Fact-checking?

Screenshot (32)

(Door: Drs. E.N. Schilder)

Veel ‘sociale’ media bedienen zich tegenwoordig van zogenaamde fact-checkers tegen racisme, haat en opruiing… Fact-checking betekent in het Nederlands: waarheidsvinding. Tenminste, dat zou het MOETEN betekenen, maar in de praktijk haalt een ‘fact-checker’ uitsluitend berichten weg die deugbedrijven als Facebook en Twitter, al dan niet opgelegd door wereldwijde globalistische organisaties als de VN (en veel Euro-overheden), NIET wensen te zien.

Deze vermeende ‘fact-checkers’ zijn in dienst van het betreffende ‘sociale’ mediabedrijf of bij de overheid en zullen derhalve slaafs doen wat hen wordt opgedragen, want anders volgt ontslag met als gevolg geen inkomen. Een over evidente vorm van machtsmisbruik en onderdrukking en daarmee derhalve corruptie! Tegenwoordig wordt een bericht zelfs weggehaald met de opmerking dat ‘aantoonbaar is vast te stellen’ dat het betreffende bericht een leugen is/was ofwel nepnieuws is. Echter: niemand stelt vragen waar die naar vermeend ‘aantoonbare feiten’ dan staan, zodat ze door de lezers/volgers ook daadwerkelijk ge-‘fact-checkt’ kunnen worden… DAT bepalen de ‘fact-checkers’ namelijk ZELF wel (voor ú)!

Exact hetzelfde doen bijvoorbeeld de NOS en de NPO dagelijks door keiharde feiten en bewijzen te framen en in het ‘nieuws’ en in de dagelijkse praatprogramma’s middels geniepig knip-en-plak-werk HEEL anders op u over te laten komen dan dat het voorval in werkelijkheid is gebeurd. Zo gaat het bij aanslagen door moslims bijvoorbeeld ALTIJD (!) over ‘verstoorde mannen’, maar is exact hetzelfde geweld TEGEN moslims steevast rechts-extremistisch. Misstanden binnen de moslimgemeenschap, binnen een opvangcentrum voor asielzoekers en/of geweld en criminaliteit door moslimextremisten blijven grotendeels buiten beeld. Daar hoort u nooit iets van! Evenals de in aantal en omvang toenemende moskeeën die steeds groter moeten worden. Tiel is nu aan de beurt, maar ook in Amsterdam en in Nijmegen (de volgevreten burgermeester Bruls heeft, na de eerder vooraf ingevulde aanklachten tegen Geert Wilders, nu ook de ambitie opgevat om daar de grootste moskee van Europa te laten bouwen) worden de bewoners van de stad met mega grote moskeeën ‘verwend’.

‘Fact-checking’? Ethisch gedrag? Feitelijk hebben we het hier derhalve over een ronduit ordinaire vorm van CENSUUR! Noord-Koreaanse en Chinese toestanden, over hedendaagse nazi waardige VN/EU praktijken; in het altijd volgzame Nederland! Laat de viruswaanzin-betoging op het Malieveld hierin een heel duidelijk voorbeeld zijn van het HEEL bewust meten met twee maten, in-en-in VALSE redenen om geweld tegen de vreedzame betogers (en toevallige passanten/ouderen!) in te kunnen zetten met vervolgens een ronduit onethische/‘aangepaste’/verdraaide verslaggeving door de NOS, NPO en RTL.

Het filosofisch kwintet

Een nieuw programma op de NPO op zondagmiddag is ‘Het filosofisch kwintet’. Dat klinkt op zich vrij- en ruimdenkend, maar ook hier betreft het een over evident eenrichtingverkeer. Hoe zou het ook kunnen dat een programma uitgezonden door de NPO, waar (toevallig?) ook nog eens veelal voormalige DWDD-‘geleerden’ in acteren, ZOMAAR INEENS een onafhankelijk geluid zouden laten horen… Uiteraard brengen zij een zogenaamd neutraal beeld naar buiten waar 90% van de kijkers met open ogen in zal trappen, maar de combinatie NPO met uitgelichte/belichtte NEGATIEVE ‘voorbeelden’ die uiteraard bijna uitsluitend Trump, Baudet en Wilders betreffen, geven naar mijn vieze BIJsmaak toch een behoorlijk ROOD gekleurd wereldbeeld. Neutraal? Onafhankelijk? NIET bezig met indoctrinatie…? HÉÉL vilein, maar overduidelijk een knal en knalrode/Groen-LINKSe/PvdA-Communistische/D66-Globalistische propaganda en hersenspoeling.

