Standbeelden van racisten neerhalen: Wanneer is Karl Marx aan de beurt?

Screenshot (38)

(Door: Reinhard Werner – Vertaling: E.J. Bron)

Op “n-tv” verbaast Wolfram Weimer zich erover dat de “antiracistische” beeldenstormers Karl Marx sparen. Behalve een ideologie die honderden miljoenen mensenlevens kostte, liet hij in zijn geschriften haattirades tegen Joden, zwarten, Slaven of kleine volkeren na.

epoch times

Niet alle – vaak uit de ontwikkelde burgerlijke bovenlaag afkomstige – activisten, die op dit moment in veel westelijke landen in naam van het “antiracisme” deelnemen aan de verwoesting van standbeelden, noemen zichzelf Marxisten. Ook velen die zich zo noemen, zou u niet als zodanig kwalificeren.

Political Correctness zou, volgens hun argumentatie, nog lang niet hetzelfde zijn als een gevestigd klassenbewustzijn. Desondanks valt op: standbeelden van Karl Marx zijn tot nu toe nog nergens in het vizier terechtgekomen van de beeldenstormers.

In Duitsland nog meer dan 500 straten genoemd naar Karl Marx

In Duitsland bestaan op dit moment volgens het project van “Che Seibert” uit Wuppertal nog 52 pleinen die naar de uit Trier afkomstige ideoloog zijn genoemd – en meer dan 500 straten, binnenplaatsen en lanen. Het zijn niet allemaal DDR-relicten: in Trier staat pas sinds enkele jaren een buitensporig groot bronzen standbeeld, dat de stad ter gelegenheid van de 200e geboortedag van Marx van de Communistische Partij van China als geschenk had gekregen.

Dat zijn poging, nadat “de filosofen de wereld alleen maar verschillend” geïnterpreteerd zouden hebben, deze te veranderen met meer dan 100 miljoen doden, totalitaire dictaturen, ellende en hongersnoden geëindigd is, bekommert zijn protagonisten niet. Per slot van rekening zou het daarbij nooit om het “echte” socialisme gegaan zijn.

Wat Wolfram Weimer op “n-tv” echter bezighoudt, is de vraag hoe neo-Jakobijnen, die zelfs India´s onafhankelijkheidsheld Mahatma Gandhi of Monty Python´s John Cleese tot “racisten” weten te bestempelen, het met hun eigen waarneming overeen kunnen brengen om Karl Marx ongemoeid te laten.

Deze, aldus Weimer, zou veelmeer “een van de ergste racisten” zijn geweest, en wanneer extreemlinks nu met moraliserende argumenten het sein geeft om het Bismarck-standbeeld bij Schloss Bellevue aan te vallen, dan zou Karl Marx pas goed neergehaald moeten worden.

Joden als “alomtegenwoordig antisociaal element”

In zijn geschriften, brieven en artikelen maakte Marx geen geheim van zijn afkeer van Joden, zwarten en Slavische volkeren. Aan zijn vriend Arnold Ruger schreef hij hoe “walgelijk” hij “het Israëlistisch geloof” zou vinden. Maar hij liet het niet alleen bij deze vorm van de “religiekritiek”, maar ging nog een stap verder. In zijn geschrift “Over de joodse kwestie” staat:

“Wat is de wereldlijke reden van het Jodendom? De praktische behoefte, het eigenbelang. Wat is de wereldlijke cultus van de Joden? De sjacheraar. Wat is zijn wereldlijke god? Het geld.”

Het Jodendom, aldus Marx verder, zou “een algemeen aanwezig antisociaal element” zijn, in de joodse religie zou “de verachting van de theorie, van de kunst, van de geschiedenis, van de mens als doel op zichzelf” opgesloten liggen, zelfs “de eigen vrouw wordt versjacherd”. In “Das Kapital” schreef Marx dat alle goederen “in werkelijkheid geld, innerlijk besneden Joden zijn, en bovendien wondermiddelen om van geld meer geld te maken”.

“Als nikker dichterbij het overige dierenrijk”

Tegenover zijn politieke concurrent Ferdinand Lassalle liet hij niet alleen zijn antisemitisme de vrije loop, maar ook zijn afkeer van zwarten. In 1862 schold hij hem uit als “joodse nikker Lassale”, dichtte hem “nikkerachtige opdringerigheid” toe en schreef:

“Het is me nu volledig duidelijk dat hij, zoals de vorm van zijn hoofd en zijn haargroei bewijst, van negers afstamt, die zich aansloten bij de karavaan van Mozes uit Egypte. Welnu, deze verbinding van Jodendom en Germanendom met de negerachtige fundamentele substantie moeten een wonderbaarlijk product voortbrengen.”

Ook zijn eigen schoonzoon Paul Lafargue belasterde hij als “negrillo” en “afstammeling van een gorilla” – aan Friedrich Engels schreef hij over hem dat Lafargue “het gebruikelijke litteken van de negerstam zou hebben: geen gevoel van schaamte”.

