Waarom vergelijken de zwarten in Europa nu nooit eens hun lot met dat van de blanken in Zuid-Afrika?

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “delamontagne”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

39 reacties op Waarom vergelijken de zwarten in Europa nu nooit eens hun lot met dat van de blanken in Zuid-Afrika?

 1. Pingback: Waarom vergelijken de zwarten in Europa nu nooit eens hun lot met dat van de blanken in Zuid-Afrika? | eunmask

 2. scherpschutter1943 zegt:

  vanuit hun zwarte underdogpositie intereseert het die zwarten geen moer hoe het met blanken gaat. Alleen als er voor de zwarten bij de blanken wat te halen valt zijn ze erbij. Nederland begint steeds meer op Zuid-Afrika te lijken. Zowel in zuidafrika als in nederland, worden de blanken door hun eigen regering bestolen en achtergesteld. lijkt wel dammen. wit begint en zwart wint

  Geliked door 7 people

 3. VarAway zegt:

  Ik geef ” ons mooi Suid Afrika ” nog 15 jaar en het is verworden tot een Zimbabwe heilstaat!
  Schandalig hoe wij onze blanke ( niet ” witte ” ) broeders/zusters behandelen en laten
  verkommeren.

  Geliked door 4 people

 4. Rensk. zegt:

  Omdat ze dan zeggen: wij zijn toen onderdrukt door de blanken. Maar die blanken zijn intussen dood en hun nazaten maken ze nu af. Op die manier komt ook de zwarte geen stap verder. Hier beginnen ze over 2 eeuwen eerder wat slavernij betreft. Ook hier in West Europa hebben de nazaten helemaal niets met de slavernij te maken en de zwarten hier zijn nooit slaaf geweest Ook dat zal tot helemaal niets leiden dan ellende en armoede.

  Geliked door 3 people

  • DeNiort zegt:

   Ik denk niét dat ze dat gaan zeggen. Zo’n redenering is te ingewikkeld. Wat ze wél “denken” : geef me nieuwe Nikes, geef me je auto (met automaat want ik kan niet rijden met een “stick”), geef me jouw bitch, geef me jouw geld, geef me je huis, geef, geef, geef !

   Geliked door 3 people

 5. Marc zegt:

  Het antwoord op die vraag is heel eenvoudig: omdat het lot van de blanken in Zuid-Afrika onvergelijkelijk veel en veel zwaarder is met die van de zwarten, zowel daar als hier.

  Geliked door 2 people

 6. kampersrene zegt:

  daarvoor zijn ze te dom en te racistisch voor

  Geliked door 2 people

 7. Wolf zegt:

  Verschrikkelijke foto’s. Het eens zo bloeiende, rijke, economisch zeer hoogstaande Suid-Afrika. Naar de afgrond, door communistische KAFFERS en HOTTENTOTTEN en de jaloerse Engelse “witte” hulpjes die Europa en de rest van de linksdraaiende wereld, Rood Nederland onder die PvdA,CDA en VVD voorop om Zuid Afrika aan de dansende dronken nikkers te schenken. Een GRUWEL!!!

  Geliked door 4 people

 8. Jan zegt:

  hier vinden die schooiers aanhang bij de zelfhatende, marxistische witten en worden dus gesteund in hun leugens

  Geliked door 2 people

 9. Steven zegt:

  omdat LINKSE IDIOTEN in Europe graag alle allochtonen boven zichzelf plaatsen en in dat kader graag alles willen opofferen om zo het leven van hun nageslacht onmogelijk te maken.

  Geliked door 2 people

  • Lot zegt:

   Ik hoop dat je een email krijgt; De linksen leven van de 50% belastinggeld economie die via de overheidsbelastingen verdeeld moeten worden. Hierdoor hebben zij banen bij gesubsidieerde instellingen. En dat zijn er veel. Om dat geld te rechtvaardigen, zeggen zij, dat is voor de allochtonen en zieken en ouderen, niet allen voor ons hoooor.

   Het is te vergelijken met arme mensen die hun kinderen naar voren schuiven om te bedelen voor geld. Ach zo zielig en die moet wat steun hebben, maar zelf het meeste opeten.

   Zonder allochtonen geen hoge belastingen, geen banen, geen geld voor de linksen en geen hypotheken om hun huizen te betalen. Overigens veel te hoge salarissen want voor niet echt moeizaam werk krijgen ze bovenmodaal betaald, ju kunt zien dat het linksen zijn, gooddo-ers, en nog mooie huizen ook, en vaak jonge kinderen, Lijkt een onmogelijkheid. Maar nee niet als je links bent en nutteloze baan hebt.