‘Influencers’

Vanuit dezelfde kant/zenders worden vaak ‘influencers ingezet. Bijvoorbeeld totaal-NIET-grappige en uiterst voorspelbare ‘komedianten’ als Trevor Noah (KOTS!), Erik van Muiswinkel (KOTS!), Freek de Jonge (KOTS!) en gemakkelijk beïnvloedbare over het paard gepleurde sporters. Bij Noah kunt u er bijvoorbeeld de klok op gelijk zetten dat het binnen een minuut over Trump gaat. Van Muiswinkel en de Jonge zijn gewoon heel triest en sporters als Hamilton, die u alles wijs kunt maken, zijn eigenlijk heel erg zielig. Die hebben nu eenmaal iemand nodig om hen te vertellen hoe het moet, want anders weten ze het niet meer. Capaciteit in zelfontwikkeling en zelf nadenken: NUL-komma-NUL!

‘Fact-checkers’ en ethische verantwoordelijkheid?

Een negroïde meisje schrijft op Facebook: “Witte oude mensen, ga alsjeblieft gauw dood”.
Uiteraard kan dit gewoon blijven staan. Als een zwarte dat zegt, is dit blijkbaar ethisch verantwoord? Andersom is het in IEDER GEVAL racisme!

Een jong Marokkaans meisje zegt op tv dat als het om Marokkanen en/of moslims gaat de ‘witte’ mens dan elke Marokkaan of moslim zo ziet, maar als het om een ‘witte’ mens gaat er altijd  gezegd wordt dat “hij niet helemaal honderd was”… PARDON!? Als het een ‘witte’ mens betreft wordt gezegd ‘dat hij niet helemaal honderd was’…? ELKE randdebiele moslim die Allahoe Akbar roepend mensen neerschiet, neersteekt en platrijdt, is een ‘verstoorde man’ maar als het een ‘witte’ dader betreft wordt er gezegd dat ‘hij niet helemaal honderd was’? Hoezo een verwrongen/ geframed wereldbeeld?!!!

Geluidsoverlast?

Overigens is er nu een landelijke actie gaande tegen het harde uitlaatgeluid van motorfietsen. Maar hoe zit het met te hard uitlaatgeluid van auto’s en met namen van protserige patserbakken of van de gloedje-nieuwe Turken-Mercedessen en Marokkanen-Golfjes die met open ramen het meest jengelige moskee-gejank (muziek?) keihard over straat laten galmen? Worden die ook aangepakt? Evenals de moskeeën waar het kattengejank over ‘de enige ‘god’ klaarblijkelijk steeds luider moet klinken?

Wetenswaardigheidje

Een paar weken geleden schreef ik nog dat ik het vreemd vond dat er nog altijd geen commentaar op was gekomen dat ‘god’ wit was, en zie daar, gisteren verschenen…

Overigens mag dit (UITERAARD!) al jaren niet meer bijgehouden worden, maar meer dan 90% van de (zwaar) gedetineerden is (toevallig?) NIET ‘wit’… Zou het hier racistische rechters betreffen…? Ik ben benieuwd over een paar weken…

Door:
Drs. E.N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", "Lügenpresse", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, Communisme, cultuurrelativisme, demoniseren, Desinformatie, dictatuur, Globalisering, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, sociale media, socialisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

27 reacties op Fact-checking?

 1. BertG. zegt:

  Wij hier hebben het er al maanden over met ze alle, of “god” nou eigenlijk wel een blanke is of misschien toch niet een vieze dikke stinkende neger is.
  Nog voor dat ze daar zelf op gekomen waren.
  Maar wij hier hebben overal commentaar op.

