbij bedenkt dat 80% van alle gekapte bomen voor biomassa alleen al naar Europa gaat en Nederland grootverbruiker is, hoe moet het dan als de hele wereld van energie moet worden voorzien opgewekt door biomassa?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s