Inzamelingsactie geslaagd: de Hoek kan sintintocht mét Zwarte Pieten houden

Screenshot_42

Hoek van Holland kan uitkijken naar een sintintocht mét Zwarte Pieten. De initiatiefnemers achter ‘Ook zonder subsidie Sinterklaas’ hebben in een week tijd dik 6000 euro opgehaald voor een traditionele intocht. De voormalige deelgemeente krijgt dit jaar waarschijnlijk geen gemeentelijke subsidie: Rotterdam wil alleen nog maar de knip trekken voor intochten met roetveeg- en kleurenpieten.

Hoek van Holland is genoodzaakt het kinderfeest uit eigen zak te betalen sinds de gemeenteraad instemde met een motie van de door de islam geïnspireerde partij Nida. Die motie draagt het stadsbestuur op geen subsidie meer te verstrekken aan traditionele Sinterklaasintochten. Een aantal Hoekenezen begon daarop een inzamelingsactie. Met succes: de teller stond zaterdagochtend op dik 6.200 euro, en dat is meer dan het gewenste streefbedrag van 6.000 euro.

Lees verder>>>
Algemeen Dagblad

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Historie, Nationalisme, Patriottisme. Bookmark de permalink .

13 reacties op Inzamelingsactie geslaagd: de Hoek kan sintintocht mét Zwarte Pieten houden

 1. Monalisa zegt:

  Dus de burgemeester de Marokkaan kan ook weg daar

  Geliked door 1 persoon

 2. Monalisa zegt:

  Ze houden nu al geld over voor volgend jaar.

  Like

 3. Bob zegt:

  Goed gedaan inwoners van Hoek van Holland.
  Jullie hebben niet geknield voor terrorisme.

  Geliked door 2 people

 4. koddebeier zegt:

  Mooi Hoekenezen !! Jullie hebben tenminste schijt aan alle laffe jakhalzen die zich volksvertegenwoordiger durven te noemen.

  Like

 5. Cathja zegt:

  Dit is een goed voorbeeld voor heel veel dorpen en steden die gedwarsboomd worden door gemeentelijke verordeningen, maar dolgraag een echte Sinterklaas-intocht willen houden. Op verkleedfeestjes staat geen boete en daar staat ook niets over in onze grondwet, dus boetes zullen niet uitgedeeld worden.

  Gemeenten in Nederland, die ook graag een traditionele Sinterklaas-intocht willen houden, maar geen subsidie ontvangen van hun gemeente: ga met de pet rond, en wie weet is er in november a.s. iets te regelen. Vele ouders en kinderen zullen jullie dankbaar zijn.

  Geliked door 1 persoon

 6. Tistochwat zegt:

  Prachtig!
  Een Zwarte Piet hoort pikzwart te zijn, rode lippen te hebben en gouden oorringen te dragen.

  I love de echte Zwarte Piet!

  Wie niet tegen onze tradities kan, hoort hier niet thuis, punt.

  Geliked door 1 persoon

 7. Jannie zegt:

  Rotterdam kom volg dit mooie voorbeeld

  Geliked door 1 persoon

 8. IkBenHet zegt:

  Zal wel op e.o.a. “creatieve” wijze tegengehouden gaan worden.
  Samenscholingsverbod, geen vergunning verlenen of verzin zelf maar een smoes.
  Zéker als terroristische organisaties zoals BLdM en/of de stormtroepers van Antifa aankondigen stennis te komen schoppen. Uit “veiligheidsoverwegingen” zijn er dan geen optochten toegestaan. Mark my words! Of die gasten dan komen of niet; de schade is aangericht! En dát weten ze donders goed.

  Geliked door 1 persoon

 9. Ravian zegt:

  Schandelijk dat dit noodzakelijk is, dat de Nederlandse cultuur gewoon aan de kant geschoven wordt om een handjevol aan subsidie en uitkering infusen hangende activistische negroïde jankers te plezieren.

