Nederlandse slavenhandel: een ontnuchterende analyse in een verhit debat

 

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Konkie”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

73 reacties op Nederlandse slavenhandel: een ontnuchterende analyse in een verhit debat

 1. bozeoudeman zegt:

  Ik luister gewoon niet, alles wat BLM niet uitkomt deugt niet en moet worden uitgeveegd. Sieg Heil!,
  Jan de ras democraat.

  Geliked door 3 people

 2. Pingback: Nederlandse slavenhandel: een ontnuchterende analyse in een verhit debat! | eunmask

 3. BigLJohn zegt:

  Al die import zwarten die tot vervelens toe ons schuld willen aanpraten over die slavernij, die complete binnensteden verwoesten, inclusief grote branden en molestaties van toevallige passanten, zij zouden met zijn allen meteen afgeschoten moeten worden. Als voorbeeld; Je overgroot-opa heeft een bijzonder crimineel verleden gehad, moeten wij als zijn nakomelingen ons dan opeens schuldig gaan voelen, en moeten wij dan onze excuses gaan aanbieden aan afstammelingen van zijn slachtoffers. Dan ben je wel bijzonder gestoord als je er op ingaat. De erfzonde was al een pertinente leugen, dit soort zaken ook. Ik erger mijn eigen mateloos aan al die barbaarse zwarten !

  Geliked door 2 people

  • Kees water zegt:

   Ik vroeg me af hoe jij weet dat een erfzonde een leugen is, dan vraag ik aan jou wat is dan een erfzonde.

   Als je over bepaalde menselijker geschiedenis praat zonder enig kennis ervan,moet je dat ook niet misbruiken om een voorbeeld te gebruiken en vervolgens een leugen te benoemen.

   Like

   • BertG. zegt:

    O jee, we hebben een D66’er met een schuld complex op de site die last heeft van een erfzonde.

    Geliked door 3 people

   • karton zegt:

    @ Kees water.
    Ik wil me er eigenlijk niet mee bemoeien, maar u geeft de bal aan om hem in te koppen : volgens mij is een erfzonde = een diep gelovige boer, zo u wenst “agrariër”, die op z’n boerenerf de dienstmaagd ontmaagdt!
    Misschien klopt het niet helemaal maar ik zit er niet ver naast, denk ik.

    Geliked door 3 people

   • A. de Koning zegt:

    De erfzonde kan gewoon niet, je kunt geen zonden erven je kunt alleen zelf zonden doen.

    Geliked door 3 people

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Dat de erfzonde een leugen is, is af te leiden uit het feit dat nog NOOIT iemand het bestaan ervan heeft aangetoond. Geen priester, geen bisschop, geen kardinaal, geen paus.
    Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat hij iedereen opzadelde met de erfzonde. Tjongejonge, wat een onzin. Geloof jij het wel?

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Geliked door 3 people

   • Kees Water zegt:

    BertG, ik vind u bijzonder naïeve mens om mij uit te maken voor een D66er.
    U bericht slaat ook nergens werkelijk op, ik zeg alleen als een volgeling van Heere Jezus (wat nooit op een partij zou stemmen als D66) is dit wel getypt uit naïviteit en totaal geen argumentatie in zit. En degene die u liken zijn ook meer volgelingetjes dan mensen met een eigen verstand.

    Ik kaarte alleen aan, waarom een erfzonde een leugen is zonder enig onderbouwing ervan, als u daar over valt en niet past in u religieuze overtuiging zoals humanisme, ga dan niet mijn geloof in God aanvallen dat een erfzonde een leugen, want u,ik en alle mensen sterven steeds en de dood is een erfzonde die de mens heeft gekregen na zijn ongehoorzaamheid. Dat is waar Volgelingen van Heere Jezus in geloven, en ik kaarte even alleen aan.

    Like

   • Kees Water zegt:

    J. C. Th. Köhler
    “Dat de erfzonde een leugen is, is af te leiden uit het feit dat nog NOOIT iemand het bestaan ervan heeft aangetoond. Geen priester, geen bisschop, geen kardinaal, geen paus.
    Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat hij iedereen opzadelde met de erfzonde. Tjongejonge, wat een onzin. Geloof jij het wel?”

