Pieter Omtzigt gaat Nederland (niet) redden

Screenshot (29)

(Door: Wim van Schaik)

Bij het CDA is de strijd om het lijsttrekkerschap losgebarsten. Prompt moeten we geloven dat de partij omhoogschiet in de peilingen. Maurice de Hond ziet Pieter Omtzigt als de man die voor het CDA de meeste stemmen kan binnenhalen. Dat lijkt mij ook. Zijn belangrijkste en door de media bejubelde rivaal, Hugo de Jonge, is het prototype van een carrièrepoliticus, een pratend hoofd met ontstellend gebrek aan kennis. Als eenmaal de mist rond de geforceerde coronacrisis is opgetrokken, zal blijken hoe populair De Jonge werkelijk is. Maar wie is Pieter Omtzigt eigenlijk?

Omtzigt zou volgens DDS zelfs kiezers van de SP, PVV en FVD naar het CDA lokken. Dat lijkt mij erg onwaarschijnlijk, ook al staat hij bekend als ‘dossiertijger’ die de fouten van de Belastingdienst aan het licht brengt. Een bijtertje, dat niet tegen spelletjes kan. Iemand die het opnam tegen de overheid van Malta en daar de regering ten val bracht vanwege machinaties rond de moord op de journaliste Daphne Caruana Galizia. David tegen Goliath. Dat imago mag Pieter graag cultiveren. Toch is daar wel wat op af te dingen.

Opvallend dat de media wel wijzen op zijn actie op Malta, maar het niet of nauwelijks hebben over zijn indringende onderzoek in de MH-17 zaak. Ooit werd Omtzigt geroemd om zijn enorme kennis van dat dossier. Maar toch is Omtzigt de laatste om daarnaar te verwijzen. Geen wonder. Hij heeft destijds moeten slikken dat Buma (= Rutte?) hem op een doorzichtige en vileine manier heeft “kaltgestellt”. Omtzigt zei toen het MH-17 dossier voorlopig te laten rusten. Wat iedereen vermoedde, gebeurde: hij kwam er nooit meer op terug… Dus toch niet zo’n bijter als het er op aan komt. Blaffen, maar uiteindelijk niet bijten. Dat zagen we vaker bij hem: wel stevige statements maken, maar uiteindelijk net voor de stemming zijn keutel intrekken…

Omtzigt is groot voorstander van de EU. Hij vindt wel dat landen zelf structureel hun financiële broek omhoog moeten houden. Dat klinkt de kiezer als muziek in de oren, maar de werkelijkheid is dat zijn partij ondertussen op topsnelheid aankoerst op permanent overhevelen van (Nederlands) geld naar ‘arme’ EU-landen. Daar verandert Omtzigt niets aan. In feite  houdt hij zich slechts bezig met symptoombestrijding. Dat kan geen kwaad. De aanpak van Malta laat dat zien. Hoe terecht die ook mag zijn, Malta als klein staatje aanpakken lost niks op. De EU zelf is het probleem, maar daar hoor je Omtzigt nooit over.

Omtzigt maakt zich ook zorgen over de rechtsstaat in een aantal EU-landen. Hij doelt dan op Hongarije, Malta, Roemenië en Polen. Maar waarom als Nederlands parlementariër over de grens (weg)kijken als in eigen land je recht op informatie verkracht wordt? Ik zou dan m’n mond maar houden over andere landen. Ik zou zeker niet met het vingertje naar Polen wijzen, omdat rechters daar politiek aangestuurd zouden worden, terwijl in mijn eigen land een politicus een heus politiek proces moet ondergaan, burgers getiranniseerd worden met noodverordeningen en een vrijheid beperkende noodwet van een CDA-minister op stapel staat.

En dan is de partij van Omtzigt, het CDA, ook nog eens de partij van het uitsluiten. Beslist niet samenwerken met de PVV en als het aan De Jonge ligt ook niet met het FvD. Omtzigt is van hetzelfde laken een pak. Ook hij sluit de PVV uit. En FvD heeft volgens hem het CDA uitgesloten door te zeggen dat het CDA en de VVD uit zijn op de vernietiging van Nederland. Die opmerking, die feitelijk juist is, vindt Omtzigt heel erg. Omtzigt voelt zich namelijk thuis in het CDA. Ik zou willen vragen: “Voelde u zich thuis toen de  partij u voor de bus gooide? Was het een prettig gevoel toen de partij u niet meer in de Kamer wilde zien? Hoe voelt het om Kamerlid te zijn voor een partij die mede jarenlang de praktijken in stand heeft gehouden die u nu onderzoekt?” Eerlijk gezegd ben ik niet jaloers op zo’n thuis.

