De Beeldenstorm en de nieuwe Reformatie van 2020

Screenshot (46)

(Door: Peter Louter)

De huidige situatie in Nederland vertoont overeenkomstige trekken met de woelingen die vooraf gingen aan de Beeldenstorm van 1566.

Toen in 1566 namen de calvinisten de heerschappij in Nederland over. Het nieuwe calvinisme van 2020 is veelkoppig. Er is eco-activisme en eco-terreur, er is identiteitsactivisme, er is black activisme met de daaraan verbonden meningenterreur, islamofobie is eigenlijk racisme beweert men bij de UVA, de me-too beweging is een onderdeel van de reformatie, de islam roert zich met terreurdaden, jongeren uit minderheidsgroepen worden steeds brutaler, over vluchtelingen- en migrantenkwesties kan nauwelijks worden gesproken, de media hebben stelling gekozen en de politie verliest in toenemende mate haar gezag.

Lees verder>>>
(h/t K.J.A.M. W.)
Nieuwe site

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

43 reacties op De Beeldenstorm en de nieuwe Reformatie van 2020

 1. Hendrik M. zegt:

  Het is de fascistische linkse kliek van goedmensen die het allerergst is en meeheult met zo ongeveer alles wat de gewone hardwerkende autochtone Nederlander in de loop der jaren opgebouwd heeft. Bij dat BLM gedoe in Nederland waren bv veel meer links fascistische blanken betrokken dan zwarten. Zij die mauwen over standbeelden en straatnamen, musea die hun naam wijzigen en de tentoongestelde waar verwijderen of van links welgevalliger teksten voorzien, de canon veranderen en de geschiedenis willen herschrijven, allen links fascistisch geteisem.
  Jammer dat nog weldenkend Nederland te laf is om een eigen mening te durven hebben en die ook uit te spreken.
  Bang om voor ouderwets of nazi of racist gevonden te worden…

  Geliked door 2 people

  • Jules Vismale zegt:

   Ik zou die linkse klootzakken gewoon communistisch geteisem noemen en als er een bepaalde beeldenstorm was voorgekomen die ik zeker geweldig vond dan was dat toen de Duitsers in 1941, nadat zij Rusland binnenvielen, samen met talloze Oekraïners en Balten standbeelden van Vladimir Lenin en Jozef Stalin vernielden!
   Die twee bolsjewistische massamoordenaars met het bloed van miljoenen Russen en niet-Russen aan hun handen hadden namelijk inderdaad geen standbeelden verdiend!

   Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Hendrik,
   ik héb een eigen mening en die durf ik uit te spreken ook. En wie me dan ouderwets of nazi of racist vindt, moet me dat vooral in m’n gezicht zeggen.
   En die zwarten en bruinen die nu mekkeren over herstelbetalingen vanwege de slavernij, moeten godverdomme blij zijn dat wij, BLANKEN, die slavernij hebben afgeschaft.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

 2. De niet zo prettige naakte waarheid, Nederland staat tegenover een veelkoppig monster en een duurzame oplossing is nog heel ver weg.
  Wat het extra moeilijk maakt is dat een paar van de koppen van het monster niet bereid of niet in staat zijn tot een compromis..
  KOZP neemt geen genoegen met wat lichtere zwarte Pieten, het moet en zal afgelopen zijn.
  Milieufanatici nemen geen genoegen met hier en daar een procentje minder, nee we moeten alles ‘klimaatneutraal’ doen.
  Dierenrechtenorganisaties zijn niet tevreden met een paar varkens minder of een paar pelsdierfokkerijen sluiten, álles moet dicht, niemand mag nog vlees eten want zij zijn erop tegen.
  Hoe dat allemaal gaat eindigen ?
  Al sla je me dood !!

  Like

 3. boorzalf zegt:

  Vrees het leven voor mijn tuinkabouter, die is blank.

  Geliked door 4 people

 4. Jan zegt:

  Van het stuk klopt niets. Kern van de beeldenstorm in de Nederlanden was dat Philips II geen vrijheid van religie toestond. Alleen het katholicisme diende geaccepteerd te worden en niet het protestantisme (Calvinisme). Toen de edellieden nul op het request kregen van Philips II werden in het geheim de gewapende hagenpreken gehouden want op prediking en bijwonen stond de strop. Als argument van verzet gold de bijbel zelf. Philips II stuurt de hertog van Alva om de opstand de kop in te drukken en de Raad van Beroerten wordt ingesteld.