    Wat u onzin vind, is voor mij de waarheid. We hebben een heel menselijke geschiedenis ervan hoe tot stand is gekomen, u heeft de vrije wil om te erkennen of ontkennen dat is aan u. Maar leugens op basis van wat? Zolang we daar geschiedenis van hebben, is het geen leugen. En Here God kan met ons doen wat ie wilt, hij is immers onze schepper en hoeft geen verantwoording afleggen, maar Heere God geeft u wel een vrije wil om Heere Jezus aan te nemen of af te wijzen, de rest bent u verantwoordelijk wat u kiest en blijkbaar kiest u voor het laatse.

    Fijne dag verder

    Like

   • Harry zegt:

    Je hebt kennelijk geen enkele ervaring met die zwarten , Kees !
    Misschien een surinaamse overbuurman die altijd groet ?
    Heb het al tien keer verteld hier , als je zoals ik , jaren in Afrika gewerkt hebt , dan weet je dat er praktisch geen enkele zwarte is , die volgens onze normen fatsoenlijk leeft .
    Ook de vromen , die de tien geboden zouden moeten kennen , hebben overal lak aan .
    Heel Afrika zit vol met dieven en hoeren . En andersoortig gajes !
    Als je daar twee weken op vakantie zou gaan , kom je daar niet achter .
    Maar het is er WEL !
    Wij zijn daar ook diverse keren overvallen en beroofd , liepen ze met geladen revolvers te zwaaien ! Allemaal verraden werk door onze ” zwarte medewerkers ” , want ze wisten precies waar ze moesten zoeken .
    Ze hebben ook nog een paar vrouwen verkracht , maar ach , ze waren daar toch he ?
    Dan neem je dat meteen even mee !
    DAT IS MIJN GESCHIEDENIS !
    Maar als jij denkt dat daar fatsoenlijke lui tussen zitten , dan ben je net zo naief als een theelepeltje , of een linkse malloot !

    Geliked door 5 people

   • BertG. zegt:

    Heb ik weer, blijkt het een geloof waanzinnige te zijn.
    Dat is wel het laatste waar we hier op zitten te wachten.

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Kijk, dit bedoel ik nou.
    Ik heb er nog geen woord over gezegd, maar krijg bij voorbaat ergens de schuld van.
    Dit flikken ze nou elke keer. Hebben die christelijke gasten niet leren lezen of zo.

    “als u daar over valt en niet past in u religieuze overtuiging zoals humanisme, ga dan niet mijn geloof in God aanvallen dat een erfzonde een leugen, want u,ik en alle mensen sterven steeds en de dood is een erfzonde die de mens heeft gekregen na zijn ongehoorzaamheid. Dat is waar Volgelingen van Heere Jezus in geloven, en ik kaarte even alleen aan.”

    Geliked door 1 persoon

   • Harry zegt:

    Zeg Kees ,

    als de here god van alles met ons kan doen wat ie wil , laat ie dat laffe christelijke zootje dan eens terwille zijn en al die kutmoslims uit ons continent verwijderen .
    Maar dat doet ie niet !

    Dus , a) hij bestaat niet . Of ,
    b) hij heeft de pest aan christenen en laat ze fijn verrekken .

    Maar als ik jou was ging ik elders de dominee uit zitten hangen , want hier zijn er niet zo veel die op dat zweverige geleuter zitten te wachten .
    Man , man , het is echt een psychische aandoening , hoor !

    Like

  • karton zegt:

   @ BigLJohn.
   In ’t “normale” leven mag een erfenis ook geweigerd worden, dus als, wie dan ook, mij een zonde als erfenis in de schoenen wil schuiven accepteer ik die erfenis niet; probleem opgelost. Je kunt toch niet tot in eeuwigheid doorgaan met een schuld op je nek, veroorzaakt door familieleden die mogelijk 100den jaren geleden hebben geleefd ?
   Waanzin, maar ja, ’t is een geloof hè ? Ik geloof het NIET !

   Like

 4. Renato zegt:

  Irritant dat Ad Verbrugge er regelmatig storend doorheen zit te lullen. ga wat anders doen man…!!!

  Geliked door 1 persoon

 5. Kuu zegt:

  Derksen, Van der Gijp en Kieft werden volledig tegen de muur gezet vanavond, in eigen huis (Veronica Inside) Om te kotsen….