Omtzigt mag dan goed onderzoek doen (mits toegestaan door zijn bazen) en soms ferme taal uitslaan, uiteindelijk tekende hij tot nu toe steeds als partijslaaf bij het eurofiele-multiculturele-islamofiele-weg-met-ons-kruisje van zijn foute partij die CDA heet… Zou het Omtzigt – zoals hij beweert – werkelijk te doen zijn om een koerswijziging in Nederland, dan zou hij die C van CDA moeten vergeten. Die staat toch nergens meer voor. Voor echte koerswijziging kan hij bij de PVV of het FvD terecht. Ik vraag me wel af hoe iemand zo dom kan zijn om op Pieter Omtzigt te stemmen als je dat vreselijke CDA er bij krijgt.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in CDA, Hypocrisie, praatjesmakers. Bookmark de permalink .

26 reacties op Pieter Omtzigt gaat Nederland (niet) redden

 1. Monalisa zegt:

  Nou wat ik vorige week van hem hoorde, hij wil niet met de PVV en de FvD samen werken, ik hoop dat ze maar 5 zetels krijgen, maar ja die kerkkansel zal zijn werk weer moeten doen.
  In een dorp of kleine stad kent men iedereen.

  Geliked door 1 persoon

  • Monalisa zegt:

   Boete’

   De spitsheffing ligt al jaren politiek erg gevoelig in Den Haag. Partijen als VVD en CDA zien het als een ’boete’ voor mensen die naar hun werk moeten. Hoewel in het regeerakkoord was afgesproken om niets met rekeningrijden voor automobilisten te doen, hebben de twee partijen een politieke draai gemaakt door in te stemmen met het klimaatakkoord.

   Daarin is besloten om onderzoek te doen naar drie varianten van rekeningrijden. Het gaat om een heffing waarbij elektrische auto’s per kilometer worden belast, een tijd- en plaatsgebonden taks en rekeningrijden waarbij uitstoot een rol speelt.

   Het ministerie van Financiën wil de resultaten komend najaar presenteren. Het kabinet zet nu zelf in op thuiswerken en flexibeler werktijden. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) ziet in de coronacrisis een nieuwe kans om te voorkomen dat Nederland weer massaal de weg op gaat in de spits. Tot nu toe lijkt dat redelijk te werken.

   Van de VVd en het CDA word je gestraft als je gaat werken. dit stuk staat in de telegraaf.

   Like

 2. Monalisa zegt:

  CDA de partij die hun ouders opruimt, daar moet je een christen voor zijn.

  Geliked door 2 people

 3. leefbarbaar zegt:

  Keigoede bijdrage. Ja, meneer Omtzigt is net zo’n oplichter als die anderen van het CDA. Dat velen hem zien als de beste van het CDA, zegt voor over de kwaliteit van die partij.
  Nederland seculier graag, dan kunnen al die christelijke politici werk gaan zoeken.

  Like

  • Beneden alle peil, een “discussie” aan willen gaan met een politicus terwijl hij onderweg is naar zijn werk en hem vervolgens ook nog eens uitschelden.
   Geen wonder dat de marechaussee een oogje in het zeil houd, je weet het maar nooit met zo’n mafklapper, mede door dit soort idioten moet Wilders dag en nacht beveiligd worden.

   Like

 4. Gienekehado zegt:

  Alsof dit landje nog te redden valt!!! BaiDeWee; zou er ook een daderprofiel bekend zijn van al die internetfraude, coronasteunmisbruik etc etc. die ons overspoeld??? Mogen wij natuurlijk (ook al) niet weten, DiscrimiNAZI!!

  Geliked door 3 people

 5. bobzelf zegt:

  ik had lang geleden een collega met de naam Wim van Schaik
  ik hoop dat jij mijn oude collega bent !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  GEWELDIG, HELEMAAL GEWELDIG WIM , DANK JE WEL ………..

  IK GOOI CDA ALTIJD MAAR VOOR HET GEMAK ,,,,,

  OP “”””DE LEUGEN VAN LISSABON “” VAN DIE KLEINE SCHELE HARRY POTTER

  UIT DAT STRENG CHRRRRRRRRRRRISLIJKE ZEELAND !!

  DAAR IS DIT GAJUS MEE BEGONNEN ….

  na ons geweldige NEE NEE NEEE NEEEEEE VAN ZO’N 62 % ONGELOFELIJK

  WAT ZIJN ZE GESCHROKKEN DIE ETTERBAKKEN …….