  Onder Willem van Oranje wordt Groningen deels heroverd op de Spanjaarden.
  Na de liquidatie van Egmond en Hoorne volgt de opstand op zee die succesvol is, diverse steden worden veroverd.

  In 1581 ondertekenen de Staten-Generaal van de zeven gewesten het Plakkaat van Verlatinghe wat inhoudt dat een vorst zijn onderdanen dient te beschermen en dat als hij dit niet doet het volk hem mag afzetten (dit is nog steeds een onderdeel van de Amerikaanse wetgeving en daarom hebben burgers het recht wapens te hebben en zijn de Democraten er zo opgebrand om deze steeds weer af te nemen).

  De Staten-Generaal beschrijven vervolgens de tirannieke daden van Filips en besluiten hem te verlaten. Ze zetten hem daarmee af als vorst. Het lukt het de gewesten daarna niet om een andere vorst te vinden. Daarom gaan ze in 1588 verder als de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden.

  Het Plakkaat van Verlatinghe wordt samen met de Unie van Utrecht en de Apologie van Willem van Oranje achteraf wel gezien als de ‘geboorteakte van Nederland’. Het Plakkaat is eeuwenlang ook internationaal een inspirerend voorbeeld, bijvoorbeeld voor de Amerikaanse Declaration of Independence uit 1776.

  De BLM-beweging heeft NIETS met het vrije woord te maken maar heeft als doel van Amerika een communistische staat te maken. Inspiratie vindt BLM dus bij figuren als Marx (1), Lenin en hun haat richten zij tegen iedereen die in hun ogen conservatief is, een ‘kapitalist’ is (voor Lenin was iedereen die het niet met hem eens was een koelak en verdween in de dodenkampen van Siberië). Kapitalist voor BLM is dus totale willekeur maar in ieder geval staat iedere Jood op hun dodenlijst, ook al omdat BLM vindt dat het christendom uitgeroeid dient te worden en zoals bekend is is de bron het het christendom het Judaïsme. Op de puinhopen menen de huidige beeldenstormers hun (zielloze) utopia te kunnen bouwen. De parasiet Paul Rosenmöller drukte zich in dezelfde bewoordingen uit, dat de huidige maatschappij diende te verdwijnen en dat er ‘iets’ anders voor in de plaats diende te komen. Wat dat uiteindelijk zou opleveren was niets anders geweest dan een tweede Killing Fields, want verzet zal er altijd zijn en zoals bekend zijn dictators uiteindelijk dermate paranoide dat zij iedereen om hen heen wantrouwen en laten vermoorden zoals Kim Jung Un zijn vriendin liet liquideren en familieleden door honden liet verscheuren.

  Dus bij BLM staat niet het vrije woord en zelfbeschikking op hun site maar een communistisch utopia, lees: hel als doel al gebruiken zij andere termen om dit doel te bereiken en gebruiken de termen racisme en discriminatie als excuus terwijl zij zelf onverholen racisten zijn, antisemieten en blankenhaters en dit ook overduidelijk tot uiting brengen.

  Hoe lachwekkend BLM is blijkt wel uit de demonstrerende zwarte studenten! in de Oekraïne die te horen kregen dat zij nu met het eerste en beste vliegtuig terug konden naar Afrika.

  1. In comments uncovered and reprinted in The National Pulse, Black Lives Matter co-founder Patrisse Cullors reveals that she and fellow co-founder Alicia Garza are followers of an ideology that could not be more foreign to the American way: “We actually do have an ideological frame. Myself and Alicia in particular, we’re trained organizers. We are trained Marxists. We are super-versed on ideological theories.”
  https://www.washingtontimes.com/news/2020/jun/29/editorial-black-lives-matter-is-rooted-in-a-soulle/

  Geliked door 2 people

  • Henk zegt:

   Veel mensen konden him Eugene ma’amm nnog niet schrijven. _nu not niet-

   Beloit was Beloit en smaak van net groeten van de nboer of general
   Men was heel erg Dom en verrlot. En. Hélas je not so
   Greet elksar maar op Deed biter en zijn anhangers. Ook
   Nooit mère Foch
   Selfs dat is m’en vergeten

   Like

  • Wolf zegt:

   Hear, hear.

