Herstelbetaling voor slavernij?

Screenshot (44)

(Door: Drs. E.N. Schilder)

Morgen is het Keti Koti, een jaarlijks terugkerende Surinaamse feestdag ter viering van de afschaffing van de slavernij. Op zich een volledig terecht en mooi feest, ware het niet dat een toenemend aantal zwarte racisten steeds meer herstelbetaling aan de nazaten van slaven eist. Maar wat hebben wij daar mee te maken? Want wij die nu leven, hebben als nazaat of niet geen enkele vorm van slavernij aan den lijve meegemaakt. Ook lijkt het uitsluitend een heel specifiek tijdbestek in de historie te betreffen, waarbij elke andere vorm van slavernij (van vér VOOR en daarna) DOELBEWUST wordt genegeerd.

Sterker nog: DENK vindt (uitsluitend om zwarte zieltjes te winnen uiteraard) dat Nederland herstelbetaling moet uitkeren aan de nazaten van slaven… Huh? Het Turks/Marokkaanse/Ghanese DENK…? DÉ slavennaties bij uitstek eisen nu van Nederland herstelbetaling aan de slaven die ‘ZIJ’ aan ‘ons’ verhandeld hebben? Waarom zouden wij na ruim 137 jaar na de afschaffing in vredesnaam herstelbetaling aan hen moeten betalen? Zelfs de directe afstammelingen van de betreffende slaven leven niet eens meer.

De enige ware reden is, dat zij die dit nu eisen, zonder aanziens des persoons (t.a.v. de ‘witte’ mens nu) al eeuwenlang vol zitten met haat alsof het allemaal gisteren is gebeurd en alsof het alleen HÉN is overkomen… Maar vooral: omdat zij die dit nu eisen gewoonweg te LUI zijn om te werken en het gratis geld aan uitkeringen, speciale regelingen en subsidies klaarblijkelijk niet meer toereikend lijkt te zijn…?

Nederland heeft decennia lang miljarden aan – weggegooid (!) – geld aan ontwikkelingssamenwerking betaald aan juist die Afrikaanse landen van ‘slavenafkomst’.

Herstelbetaling? We hebben genoeg betaald aan de Afrikaanse landen waar men gewoonweg te dom, te lui en/of te corrupt/crimineel is om de geboden hulp en het geld voor ontwikkeling te besteden. Vraagt u dat maar eens aan die Akwasi-lamstraal die nog steeds riant leeft van de rijkdom die zijn ouders en voorouders in de Ghanese slavenhandel hebben vergaard, maar daar niet op aangesproken, laat staan op afgerekend wenst te worden…

Overigens staat er een monument voor Keti Koti in het Oosterpark in Amsterdam… Nu tonen wij uiteraard WÉL respect en laten dat monument ongemoeid staan, maar ik vraag me tóch af hoe zij het zouden ervaren als een stel asociale vernielzuchtige hufters ‘hun’ monumenten besmeuren en slopen.

Door:
Drs. E.N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

33 reacties op Herstelbetaling voor slavernij?

 1. Monalisa zegt:

  Nederland heeft geld zat.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Alleen hoeft dat geld niet aan bepaalde nietsnutten, klaplopers, uitvreters en profiteurs te worden gegeven die daar helemaal niet voor werken en alleen maar parasiteren op de Nederlanders! Ik geef zelf ook liever geld aan orgeldraaiers en straatmuzikanten dan aan opdringerige bedelaars die anders maar gewoon in de bijstand moeten gaan!
   Want zij die zichzelf opzettelijk arm maken (gelijk aan talloze onsympathieke figuren uit strips van Lucky Luke en Donald Duck) kun je veel beter NIETS geven en die mogen wat mij betreft inderdaad gewoon straatarm wezen!

   Like

  • Lekke Fietsband zegt:

   @ Mona???????????????????:
   NL heeft geld zat nodig, want wij zijn de fucking pin-automaat van heel deze wereld. Hele volksstammen die nooit en te nummer katoen hebben geplukt willen geld zien van de hardwerkende zichzelf reddende autochtoon.

   Like

  • Ben zegt:

   Monopoliegeld van Lagarde, die corrupte Fransoos.

