Arabische landen ondersteunen stilletjes Israëlische “annexatie”

Screenshot_15

(Vertaling: E.J. Bron)

Men wil de betrekkingen met Trump en Israël niet voor de Palestijnse zaak riskeren

Geloof niet alles wat u hoort. Palestijnse propagandisten en hun bondgenoten in de media willen u wijsmaken dat de hele Arabische wereld in opstand is vanwege Israël´s plan om de Jordaan-vallei en andere delen van de zogenaamde “Westelijke Jordaanoever” te “annexeren”. Dat is gewoon niet waar.

Israel Heute

Een serie Arabische landen heeft in de afgelopen jaren duidelijk gemaakt dat de Palestijns-nationalistische zaak voor hen gewoon niet zo belangrijk is (zie: “De Palestijnen moeten hun mond houden!”) Voor hen is de Iraanse bedreiging een veel urgenter probleem, en ze zien Israël als een belangrijke bondgenoot in deze strijd. Ze maken zich ook zorgen dat de betrekkingen met de VS verstoord zouden kunnen worden, omdat de dreigende “annexatie” door Israël eigenlijk deel uitmaakt van de visie van president Donald Trump voor het Midden-Oosten.

Hoge Arabische functionarissen, die onlangs met het Hebreeuwse dagblad “Israel Hayom” spraken, geven toe dat hun regeringen zich in officiële verklaringen weliswaar tegen de Israëlische “annexatie” uitspreken, maar achter gesloten deuren groen licht voor diens stap geven.

Een hoge Jordaanse regeringsambtenaar zei dat Jordanië ondanks duistere waarschuwingen aan de media weet dat zijn positie op de heilige plaatsen van de islam in Jeruzalem beschadigd wordt wanneer het land “het vredesverdrag [met Israël] opschort of opzegt”. De koning geeft er ook de voorkeur aan om de westgrens van Jordanië in de handen van de Israëlische strijdkrachten en niet in die van de Palestijnse of multinationale strijdkrachten te zien. Met alle respect voor de Palestijnen zijn de nationale belangen van Jordanië voor de koning belangrijker, evenals zijn relatie met president Trump”.

Een Saoedische diplomaat, die nauwe banden heeft met kroonprins Mohammed bin Salman, zei tegen de Israëlische krant: “De officiële Arabische positie is tegen elke stap die zogenaamd de rechten van de Palestijnen schendt. De Palestijnen moeten echter begrijpen dat Saoedi-Arabië, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten en Jordanië hun relatie met de regering-Trump voor hen niet op het spel zullen zetten”.

De Saoedi voegde er aan toe dat er in de Arabische wereld uitgegaan wordt van de arbeidshypothese dat Trump de komende Amerikaanse verkiezingen zal winnen en vaart zal zetten achter zijn plan voor de vrede in het Midden-Oosten. Hij zei dat wanneer de Palestijnen een akkoord op basis van hun voorwaarden zouden hebben willen afsluiten, dat zij dan het meer sympathieke beginsel van de Obama-regering zouden hebben moeten gebruiken. (zie: “Een geschiedenis van de Palestijnse afwijzingen”).

Een hoge Egyptische veiligheidsfunctionaris benadrukte dat voor alle betrokken Arabische landen het streven van Iran naar regionale hegemonie veel urgenter zou zijn dan de Palestijnse kwestie. En in de strijd tegen Iran, stelde hij vast, “zijn de VS en Israël heel belangrijk. Geen enkele Arabische leider zal in dit opzicht zijn eigen belangen voor het welzijn van de Palestijnen op het spel zetten”.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Westelijke Jordaanoever", Arabische wereld, belangenverstrengeling, Donald Trump, gezond realisme, Israël, Midden-Oosten, VS. Bookmark de permalink .