   Like

  • Het is maar zeer de vraag of de demonstranten en plunderaars die meedoen aan de BLM beweging überhaupt enige politieke denkbeelden hebben want daar is toch enige vorm van intellect voor benodigd en het is maar zeer de vraag of dat aanwezig is, de meeste zijn nog te dom om te poepen.

   Like

  • Tom zegt:

   Je was me net voor Jan,

   De Beeldenstorm was inderdaad een uitbarsting van opeenstapelingen van factoren. De Nederlanden werden bezet en onderdrukt door de Spanjaarden en de Katholieke Kerk deed daar lekker aan mee. Alles voor de centjes.

   De Beeldenstorm was het begin van de geboorte van wat we nu Nederland noemen en het begin van onze vrijheden!

   De actie op zich is niet goed te praten maar zeker wel begrijpelijk.

   Ook in deze tijd beginnen de autochtonen Nederlanders zich meer en meer op te winden over wat er aan de hand is tot het moment dat opnieuw de bom barst. Wie weet wat voor beelden er dit keer zullen gaan sneuvelen.

   Like

 5. Jan zegt:

  BLM’ers laten direct hun masker vallen en laten zien wat zij met anderen (de nieuwe koelakken) van plan zijn:

  Black Lives Matter Militant Says He Wants to Murder NYPD Police Officers, ‘I Wanna Hang Him From a F*cking Tree’ (VIDEO)

  “I wanna put my foot on his f*cking neck like he do us. I wanna put my foot on his back like he do us. I wanna hang him from a f*cking tree like he do us”
  (de grootbek kan niet eens goed Engels, typerend voor een bolsjewiek)

  Protester in New York City says “I wanna put my foot on his f**king neck like he do us. I wanna put my foot on his back like he do us. I wanna hang him from a f**king tree like he do us” directed at the police officers. pic.twitter.com/tLTiLonyNs

  — Daily Caller (@DailyCaller) July 1, 2020

  Opvallend, nauwelijks zwarten aanwezig, maar heel veel zelfhatende blanken, de eeuwige goedmensen, de toekomstige beulen van de bevolking

  Gouverneurs en burgemeesters hebben nu ineens weer niets te maken met de door hen ingestelde regels tegen het coronavirus. Dit gekrijs en het aanrichten van vernielingen dient natuurlijk een goed doel, de verwezenlijking van de maksiestiese heilsstaat.

  Like

  • delamontagne zegt:

   Meghan Markle fait son auto-promotion et celle de Black Lives Matter en exploitant un crime odieux

   Like

   • BertG. zegt:

    Wat heeft iedereen toch met dat mens, hier staat ook bijna elke er wel iets over in de kranten.
    Je hoeft toch maar een heel klein beetje mensen kennis te hebben om direct door te hebben dat dat mens volledig onbetrouwbaar is.
    Het gluiperige straalt er van af, daar zit niets vriendelijks in.

    En waar jou begeleidende tekst over gaat? Geen flauw idee.

    Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Oh jee, oh sorry, Mea Culpa, mea maxima culpa.
    Dat was nou net waar je op een vorige reactie op doelde. Ik wist niet eens dat die Franse tekst erbij stond.
    Dat gaat soms mee als je ’t copieërt of de NL tekst er [later] bij wil zetten.
    Er staat:”Meghan Markle doet aan zelf-promotie en die van de BLM door een verachterlijke misdaad te gebruiken.”

    Geliked door 1 persoon

 6. Jan zegt:

  De BLM’ers zijn Rode Gardisten die onder het mom van Culturele Revolutie alles in China en Tibet kort en klein sloegen, tientallen miljoenen vermoordden om hun communistische heilsstaat te verwezenlijken.