   Goed om hier het verhaal aan te halen van de vriend van mijn vader die 20 jaar geleden met pensioen ging bij een nutsbedrijf waar in de laatste jaren reorganisatie en privatisering er vele banen gecreerd moesten worden, en hij vervangen werd door 4 mensen! maar liefst.

   Like

 10. Astrid zegt:

  De zwarten wordt al heel lang door linkse en vele andere slinkse verraders wijsgemaakt dat ze heel zielig zouden zijn, dus dan geloven die negertjes dat op een gegeven moment. Wat men echter vergeten is hen erbij te vertellen, is, dat voor al dat gratis geld door ons Westerlingen heel hard is gewerkt en dat dit geld vaak vanuit empathie is gedoneerd. Er bestaat geen gratis geld, er hangt altijd een prijskaartje aan.
  We hebben ze ook spiegeltjes gegeven, maar er echt eens kritisch in kijken, is er niet bij. Zwarten die hier in Europa klagen, zouden ze terug moeten sturen, om even in herinnering te brengen uit welke stront ze ook al weer afkomstig zijn en dat Afrika van noord tot zuid nog steeds een achterlijk en onderontwikkeld continent is. De enigen die er daarginder nog wat van proberen te maken, zijn de blanke boeren, die inmiddels systematisch uitgemoord en verstoten worden. En daar hoor je die klaagnegers inderdaad nooit over.
  In de Zestiger jaren moesten we op de lagere school melkdoppen inzamelen voor Ghana. Het is in Ghana nog steeds een shithole. De negers zien niet in, dat als ze geen eigen energie investeren, dat er dus geen duurzame groei kan ontstaan. Ze hangen nog steeds massaal aan de melktiet van het Westen. En maar klagen…..

  Geliked door 6 people

  • BertG. zegt:

   Om jezelf te herkennen in een spiegel moet er een bepaalde vorm van bewustzijn aanwezig zijn.

   Geliked door 2 people

  • Wolf zegt:

   Juistum

   Like

  • Er zijn in Afrika twee landen die zijn gesticht door terugkerende ex-slaven; Liberia met uit Amerika teruggekomen ex-slaven en Sierra Leone met ex-slaven die uit andere delen van de Nieuwe Wereld en West-Afrika kwamen.
   Liberia is het armste land ter wereld en ze wordt op de hielen gezeten door Sierra Leone.
   Feitelijk is dat alleszeggend.
   De enige manier waarop Afrika gered zou kunnen worden is een soort neo-kolonialisme, geef het bestuur in handen van blanken en binnen decennia zijn al hun problemen opgelost.
   Zelf zijn ze daar niet toe in staat.

   Geliked door 1 persoon

 11. BertG. zegt:

  Als ze zich daar wel wat van hadden aangetrokken, dan liepen ze niet met borden met BLM er op rond, maar met borden dat ALL LIVES MATERS.

  Like

 12. Harry zegt:

  Je moet ze nooit wat moeilijks opdragen , die zwarten , want dan komt het niet goed .
  EEN ding tegelijk en dat kun je dan heel geleidelijk opbouwen , totdat ze gek worden aan toe .

  Even ter verduidelijking ; had eens ruzie met een zwart wijf en na enige woordenwisseling zei ze : ” het begint niet goed te gaan in mijn hoofd ” !
  Begrijp je , iets teveel inspanning en de zekering springt er uit .
  Dan worden ze ook meteen helemaal dol !
  Vandaar dat samenleven haast onmogelijk is met die lui .
  Waarom dringen ze ons dat op ?

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Ik heb een tijdje met een Antilliaanse jongen gewerkt in een scooterzaak.
   Bij elk schroefje of moertje vroeg hij zich weer opnieuw af of het nou links of rechts schroefdraad was.

   Geliked door 1 persoon

 13. Hovawart zegt:

  Hoeveel Hollandsche miljarden aan inkomstenbelasting zijn er al decennialang cadeau gedaan aan de ‘arme’ landen? hebben de hardwerkende Hollanders zich blind laten laten roven, en dan hebben de schreeuwers nog steeds de mond vol over slavernij………………hoe durven ze………………………………..dom dom dom.