Toen Lafargue voor de gemeenteraad van Parijs kandideerde, schreef Marx aan Engels: “Mijn felicitaties aan Paul, le candidat du Jardin des Plantes – et des animaux. Omdat hij in zijn eigenschap al nikker een graad dichterbij het overige dierenrijk staat dan wij anderen, is hij ongetwijfeld de passende vertegenwoordiger voor dit district.”

“Volkerenafval […] tot op hun naam te vernietigen”

Ook voor de Slavische volkeren evenals voor kleine naties en volksgroepen, die hun zelfstandigheid wilden behouden, had Karl Marx alleen maar haattirades over. In het jaar 1853 schreef hij: “De Duitsers en de Scandinaviërs, die beide tot hetzelfde ras behoren, effenen alleen maar de weg voor hun erfvijand, de Slaven, wanneer ze met elkaar vechten in plaats van zich met elkaar te verbinden.”

In de “Neue Rheinische Zeitung” nr. 194 van 13 januari 1849 zei Marx dat er “geen land in Europa zou zijn dat niet in een of andere uithoek een of meerdere volkerenruïnes bezit.”

Gaels, Bretonen en Basken noemde hij “volkerenafval”, die “tot hun volledige uitroeiing of denationalisatie de fanatieke dragers van de contrarevolutie” zouden blijven, “net zoals hun hele bestaan überhaupt al een protest tegen een grote historische revolutie is”. Marx en Engels wilden graag “deze kleine koppige naties tot op hun naam vernietigen.”

Hun hoop was er op gevestigd dat de volgende wereldoorlog “niet alleen reactionaire klassen en dynastieën van de aardbodem zou doen verdwijnen”, wat “ook een vooruitgang” zou zijn.

Over de Duits-Franse oorlog in 1870 wist Marx te zeggen: “De Fransen hebben een afranseling nodig!”

Bron:
www.epochtimes.de
Door: Reinhard Werner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "Black Lives Matter", achterlijkheid, antisemitisme, Barbarisme, Communisme, demoniseren, Hypocrisie, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, Racisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

13 reacties op Standbeelden van racisten neerhalen: Wanneer is Karl Marx aan de beurt?

 1. Steven zegt:

  Horror in autonome Black Lives Matter zone: ‘Activisten verkrachten mannen, vrouwen en kinderen

  https://www.xandernieuws.net/algemeen/horror-in-autonome-black-lives-matter-zone-activisten-verkrachten-mannen-vrouwen-en-kinderen/

  Geliked door 1 persoon

 2. Ray Conquista zegt:

  Socialisme = genocide. Stalin, Hitler, Mao, Pol Pot, de Kims: socialistische massamoordenaars.

  Geliked door 2 people

 3. Peacepipe zegt:

  Als we de staat van dienst van “Mohammed” bekijken, zou deze, in elk zichzelf respecterend westers land, minimaal levenslange gevagenisstraf krijgen. Het is dan ook volstrekt onbegrijpelijk dat de ideologie die hij met grof geweld de toenmalige bevolking in Midden-Oosten opdrong hier onder bescherming van vrijheid van Godsdienst ongestoord verbreid mag worden. Een ideologie die volledig gebaseerd is op haat ten opzichte van elke wereldbewoner die geen moslim is!
  Islam = onderwerping! Moslim = onderworpene, een gematigde islam bestaat niet!

  Like

 4. Jan zegt:

  Ter herinnering

  Historische blunder op het Binnenhof: de Marcus Bakkerzaal

  Oud-NSB’ers worden – terecht – de rest van hun leven met de nek aangekeken. Een doorgewinterde stalinist zonder berouw kreeg een zaal naar zich vernoemd op het Binnenhof.

  Het communisme heeft meer slachtoffers op zijn geweten dan het nationaal-socialisme. Het is een totalitaire, agressieve ideologie die de rechtvaardiging heeft geboden voor de schending van zo ongeveer alle denkbare mensenrechten.

  Van deze Marcus Bakker (1923-2009) verscheen afgelopen week een biografie, Nooit op de knieën (uitgeverij Balans). Auteur Leo Molenaar is een oud-kameraad van de hoofdpersoon. Hij maakte onder meer een tijd deel uit van het partijbestuur van de CPN. Hij staat dan ook heel positief tegenover de communist uit Zaandam die 26 jaar lid was van de Tweede Kamer.

  Toch kan Molenaar er niet omheen dat Bakker lang een doorgewinterd stalinist was.

  https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/blog/2015/03/historische-blunder-op-het-binnenhof-de-marcus-bakkerzaal-1716890W/

  Like

 5. Jan zegt:

  Wanneer schopt Trump de criminele bende genaamd de VN eens het land uit?