  Lenin en zijn bolsjewieken gingen Mao voor

  Pol Pot volgde


  en als het aan Rosenmöller en Halsema ligt wordt het nog eens overgedaan

  Paul Rosenmöller was tussen 1976 en 1982 aangesloten bij de Groep Marxisten-Leninisten (GML), laatstelijk als lid van het Centraal Comité. Anders dan Rosenmöller in 2003 beweerde in zijn autobiografie, betrof het niet bepaald een club van onschuldige ‘wereldverbeteraars’. Integendeel: de GML pleitte voor een ‘gewapende revolutie’ c.q. ‘revolutionair massageweld’ en dweepte met het gedachtegoed van Jozef Stalin, Mao Tse-toeng en Pol Pot. Voor diens Cambodjaanse moordregime werd door de GML zelfs gecollecteerd. De genegenheid van Rosenmöllers organisatie voor Pol Pot was overigens geheel wederzijds, want in 1979 ontvingen de ‘dear friends’ van de GML een hartelijke brief van Pol Pots ministerie van Buitenlandse Zaken. Rosenmöller en consorten werden in het schrijven bedankt voor hun ‘militant solidarity and support’.
  https://www.hpdetijd.nl/2011-08-19/chronique-scandaleuse/

  De enige normale partijen momenteel zijn PVV, FvD en GPV die niet met BLM meedeinen, de andere partijen staat vierkant achter de genocidale gekken.

  CDA: #BlackLivesMatter in Elburg
  https://loemedia.nl/cda-blacklivesmatter-in-elburg/

  Wow – door Black Lives Matter vallen VVD en DENK elkaar snikkend in de armen: ‘Spannend! Wij stappen over onze schaduw heen!’
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/06/wow-door-black-lives-matter-vallen-vvd-en-denk-elkaar-snikkend-in-de-armen-spannend-wij-stappen-over-onze-schaduw-heen/

  Dat de PvdA achter iedere moordenaarsbende staat is bekend (Den Uyl bewonderde Hitler), ook van D66 (Zuid-Afrika, Rhodesie)

  GL is zelf al een terreurorganisatie

  SP, heeft niets geleerd van Mao’s terreur
  Inspirerende BlackLivesMatter demonstraties door heel het land

  Let op de tekst: In the age of information ignorance is a choice. Om je te bescheuren over zoveel stupiditeit.
  https://rood.sp.nl/landelijk/nieuws/2020/inspirerende-blacklivesmatter-demonstraties-door-heel-het-land

  Geliked door 1 persoon

 7. Jan zegt:

  Claire Janover* (Claira loves political debate), wil blanken vermoorden, zoals zij bekende op TikTok. Blijkt echter behalve racist ook een lafbek te zijn:
  A Black Lives Matter TikTok video by Harvard Senior Claira Janover in which she threatens to stab and watch bleed out “the next person who has the sheer nerve, the sheer entitled caucasity to say ‘all lives matter’” went viral Tuesday in spite of a disclaimer Janover posted under the video stating “for legal reasons this is a joke”.

  For whiever has seen the video and read the comments #ClairaJanover said this as a joke too bad the racist people dont heve enough brain cells to understand this 🤣😘😘 pic.twitter.com/t6uvU1cYP7

  — fafa4366 (@fafa43662) July 1, 2020

  De ‘student’

  Ook zij kan geen goed Engels hoewel zij aan een universiteit ‘studeert’ (Harvard is een even communistisch nest als de UvA). Men leert er inderdaad weinig.
  Zie voor foto van de ‘student’:
  https://www.hmcasia.org/our-staff

  Like

 8. Gienekehado zegt:

  Ik kreeg dit gisteren doorgestuurd van de PVV. Hopelijk komt de PVV weer eens op 20 zetels!! Kom op mensen, Geert verdient ‘t!!
  VVD 41 (-3)
  PVV 16 (+2)
  CDA 16 (+2)
  D66 14 (+4)
  GroenLinks 13 (-2)
  PvdA 12 (-1)
  SP 10 (+1)
  FVD 9 (-3)
  ChristenUnie 7 (+1)
  PartijvdDieren 5
  SGP 3
  Denk 2
  50Plus1 (-1)
  Anders 1