  ONS EENS MOOISTE KLEINE LANDJE TER WERELD, NAAR DE KLOTEN , FILISTIJNEN
  DAN WEL NAAR GOD TE HELPEN

  DANK JE WEL MIJN JONGEN , TROTS OP JE

  OOM BOBZELLUF e

  Geliked door 1 persoon

 6. guusvelraeds zegt:

  Je vastbijten in dossiers om tot de letter en de komma te komen heeft iets autistisch. Soms kan een psychische afwijking zijn voordeel hebben en je voeren tot in detail. Als je leider van een grotere beweging wil zijn moet je oog hebben voor het grote geheel. Zie het als een schilderij. Op afstand zie je wat het tafereel betekent en wil zeggen. Hoe dichter bij het doek hoe meer je gefixeerd wordt op detail maar het grote geheel is weg. Pieter Omzigt heeft kwaliteiten maar niet als partijleider. De Jonge is helemaal niks. Als ik CDA zou stemmen (doe ik niet) ging ik voor het toetje van Mona.

  Geliked door 1 persoon

 7. BigLJohn zegt:

  Omtzigt, de Jonge, Keizer, allemaal lood om oud ijzer. Er lopen al veel teveel linkse klojo’s rond in die tweede kamer. Alles in die tweede kamer is links, links, en nog eens links. De PVV en het FVD uitsluiten van regeringsdeelname, stelletje CDA schoften. Maar hoogmoed komt voor de val ! De PVV en het FVD zouden zo groot moeten worden dat de andere politieke partijen nooit meer een linkse meerderheid in de tweede kamer kunnen vormen. Dat zou hun ultieme straf zijn. Wederom nieuwe verkiezingen zouden voornoemde twee mogelijk weer groter gaan maken. Alleen de stembusfraude kan nog roet in het eten gaan gooien.

  Geliked door 1 persoon

 8. Henri zegt:

  Die Hugo de Jonge is helemaal niks. Wilde de coronawet nog snel even erdoor heen drukken.Die griezel. Vrijheden afpakken,daar is ie goed in. Stond op zijn achterste benen, toen huisarts Rob Elens met het spotgoedkope middel hydroquinine met zink 10 oudere mensen wist te genezen van corona. Verbood snel de behandeling met dit middel! De Jonge liet liever de oudjes doodgaan die vuile rotte schurk! Bij mij hoef je met een dergelijk waardeloze figuur niet aan te komen! Dan ook nog durven te beweren niet te willen samenwerken met de PVV en FvD. Wat een minkukel!!!

  Geliked door 3 people

  • karton zegt:

   @ Henri.
   In de lijst van “Grootste Nederlandse Smeerlappen” staat de Jonge op nr 2.
   Op 1 (één) staat uiteraard de Aller Grootste Nederlandse Smeerlap, t.w. Pinokkio Rutte !
   Ik heb wel begrepen dat de Jonge z’n uiterste best zal gaan dopen om Pinokkio van plaats 1 te verdringen. ’t Is toch niet te bevatten dat zo’n stelletje, volkomen debiele “mannen”, “leiding” geven in en aan dit eens zo mooie én rijke landje. Álles hebben de gasten kapot gemaakt en verkwanseld…………ik kan er wel van janken maar zal dat niet doen, dat plezier gun ik hen niet ! Stelletje fascisten/bruinhemden/NSB’ers.

   Like

 9. andre zegt:

  Weet je wat het probleem is met ons huidige politiek systeem, we worden zo in de zeik genomen.

  Hier een overzicht hoe ze hun poen vangen.
  https://www.parlement.com/id/vh8lnhrrs0qo/inkomen_tweede_kamerlid

  Dit betekent dat het allemaal KUT ambtenaren zijn allemaal ingezworen met trouw aan de kroon. Ze krijgen allemaal (dus iedereen) een briefje onder hun neus geschoven en wij maar denken “shit man weer net niet gelukt” Een beetje meer links of een beetje meer rechts de pipo de clown show draait wel en als er echt iets niet goed gaat worden ze terug gefloten door de kroon. Mochten ze vallen dan is er riant wachtgeld en krijgen ze over het links systeem een prima (ere) baantje toegeschoven. Hoe harder ze liegen hoe meer neven inkomsten. Hetzelfde geldt voor rechters en advocaten. De democatie is wat mij mogen zien maar wat je ziet gebeurt dit nu wel of niet.

  Pieter Omtzigt, “the last standing man is down” goed geschreven.

  Geliked door 3 people

 10. andre zegt:

  Puntje 4 staat alles. Van volksvertegenwoordiger, het ere baantje naar beroeps politicus nu!