  Like

  • Bas zegt:

   Geloof maar dat zwarten en marokkanen zeker ook blanke Nederlanders ‘discrimineren’ en ‘vervelende’ opmerkingen maken over hen, misschien zelfs nog veel erger.
   Ik ken mensen die op de antillen gewoond hebben, die het véél erger meegemaakt hebben dan de voorbeelden in het programma.
   Kennissen zijn naar marokko op vakantie geweest, het was een vreselijke ervaring.
   Een man die ik ken had een marokkaanse vriendin……je moest eens weten hoe marrokkanen dáárop reageerden, hij was blij dat hij op bepaalde momenten in marokko niet gelyncht was.
   Dus dat zielige gezanik en geklaag over een grapje vind ik nogal kinderachtig en overtrokken, zeker als die akwatsie zelf een véél grotere bek heeft en opgeroepen heeft tot geweld.

   Geliked door 3 people

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Maar Akwasi is zwart, buitenlander, vluchteling, immigrant, parasiet, sprinkhaan, kakkerlak, dus dan mag het.
    Johan Derksen is blank, geboren en getogen Nederlander, heeft 50 jaar bijgedragen aan de maatschappij, dus dat is een racistische klootzak die vooral z’n bek moet houden. Akwasi heeft nog niet de capaciteiten om Johan Derksens schoenen te poetsen.
    Dries Boussatta wil ons wijsmaken dat Marokkanen destijds naar ons land kwamen om het land op te bouwen. Dat ie het denkt is al debiel, maar dat moet hij weten. Maar dat hij denkt dat wij achterlijk genoeg zijn om het te geloven, is absurd. Zou er nou echt ook maar één Marokkaan destijds op de boot of het vliegtuig naar Nederland gestapt zijn met de gedachte: Ik ga fijn Nederland opbouwen? Flikker toch op, Dries! Ga je zooitje in de maling nemen.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Geliked door 5 people

   • delamontagne zegt:

    Ik weet niet welk programma, zal wel dat voetbalgedoe van Derksen zijn.
    Heb ’t niet gehoord dus wat die opmerkingen zijn geweest ? ?
    Ik heb als kind, jaren ’40 – ’50 met ouders op Curaçao gewoond en alles wat ik de laatste weken, mnden lees en zie is wezensvreemd voor mij.
    Ben in de jaren 70-90 nog met broers/zussen terug geweest, kennissen.vrienden [ gekleurd/getint tot héél donker ! ] ontmoet, niks van haat of-wat-dies-meer-zij meegemaakt.
    Ik ben blij dat mijn ouders, vooral m’n vader [ heeft van +- jaren 20 tot ’50 o.a. op [ Curaçao gewerkt ] dit niet meer meemaken.
    De hele wereld is meer dan gestoord aan’t raken……….

    Like

  • Bas zegt:

   Reactie elders gelezen
   Onzin, hij sprak alleen Derksen persoonlijk aan, dat hij empathie moet hebben voor wat die arme allochtonen “voelen”. Niet Dries over hoe het “voelt” om als autochtone vrouw lastig gevallen te worden door de scooter-onderkruipsels uit Amsterdam-West. We wonen in A’dam centrum, mijn vrouw heeft er last van, iedere mooie dame op een fiets heeft er last van, zeker als je je luchtig kleedt.
   Dat was ook het mankement van de uitzending, bij racisme ging het alleen over ‘wit’ naar ‘zwart’, niet over ‘zwart’ naar ‘wit’, of expliciet richting het Oude Volk (in veel buurten loop je als Jood echt gevaar), of ‘zwart’ onderling. Bijvoorbeeld Richard Nieuwenhuizen werd in die hele uitzending niet genoemd, als een autochtoon een een Marokkaanse grensrechter had doodgeschopt was dit zeker genoemd als voorbeeld van ‘racistisch geweld’. Door aan één oog blind te zijn, los je geen enkel maatschappelijk probleem op.

   Geliked door 2 people

  • Kuu zegt:

   @Koehler.