  Like

 9. Jan zegt:

  Zombies terroriseren restaurant met voorgebakken slogans

  Like

 10. Jan zegt:

  BLM: Free speech 4me but not 4thee

  Watch hateful #BlackLivesMatter protester slander and mock Catholics saying the rosary at St. Louis statue in St. Louis pic.twitter.com/EDaLzQS6dB

  — Jim Hoft (@gatewaypundit) June 30, 2020

  Like

 11. koosv8 zegt:

  HAK DIE VELE KOPPEN VAN DAT MONSTER ER DAN AF. EN GEEF HET GEEN SUBSIDIE
  MAAR KIJK EVENEENS WAAR ZE HUN MIDDELEN VANDAAN HALEN. STOP AL DIE ONZINNIGE CULTUUR EN GESCHIEDENIS VERVALSERS. EN VERVALST WAS HIJ AL, KAN JE NAGAAN.

  Like

 12. Bas zegt:

  https://tpo.nl/2020/07/01/gemeenteraad-van-amsterdam-wil-vrije-dag-voor-keti-koti-net-als-koningsdag/

  Gemeenteraad van Amsterdam wil vrije dag voor Keti Koti ‘net als Koningsdag’
  Zoals bekend leeft Keti Koti heel erg in De Rest van Nederland

  Clowntown Amsterdam wil weer eens de rest van het land zijn wil opleggen.

  “Het Amsterdamse gemeentebestuur moet Keti Koti voordragen als erkende nationale feestdag, vinden de PvdA, die het initiatief nam, GroenLinks, Denk, Bij1, SP, Partij voor de Dieren en ChristenUnie, die het voorstel ondertekenen en dus steunen. Deze partijen zijn goed voor 26 van de 45 stemmen in de gemeenteraad, een meerderheid. Ook zou Amsterdam zich moeten aansluiten bij het collectief dat de wens tot erkenning onder de aandacht brengt van de regering.

  Als het lukt komt Keti Koti, de herdenking van de afschaffing van de slavernij, in het rijtje van Koningsdag, Pasen, Kerstmis, Bevrijdingsdag en nog enkele feestdagen.”

  Like

  • boorzalf zegt:

   Keti koti nog nooit van gehoord, wat is dat voor onzin?

   Like

   • Cathja zegt:

    @boorzalf op 2 juli om 14:17

    Zoals @Bas hierboven al zegt: afschaffing van de slavernij. Als de belangstellenden dit wille vieren, elk jaar, moeten ze maar een snipperdag nemen als ze werk hebben.

    Ik vraag me wel eens af waarom we geen aandacht besteden aan bijvoorbeeld de Joden, die ook bij Nederland horen. Al zeer lang! Die hebben tal van feestdagen, maar die hoor je daar in het openbaar nooit over. Die drammen niet, maar vieren hun hoogtijdagen ingetogen.

    Maar Keti Koti heeft weinig met Nederland te maken, en mag daarom geen nationale feestdag o.i.d. worden, net zoals het suikerfeest van de moslims.

    Like

 13. Bas zegt:

  GB

  Harvard senior Claira Janover dreigt iedereen neer te steken die zegt dat ‘alle levens belangrijk zijn’.

  Zullen liberale hogescholen en universiteiten studenten ooit dat spraakgeweld leren?

  Like

 14. Bas zegt:


  Links geeft niks om zwart

  Like

 15. bozeoudeman zegt:

  En dit nieuwe calvinisme verschilt geen millimeter aan en hoe het nazisme groot is geworden. Ook toen werden andere meningen met geweld uit de maatschappij verwijderd en besloot de angstige massa zich maar aan te sluiten bij het nazisme, zoals ik nu blanke dombo’s met truitje BLM zie lopen die niet begrijpen dat deze organisatie hen (blanken) haat. Het is om te janken dat zelfs mensen met kinderen niet snappen dat zij de levens van hun eigen kinderen aan het verwoesten zijn. Angst maakt mensen tot willoze dingen. Angst om er niet bij te horen, angst om anders te zijn dan de rest. En deze angsten worden gebruikt door kwaadaardige negatieve mensen voor hun persoonlijke agenda’s. Hetgeen zich links noemt heeft niets met links te maken maar is reactionair rechts, zo geldgeil als het maar kan, kijk naar Timmermans, kijk naar Soros en Gates, multimiljardair zijn en links kan niet. Anders dan bij ooit het calvinisme handelt het vandaag enkel om geldzucht van enkelen, niet om een ideologie noch om iets religieus, ook al wordt dit door hen wel zo gebracht. Alles draait om geldzucht van enkelen die bereid zijn daarvoor de wereld van iedereen te verwoesten. Helaas is er nergens iemand die het verzet tegen deze verwoesting leiding geeft zodat de negatieve krachten die nu bezig zijn, zogenaamd uit rechtvaardigheid, worden gestopt voordat het te laat is.