  Rothschild maffia the architects of deception!

  Like

 11. Gienekehado zegt:

  Wie zouden zich hier zo al mee bezighouden??????????? Het RutteBELEID betaalt zich uit!!!
  https://www.ad.nl/binnenland/drugshandel-per-post-bezorgt-nederland-slecht-imago-in-het-buitenland~a337413d/

  Like

 12. Cleo zegt:

  Heldere analyse! 👍
  ‘Oude wijn in nieuwe zakken’.

  Like

 13. Julia zegt:

  Puur een politiek schaakspel. Verkiezingen zijn corrupt en de linkse macht maakt uit wie met wie zij wel of niet een regering willen vormen. Beter is massaal het stembiljet retour afzender te sturen omdat het totaal een fake is. Al die partijen kunnen beter vallen om een nieuwe onafhankelijke regering te formeren met kennis van zaken en oog voor economische- en maatschappelijke welvaart. Tijd om voor goed af te rekenen met al die corrupte appels en haar vriendjespolitiek. In het hedendaagse Nederland is democratie verleden tijd en bestaat niet meer en de rechtstaat bij velen het vertrouwen en geloofwaardigheid kwijt. Censuur en communisme viert hoogtij en een politiestaat is inmiddels gecreëerd

  Like

 14. Rensk. zegt:

  We gaan het zien hoe ver Omzigt komt en dat is pas 17 maart volgend jaar. Een kwart stemt rechts. De rest links en links heeft de macht. Met de wetenschap dat er mensen zijn die links zijn en op de VVD stemmen. (ik ken er een paar dus kun je nagaan waar de VVD nu nog staat) Je kunt dus trouw op PVV en/of FvD stemmen (heel lief en heel trouw, maar zinloos) en van te voren weten dat het geen zin heeft, want rechts word uitgesloten.

  Zelf heb ik vorig jaar besloten niet meer de gang naar de stembus te maken. Althans niet in 2021 Heb ik hier ook neergezet en nee blijft nee. Ik ga niet als gekke Henkie nog de moeite nemen wetende dat mijn stem op rechts geen zak uit zal maken. Want oei oei wat is een rechtse mening toch uiterst gevaarlijk voor de linkse clubjes. Halsema: rechts mag niet winnen!!!!!!!!!En zo denkt de hele macht momenteel.
  Betekent wel dat Den Haag wel heel heel heel ver en diep gezakt is als een burger begrijpt dat een stem geen enkele zak meer uitmaakt. Hoor Ollengren nog nagalmen: de minister bepaald wat de Kamer te zien krijgt. In ieder geval daar kwam het op neer. Democratie?

  Wat niet wegneemt dat ik van een afstandje bekijk of Pieter Omzigt waar kan maken waar hij voor wil gaan staan en of de integerheid wat hij nu laat zien ook dan nog te zien is. Wat er gaat gebeuren als Omzigt veel te zeggen krijgt weet je nooit van tevoren en dat weet ik nu wel van alle andere partijen. Dus wat hoop kan nooit kwaad. Zonder hoop geen leven. Ik ga er nu vooralsnog vanuit dat hij het goed meent. Afwachten en observeren dat is voor mijn gevoel het enige wat ik als burger nog kan doen. Ik ga geen zinloze dingen uitvoeren zoals stemmen en van tevoren weten wat de uitslag zal zijn.

  Like

 15. fleckie zegt:

  Omtzigt komt uit DEZELFDE. PARTIJ, waarin ook diegene zitting heeft genaamd. BALKENENDE. die ons DE. EU. ‘ ingerommeld’ heeft, …….waarvan wij nu,( maar ook al veel. eerder, de ‘schade‘ ervan mogen ‘ondervinden’!…… … WANNEER kunnen wij, net als ENGELAND, “ DAAAG”. zeggen, en ons ‘bevrijden ‘.van dit JUK ?!…….<~<~<~<~<~<~<

  Geliked door 2 people

 16. Hendrik Deutschland zegt:

  Ik hoop dat de Jonge de lijsttrekker van het CDA wordt. Met de verkiezingen volgend jaar wordt CDA dan nog maar een splinterpartij. De Jonge met zo’n arrogante kop willen de mensen niet. Hij weet niet een waar Marrakesh ligt.

  Like

 17. Blaffertje zegt:

  Nederland redden?
  Hij?
  Omzicht en het hele CDA kunnen dat niet.
  Die helpen Nederland eerder naar de gallemiezen dan dat ze iets goeds voor Nederland betekenen.
  Dat zijn geen patriotten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s