9 reacties op Arabische landen ondersteunen stilletjes Israëlische “annexatie”

 1. Bob zegt:

  De Arabieren zien Israel niet als bedreiging.
  Darentegen de Arabieren die Pastijnen genoemd worden wel.
  De EU financiert de PA en met geld worden terroristen gefinanceerd
  die zelfmoord aanslagen in tegen Israeli’s worden gepleegd.
  De europese staten subsidieren antisemitistische groeperinen
  als Antifa,BLM en andere groepen.
  Ook politieke groeperinge steunen de groep boycot Israel die
  Israel van de kaart wil laten verdwijnen.
  GL heeft zich openlijk solidair verklaart, wat zeer duidelijk te
  zien is in Amsterdam.

  Geliked door 3 people

  • Julia zegt:

   Ach troost u wij krijgen straks Kaag eerst als lijsttrekker CDA met de ambitie MP voor Nederland te worden. Dit spel is al in volle gang gezet en zijn de verkiezingen maar fake (net als mevrouw Mona Keijzer inmiddels al stelt na de verkiezingsronde niet te tolereren dat eventueel de PVV mede een rol zal gaan spelen uiteraard ongeacht het de verkiezingsuitslag dus). Als Kaag het voor het zeggen krijgt wordt de subsidiekraan door mevrouw Kaag met haar sterke voorkeur voor Palestina wat de belastingbetaler straks weer miljoenen extra gaat kosten. Kortom dat hele Haagse staatsregime is net zo corrupt als de rest van politici binnen onze geweldige EU. Niet te vertrouwen alles gebeurt achter de rug van het volk om en openheid van zaken wordt absoluut niet gegeven. Het is één en openlijk een compleet theater maar achter onze rug om met haar leugens een doodtrap naar eigen volk toe. Ook zal het Nederland sieren om Amsterdam (een verdorven stad waar een gezond denkende Nederlander niet meer wil komen of wonen) links te laten liggen en tot een aparte staat te verklaren en een nieuwe hoofdstad te benoemen wat daar gebeurt gaat alle perken te buiten omdat daar de linkse waanzin totaal is losgeslagen.

   Geliked door 1 persoon

 2. Gienekehado zegt:

  De FLIKKERS van West-Europa zijn tegen de hereniging met het Oude Vaderland!! (“Onze leiders” vallen op hun knieën in de moskee en likken de voetzolen van de imam) Schijtbang als ze zijn voor de mohammedanen! Met Laffe Flikkers op het pluche, ging W-Europa ten onder!

  Geliked door 2 people

 3. Gienekehado zegt:

  De FLIKKERS van West-Europa dreigen met sancties tegen Israel vanwege de zgn. annexatie, maar GEEN WOORD over de ANNEXATIE van hun “eigen” landen door de mohammedanen!!! Op dit moment kan ik niet de juiste duiding vinden voor dit SCHOREM!! Israel mag van mij alles ‘uit de kast trekken’ om in de toekomst ook niet door de europese mohammedaanse landen in de problemen te komen!! (voor je het weet hebben de mohammedanen de europese NUKES in de klauwen!!)

  Geliked door 1 persoon

 4. guusvelraeds zegt:

  Inmiddels zijn de Arabische landen erachter dat niet Israël het gevaar is maar de Palestijnen met hun Al Fatah, de moslimbroeders met hun hamas en Hezbollah als Iraanse proxy. De Jordaniërs zijn op het nippertje de dans ontsprongen en hebben Arrafat net op tijd het land uit geflikkerd. Libanon was Christelijk dom met hun archaïsche Joden haat en hebben Arrafat binnen gelaten. Wat van Libanon geworden is geschiedenis. De Arabieren kijken wel uit.

  Geliked door 1 persoon

 5. Gienekehado zegt:

  Egypte werkt aan een megaproject. Nieuwe metropool aan de kust.

  Like

 6. Jan zegt:

  Verenigde Nazis: Israël moet uit eigen land weggaan

  Dat fossiel op 1:37 snapt volgens mij niet eens wat hij leest. Geldt trouwens ook voor ouwehoer Guterres

  Like

 7. fleckie zegt:

  In ISRAEL is. Inmiddels gebleken, …….dat er. zich o.a, DELFSTOFFEN. bevinden!,,!!! ……
  ~<~<~<~<~<~

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s