   Like

 2. Gerrit zegt:

  De regering van België gaat nadenken over herstelbetalingen aan Congolezen.Dit nadat de Koning al een boetekleed had aangetrokken over het gedrag van Leopold.
  Dus daar gaan wel al.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   In Rusland kunnen talloze Russen, Oekraïners, Wit-Russen, Esten, Letten, Litouwers, Kozakken, Kaukasiërs, Krim-Tartaren, Wolga-Duitsers e.a. net zo goed een forse herstelbetaling gaan vragen aan de Russische staat daar zij ongeveer driekwart eeuw lang deze volkeren tot slavernij werden gebracht waarbij miljoenen van hen omkwamen door uitputting, honger, ziektes, moordpartijen en deportaties!

   Geliked door 1 persoon

  • Steven zegt:

   Ik zag dat ook op het nieuws… de black chicks spraken er over dat ze de herstelbetalingen alleen zouden willen zien in….. CASHHHHHH!!
   Die wijven hebben waarschijnlijk nog nooit een dag gewerkt hier in het westen, en in hun eigen land alleen maar liggen fucken!
   En van het ene komt het andere…hoeveel zijn er al niet langs geweest om geld op te halen?

   Buigwitjes…

   Geliked door 4 people

   • Gienekehado zegt:

    Dat zgn. smartengeld hebben wij zeker al een miljoen x uitbetaald en we kregen er alleen maar nog meer ELLENDE voor terug. Op Curaçao werd het ook weer heel duidelijk waarom het zo’n Zooi is. Plunderingen, brandstichtingen etc etc., het zit schijnbaar in het DNA. De Witte Racisten in Europa moesten maar even als de wiedeweerga komen om nog erger te voorkomen!! Fuck Off met je discrimiNAZI!!

    Like

   • Monalisa zegt:

    En stuur ze dan meteen terug naar Congo.

    Like

  • Guido zegt:

   Alle bedrijven in Zaïre van Belgische ondernemers werden door Mobutu zonder vergoeding genationaliseerd.

   Like

 3. Harry zegt:

  We hebben al zó veel geld in Afrika gestort , dat we een zogenaamde “ schuld “ al tientallen keren hebben voldaan .
  Vele miljarden door het putje !
  Het heeft ook geen enkele zin om die lui geld te geven , ze verbrassen het toch alleen aan seks , hoeren , gouden kettingen en veel te dure auto ‘s .
  En als dat geld dan op is , dan beginnen ze opnieuw om nóg meer geld te krijgen .
  En trouwens , wie heeft er recht op dat geld ?
  Wie kan er bewijzen dat hún voorouders als slaaf tewerk gesteld zijn ?
  Hebben ze ook urenstaten ?
  En is het dan zó erg dat lui die normaal te lui zijn om uit hun ogen te kijken geleerd wordt om te werken ? Dat ze tenminste nog IETS geleerd hebben ?
  Waarom mogen wij dan wél levenslang werken om hén te vreten te geven ?
  Dat hun eigen voorouders eeuwen lang slaven gehad hebben , dat telt zeker niet ?
  Of gaan die ook betalen ?

  Het wordt hoog tijd op die lui collectief aan te pakken en ze op hun plek terug te zetten – onder aan de ladder .
  Heeft iemand ooit een uitvinding gezien , gedaan door een neger ?

  Die grote bekken ben ik ook al lang zat , geen wonder dat ze in Afrika hun lippen aan elkaar naaiden om te voorkomen dat ze continu een grote bek opzetten .
  Aan één kant lieten ze een gaatje over om eten en drinken door te proppen .
  Ach , wat waren die schatten toch aardig voor elkaar en solidair !

  Geliked door 5 people

  • Julia zegt:

