Unilever geeft wegens racismedebat andere naam aan gezichtscrème

Screenshot_18

(Vertaling: E.J. Bron)

 “Wit makend”, “licht”

Rotterdam – Het consumptiegoederenconcern Unilever wil zijn gezichtscrème “Fair & Lovely” met het oog op het wereldwijde racismedebat graan een andere naam geven. Tot nu toe werden de begrippen “wit makend” en “licht” gebruikt.

De belangrijkste verzorgingsproducten zouden in het vervolg een diverser schoonheidsideaal met alle huidskleuren moeten aanspreken, kondigde de onderneming vandaag aan. Begrippen zoals “wit”, “wit makend” en “licht” daarentegen zouden een uniform schoonheidsideaal suggereren, dat de onderneming niet als juist zou beschouwen. Daarom zouden deze woorden in reclame, communicatie en de benaming van crèmes van Unilever niet meer gebruikt moeten worden. De naam van de vooral in Azië verkochte crème “Fair & Lovely” dient de komende maanden veranderd te worden.

Al in 2019 zou Unilever op de verpakkingen van “Fair & Lovely” in India op de afbeeldingen voor en na het gebruik en huidskleur gradaties hebben afgezien. In plaats daarvan zou met de crème nu reclame worden gemaakt met het effect voor de reinheid van de huid en de glans van het gezicht. De crème zou wat betreft haar samenstelling nooit een blekende crème zijn geweest, verklaarde onderneming.

Bron:
https://rp-online.de/wirtschaft

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", cultuurrelativisme, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

12 reacties op Unilever geeft wegens racismedebat andere naam aan gezichtscrème

 1. karton zegt:

  Ik adviseer om op ‘t potje met de crème te zetten : “zeer goed spul voor de huid van blanken én van negers/negerinnen”. Zo is ‘t duidelijk voor iedereen. Of zouden de negers ‘t dan nóg niet snappen ?!

  Geliked door 1 persoon

 2. Tistochwat zegt:

  Het gezeik neemt groteske vormen aan.
  Als het niet zo droevig en ernstig was, zou ik de ballen uit mijn broek lachen.

  Like

 3. Bas zegt:

  Racismedebat…..?
  https://www.libelle.be/mooi/libelle-test-uit-zelfbruiners/

  Libelle test uit: 15x zelfbruiners (deze producten werken écht!)

  Ben je niet snel gezegend met een zomergloed en grijp je daarom graag naar een zelfbruiner? Je bent niet de enige! De Libelle-redactie testte alvast 15 zelfbruiners uit, voor élk budget. Benieuwd of ze werken?

  Like

 4. andre zegt:

  Unilever heeft de grootste racist in loondienst en dat is Mark Rutte. Dood aan de bejaarden, dood aan de complete middenstand en kinderen trekken ze uit elkaar. Philps zooi moet ik niet meer. De AH het etalagekanaal van Unilever nee bedankt. Akzo Nobel heeft ook prima alternatieven en Shell hahahaha.

  Geliked door 1 persoon

  • Julia zegt:

   andre helemaal mee eens. Veel elitaire linkse machtswellustelingen hebben aandelen in o.a. Unilever en veel multinationals. Vandaar die smerige streek van Rutte om ze belastingvoordelen te laten genieten.Shell groot aandeelhouder de Oranjes ook al beweert onze koning van niet. Net als KLM belang van de staat en gratis vlieguurtjes bij houden voor onze Koning. Even handjeklap met dat linkse onderkruipsel Macron gedaan (handje schudden van de week en omhelzen want hij knuffelt zo graag met zijn vriend Macron) dat mocht Rutte wel en KLM is gered in ruil uiteraard voor een flinke storting in de miljardendeal zoals Brussel dat wenst. U gelooft toch niet dat de volks- en landverrader Rutte zijn poot stijf houdt daar is het een te grote leugenaar en slapjanus voor die zijn eigen kiezers compleet verraad en totaal negeert. Kortom dat algehele corrupte Haagse regime is voor geen cent te vertrouwen het volk wordt gewoon een rad voor ogen gedraaid.

   Like

 5. Ravian zegt:

  Vooral onder negers zijn huid blekende middelen erg populair, de wat lichter getinte exemplaren kijken namelijk neer op de wat donkerder getinte exemplaren.
  Er wordt nergens zo hard gediscrimineerd als tussen negers onderling…

  Geliked door 1 persoon

 6. delamontagne zegt:

  Maar als je dan weer de reklames van begin vorige eeuw bekijkt,……..dat was weer andere koek = [ ZEEP !]
  Weinig scrupules voor zere teentjes…………..

  Zeep Perdix 72% olie, VRAAG naar deze zeep die alles WIT maakt.

  Like

 7. ieznogoedh zegt:

  Fair and Lovely niet goed meer?
  Maak er dan maar Dark and Ugly van!
  Wellicht dat de mensen in Azie het dan wel weer kopen.
  Beter nog die rotzooi van Unilever boycotten en alleen nog van Proctor & Gamble kopen totdat die ook gek worden, dan zelf je creme maken. Veel beter en goedkoper.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s