Kom in verzet tegen de nieuwe moskee in Tiel!

 

(Door: PVV Gelderland)

De El-Hassani moskee aan de Tielerwaardlaan 4 wil een groot islamitisch sociaal cultureel centrum laten bouwen aan de Maurikstraat 1. Laat u niet misleiden door de woorden sociaal en cultureel. Het wordt gewoon een salafistische moskee van 12,5 meter hoog, net zo hoog als een gebouw met 4 woonlagen. Het huidige bestemmingsplan staat dit niet toe.

In juni 2020 wordt aangegeven tijdens een telefonisch contact met het omgevingsloket van de gemeente Tiel dat er nog geen vergunning is aangevraagd voor de nieuw te bouwen moskee aan de Maurikstraat 1 te Tiel. Wel was er een vooroverleg ingediend en was men bezig met het uitvoeren van aanvullende onderzoeken om uiteindelijk tot een bouwaanvraag te komen.

Het oude schoolgebouw aan de Maurikstraat 1, de beoogde nieuwe locatie, is verkocht voor € 570.000,- vrij op naam. Eerder liet een moskeewoordvoerder al weten dat de financiering voor het nieuwe gebouw niet alleen binnen de eigen gelederen wordt gezocht, maar ook binnen de landelijke moskeegemeenschap. Op het YouTubekanaal, waarop de livestream van de crowdfunding te zien was, zijn meer video’s te vinden van benefietacties voor moskeeën door het hele land.

Geld en sieraden stromen binnen. Zo werd er in 2019 € 541.000,- plus € 30.000,- aan edelmetalen opgehaald. Afgelopen Ramadan is er minimaal € 505.000,- plus 1,5 kilo goud plus 5,5 kilo zilver opgehaald. In het jaarverslag van de moskee is te lezen dat de fondsenwerving loopt via donaties door de leden (ongeveer 450), bezoeken aan islamitische gemeenschappen elders, donaties via de website en crowdfunding. Deze werkwijze wordt dikwijls ook toegepast door andere moskeeën. Hierdoor ontstaat een schuiven van geldstromen als een soort balletje balletje. Met als gevolg een oncontroleerbare kluwen van donaties.

Daarnaast is de historie van de El-Hassani moskee ook niet al te fris. Zo is de haatimam Tarik Chadlioui alias Tarik Ibn Ali diverse malen te gast geweest in de El-Hassani moskee. Zijn naam werd ook genoemd in verband met de aanslagen in Parijs. Hij zou betrokken zijn bij het radicaliseren van Omar Mostefai, één van de aanslagplegers in de Bataclan. In 2015 werden in de betreffende concertzaal 89 mensen gruwelijk vermoord. In 2017 werd de salafistische imam Tarik Ibn Ali opgepakt in Birmingham, Engeland. Hij werd uitgeleverd aan Spanje in verband met een terrorismeonderzoek. Hij werd verdacht van het propaganda bedrijven voor IS. De imam heeft een Belgisch paspoort, maar was vaak in Nederland om geld, goud en sieraden in te zamelen. Hij zamelt ook geld in in België, Duitsland, Denemarken, Spanje en Noorwegen. Na het betalen van een bedrag van  € 60.000,- werd Tarik Ibn Ali in Spanje weer vrijgelaten. Dit was in 2019. En vanaf 2019 hengelt de El-Hassani moskee grote bedragen aan cash, goud en zilver binnen.

Daar er nog geen vergunning is verstrekt, kan de bouw van de nieuwe moskee worden voorkomen. Inwoners van Tiel, kom in verzet! PVV-Gelderland wil u helpen. En indien u op de hoogte bent van andere nieuwe bouwplannen voor andere moskeeën, mail ons!
kominverzet@pvv-gelderland.nl

Door (namens de PVV Gelderland):
Marjolein H.M.Faber-van de Klashorst
Senator en Fractievoorzitter PVV Eerste Kamer
Provinciaal Statenlid en Fractievoorzitter PVV Gelderland

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Bananenmonarchie Nederland, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, gezond realisme, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse Kerk, Moslims, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, PVV, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

17 reacties op Kom in verzet tegen de nieuwe moskee in Tiel!

 1. Tistochwat zegt:

  Wedden dat die moskee er komt?

  Like

  • Helena zegt:

   Tja, daar ben er ook bang voor. In Arnhem komt er ‘mogelijk’ ook een, aan de skyline nog wel naast de John Frostbrug, compleet met minaretten en natuurlijk de gebedsoproep! We worden bezet waar we bij staan en er zijn er maar een paar die het aandurven om in verzet te gaan. Slap nederigland is bang om aangemerkt te worden als nazi, racist of rechts extremist, dan maar liever buigen voor de islam!

   Geliked door 2 people

  • Kuu zegt:

   In Gouda Noord is ie er NIET gekomen!!!! GNzhH.

   Like

 2. Rensk. zegt:

  Gaat dus gewoon door. Ze vinden altijd wel weer een gaatje of trekken de racismekaart/slachtofferrol etc etc. Enfin bekend bij mensen, die het wel door hebben. Mensen zijn rete naief. Pas als het te laat is komt men tot besef. Hopeloos

  Geliked door 2 people

 3. Willem zegt:

  500 moskeeen zijn 500 moskeeen teveel. Moskeeen zijn kazernes, er wordt niet geintegreerd, want dat mogen ze niet, staat in de koran, er wordt voorbereidt op overname van Nederland, ze zijn verplicht om aan jihad te doen. Nederland is dar el harb, huis van oorlog, zolang er geen islamitische regering is. Nog meer moskeeen erbij, ze willen er minstens 1000 dan zijn ze bij hun kantelpunt en kan de gewapende strijd beginnen, want op democratische wijze kan de overname nog mislukken of duurt veel te lang voor sommigen. Je hoeft toch geen geleerde te zijn om hun strategie te doorzien.