   1. Wat mij bijzonder irriteerde is dat die donkere mw. die strafrechtadvocaat is, meende moreel superieur te zijn aan Johan Derksen:
   – “ik denk niet dat jij racist bent hoor, Johan “,
   – “heb jij wel empathie genoeg, Johan”,
   – “realiseer je je wel wat je zegt, Johan”
   – “ben jij wel toe aan inzicht, Johan”…… (of ben je nog niet zover als ik)

   2. Verder: moeten ik en Johan Derksen, bij iedere uitspraak rekening houden met hoe die uitspraak binnenkomt bij een ander, die om welke reden dan ook iets hoort wat niet gezegd is?!
   Kom nou, verwerk je eigen complexen bruine, zwarte, licht-getinte medebroeders…..

   3. We moeten in dialoog blijven? Het Nederlands Elftal verbreekt de dialoog, niet Veronica Inside. Waar waren die jongens van Oranje gisteren aan de tafel? En die van de KNVB?

   Ik had het gevoel dat Derksen voor een oorlogstribunaal zat. En Kwasi? Die wast zijn handen in onschuld.

   Geliked door 1 persoon

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Kuu,
    je moet in aanmerking nemen dat de kenmerkende eigenschap van strafrechtadvocaten is dat ze land en zand en zee aan elkaar lullen. Het heeft niets met waarheidsvinding te maken, alleen met het vrijkrijgen van hun cliënt.
    Dat talent om te liegen en de waarheid te verdraaien is niet ineens weg, als zo’n figuur in een andere hoedanigheid verschijnt.
    Dat bleek ook gisterenavond. De opmerking van Johan werd gemaakt op een zeer lacherig moment. Ook de grap werd met algemene hilariteit ontvangen. Maar dat had Natacha nog niet begrepen. Want toen Johan zei, dat het als grap bedoeld was, zei ze: oh, maar dat is wat de mensen wilden horen! Hadden die mensen allemaal stront in hun oren dan? Dat ze niet wisten dat er gedold werd aan tafel?
    Natacha kan nog zo mooi zijn en nog zo intelligent, hier speculeerde ze erop dat wij dat allemaal slikten. Dat zou eigenlijk het moment geweest moeten zijn voor Wilfred om Johan te hulp te schieten. Maar ze lieten Johan collectief in de steek. Ook Gijp en Kieft.
    Niet zo gek dat Johan erover denkt om helemaal te stoppen met TV. Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Geliked door 3 people

   • Kuu zegt:

    @Koehler
    Derksen en Gijp zijn het eens, en dus kan Genee er wel eens uitvliegen….
    Die advocaat gaat er vanuit hoe iets aankomt. Fout uitgangspunt, zeker voor een advocaat. Je kunt alles wel gaan voelen, zonder rationele aanleiding…
    Dank voor uw reactie.

    Like

  • Tineke zegt:

   Ik heb het gezien,wat een blamage!
   Ik persoonlijk had opgestapt als ik Johan Derksen was geweest,de man is miljonair,dus geld genoeg.
   Wim Kieft vroeg nog bedremmeld of ie wel nog bruin mocht zeggen.
   Die advocaat ook maar drammen over empathie.
   Wat zijn wij gezonken als land.
   Dieper kan al niet meer.
   Wel 1.7 miljoen kijkers zonder reclame.
   Die hadden zich allemaal teruggetrokken na de oproep van onze opperdeuger Arie Boomsma !
   Jammer Johan,je moest je verantwoorden voor een stelletje op de tenen getrapte nobody s.
   Trek een fles whiskey open in Grolloo,steek een goeie sigaar op en doorrrrrrrrr.
   Ik ben een grote fan van VI.

   Geliked door 3 people

   • Kuu zegt:

    Die advocate claimed zomaar dat ze meer empathie heeft dan Derksen. Wie zegt dat dat waar is….

    Geliked door 3 people

   • Harry zegt:

    Ik heb een pesthekel aan voetbal , Tineke .
    Kan het niet aan zien .
    Maar ik keek regelmatig naar het programma omdat die Johan zo heerlijk uit de hoek kon komen !
    Gewoon een recht voor z’n raap-vent .
    Prachtfiguur !

    Hopelijk houdt ie zijn rug recht tot het einde !

    Geliked door 4 people

   • Monalisa zegt:

    Tinneke de waarheid mad niet gezegd worden zwarte Piet blijft ook bij ons in Duitsland het is een kinderfeest.