  Like

 10. scherpschutter1943 zegt:

  De ondergrondse knokploegen van groen links en ander gespuis, lopen zich al vast warm. Van de politie zal het sinterklaascomite wel te horen dat het niet kan doorgaan omdat ze de veiligheid niet kunnen garanderen. IOk vreet mijn pet op als het anders wordt

  Like

 11. Jules Vismale zegt:

  Zelf bij een feestdag als Pinksteren lijkt het zogenaamde racisme ook op allerlei autochtoonse en allochtoonse dieren betrekking te hebben omdat men vindt dat degenen die hier altijd thuishoorden moeten wegblijven terwijl degenen die hier nooit thuishoorden mogen blijven of anders ook moeten verdwijnen! Lees daar dit artikel maar eens over:

  Eigen rund eerst? Het wordt tijd voor een gebalde vuist, want elk beest telt

  Pinksteren is bij uitstek een moment om de geest eens aan het werk te zetten. Om eens na te denken over toenemend racisme in de dierenwereld. Neem nou bijvoorbeeld Schotse hooglanders en Gallowayrunderen. Het zijn namelijk hardwerkende grazers uit het buitenland, zonder een noemenswaardig onderkomen.
  Daarbij hoeven deze (half)wilde runderen nog niet eens verwend te worden omdat ze prima voor zichzelf kunnen zorgen en verder iedereen met rust laten die hen niet agressief of opdringerig benaderd.

  Deze bewoners van onze uiterwaarden worden door Lingewaard opeens weggezet als ongewenste vreemdelingen. Eigen runderen eerst hoewel die al voldoende moeten werken en letterlijk wordt uitgemolken.
  Het klinkt als de Fabeltjeskrant uit vroeger dagen. Alsof onze eigen koeien echt geboren zijn met afgezaagde horens en gele oorbellen. Alsof Betsie 2 en Klazina 4 bevoorrechte runderen zijn, voorbestemd om de stranden van lucratieve ontzandingsplassen te bevolken.
  Zelfs de tamme schapen hebben niet meer geleerd hoe ze moeten omgaan met wolven en agressieve honden die hen gemakkelijk kunnen doden!

  En wat doet die bever hier nou eigenlijk? Opzouten! Ons dierenrijk zit beestach­tig vol ofschoon de bever, net als de wolf, hier inheems was en werd uitgeroeid om zijn vacht en vet!
  En neem thans het paardenvolk. Konikpaarden en przewalskipaarden worden hier opeens met de nek aangekeken ofschoon ze ook niet kunnen worden getemd en zij landschappen openhouden voor allerlei klein grut in de vorm van vogels, reptielen, amfibieën en insecten.
  Zijn de door zandzuigers en kleiduikers gecultiveerde weilanden exclusief voor de dravers van Buitenzorg en de koopwaar van de Elster Paardenmarkt? Het riekt wederom naar discriminatie. En daar blijft het niet bij.

  Ook de wolf moet Nederland weer uit, te beginnen uit Gelderland, maar hij was hier al 150 jaar geleden verjaagd en gedood en hoort gewoon in Nederland thuis. Liever dan zo’n oer-Hollandse pitbull die meestal veel agressiever zijn dan wolven.
  Nertsen die het te bont maken maar wel worden opgesloten in kleine kooien? Wegwezen, en vergeet niet je jas uit te trekken. En wat doet die bever hier nou terwijl die in 1988 gastvrij in Nederland werd binnengelaten en zich thans zodanig heeft vermeerderd dat hij sommige mensen opnieuw schade berokkend?
  Opzouten weer! Ons dierenrijk zit beestachtig vol maar dan vooral met miljoenen koeien, paarden, schapen, geiten, varkens, kippen etc. zonder wie de 17 miljoen mensen niet kunnen overleven!

  Hadden we nog niet genoeg aan de kermisrups en de klerenmot? Nee, natuurlijk niet. Er moesten zo nodig een jeukende eikenprocessierups en een buxusmot bij. Zo is langzamerhand elk exotisch dier onder vuur komen liggen in ons land.
  De moeflon, een wild haarschaap uit Corsica en Sardinië, wordt niettemin in de Veluwe, waar het zich prima kan redden, zodanig beschermd tegen de oprukkende wolf terwijl die helemaal niet in staat is om deze exoten uit te roeien!

  Dus wordt het tijd voor een gebalde vuist, want elk beest telt. Maar dan wel een beschaafd en veilig protest tegen al die bestaande vooroordelen. De globalisering is immers niet te stoppen. En dat geldt al helemaal voor mensen. Anders had er nu een indiaan en geen cowboy in het Amerikaanse Witte Huis gezeten.
  In de ‘Lone Ranger’ daarentegen waren een witte cowboy en een rode indiaan goed met elkaar bevriend en bestreden zij overal in het Wilde Westen onrecht en corruptie! En veel mensen vonden een desbetreffende gemaskerde kerel ook maar een vreemde buitenstaander want op het einde vroegen velen zich dan steeds af: “Who was that masker man? ” En het bekende antwoord daarop was opnieuw: “It was the Lone Ranger!”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s