  Like

 2. Julia zegt:

  Ik haat censuur dus maak ik geen enkel gebruik meer van Facebook of Twitter of wel social medium ook waar onze overheid controle over heeft. De waarheid en feiten vind ik wel via andere kanalen. Kwestie van door denken en zelf onderzoeken er zijn heel veel goede communicatiekanalen op social medium zonder inmenging van de communistische controles.

  Like

 3. delamontagne zegt:

  Debby De Pecker
  @Peckertjex
  ·
  27 jun.
  Ik wil mij veilig voelen als meisje .. zowel op straat, als op het strand, als tijdens het uitgaan.
  Gisteren ben ik 9x lastig gevallen geweest op het strand van oostende, deze jongeman hier kwam bij mij uit het niks op m’n handdoek liggen en ging niet weg voor hij zijn zin kreeg

  Uit Frans/Belgische Krant;
  https://www.dhnet.be/actu/faits/harcelee-sur-la-plage-debby-denonce-les-faits-dans-une-video-un-non-n-est-pas-assez-clair-5ef995137b50a66a59d657c3

  Like

 4. bozeoudean zegt:

  Een volk van zwaar gestoorde decadente minkukels zal worden overspoeld door corrupte politici, misdadigers en barbaren en uiteindelijk als slaven gaan eindigen.
  Maar wat voor zin heeft het om dit te stellen, de slapende massa slaapt zoet verder bij de leugens van NPO en de ‘kwaliteitskranten’.
  Gisterenochtend werd ik woedend om de veelheid aan gore trucjes en klinkklare leugens die ‘journalisten’ gebruikten om de demonstratie van afgelopen zondag, die niet door mocht gaan van de SS politiek en idem rechtspraak, belachelijk te maken, te ridiculiseren en de slapers te vertellen dat het om een enkel pakweg een paar tiental oudjes ging, aangevuld met wat Tokkies.
  Dat was duidelijk de tendens van hun verhaal, hun ‘verslaggeving’ met de bedoeling dat de slapers dit als waarheid slikken zich omdraaien en verder slapen, tot die zielige BLM zwarten met machetes voor hun deur verschijnen.
  En helaas slikken de nu witte slapers het als graag gehoorde waarheid, net als de leugens vandaag weer in de krant.
  Ondanks mensen die opgehokt zaten en nog steeds zitten, de veelheid aan bedrijven die failliet gaan, mensen die hun baan verliezen, de economische rampspoed die eraan komt door dit wanbeleid, zijn de Nederlanders heel erg tevreden over hoe Rutte en de nar van de RIIVM de hoax hebben aangepakt. Hallelujah.
  “Lang leve onze grote voorman en leider Mark Rutte! Lang leve onze ondergang, dat is goed voor ons allemaal! en oh ja, kill all whites, want wij zijn slecht!. mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa’!’
  “Waar heeft de oude boze zeikerd het over”, roepen de slapers in koor en gaan knielen voor de rechten van zielige zwarte als Sylvana die weer wat haat extra in de tent van het zwarte haatcircus spuugt. Tja! Net als in de jaren dertig van de vorige eeuw zal ook nu de verschrikking op een dag in volle hevigheid losbarsten omdat de slapers geen zin hebben om wakker te worden.

  Like

 5. Gienekehado zegt:

  FakeNieuws??? Veel besmettingen bij niet-Oudjes in de VS en Israel.
  In Israel, according to Sheba Medical Center’s Dr. Eyal Zimlichman, the average age of people being infected is now around 40.
  This trend can also be seen in the United States, as noted by scientists at the World Health Organization. Recent data from Florida, Texas and Arizona – states that continue to have high rates of infection – indicate a sharp rise in patients aged 40 and younger.
  In Florida, specifically, the median age for coronavirus patients dropped from 65 at the beginning of March to 36 last week, according to the Florida Department of Health. In South Florida’s Broward County, the median age of infection was even younger, at 33, the Sun Sentinel reported. But it was higher in Miami-Dade (41) and Palm Beach (40).