    Geliked door 2 people

 6. Jan zegt:

  En als het aan die zwarte gekken van BLM ligt wordt de gehele westerse civilisatie weggevaagd

  “Haal alles neer”: Rassensctivist Shaun King roept op alle All Stabeeldhouwwerken, fresco’s, en alle gebrandschilderd glas te vernietigen waarop een blanke Jezus en zijn Europese moeder staan afgebeeld, want het geeft de blanke superioriteit weer.

  Op Twitter heeft deze gedegenereerde ruim 1 miljoen volgelingen, dus gedegenereerden.

  De blankenhater is dus niet bekend met het feit dat verschillende volkeren Jezus op hun manier afbeelden

  Korea

  China

  King is niets anders dan een blankenhater die niet kan verdragen deat de westerse civilisatie simpelweg superieur is aan zwarte Afrikaanse landen.

  Shaun King blijkt een smerige blankenhater te zijn die net als Al Sharpton iedere gelegenheid aangrijpt blanken hatende zwarten op te hitsen.
  In 2019 vond er een schietpartij plaats in Houston waarbij een zwart kind van 7 werd dood geschoten. King zette de foto van een blanke roofovervaller op het net met als gevolg dat diens familie met de dood werd bedreigd. De werkelijke overvallers werden gepakt en dit bleken twee zwarten te zijn.
  Excuus van stuk drek King: ‘Maar het had zo kunnen zijn, dat een blanke het had gedaan’.

  In 2018 beweerde King dat een blanke politieagent een zwarte vrouw had verkracht. Gelogen.
  In 2015 had hij iets vergelijkbaars geflikt en ook een blanke beschuldigd.
  https://triblive.com/opinion/michelle-malkin-false-accuser-shaun-kings-record-of-harm/

  De vieze, arrogante kop op zelfde pagina te bewonderen en zijn achterlijk boekjes op amazon

  Geliked door 4 people

  • BertG. zegt:

   Ik hoorde vandaag in een nieuws bericht herhaling dat veel gelovigen plotseling kaarsen gaan aanschaffen van 1 of andere beschermheilige.
   Ene Corona van Egypte, die schijnt te bestaan.
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Corona_(heilige)
   Wat het met corona zelf te maken heeft ontgaat me.
   Dan hadden ze net zo goed corona bier massaal kunnen inslaan, als je denkt dat het helpt.

   Geliked door 2 people

   • Cathja zegt:

    @BertG.

    Corona-bier was laatst in de aanbieding bij de Plusmarkt. Kwam het door de naam, is het geen lekker biertje, of was het toeval dat het schap vol bleef staan…?

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Ik koop het nooit, het is nogal vrij prijzig voor een simpel biertje, vind ik.
    Het komt dacht ik uit Mexico, en dat betaal je dan ook.

    Like

   • Kuu zegt:

    Word het niet eens tijd dat u zich water verder verdiept in geloofszaken, en pas dan kritiek uitoefent, want het komt zo ongenuanceerd over, nu. Nee, niet boos worden, maar als u wilt reageren, dan is dat natuurlijk prima, maar wel rustig graag en niet dreigen.

    Like

   • BertG. zegt:

    Ik meld alleen dat er ineens massaal kaarsen worden verkocht waar ze een plaatje op geplakt hebben van iemand.
    Zo hopen ze beschermt te worden.

    Goede handel trouwens, ik ga ook kaarsen verkopen met een plaatje van de heilige Bertus er op.
    Heilige Bertus zorgt ervoor dat je geen lekke banden krijgt, onderweg, als je er in gelooft.
    Kraampje huren in de kerk en binnen lopen.

    En sinds wanneer voel jij je bedreigd door mij?

    Like

   • karton zegt:

    @ BertG. Ik zag gisteren ook een tv-programma waarin een Kaarsenwinkel-dame haar corona-kaarsen aanprees. Zij had het over één of andere heilige uit Oostenrijk die Cor Ona zou heten. ik denk dat die heilige het virus heeft uitgevonden teneinde z’n kaarsen a.d. man te brengen ! De kaarsenverkoopster had nog 100den kaarsen in de aanbieding, de handel was niet best, klaagde ze.

    Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Dat jij dat als [voormalig ! ] geleuvige niet meer wist ?
    Dat was de Heilige Blasius die genas alle ziekten die met keel en verder naar beneden te maken hadden.
    Als kind herinner ik me nog, de priester deed dan kruiselings 2 kaarsen lang je hals, prevelde een-of-ander Latijns gebed en je zou voor eeuwig genezen/af zijn van allerlei ziekten.
    M’n vader noemde het poespas en flauwekul.