   Het gaat ze gewoon om geld. Zo zij iedereen waarvan grootouders e.d. slachtoffer zijn geweest van nodeloze moord, geweld en oorlog wel aan de bel kunnen trekken voor geld. Al die zwarten hoeven niet te klagen er zijn inmiddels miljarden gestort aan o.a. Afrika en nog hebben ze geen kans gezien om het land op te bouwen. Het verleden kan men niet meer uitwissen en zou men hooguit van kunnen leren. Ze zouden zich zelf eens moeten bevrijden van hun trauma’s, zelf ook eens kunnen stoppen met het haten van blanken (die ze zo hard nodig hebben om toeslagen, uitkeringen e.d. te betalen) en demonstreren tegen het uitmoorden wat hun zwarte broeders flikken en hebben geflikt op o.a. blanke boeren en het afslachten en verkrachten van eigen ras onderling). Kortom al die linkse politici en bestuurders die gehoor geven aan de eisen die zij hier met hun grote mond stellen zouden de subsidies aan dergelijke terroristische groeperingen te stoppen en ze eens flink aan het werk moeten zetten zodat ze leren hun handen uit de mouwen te steken i.p.v. beelden bekladden, vernielen met als bedoeling onze geschiedenis uit te wissen en onze tradities en cultuur de nek om te draaien. Racisten bestaan niet men wordt racist gemaakt als een blanke wordt gehaat zal dat wederkerig zijn. Dat is les 1, de manier waarop nu demonstraties plaatsvinden en blanke als het vuil worden weggezet wekt alleen meer en meer haat. Dus zwarten geef zelf het voorbeeld en hou zelf eens op met het racisme in een land waar normen en waarden gelden en een ieder zich daar aan dient houden c.q. te passen. Het puur het eeuwige slachtoffer uithangen door elk woord op een weegschaal te leggen hangt inmiddels bij velen meer dan de keel uit. Het is te belachelijk voor woorden dat productnamen worden veranderd om de zwarte bevolking te behagen en omdat het mede door o.a. Klaver en linkse politici racistisch is. Als men onze benoemingen en taal niet kan accepteren dan zit er maar één ding op en dat is vertrekken niemand hoeft hier te blijven. Daarbij dienen die linkse blanke knielende onderkruipsels zich diep te schamen om eigen ras te verraden geen goed woord voor over. Kom eens tot de realiteit en kijk verder dan alleen mee te hobbelen met uw zwarte medemens. Kijk wat er gebeurt in de wereld dan het eens te zijn met het zelfmedelijden van zwarte mensen die het in Nederland niet slechter hebben dan wie dan ook maar het niet eens zijn maar wel volop profiteren van ons sociaal stelsel. Hoe hypocriet en inconsequent of doen zij dit uit wanhoop omdat zij de kracht niet hebben om elders een nieuw leven op te bouwen en zelf eens de handen uit de mouwen te gaan steken . Mijn normen en waarden zijn: respecteer een ieder ras of afkomst of wie dan ook zolang men leeft volgens de normen en waarden die gelden voor iedereen en ieder in zijn waarde laat blank of zwart.

   Like

 4. Rensk. zegt:

  Ze hebben nu zeker wat uitgevonden wat iets oplevert. Namelijke de hoofdslachtofferrol Het levert nu nog aandacht op en bij een verdere uitwerking van de rol geld en macht.,

  Like

 5. Blaffertje zegt:

  Spijker op zijn kop Drs.E.N.Schilder.

  Ik heb er al eens eerder een stuk over gepost op de site van Bron.
  Ze zijn te lui om voor de duvel te dansen.
  Maar ja, wat kan je ook anders verwachten als het geld met scheepslading naar ze toe word gebracht zonder dat ze er een flikker voor hoeven doen?
  Dan ga je ook niet werken.

  Een oom en tante van mij hebben in Z.Afrika gewoond en ook zij hadden een dienstmeid zoals vele blanken.
  Als ze haar loon kreeg, kwam ze gewoon een week of langer niet meer opdagen tot het geld op was, dan zagen ze haar weer.

  Of die landarbeiders die goede machines kregen, een duidelijk uitleg hoe ze er mee om moesten gaan en des ondanks alles in de soep lieten lopen.
  Na een half jaar kwam hun leermeester weer terug uit Nederland en trof alles op exact dezelfde plaatst aan zoals hij het had achter gelaten en waar lagen de landarbeiders?
  Onder de struiken in de schaduw te maffen.

  Met dat volk kan je niks.
  Ze leven in een werelddeel met enorme bodemschatten, ze zouden in weelde kunnen leven, maar zijn te dom om het te exploiteren want dan moeten ze nadenken en werken.
  Je kan niks met ze beginnen.
  Wij hadden daar al lang een bloeiende handel gehad.
  Wij hebben een poging gedaan om er daar iets van te maken, maar we moesten zo nodig verjaagd en vermoord worden en de zwarten dachten dat ze het, wat wij daar inmiddels hadden opgebouwd, wel even konden overnemen, maar behalve het geld opmaken en de boel de vernieling in helpen hebben ze niets en dan ook helemaal niets bereikt.
  Maar ja dat krijg je met “gratis geld” wat je steeds in de schoot geworpen word.

  Geliked door 4 people

  • Bob zegt:

   Totaal mee eens. Toen er Israelissche hulpverleners
   in Oeganda waren was het groen.
   Idiamien heeft ze er uit gegooid voor geld dat hij ervoor kreeg.
   Nu is het een Sahelland.
   Kijk naar Zuid Afrika toen de Boeren er waren heerste er
   voor wie werken wilde een redelijk inkomen.
   Het voormalige Rhodesie was eens groen.Enz.enz.