  UN #HumanRights experts express profound concern over a recent statement by the US Attorney-General describing #Antifa and other anti-fascist activists as domestic terrorists, saying it undermines the rights to freedom of expression and of peaceful assembly in the country. pic.twitter.com/2Pz2dMyq8k

  — UN Geneva (@UNGeneva) June 19, 2020

  https://vladtepesblog.com/2020/06/20/the-un-is-as-corrupt-and-anti-human-rights-as-is-its-components-the-oic-and-the-the-who/

  Like

 6. Jade zegt:

  Ik ben fan van beeldende kunst, en ik vind
  dat iedereen met z`n poten van onze beelden
  moet afblijven. Ik maak echter één uitzondering…
  Dat ze die klootzak van een Albert Pike hebben
  neergehaald vind ik geweldig.

  Like

 7. Bas zegt:

  We are horrified and shocked by the unveiling of a Lenin statue in Germany.

  Lenin, the Soviet head of government from 1917 to 1924, ushered in a communist regime, responsible for the deaths and misery of millions of people.

  Totalitarian ideologues should not be celebrated.

  Like

 8. Bas zegt:

  https://www.breitbart.com/europe/2020/06/21/oxford-prof-academics-fear-career-death-if-they-defend-british-empire/

  Oxford Prof: Academics Bang dat de linkse maffia hun carrière zal vernietigen als ze het Britse rijk verdedigen

  Een vooraanstaande geleerde aan de Universiteit van Oxford gelooft dat conservatieven bang zijn om op te staan ​​tegen de ‘ijverige linkse minderheid’ die de geschiedenis wil ‘wissen en herschrijven’, voor het geval dat de maffia hun carrières vernietigt.

  Nigel Biggar, regiushoogleraar morele en pastorale theologie, heeft kritiek geuit op hernieuwde eisen, op aandringen van de Black Lives Matter-beweging, voor standbeelden en gedenktekens voor individuen die niet voldoen aan de normen van de achtergelaten sociale rechtvaardigheid van de 21e eeuw, en om kinderen een negatief schuine geschiedenis van het Britse keizerlijke verleden bij te brengen.

  “Wat ze wel weten is dat het niet in de mode is om op te komen voor het Britse rijk en ze krijgen ook de indruk dat als je dat aandurft, zoals ik, je lastiggevallen wordt”, zei hij, verwijzend naar een poging om hem in 2017 te annuleren voor wat suggereert dat de “moreel gemengde” geschiedenis van Groot-Brittannië zowel een bron van trots als schaamte zou kunnen zijn, “net als die van elke natiestaat”.

  “Institutionele leiders gedragen zich als konijnen die vastzitten in koplampen die onder druk staan, ”zei hij over de recente vernielingen van activisten van Black Lives Matter, met bibliotheken, musea en universiteiten, die ermee instemden standbeelden en gedenktekens te verwijderen en hun collecties te“ dekoloniseren ” en leerplannen.

  “Op dit moment hebben we massa’s voornamelijk jonge mensen die door de straten marcheren, schreeuwend en gillend. Ze geven de indruk van cijfers en macht, maar vertegenwoordigen ze de mening van de meerderheid? ‘ hij vroeg.

  Like

 9. Jan zegt:

  En het volgende beeld sneuvelt. Nog even en Amerika heeft geen geschiedenis meer, maar al helemaal geen toekomst

  Het bronzen standbeeld van Theodore Roosevelt, te paard en geflankeerd door een Indiaanse man en een Afrikaanse man, die sinds 1940 de ingang van het American Museum of Natural History in New York voorzit, wordt neergehaald.

  De beslissing, voorgesteld door het museum en goedgekeurd door New York City, die eigenaar is van het gebouw eninboedel, kwam na jaren van bezwaren van activisten en in een tijd waarin de moord op George Floyd een landelijk urgent gesprek over racisme op gang heeft gebracht.

  Voor velen symboliseerde het ‘Ruiterstandbeeld’ bij de ingang van Central Park West in het museum een pijnlijke erfenis van koloniale expansie en rassendiscriminatie.

  https://www.thegatewaypundit.com/2020/06/democrat-leaders-remove-iconic-teddy-roosevelt-statue-outside-nyc-museum-natural-history/

  Wedden dat de foto van Teddy Roosevelt op de kamer van Frank Reagan/ Tom Selleck in ‘Bue Bloods’ er ook aan moet geloven.

  Like

 10. Jan zegt:

  (‘Bue Bloods’ moet natuurlijk zijn ‘Blue Bloods’)

  Wis de geschiedenis uit en een land heeft geen toekomst meer. Deze vernielingen laten ook zien hoe droevig het gesteld is met het geschiedenisonderwijs en met cultuurgeschiedenis)

  https://www.france24.com/en/20200611-usa-nancy-pelosi-confederate-statue-christopher-columbus-robert-e-lee-george-floyd-racism-black-lives-matter

  Like

 11. Jan zegt:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s