    Like

   • BertG. zegt:

    Had jij dan wel eens gehoord van de beschermheilige heilige Bertus.
    Die plakten voor iedereen lekke banden onderweg.
    Als jij daar nou vroeger een kaarsje voor had aangestoken, dan had je nooit een lekke band gehad.
    Maar je kan nou eenmaal niet alles weten, het zijn er ook veel.

    Like

   • Cathja zegt:

    @BertG. op 24 juni om 7:47

    Maar dan moet je wel een fiets hebben natuurlijk. Die heb ik niet…. 😦

    Like

   • BertG. zegt:

    Dan zou ik die heilige Bertus kaars over slaan, als je toch wel eens ergens een kaarsje voor aansteekt.
    Daar heb jij dan niks aan.

    Geliked door 1 persoon

   • karton zegt:

    @ BertG en @ delamontagne. U heeft mij volkomen in de war gebracht ! Ik weet niet anders alsdat de Heilige Blasius degene is/was die jou terzijde staat/stond bij gelegenheid van een blaasontsteking; kan óók zijn dat deze Heilige bijstand verleende aan leden van een lopend muziekkorps, maar dan aléén aan de leden die blazen/bliezen op een trompet, klarinet, bügel of op hun trommel, dit laatste geldt/gold alleen voor leden van de Jostie Band ! De Heilige Bertus plakt inderdaad lekke banden, in de volksmond noemt men hem ook wel : de Heilige Plakkert. !

    Geliked door 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   Het laatste wat ik aan WAANZIN las, was dat er weer een of andere met BLM-ers gerelateerde organisatie is die vinden dat de Pyramiden bij Cairo moeten worden afgebroken, steen voor steen, was allemaal slavenarbeid…………

   Geliked door 2 people

   • Jan zegt:

    Zij zijn in staat de pyramides in Teotihuacán te verwoesten
    https://universes.art/en/art-destinations/mexico/tour/teotihuacan

    Tussen linksvolk en ISIS-volk (woestijn-nazis) is geen verschil.

    Overigens, het waren de nazi’s van Hitler die Parijs wilden opblazen. Ook linksvolk.

    On Hitler’s Last Desperate Plan to Destroy Paris
    “Paris must not fall into enemy hands except as a field of ruins.”
    https://lithub.com/on-hitlers-last-desperate-plan-to-destroy-paris/

    De linkse gekken zijn terug in de geschiedenis

    Geliked door 2 people

   • delamontagne zegt:

    Een prachtige foto van die pyramids site. Die waanzinnigen hebben dan nog wel meer “door slaven gemaakte bouwwerken” in ’t vizier om te verwoesten wat de Spanjaarden afgelopen eeuwen niet verder konden vernietigen.
    Zo kenden de Inca’s uit Peru geen schrift, maar hadden een soort [ weet niet de naam ! ] systeem van gekleurde touwen met knopen etc, waarmee ze ‘correspondeerden”.
    Makkelijk te vernietigen.
    Was volgens de veroveraars Tovenaars werk , allemaal weg/ verbrand………….

    Like

   • Cathja zegt:

    @delamontagne om 00:48

    Er komen met de dag meer krankzinnigen bij. Als ze dan toch graag ‘iets met stenen doen’, laat ze dan voor zichzelf opvoedingsgestichten bouwen, zodat ze daar opgenomen kunnen worden en misschien nog eens bij zinnen komen….

    Like

   • karton zegt:

    @ delamontagne. Heeft u nog laatste nieuws over de Pyramide van Austerlitz ?