  Like

 6. delamontagne zegt:

  Mesaanval in Reading, Engeland: De Media geprest om anders te schrijven.

  https://x7m7u8e3.stackpathcdn.com/wp-content/uploads/2020/06/silence-400×250.jpg?iv=73

  Zaterdag 20 Juni was er een aanslag met mes in een park in \Reading, England, waarbij 3 doden en 3 gewonden vielen.
  Een aanslag die viel na de vele anderen.
  Sinds die datum doen we de een na de andere “verrassing “op betreffende deze affaire.
  Zodanig dat “het-eerste-Verhaal” danig ter discussie kan worden gesteld.
  De media melden naar eigen “goedunken”, in Frankrijk zelfs oorverdovende stilte.

  EEN TERRORIST DIE AFKOMSTIG WAS UIT DE STAD ZELVE…………
  Op Zondag 21 Juni berichte de kranten ons dat de aanslag werd gepleegd door een man zelf afkomstig uit de stad.
  De afkomst van de man doet er niet toe volgens de bron AFP.
  Verschillende media nemen ’t kwakkeloos over:
  Yahoo actualités, RTL, 20 Minutes, Ouest-France, etc.

  DE AGRESSOR DIE EERST AFKOMSTIG UIT DE STAD BLIJKT TE ZIJN, IS EEN…….LIBYIËR
  Dan blijkt hij volgens sommige Britse kranten een Libische vluchteling te zijn met de naam “Khain Saadallah”.
  Deze ontkenning van de eerste informatie wordt op uniforme wijze gebracht door veel Franse media: Ouest-France, Sud-Ouest, Euronews, enz. We hebben begrepen dat het nodig is de Britse media te volgen om nauwkeurige informatie over deze aanval te hebben.
  / / /
  Dan wordt stukje bij beetje toegegevn dat het een TERRRORISTISCHE daad was.
  LE FIGARO bericht dat de man al in de gaten werd gehouden door de Britse inlichtingendienst.
  20 Minutes, le PARISIEN, Le Monde etc,etc.
  Dan, weer dagen later, komt de Britse Pers met nieuwe info;
  alle 3 vermoorde mannen blijken homo te zijn en behorende tot de homosexueele gemeenschap van de stad Reading.

  PinkNews, gevolgd door Gay Nation, Star Observer, de homomedia, kregen snel de informatie in handen dat de slachtoffers “behoorden tot een gemeenschap die gelijkheid voor iedereen wil”.

  “Euroweekly”komt met de kop datHomofobie te maken had met aanval
  in Reading Park die drie doden tot gevolg had”. Maar 3 dagen na de onthulling van deze informatie is er niet alleen een grote discretie in het Verenigd Koninkrijk, maar ook een totale black-out in de Franse media. Alleen sociale netwerken melden deze informatie vanaf 23 juni, zoals Fatiha Agag-Boudjalhat op Twitter:

  Les trois victimes de l’attaque au couteau de Londres étaient gays. Ils ont donc été ciblés et visés. Étrange discrétion en France …

  https://www.ojim.fr/wp-content/uploads/2020/01/logo-ojim-vectoriel.svg

  Like

 7. guusvelraeds zegt:

  Overigens mag dit (UITERAARD!) al jaren niet meer bijgehouden worden, maar meer dan 90% van de (zwaar) gedetineerden is (toevallig?) NIET ‘wit’… Zou het hier racistische rechters betreffen…? Ik ben benieuwd over een paar weken…

  Dit is een hele sterke!

  Zo klaar als een klontje. Wil je groter bewijs hebben van institutioneel racisme.

  Altijd zijn de neger de mocro de turk de klos.

  Heb je een neger als rechter gezien. Hier en daar zal een verdwaalde zitten maar het wordt rap tijd dat meer negers benoemd worden als rechter.