  Like

 16. Republikein zegt:

  De mensheid wordt steeds dommer: Noren bestuderen intelligentie.

  Een nieuwe studie bevestigt de internationale trends in de afname van het intelligentiequotiënt. Genetische factoren spelen waarschijnlijk geen rol.

  Lange tijd leek alles goed te gaan op het gebied van intelligentie: Nadat de psychologen Alfred Binet en Théodore Simon in 1905 de eerste nuttige intelligentietest hadden ontwikkeld, werden de resultaten ervan steeds beter in de westerse wereld.

  Dit fenomeen staat in onderzoek bekend als het zogenaamde Flynn-effect. Het is vernoemd naar de Nieuw-Zeelandse politicoloog James Flynn, die dit effect van stijgende gemiddelde intelligentiequotiënten in 1984 voor het eerst beschreef voor de VS.

  De wetenschap bespreekt vandaag de dag nog steeds wat de verantwoordelijke factoren voor deze trend waren. Veranderingen in onderwijs en voeding worden beschouwd als de belangrijkste beïnvloedende factoren, maar er wordt ook rekening gehouden met genetische factoren (de maatschappij: Intelligentie en denken is niet cool! In plaats daarvan zijn geweld en domheid aan de orde van de dag).

  https://daserwachendervalkyrjar.wordpress.com/2018/06/14/die-menschheit-wird-immer-duemmer-norweger-untersuchen-die-intelligenz/

  Like

 17. koddebeier zegt:

  Als je tuig niet met harde hand op hun plaats zet lopen ze over je heen !
  Ofwel trap ze terug onder de steen waar ze onderuit zijn gekropen !!!

  Like

 18. Jan zegt:

  Socialistische burgemeester van Seattle Jenny Durkan: “Verdraaid, de communisten willen nu mijn scalp”

  Mayor Jenny Durkan in a letter Tuesday called for the Seattle City Council to investigate councilmember Kshama Sawant, accusing her of taking actions that “undermines the safety of others.”

  In de brief van twee pagina’s wees Durkan op de acties van Sawant eerder deze maand door honderden demonstranten die tegen politiegeweld en systemisch racisme vochten, binnen te laten in het stadhuis, dat volgens haar voor het publiek gesloten was vanwege de nieuwe pandemie van het coronavirus.

  Durkan zei dat de acties van Sawant de veiligheid van demonstranten en stadswerkers in gevaar brachten.Durkan beschuldigde Sawant er ook van dat zij mensen tijdens een bijeenkomst aanmoedigde om “het eigendom van de stad, het district Oost, illegaal te bezetten, terwijl de stad de situatie probeerde te de-escaleren en mensen vroeg te vertrekken vanwege geweld in het gebied.”
  ….
  https://www.seattlepi.com/seattlenews/article/mayor-durkan-calls-city-council-investigate-sawant-15377420.php

  Like

 19. Gienekehado zegt:

  Als de lieden die hier voor betaald worden te laf of te lui zijn, wegkijken, komt een meid van 19 voor zichzelf en anderen op!! Hulde Hulde Hulde Hulde, zegt het voort!!
  En nu de VERANTWOORDELIJKEN nog!!
  https://tpo.nl/2020/07/01/myrthe-19-haalt-17-000-handtekeningen-op-tegen-straatintimidatie-door-allochtone-jongeren/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=sharing_standard&fbclid=IwAR2G1BhA6D1-kYR7ySMhPDgrHrIptIFF8uhKhYEypBetv67tTP7lZll_Fuk

  Like

 20. Bas zegt:

  Hoezo racistisch?
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/07/uva-hoogleraar-vindt-coronavirus-geniaal-immers-het-treft-vooral-de-oudere-witte-man/

  UvA-hoogleraar vindt coronavirus “geniaal”. Immers: “Het treft vooral de oudere witte man!”