    Like

  • delamontagne zegt:

   Het kan nog altijd gekker………..
   * *
   Royaume-Uni : une pétition demande de changer le design d’une médaille rappelant la mort de George Floyd

   Des militants réclament le redesign de l’une des plus hautes distinctions britanniques accordées personnellement par la reine, car ils affirment que son insigne ressemble à la représentation d’un ange blanc debout sur le cou d’un homme noir enchaîné.
   Er is een verzoek gedaan bij de Engelse Konnegin Elisabeth om een bepaalde afbeelding die weer bij een bepaalde orde hoort, te veranderen.
   DOET TEVEEL DENKEN AAN DIE ARME GEORGE FLOYD….
   The Guardian

   Like

  • Harry zegt:

   Ik heb wel eens geopperd dat God zwart was omdat ie de mensen naar zijn evenbeeld geschapen heeft en aangezien er nou eenmaal veel meer zwarten zijn dan blanken , is dat een uiterst onrustbarende conclusie .
   Wij blanken zijn een rare mutatie , een soort albino’s .
   Wie honden fokt heeft dat ook wel eens gezien , zeven bruine pups en één witte .
   Nou zie ik hier dat zijn “ zoon “ ook zwart is .
   Zie je nou wel dat ik gelijk heb ?

   Ik zou hem afzweren , je gaat toch niet achter die zwarte colonne aanhollen ?

   Geliked door 1 persoon

 7. Jan zegt:

  BLM terrorist gooit vuurwerk op dakloze

  (bedenk dat de PvdA deze terreurorganisatie van marxisten en communisten steunt en criminelen als Floyd George en Angela Davies)

  Geliked door 1 persoon

 8. Jan zegt:

  De totale debieliteit: Blanken spelen slaafje van zwarten

  This group, which self-identified as Stand As One, is now getting yelled at by BLM. The two are arguing about the their message. The group who brought the slave demonstration were told to leave and exited Marion Square. pic.twitter.com/ZJROYJVfHj

  — Thomas Novelly (@TomNovelly) June 22, 2020

  This group, which self-identified as Stand As One, is now getting yelled at by BLM. The two are arguing about the their message. The group who brought the slave demonstration were told to leave and exited Marion Square. pic.twitter.com/ZJROYJVfHj

  — Thomas Novelly (@TomNovelly) June 22, 2020

  Jammer dat het coronavirus deze gekken niet uit hun lijden heeft verlost

  Like

 9. Jan zegt:

  Soort zoekt soort

  Apartheid

  Zwart uitschot

  https://giphy.com/embed/LPf3apwI9qLOwMxuFc

  Like

 10. Jan zegt:

  ‘Man’ met knotje en sikje heeft rabies

  Like

 11. Bas zegt:

  Stel je voor dat je zoveel privileges hebt dat je openlijk kunt oproepen tot genocide van een ras en je krijgt alleen maar applaus

  Like

 12. Bas zegt:

  Spelers worden gedwongen shirts te dragen met de tekst “#BlackLivesMatter” in plaats van hun naam (ook onder druk gezet om te knielen)

  Burnley-supporters hadden genoeg en vlogen een vliegtuig over het veld tijdens een wedstrijd met een spandoek met de tekst “White Lives Matter”

  Like

 13. Bas zegt:

  Zoek de verschillen…

  Ik zocht op Europese kunst en krijg vooral schilderijen met zwarte mensen te zien….

  https://afromagazine.nl/sites/default/files/styles/medium/public/afbeeldingen/schermafbeelding_2015-04-01_om_19.06.38.png?itok=jQ39pZIc

  Geliked door 2 people

  • delamontagne zegt:

   Zoek de verschillen ?, maar je weet natuurlijk niet of bijv. zo’n Afrikaans bouwwerk van binnen er uit ziet als ’t binnenwerk van de St Pieter uit de 15e eeuw………..

   Like

   • Harry zegt:

    Ken dit soort “luxe” hutten niet , maar wel de meer gewone .
    Ze bestaan uit stro , takken , klei en koeienstront .
    Met een heel fraai exotisch plafond van duizenden spinnenwebben .

    Bij iedere regenbui verdwijnt een deel van de buitenkant van je huis in de “straat” .
    Lopen ze met hun blote poten door de koeienstront .

    Maar heel veel beter zal deze hut niet zijn , ze hebben werkelijk geen idee .

    Geliked door 1 persoon

   • Jan zegt:

    en het polcorvolk maar beweren dat de eerste mens uit Afrika kwam.

