Slavernijverleden en individuele schuld

Screenshot_19

(Door: Paul Cliteur)

In een moderne democratische rechtsstaat kan een individu alleen schuldig zijn op basis van zijn eigen optreden. Niet op basis op het optreden van zijn vader, zijn moeder, een familielid of een voorouder. Kinderen van NSB´ers zijn zelf geen NSB´ers. Kinderen van een moeder die in de prostitutie heeft gewerkt, zijn zelf geen prostituees. Individuele verantwoordelijkheid en individuele schuld vormen een vast uitgangspunt van het moderne denken.

Maar onder invloed van een uit Amerika overgewaaide agressieve identiteitspolitiek worden wij nu verleid dit principe van individuele schuld los te laten en collectieve schuld als uitgangspunt te hanteren. Althans als het om de onderwerpen gaat die deze identiteitspolitiek ons wil opdringen, zoals collectieve schuld over een slavernijverleden.

Lees verder>>>
DDS
(h/t W.C.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Bananenmonarchie Nederland, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, demoniseren, gezond realisme, Historie, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, Rechts geluid, Rotzakken, Slavernij, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

23 reacties op Slavernijverleden en individuele schuld

 1. Harry Willemse zegt:

  Nu ophouden hè. Dit is veel te ingewikkeld voor die nobrainers van tegenwoordig.

  Geliked door 1 persoon

 2. Rensk. zegt:

  En dus gaan weer terug naar de Middeleeuwen toen het individu geen recht van spreken had en het zelf ook zo voelde dat het onderdeel was van een systeem. Eeuwen over gedaan om dat besef te krijgen en nu word het weer teniet gedaan.

  Like

 3. Heniusz zegt:

  Verwacht binnenkort dan ook excuses van de Marokkaanse en Turkse overheid inzake het slaaf maken van meerdere zeevarende voorouders, ergens in de 16e eeuw. Zo ver voor wat betreft mijn slavernijverleden, of moet ik daar nog de wat recentere ervaringen in de Jappen kampen van andere familieleden bij betrekken? Lang verhaal kort: Ze kunnen me allemaal de rug op met hun gezeur. Get a life en ga werken voor je geld, dat moet ik immers ook!

  Geliked door 2 people

 4. Kuu zegt:

  Het gaat helemaal niet om een fundamentele, principiele benadering, maar om opportunisme en… geld.

  Like

 5. Bas zegt:

  In Minneapolis. Een ander geïsoleerd incident dat niets met ras te maken heeft

  Like

 6. David zegt:

  Mijn voorouders waren straatarm en hebben 0 cent verdiend aan
  Slavernij, en ik voel me 0 procent schuldig en dat zouden meer mensen moeten doen

  Geliked door 1 persoon

  • fleckie zegt:

   Bovendien waren Nederlanders met hun schepen. doodgewone ‘VRACHTVERVOERDERS’. ‘in opdracht’. van. bedrijven, ………dan nog iets,: …….WIE zorgden ervoor dat. ‘buitgemaakten, in stammenoorlogen ervoor , dat ze naar de kusten gebracht werden,, en D A A. R. ook nog. FINANCIEEL voor de ( GEKLEURDE) OVERWINNAARS. – soortgenoten financieel interessant. waren,,..,,!!?? …….<~<~<~<~<~<~<

   Like

 7. ronjaspers zegt:

  Ik ben met stomheid geslagen dat niemand het heeft over de miljoenen blanke slaven uit de menselijke geschiedenis.Nog niet zo heel lang geleden tijdens de 2e wereldoorlog had je ook vele duizenden blanke slaven in de nazi en jappenkampen die uitgehongerd,gemarteld,vermoord werden of zichzelf dood moesten werken.Mensen informeer jezelf en bijt van je af.

  Like

  • Kuu zegt:

   Het wordt tijd dat de Blanke mannen en vrouwen opstaan en die f*cking multi-culti shit van zich af gooien!

   Geliked door 1 persoon

   • fleckie zegt:

    Als WIJ. Nederlanders. als. racisten beoordeeld / beschouwd . worden ,……DAN. HOREN. WIJ. IN DE. E U.
    helemaal . NIET THUIS,,,,, is dat geen goede reden om UIT. de. EU. te. stappen, net als ENGELAND, …….( trouwens: hielden die er. GEEN. slaven. Op. na.? DUS…….?

    Like

  • Bas zegt:

   Dat is dus het toppunt van racisme: blanken tellen niet, want ‘white lives don’t matter’.

   Geliked door 1 persoon

  • Bas zegt:

   De oriëntaalse slavenhandelaren had minstens 10.000 Nederlanders in de Noord-Afrikaanse slavernij.

   Geliked door 1 persoon

  • fleckie zegt:

   Als voorbeeld- in – leesboek, over DUITSE Concentratiekampen:‘ waar NEDERLANDSE vooral. JOODSE SLAVEN , werden vermoord, : : der. SS- Staat,‘ van Eugen KOGON, ‘ Anatomie des SS- Staates.,Div auteurs : ( hierin wordt zelfs vermeld,? dat men als ‘bezoeker zo’n concentratiekamp kon gaan bekijken’!!, : Ook interessant ‘ HET. BOEK. DER. KAMPEN,’. van
   LUdo van Eck, ( over hoeveel concentratiekampen, en waar ze ( in verborgen gebieden, meestal ) langs of kortbij spoorlijnen lagen, !!) …. ( eventueel te leen via de Koninklijke Bibliotheek, Den Haag…<~<~<~<~<~<~<~

   Geliked door 1 persoon

 8. Bas zegt:

  Niemand in mijn familie heeft ooit slaven gehad, of ooit met slavernij te maken gehad.
  Stamboom en geschiedenis zijn bekend.