  Nederland is momenteel in de ban van twee zaken: de racismediscussie en het coronavirus. En wat krijg je als je die twee met elkaar mengt? Een hele lelijke drap, die grenst aan het genieten van de dood van een bevolkingsgroep. UvA-hoogleraar Damiaan Denys laat zien hoe het dus absoluut niet moet. Bah!

  “Je zou het coronavirus geniaal kunnen noemen: in West-Europa treft het vooral de oudere witte man.

  Like

 21. Gienekehado zegt:

  Hier een video van Myrthe. Hebben wij die FLIKKERS op 2513 AA over deze al decennia gaande TERREUR ooit gehoord???????? Alleen Geert Wilders, verder nah nah. En het is niet alleen dit soort TERREUR, hele buurten worden verpest en verkloot door dit soort TUIG. Zelfs gezellige strandjes krijgen er mee te maken. Vraag christen-democraat Hubert Bruls “burgervader” van Nijmegen maar, weet er alles van!! Maar durft ook al geen FLIKKER te doen. OpRutte jij!! Jongeren als Myrthe hebben wij veel meer aan, dan aan die VOLGEVRETEN HYPOCRIETEN!!

  Like

 22. Bennie zegt:

  GL moet worden aangepakt, daar zitten de aanjagers van deze marxistische cultuur terreur, die nu over Nederland heen walst.
  Maak ze het leven zuur.

  Like

 23. Jan zegt:

  Een wereldverbeteraar

  video (niet lachen)

  Like

 24. Jan zegt:

  NORTHERN ONTARIO
  Half a dozen religious statues beheaded in Sudbury

  SUDBURY — There are currently a dozen statues at Grotto of Our Lady of Lourdes property, and all are from the 1950s.

  Recently, half of the statues were beheaded by vandals.

  Like

 25. Jan zegt:

  Tja, als je hiermee loopt ben je echt niet meer te redden

  The LA Black Lives Matter Rally That Became a Pogrom
  https://www.jewishpress.com/indepth/columns/daniel-greenfield/the-la-black-lives-matter-rally-that-became-a-pogrom/2020/06/22/

  Like

 26. Jan zegt:

  BLM’er probeert bestuurder bvan SUV te vermoorden

  Like

 27. John van antwerpen zegt:

  Laatst zei een linkse dromer nog tegen me; alle oorlogen komen door ons.
  Mensen die zo iets zeggen missen elk historisch perspectief.
  Toen Europese landen grootmachten werden was er al volop slavenhandel, oorlog
  en discriminatie in vele andere contreien die ons nog niet hadden gezien.
  Maar wij zijn natuurlijk de slechten en zij zijn de goeden. Deze versimpeling van
  de wereldvisie is inderdaad net zo eng als de Calvinisten van 450 jaar terug.
  Wij zijn de goeden en jullie de slechten. Maar tegenwoordig wordt het laatste omgedraaid.
  Alhoewel de calvinisten zichzelf zondig vinden, maar wel geredde zondaars.
  De linksen vinden heel onze cultuur zondig, behalve andere culturen.

  Like

 28. Jan zegt:

  Communisten gaan door met hun beeldenstorm

  Iconisch standbeeld van Theodore Roosevelt wordt verwijderd uit het NYC Museum of Natural History

  Het ‘problematische’ beeld krijgt een nieuw thuis in Medora, North Dakota ‘waar het uiteindelijk zal worden tentoongesteld in de nieuwe Theodore Roosevelt Presidential Library – gelegen nabij de voormalige Badlands-veeboerderijen van Roosevelt – als een langetermijnlening van de stad New York .’

  Het standbeeld van Theodore Roosevelt staat op het punt te worden verwijderd uit het Natuurhistorisch Museum van New York City naar North Dakota, na klachten dat de afbeeldingen van Roosevelt, met Afrikaanse en Indiaanse figuren die “ondergeschikte posities innemen” naast de voormalige president, werd deze plek de plaats van protesten tegen raciale gerechtigheid in 2020.