  Geliked door 1 persoon

 14. Jan zegt:

  Bekijk je oude foto’s van de steden van Zuid-Afrika en vergelijkt deze met nu valt op dat zwarten alles weten te veranderen in shitholes.
  https://litazidepa.wordpress.com/2015/08/13/hijacked-15-things-to-know-about-hijacking-in-johannesburg/

  Geliked door 2 people

 15. Jan zegt:

  In Nederland is de Bijlmer wel HET voorbeeld hoe zwarten een heel stadsdeel de vernieling in wisten te helpen. Ook behaalden zij een wapenfeit. De eerst moord werd gepleegd door een zwarte op een medewerker van Simon de Wit die vanuit een winkelwagen verkocht.

  Berucht: Gliphoeve I en II. Alle vuilnis werd naar beneden gegooid. Een tiental jaren later werdn de flats door de roden van Amsterdam omgedoopt tot Gravestein en Geldershoofd. Dan trekt het ander publiek, dachten zij. Wat een naïviteit. Feitelijk was dit een voorloper van het achterlijke idee van Ella Vogelaar (zij ruste in vrede) die verloederde wijken kansenzones zou noemen. Als je de woningen een lik verf zou geven zouden zij in villa’s veranderen. Alsof de verrotte mentaliteit dan zou veranderen.

  Een paar jaar geleden fietste ik eens door dit gebied. De stank komt je van verre tegemoed. Je waant je in Afrika, komt nauwelijks een blanke tegen. Wat een vreselijke troep, en met dank aan die walgelijke roden van Amsterdam.

  Woningcorporaties: ‘Verloedering arme wijken neemt toe, politiek moet ingrijpen’

  Als voorbeelden noemt zij de Bijlmer en Nieuw-West, net als de wijk Poelenburg in Zaanstad. “Nadat het kabinet in 2007 probleemwijken aanwees, ging het met deze wijken over het algemeen een stuk beter,” zegt Van Buren. “In de Bijlmer is veel gesloopt en herbouwd. Maar de laatste jaren gaat het opnieuw de verkeerde kant op.”
  ….
  https://www.parool.nl/nederland/woningcorporaties-verloedering-arme-wijken-neemt-toe-politiek-moet-ingrijpen~ba66024b8/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

  Poelenburg, een wijk met nagenoeg niks anders dan Turken en Marokkanen, althans het deel waar ik doorheen kom als ik vanuit het Twiske kom en naar de pont van Zaanstad fiets. Wat een shit. En ook hier is het de PvdA die de stad naar de kloten heeft geholpen. Vanaf 1945 tot heden alleen PvdA gespuis als burgemeester muv 2005 toen een VVD’er aan het roer stond maar dat telt niet mee.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_burgemeesters_van_Zaanstad
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_burgemeesters_van_Zaandam

  Geliked door 2 people

  • BertG. zegt:

   Toen de Bijlmer nog geen 5 jaar oud was, was het al elke weer je afvragen of je wielen nog onder je auto zaten in die parkeer garages als je op visite daar was.
   Het is daar altijd een zooitje geweest.

   Geliked door 2 people

   • Steven zegt:

    ..En NU is Almere aan de beurt. de ene naar de andere steek en schietpartij.
    Totdat blanken daar straks weer in grote getalen vluchten naar andere steden en het er Gliphoeve III wordt.
    Dan gaan de roden weer aan de slag om de allochtonen voorrang te verlenen op woningbouw waar veel blanken wonen en het vervolgens daar weer een GETTO te laten worden.
    Maar ja.. hier in Nederland leren ze nooit ergens van….
    Het enige wat helpt is half Afrika terug sturen, antilianen en surinamers ook terug naar hun landen .. (waar al bijna niemand meer woont omdat ze allemaal hier zitten)

    De grootste idioten wonen in Nederland.

    Geliked door 3 people

 16. johannes zegt:

  ach het is het aloude probleem van de mentaliteit , je moet een stoere “krijger” zijn toch ? een zgn man die vecht met en voor zn leven , en om niet uit de toon te vallen is angst en het grote geld het enige wat hen drijft om vervolgens te “leven” en teren op geweld en criminaliteit en alles te hebben wat hun imago opkrikt in hun “vrienden”kringen zonder er op een eerlijke manier voor te werken want dat is niet stoer natuurlijk , nee dan liever de held spelen die ze nooit zullen worden.
  Ook in westerse landen is het weer populair gemaakt mede dankzij de rapcultuur en politiek , waar jeugd met dollartekens in de ogen rondloopt en geld verkrijgt middels criminaliteit want dat is de manier die verheerlijkt wordt.