  Like

 9. Bas zegt:

  Airfyer en Aknazi zijn afstammelingen van slavenhandelaren en hebben nu, zeer ongepast, last van een ingebeeld slachtofferschap.
  Waar blijven hún excuses en schuldbekentenissen voor hun familieverleden vol slavenhandel?

  Geliked door 1 persoon

 10. Bas zegt:

  In Nederland zélf was slavernij verboden, dus er zijn maar weinig Nederlanders die zelf ooit iets met slavernij te maken hebben gehad.

  https://sporenvanslavernijutrecht.nl/kennisbank/slavernij-binnen-en-buiten-nederland

  In Nederland kwam slavernij rond de Middeleeuwen al weinig meer voor. Er is nog wel een vermelding van vrouwen en kinderen ontvoerd door Vikingen vanuit Dorestad (nu Wijk bij Duurstede). Van de 17e tot 19e eeuw was het verboden om in Nederland slaven te houden.
  In de koloniën Suriname, de Antillen en Nederlands-Indië die Nederland bezat mocht dit wèl.

  Geliked door 1 persoon

 11. Bas zegt:

  https://www.telegraaf.nl/watuzegt/1161108146/europees-parlement-zet-elke-nederlander-neer-als-racist

  Europees parlement zet elke Nederlander neer als racist

  “Het lijkt alsof het Europees Parlement probeert een graantje mee te pikken van het thema van de dag, met als doel om het belang van het EP te onderstrepen. „Wij gaan daar ook over, hoor.”

  En dan komen ze op het Nederlandse Sinterklaasfeest, en bepalen ze dat dat racistisch is. Daar gaat het mis. Het Europees Parlement in vergadering bijeen zet iedere Nederlander die ooit als kind of ouder dat feest heeft gevierd, neer als iemand die onbewust een enorme racist is.

  De bijdrage van het Europees Parlement roept bij veel Nederlanders voorspelbaar het antwoord op: blijf met je rotpoten van onze rotpiet af.

  De discussie over Zwarte Piet kan het beste plaatsvinden in feestcommissies, schoolbesturen en aan de keukentafel in Nederland. Daar hebben we de Europese Commissie en het Europees Parlement niet echt voor nodig.”

  https://tpook.nl/2020/06/26/ronald-rode-pillen-plasterk-pvda-eu-parlement-zet-iedere-nederlander-neer-als-enorme-racist/

  Like

 12. Hovawart zegt:

  Ik hoor de zwaar-getinte mensen vaak mijmeren over het ‘Back to your Roots’ gaan, dan vind ik dat dit toch een uitgelezen moment mag zijn om de daad bij het woord te voegen, en laat u het kolonialistische Nederlandse paspoortje maar achter op Schiphol………..Burn of Babylon from Africa for good……..get back back back to your roots,…..toen in de 80’s en 90’s Babylon nog een gezellige discotheek was in de Bijlmer, waar de portier nog ongestraft aan personen de toegang tot een discotheek kon weigeren op basis van ras.

  Like

 13. Bas zegt:

  https://www.breitbart.com/europe/2020/06/26/delingpole-in-what-kind-of-crazy-world-do-you-get-promoted-after-saying-white-lives-dont-matter/

  Delingpole: in wat voor een gekke wereld maak je promotie nadat je ‘White Lives Don’t’ Matter’ hebt gezegd?

  In wat voor gekke wereld word je ontslagen als je zegt dat ‘blanke levens belangrijk zijn’, maar je wordt gepromoot omdat je zegt dat ‘blanke levens niet belangrijk zijn’?
  Degene waarin we nu leven, tragisch genoeg.
  Een blanke man uit de arbeidersklasse in het noorden van Engeland – Jake Hepple, 24, en zijn vriendin Megan Rambadt, 21 – zijn beiden ontslagen vanwege een stunt die Hepple eerder deze week trok toen hij in een vliegtuig vloog met de vlag ‘WHITE LIVES MATTER BURNLEY. ‘

  Hepple verloor zijn baan als lasser bij Paradigm Precision in Lancashire, die een verklaring aflegde waarin hij beweerde dat het racisme in geen enkele vorm vergoelijkt of tolereert.
  Rambadt heeft haar baan bij een schoonheidssalon in Burnley verloren nadat de online maffia contact had opgenomen met haar werkgever.

  Ondertussen is Priyamvada Gopal, een academicus met een veel meer bevoorrechte achtergrond dan een van de twee hierboven – haar vader was een diplomaat – gepromoot na het tweeten dat ‘Witte levens er niet toe doen’.

  De tweet werd verwijderd – maar door Twitter, en niet door Gopal die weigerde haar excuses aan te bieden.

  Haar werkgever stond niet alleen achter haar, maar vond het eigenlijk een goed idee om haar als gevolg daarvan te promoten. ‘Gisteravond’, tweette ze, ‘promoveerde Cambridge mij tot een volledig hoogleraarschap.’

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s