  Like

 8. Gienekehado zegt:

  Schijtzat van het KutScootertuig, Disco-autoTuig… Er scheuren hier dag/nacht disco-auto’s door de buurt met arabisch TUIG!! Godverdomme, wat zijn we er op achteruitgegaan!!!

  Like

 9. duinsnip zegt:

  Fact checken is een NWO conditioneringsprogramma, evenals corona vaccinaties. Ook BLM is er nu aan toegevoegd, dus we gaan vol gas naar het demoniseren van hen die nog geen zombies zijn. En helaas is de conclusie dat de zombies in de meerderheid zijn. Brave New Worldorder. Het probleem voor deze zombies is, dat het onvermijdelijk tot een roemloos einde komt. En that is a fact.

  Like

 10. Rensk. zegt:

  Oeps ik las fatchecking. Ook niet verkeerd. Alle mensen, die in de politiek te vet zijn moeten onder camerabewaking. Ook Timmermans. Kijken of ze een ziekte onder de leden hebben of dat ze in de nacht sluipen naar de koelkast en de koelkast plunderen om vervolgens met enorme winden latend hun mand weer inkruipen. Afgrijselijk. De horror!!!! Minister Block van Belgie verplicht laten trouwen met de burgemeester van Nijmegen. Voor straf als ze geen ziekte onder de leden hebben en om dat ze in de nacht aan het plunderen slaan. Plunderen is namelijk verboden en daar staat gedwongen huwelijken op.

  Like

 11. Bas zegt:

  Fact: blanke ongewapende man door zwarte agenten beschoten/ neergeschoten

  Ik weet niet precies wat ik hiermee moet doen, maar ik was getuige van en nam de door de politie betrokken schietpartij op het Grand Red Line-station in Chicago iets meer dan een uur geleden op. Dit is mijn onbewerkte video. (Uiteraard triggerwaarschuwing.)

  Like

 12. Bas zegt:

  https://mobile.twitter.com/lporiginalg/status/1277672247075803137/photo/1

  Reddit-regels laten je expliciet haat tegen blanken promoten omdat ze “de meerderheid” zijn.

  Ongeveer 10-12% van de wereldbevolking trouwens

  Like

 13. Bas zegt:

  Zweedse jongen wordt op school in elkaar geslagen omdat hij een andere leerling ‘zwart’ noemt. Bedankt #BlackLivesMatter

  Like

  • Gienekehado zegt:

   Waarschijnlijk hangt dit MÖKKEL levenslang aan het uitkeringsinfuus! Göttegöt, die Zweden zijn nog te stom om op z’n mohammedaans te poepen, SUCK6!

   Like

 14. Bas zegt:

  Parijzenaars werden door de politie gedwongen te evacueren uit het Central Business District #LaDefense toen de Franse politie op zoek ging naar een potentiële terrorist die met een AK47 in het gebied werd gezien. #Multiculturalisme #Veiligheid

  Like

 15. Bas zegt:

  Pas aangekomen migranten naar Lampedusa #Italië bereiden zich voor om de veerboot naar het vasteland van Italië te nemen

  Like

 16. Bas zegt:

  Getint….
  https://tpo.nl/2020/06/30/jongeren-slaan-man-bewusteloos-die-vrouw-te-hulp-schoot-nadat-jongeren-haar-intimideerden/

  ””Jongeren”” slaan man bewusteloos die vrouw hielp nadat ””jongeren”” haar intimideerden

  “Hij schoot te hulp nadat de hardloopster sexueel getinte opmerkingen naar haar hoofd kreeg geslingerd. De man sprak de jongens daarop aan, maar die waren daar niet van gediend. Vanuit de groep werd hier direct agressief op gereageerd. Toen de man wegliep werd hij op het hoofd geslagen. Hij kwam ten val en raakte kort buiten bewustzijn.

  De jongens gingen er hierna rennend vandoor richting de Vomar-supermarkt in winkelcentrum Terwijde. De man moest voor onderzoek door de ambulance worden vervoerd naar het ziekenhuis. Hoe het nu met hem is, is onbekend.