  Like

 17. Blaffertje zegt:

  Ik las dit stuk vanmorgen in de Telegraaf van Leon de Winter.

  https://www.telegraaf.nl/watuzegt/2046990060/knielen-voor-altaar-antiracisme-goden?utm_source=whatsapp&utm_medium=referral&utm_campaign=whatsapp

  “Knielen voor altaar antiracisme-goden.

  Op deze plek heeft Ronald Plasterk een aantal keren laten zien dat het absurd is om biomassa ’schone’ brandstof te noemen. Het verbranden van biomassa – een verzamelbegrip waarmee feitelijk hout wordt bedoeld – is smeriger dan steenkool, en veel smeriger dan aardgas.

  Op de website van een aanbieder van biomassa staat over het verbranden van hout: „Hierbij komt CO2 vrij – net als bij fossiele energie – maar de natuurlijke CO2-kringloop is hierbij veel korter. Door de aanplant van nieuwe bomen wordt het vrijkomende gas weer opgenomen. Stoken met biomassa is dus CO2-neutraal.”

  Op basis van deze onzinnige overwegingen worden bomen gekapt en verstookt, met meer CO2-uitstoot dan aardgas, maar daarna – let op de magische truc! – worden er bomen aangeplant, en huppakee, opeens is biomassa klimaatneutraal.

  Bij de beleidsmakers (ambtenaren, bedrijven, milieugroeperingen, politici) vroeg niemand zich kennelijk af of de opmerking dat „nieuwe bomen het vrijkomende gas weer opnemen” iets anders was dan retorische flauwekul.

  Laat de bomen staan, zou ieder weldenkend mens zeggen, en plant bomen bij, en behoud aardgas, want dan heb je minder bomen nodig om dat vrijgekomen „gas” weer te laten opnemen. Nee, we kappen en verbranden bossen – dat is de stupide elitaire „groupthink” die ons is opgelegd.

  LUCHTKWALITEIT.

  Dolgraag wilden de beleidsmakers geloven, ondanks de feiten, dat het verbranden van bossen geen kwalijke gevolgen voor de luchtkwaliteit had. Waarom was er niemand die met de vuist op tafel sloeg en brulde dat dit bedrog was? Het stellen van onwelkome vragen levert problemen op als je je positie binnen een sociale of intellectuele groep wilt handhaven waarin de „groupthink” sterk is – en dat is nu overal. Het is verstandiger de feiten niet te kennen als ze de „groupthink” dreigen aan te tasten, en daarmee jouw positie.

  Hetzelfde mechanisme zie je bij de racisme-discussie. Nederland blijkt een door en door racistisch land te zijn, zo gelden de kersverse opvattingen, en de voorbeelden daarvan vliegen je nu om de oren. Daar zitten klote-ervaringen en onaanvaardbare incidenten bij, veroorzaakt door onbeschaafd tuig, die mensen diep raken. Maar in ons soort samenlevingen kun je het tuig isoleren en straffen, zoals dat hoort in een rechtsstaat. Je gaat niet vechten, of dreigen met grof geweld, zoals de „woordkunstenaar” Akwasi op de Dam deed. Maar wie durft de aantijgingen van structureel, institutioneel racisme te weerspreken? Als je dat doet, plaats je jezelf buiten de geldende opvattingen van de „groupthink”, en word je tot racist verklaard.

  KLEINE CRIMINEEL.

  De Black Lives Matter-beweging is gebaseerd op het verhaal over de ’zachtaardige reus’ Michael Brown die in 2014 in de Amerikaanse stad Ferguson door een politieman is gedood. Hij zou zijn handen hebben opgestoken en hebben geroepen ’Hands up, don’t shoot’, en desondanks zijn doodgeschoten. Dat werd de slogan van BLM.

  Maar het is nooit gebeurd.

  De zachtaardige reus was een kleine crimineel die poogde het wapen van een agent in handen te krijgen en in de worsteling om het leven kwam. Op 4 maart 2015 publiceerde Obama’s ministerie van Justitie een uitvoerig rapport dat aantoonde dat de agent handelde uit noodweer. Brown had zijn dood zelf uitgelokt.