    Geliked door 1 persoon

  • Jan zegt:

   Je moet zoeken op periode en dan per land. Dus bijv. Italië+Renaissance+schilderkunst, of gewoon een schilder intypen bijv. Botticelli, of zoeken Nederlandse schilders +middeleeuwen. Dan krijg je dit https://tinyurl.com/yazug2h3

   Google manipuleert de uitkomsten van zoekopdrachten, zijn linkse eikels

   Geliked door 1 persoon

 14. Cathja zegt:

  Hoe meer ik er over lees of hoor, en hoe massaler de demonstraties van zwarten plus linksen ook zijn, hoe meer ik me daarvan afkeer. Ik schreef al eens eerder dat men juist racisme aanwakkert, door alles wat met ons ‘koloniale verleden’ te maken heeft ons door de strotten te duwen.

  IK BEN GEEN RACIST, EN HEB OOK GEEN RACISTISCHE VOOROUDERS…!

  Verder wil ik alle zwarten, bruinen, licht getinten en blanke linksen oproepen om eindelijk eens te stoppen met deze WAANZIN! Wat jullie denken te bereiken met jullie gedram kan wel eens precies het tegenovergestelde gaan veroorzaken.

  De schuld voor het ontwrichten van onze samenleving ligt niet bij de vaderlandslievende Nederlanders, maar bij degenen die er blijkbaar plezier aan beleven en niets anders te doen hebben dan rotzooi trappen, en hopen dat ze ons mooie land volledig naar de knoppen kunnen helpen.

  Wat honderden jaren geleden heeft plaatsgevonden is geschiedenis, en daar verandert niemand meer iets aan. Maar dat zwarten nu nog de ‘pijn’ voelen van het slavernij-verleden, dat is uit een hele dikke duim gezogen. Ik voel ook geen ‘pijn’ van de Tweede Wereldoorlog…., om maar een voorbeeld te noemen. Daarover konden alleen mijn ouders en grootouders me iets vertellen.

  Geliked door 7 people

 15. Rini willems zegt:

  Slavenhandel bestaat niet meer!
  Ze blijven zeuren van het verleden, belachelijk!
  Wees zelfstandig beraad!
  Islam is geen religie, maar een ideologie!
  Islam moet afschaffen, omdat het geen religie is.
  Islam is geen gezonde maatschappij!
  Blijf af van Europa!
  EU moet verdwijnen, ze brengen ons in chaos.
  Wereldorde moet in EUROPA-ORDE worden.
  Denk aan kinderen en kleinkinderen, die willen nooit van islam leren!

  Like

 16. J. C. Th. Köhler zegt:

  Maar Akwasi is zwart, buitenlander, vluchteling, immigrant, parasiet, sprinkhaan, kakkerlak, dus dan mag het.
  Johan Derksen is blank, geboren en getogen Nederlander, heeft 50 jaar bijgedragen aan de maatschappij, dus dat is een racistische klootzak die vooral z’n bek moet houden. Akwasi heeft nog niet de capaciteiten om Johan Derksens schoenen te poetsen.
  Dries Boussatta wil ons wijsmaken dat Marokkanen destijds naar ons land kwamen om het land op te bouwen. Dat ie het denkt is al debiel, maar dat moet hij weten. Maar dat hij denkt dat wij achterlijk genoeg zijn om het te geloven, is absurd. Zou er nou echt ook maar één Marokkaan destijds op de boot of het vliegtuig naar Nederland gestapt zijn met de gedachte: Ik ga fijn Nederland opbouwen? Flikker toch op, Dries! Ga je zooitje in de maling nemen.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 3 people

 17. jantjeuitnl zegt:

  Er zijn nog meer dan 9 miljoen slaven in Afrika. Daar kunnen ze nog echte slaven redden.

  Like

 18. Kuu zegt:

  Hoe zit het met de empathie die de Surinaamse mw. kon opbrengen voor de gevoelens en beweegredenen van Johan Derksen. Ze had empathie voor Akwasi die met geweld dreigt, dat weten we, ja.
  nrc.nl/nieuws/2020/06/23/de-eenzaamheid-van-johan-derksen-a4003724

  Derksen had het lef om naar zichzelf te kijken, en ja, hij had het zwaar, maar wat een moed! Nou Suriname nog…

  Geliked door 1 persoon

 19. Kuu zegt:

  Nu ik erover heb nagedacht: Arie Boomsma haat denk ik geen witte mannen van boven de 50 hoor, hij heeft echte wel goede dingen hoor. Graag gedaan, Arie. Hoe voelt dit compliment, Arie?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s