  Tegen het standbeeld, genaamd The Equestrian Statue, werd eerder geprotesteerd in de jaren zeventig met de opkomst van de anti-oorlogsbeweging, die zich verzette tegen het agressieve buitenlands beleid van Teddy Roosevelt en af ​​en toe een militaire interventie.

  Het besluit om het Roosevelt-beeld te verplaatsen kwam in juni toen de Public Design Commission de verhuizing ervan goedkeurde. Afgelopen vrijdag maakte de commissie bekend te verhuizen naar North Dakota.

  De New York Times meldde dat het “problematische” standbeeld een nieuw thuis zal vinden in Medora, North Dakota “waar het uiteindelijk zal worden tentoongesteld in de nieuwe Theodore Roosevelt Presidential Library – gelegen nabij de voormalige Badlands-veeboerderijen van Roosevelt – als een langetermijnlening van de stad New York.”

  “The Theodore Roosevelt Presidential Library … heeft vandaag aangekondigd dat het een overeenkomst is aangegaan met de stad New York voor de langdurige bruikleen en heroverweging van het ruiterstandbeeld, ontworpen door James Earle Fraser, in opdracht van de Board of Trustees van de New York State Roosevelt Memorial in 1929 en staat sinds 1940 op de trappen van het American Museum of Natural History in New York City’, meldt de Theodore Roosevelt Presidential Library Foundation in een verklaring.

  De verklaring voegde eraan toe dat de reden voor de verhuizing was omdat het “problematisch” was en “toestemming en context” ontbrak.

  “Het bestuur van de TR Bibliotheek vindt het Ruiterbeeld problematisch qua samenstelling. Bovendien ‘begrijpt’ een voorbijganger niet waarom het hier zou moeten staan. De overeenkomst met de stad stelt de TR-bibliotheek in staat om het beeld te verplaatsen voor opslag en tegelijkertijd een display te overwegen waarmee het kan dienen als een belangrijk hulpmiddel om het verleden van de natie te bestuderen.”

  “Met de steun van leden van de familie Roosevelt zal de TR-bibliotheek een adviesraad oprichten die bestaat uit vertegenwoordigers van de inheemse tribale en zwarte gemeenschappen, historici, geleerden en kunstenaars om de recontextualisering van het standbeeld te begeleiden.”

  “Het ruiterstandbeeld is problematisch in zijn hiërarchische weergave van de figuren en moet worden verwijderd uit het officiële gedenkteken van de staat New York voor Theodore Roosevelt”, zei Theodore Roosevelt V, de achterkleinzoon van de voormalige president, die bijdroeg aan de verklaring.

  “In plaats van een verontrustend kunstwerk te begraven, zouden we ervan moeten leren,” voegde hij eraan toe. “Het is passend dat het beeld wordt verplaatst naar een plek waar de compositie opnieuw kan worden gecontextualiseerd om moeilijke, complexe en inclusieve discussies te vergemakkelijken.”

  “De wereld heeft Theodore Roosevelt nu meer dan ooit nodig”, zei de directeur van de bibliotheek, Edward O’Keefe, in een verklaring op vrijdag, “Musea worden verondersteld moeilijke dingen te doen. Het is onze taak om de geschiedenis oprecht te onderzoeken om het heden te begrijpen en een betere toekomst te creëren.”

  De bibliotheek gaat pas in 2026 open.

  In 2020 werd het standbeeld verschillende keren beschadigd toen aanhangers van de groeiende Black Lives Matter-beweging historische standbeelden wilden neerhalen en monumenten wilden vernietigen vanwege claims van kolonialisme en racisme. De inspanningen om standbeelden af ​​te breken zijn doorgegaan sinds het hoogtepunt van de protesten vorig jaar.

  In juli berichtte Rebel News over het neerhalen van de standbeelden van koningin Victoria en koningin Elizabeth II in Manitoba.
  https://www.rebelnews.com/iconic_theodore_roosevelt_statue_to_be_removed_from_nyc_museum_of_natural_history

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s