  Maar doen de feiten ertoe? Het hoge aantal moorden onder zwarte jongemannen is niet het gevolg van Amerikaans politiegeweld maar van onderlinge criminaliteit – dat cijfer is onwelkom, en dus willen actievoerders, politici, de media dat niet kennen. Het is beter om weg te kijken bij de context van het zwarte geweld. Ga mee met de flow. Dat is de heersende „groupthink”, ook in Nederland.

  De ruimere context van de dood van George Floyd, een beroepscrimineel, en die van de dood van Rayshard Brooks in Atlanta, ook een beroepscrimineel, laat fatale escalaties zien, de gevolgen van de keuzen van criminelen onder de invloed van drank en drugs op wie gevangenisstraffen wachtten (wat hun dood overigens niet minder wreed en strafbaar maakt). Zonder die escalaties hadden ze vermoedelijk nog geleefd – maar dat is een overweging die afbreuk doet aan de „narrative” dat de politie op zwarte mannen jaagt en dat elke blanke een racist is.

  VERSTIKKEND.

  De taboes en dogma’s van „groupthink” (zoals: bomen verbranden is goed voor het klimaat, elke blanke wordt als racist geboren) dreigen verstikkend te worden. De tech-giganten zijn opinies aan het onderdrukken op basis van die „groupthink”, steeds strengere normen gelden voor wat in de media, in films, boeken en series kan worden gezegd; en grappen moeten door het racismefilter.

  Naar goed maoïstisch gebruik moest Johan Derksen afgelopen maandag op tv voor een tribunaal van „groupthinkers” verschijnen om te knielen voor het altaar van de antiracisme-goden – vanwege een flauwe opmerking, want meer was het niet. Hij weigerde te buigen. De poging tot openbare vernedering van een van de meest authentieke figuren op tv was te weerzinwekkend om aan te zien.

  Omdat onze politiek-culturele elites niet de moed hebben de „groupthink” te doorbreken, zijn we op weg naar een wrijvingsloze publieke ruimte zonder conflicten, zonder frictie, zonder oppositie, zeikerds, dwarsliggers – welkom in rein Akwasistan, waar elke tegenspreker is verdwenen.

  Geliked door 2 people

 18. Blaffertje zegt:

  We moeten ophouden en knieval te maken voor die uitvreters.
  Ze hebben hier niks te zoeken maar teren wel onze zak en en passant vernielen ze de boel.

  Geliked door 3 people

 19. bobzelf zegt:

  NOU DACHT IK ?

  DAT “”HULLIE “”” NOOIT GEEN KATOEN GEPLUKT HADDEN ,,
  EN WIJ …DUS NOOIT GEEN SLAVEN HEBBEN GEHOUDEN …

  OME BOB WAS ER AL EFFE KLAARMEE !!

  “Beuk blanke bejaarden!”

  “Jawohl, Chef!”

  NET GEJAT

  WHAHAHAHAHA

  MIJN ZOEOEOEOEOEWARTE PIETEN PAK IS BESTELD

  OOM DWARSLIGGER

  Geliked door 1 persoon

 20. BertG. zegt:

  Ik had gisteren een 2 uur durend gesprek met een oudere man uit Suriname.
  En die dacht er gelukkig net zo over als dat wij hier er over denken.
  Ze zitten dus gelukkig niet allemaal zo in mekaar.
  Aanstellers waren het die op moesten houden met zeuren en zeiken over de slavernij.

  Geliked door 3 people

  • Lot zegt:

   Is dat niet wat die man, in zijn tijd, aan te horen kreeg? “Je moet de slavernij vergeten, dat is het verleden, wij zijn nu gelijk, een nieuwe samenleving, etc”. Ook een napapen.
   Wat veel interessanter is, of deze man daar echt een, goed zelf doordachte eigen mening over heeft gevormd. En dan wil ik hem horen. Met de echte feiten.

   Like

   • BertG. zegt:

    Tuurlijk Lot, dat moest hij zeggen omdat hij anders zweep slagen zou krijgen van zijn meester als hij thuis kwam.
    Je kon de angst van ze gezicht lezen toen dit onderwerp ter sprake kwam.
    Als de dood dat ik ‘m zou verraden bij zijn blanken meesters.
    Hij had meteen door dat hij alleen maar getest werd hier om het juiste te zeggen.

    Like

   • BertG. zegt:

    Lot, Sylvana S. zou het geschreven kunnen hebben waar jij nou mee aankomt.
    Ben jij niet stiekem ook een BLM aanhanger?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s