  Geliked door 3 people

 4. Tineke zegt:

  Nou ,die komt er wel hoor Geert,linksom of rechtsom !

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Als ze al zo’n haathut kunnen tegen houden dan is het een uitstel voor een tijdje.
   Als iedereen het dan vergeten is, gebeurt het alsnog en is het in eens een feit en kan niemand er meer iets tegen doen.
   En verdwijnen doen ze nooit meer, alleen uitgebreid met nog meer rechten.

   Geliked door 2 people

 5. bobzelf zegt:

  PLEUR DAN OM TE BEGINNEN WAT VARKENSKOPPEN DAAR NEER EN DAARNA ALS DE BOUW LEKKER OPSCHIET PLEUR JE 2 YERRYCANS BENZINE NAAR BINNEN

  MOT IK ALLES VOOR KAUWEN ???

  HOPPA , IK WIL ZELFS DE BENZINE NOG WEL BETALEN

  DOE EENS WAT .

  OME BOB

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Al graven ze boel 10m af, dan komen ze hier nog steeds varkens DNA tegen.
   Die varkenskoppen maken dan ook niet veel meer uit, de grond is toch al “vervuild”.
   Zo als overal, alles wordt bemest met varkens schijt.
   Snap niet dat ze daar dan zo graag een haathut op willen bouwen als ze er zo een hekel aan zouden hebben.
   Dat moet je dan toch helemaal niet eens willen als goede mossel.
   Hebben ze daar zelf wel eens over nagedacht waar ze zo een haathut op bouwen?

   Like

  • Tistochwat zegt:

   bobzelf 25 juni 2020 om 22:13

   Een aantrekkelijk idee, maar als je zoiets doet, draai je gedurende de rest van je leven de bak in.
   Als een mohammedaan een kerk in de fik steekt, is het een ander verhaal, want dát mag.

   Like

 6. David zegt:

  Opgegroeid in deBetuwe, sprookjesland van bloesem, niets meer van over! Ik huil elke dag!

  Geliked door 2 people

 7. Joost zegt:

  Voormalig premier Margaret Tatcher werd ooit eens uitgenodigd om een moskee te openen in Engeland. Ze bedankte voor de eer en : Zodra we bij jullie een kerk mogen bouwen en daar onbelemmerd gebruik van mogen maken, wil ik voor u een moskee openen en niet eerder.
  Alleen op basis van wederkerigheid en anders niet.

  Joost

  Like

 8. Joost zegt:

  Voormalig premier Margaret Tatcher werd ooit eens uitgenodigd om een moskee te openen in Engeland. Ze bedankte voor de eer en zei : Zodra we bij jullie een kerk mogen bouwen en daar onbelemmerd gebruik van mogen maken, wil ik voor u een moskee openen en niet eerder.
  Alleen op basis van wederkerigheid en anders niet.

  Joost

  Like

 9. Bas zegt:

  Christenfobie en discriminatie in Turkije
  https://www.breitbart.com/faith/2020/06/26/scholar-persecuted-turkish-christians-are-erdogans-scapegoat/

  Geleerde: vervolgde Turkse christenen zijn ‘Erdogans zondebok’

  De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan gebruikt de christenen van het land als een “welkome zondebok” om af te leiden van zijn politieke fouten in Syrië en Libië, stelt de vooraanstaande religieuze geleerde Alexander Görlach.

  “De vervolging van christenen in Turkije gaat door”, schrijft Görlach, senior fellow bij de Carnegie Council for Ethics in International Affairs. “Terwijl de wereld bezig is de COVID-19-pandemie te bestrijden, de massale werkloosheid en een wereldwijde recessie aanpakt, profiteert de Turkse regering van de situatie om minderheden onder druk te zetten.”

  Zoals de Wall Street Journal vrijdag meldde, speelt president Erdoğan voor de religieuze ijver van zijn bevolking en herleeft hij de plannen om de iconische Hagia Sophia in Istanbul weer in een moskee te veranderen. Begin volgende maand moet de hoogste administratieve rechtbank van Turkije uitspraak doen over een verzoek om het gebouw te heropenen voor moslimaanbidders.

  De Hagia Sophia, die dateert uit de zesde eeuw, was een van de meest gekoesterde kathedralen van de christenheid, maar werd omgevormd tot een moskee toen Fatih Sultan Mehmet de stad in 1453 veroverde.
  In 1931 veranderde de Turkse president Atatürk de moskee in een museum als onderdeel van zijn programma om het land te moderniseren en seculariseren.

  Een van de oudste christelijke gemeenschappen ter wereld voelt de dupe worden van de pro-islamitische druk vanuit Ankara, betoogt Görlach, en de Syrisch-Aramese christenen in het zuidoosten van het land hebben moeten vrezen voor hun rechten en eigendommen.

  In feite zijn de Turkse autoriteiten begonnen met het onteigenen van land en huizen van christenen, deze over te dragen aan andere eigenaren en de getroffen christenen dakloos te maken, stelt Görlach. Een aantal christelijke kerken in dit deel van het land is vernietigd, voegt hij eraan toe, tijdens de gewapende confrontatie met de Koerden.

  Like

 10. Jules Vismale zegt:

  Wie weet komen de inwoners van Tiel alsnog in opstand tegen een dergelijke haathut, gelijk aan de inwoners van Geldermalsen die geen asielzoekerscentrum wilden in hun achtertuin en dat ook wisten te beletten!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s