  Het gaat volgens de politie om vier getinte jongens in de leeftijd van zestien tot achttien jaar. Drie van hen hadden een slank postuur en één van hen was wat voller. Eén van de verdachten droeg een olijfkleurig, glimmend trainingspak.”

  Like

 17. Raymond Peil zegt:

  Hierover schreef ik eerder voor verenoflood.nu bijgaand artikel:
  Censuur – fact checkers niet onafhankelijk, eerder links
  http://verenoflood.nu/censuur-fact-checkers-niet-onafhankelijk-eerder-links/

  Like

 18. Bas zegt:

  La Defense (de belangrijkste zakenwijk van Parijs) is gedeeltelijk geëvacueerd.

  De politie kondigde aan dat volgens vele getuigenissen een man met een zwart masker, een tactisch vest en een automatisch geweer door het winkelcentrum “Quatre Temps” liep. #Parijs, Frankrijk

  UPDATE – Antiterreurkrachten ter plaatse in een winkelcentrum in #Paris op zoek naar een verdachte man, met een automatisch geweer

  Er is dus een gewapende man.
  Je wordt gevraagd handen omhoog te gaan om de binnenkant te laten zien.

  Like

 19. Bas zegt:

  https://mobile.twitter.com/litepimp/status/1272826396771926016/photo/1

  Ik ben het zat om te horen over onderdrukking. Dit is Jemen op dit moment.
  .
  Deze kinderen hadden niet eens een kans.
  .
  De geschiedenis zal degenen blootleggen die voor deze misdaden tegen de menselijkheid een oogje dichtknijpen.

  Like

 20. Jan zegt:

  LOL

  CNN=Fake News

  Like

 21. Bas zegt:

  Blm ….?
  https://www.breitbart.com/politics/2020/06/30/illegal-alien-accused-of-murdering-22-elderly-americans-gets-trial-delayed/

  Illegale zwarte buitenlander beschuldigd van moord op 22 oudere Amerikanen zijn proces loopt vertraging op

  Het moordproces tegen een beschuldigde illegale buitenlandse seriemoordenaar in Texas zal vanwege de Chinese coronaviruscrisis worden uitgesteld tot na de geplande datum van april 2021.

  Aanklagers zeggen dat Chemirmir verantwoordelijk is voor ten minste 14 moorden op oudere Amerikanen in de omgeving van Dallas. In burgerlijke rechtszaken is Chemirmir beschuldigd van nog eens acht moorden op oudere Amerikanen. Aanklagers zeggen dat Chemirmir zijn slachtoffers dood zou smoren en eigendommen van hen zou stelen.

  De vermeende slachtoffers van Chermirmir zijn onder meer
  83-year-old Leah Corken
  82-year-old Juanita Purdy
  88-year-old Mary Brooks
  84-year-old Minnie Campbell
  82-year-old Ann Conklin
  75-year-old Rosemary Curtis
  85-year-old Norma French
  92-year-old Doris Gleason
  81-year-old Lu Thi Harris
  81-year-old Carolyn MacPhee
  81-year-old Miriam Nelson
  91-year-old Phyllis Payne
  94-year-old Phoebe Perry
  80-year-old Martha Williams
  82-year-old Joyce Abramowitz
  87-year-old Glenna Day
  89-year-old Solomon Spring
  90-year-old Doris Wasserman
  86-year-old Margaret White
  79-year-old Diana Delahunty
  93-year-old Mamie Dell Miya
  “Jane Doe”

  Breitbart News meldde uitsluitend dat Chemirmir in juli 2003 voor het eerst met een toeristenvisum B-2 in de Verenigde Staten aankwam. Hoewel Chemirmir slechts tijdelijk in de Verenigde Staten zou zijn, bleef hij te lang op visum en werd hij een illegale vreemdeling die in aanmerking kwam voor deportatie.

  In plaats van te worden gedeporteerd, kon Chemirmir een maas in het legale immigratiesysteem van de natie gebruiken, waardoor hij een groene kaart kon krijgen nadat hij met een Amerikaanse burger was getrouwd. In november 2007 werd Chemirmir goedgekeurd voor een groene kaart.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s