   Geliked door 1 persoon

  • fleckie zegt:

   Is het niet zo :: dat CHINEZEN ‘voet aan wal gezet. hebben, met de bedoeling DE. DELFSTOFFEN. te. ontginnen/ exploiteren. ,( daar zal ‘het gewone volk‘ waarschijnlijk NIET. van profiteren) maar HUN. machthebbers WEL!!) …….<~<~<~<~<~<~<

   Geliked door 1 persoon

 6. Hendrik M. zegt:

  Afrikanen maakten andere Afrikanen tot slaaf en verkochten of ruilden die voornamelijk aan Arabieren, alwaar hun een gruwelijke toekomst wachtte. Vrouwen werden verkracht en verminkt, mannen mishandeld en gecastreerd.
  Europeanen, liefdadig en bekend met de gruwelijke praktijken der Arabieren besloten dat deze zwarte mensen dat niet mocht overkomen. Ze betaalden de handelaars een vergoeding of losgeld en brachten de geredde mensen naar Amerika. In Amerika werden deze exoten graag geadopteerd, dit tegen een behoorlijke vergoeding voor de schippers. Tja, op een gegeven moment waren die Amerikanen een beetje uitgekeken op de exoten, waar communicatie zo ongeveer onmogelijk mee was, en vonden dat ze voor hun huisvesting en voeding maar wat werk moesten verrichten.
  Communicatie was nauwelijks mogelijk, doch sommige gebaren begrepen ze na wat aanmoediging met de zweep, dewelke ook gebruikt werd om het wel erg lage werktempo wat op te voeren.
  Na een aantal jaren begrepen de slimsten de spreektaal en jongeren mochten zelfs naar school. Het verdere verloop moge duidelijk zijn, langzamerhand kregen de voormalige import exoten gelijke rechten en kansen. Helaas maakten maar weinigen goed gebruik van die kansen, want ja, dat kostte energie… Enkelen pakten de kansen wel en wisten goede posities te bereiken. Een er van wist het zelfs tot gekozen(ja, voornamelijk door blanken) president der Verenigde Staten te brengen.
  Ow ja, we hebben het hier nu over het nakomelingschap der eerste importen, mensen die niet geboren hadden kunnen worden als die eersten bv geleverd waren aan de Arabieren…
  De vroegere ‘slaven’ zouden hun geluk niet op kunnen als ze zouden kunnen zien wat voor kansen er nu voor hun nakomelingen zijn… Helaas, er schijnt een soort mentaliteitsverschil te zijn waardoor velen van de nakomelingen der voormalige slaven liever lui dan moe zijn en zo door eigen schuld in achterstandsposities geraken.
  Ow ja, eigenlijk moeten wij nog geld beuren voor het redden der zwaargetinten uit de handen der Arabieren en de verdere levenslange verzorging…

  Geliked door 3 people

 7. Johan zegt:

  Herstelbetaling voor slavernij?
  Ammehoela ! Die negers zijn volledig van de pot gerukt. Ze zijn nog te dom om te poepen en als het even kan, krijgen de blanken zelfs daar nog de schuld van.

  Nogmaals : in Nederland bestaat geen racisme. Het wordt ons aangepraat door een stelletje lieden, die daar absoluut geen goede bedoelingen mee hebben.
  Helaas wordt de sfeer door hen dermate verpest, dat menig Nederlander bijna vanzelf racist zou worden.

  En dan nu de prognose voor de komende jaren : Helaas kan men hier niet vrolijk van worden.
  Een tijdje terug is hier op dit blog een discussie geweest over de onafgebroken immigratie vanuit Afrika, waar maar geen eind aan komt en die steeds grotere vormen aanneemt.
  Dat heeft tot gevolg dat er hier over 30 tot 50 jaar ongeveer 4 miljoen uit Afrika geïmporteerde negers zullen wonen. Als tenminste de huidige trend niet gestopt wordt.
  Wanneer we zien hoeveel problemen het kleine aantal negers oplevert, dat nu al in Nederland woont, dan kan men de borst nat maken, zogezegd.
  Bij 4 miljoen wordt onze hele cultuur weggevaagd en wordt de rest van het oorspronkelijke blanke Nederlandse volk of wat daar van over is, waarschijnlijk uitgeroeid. Met dank aan de voorstanders van ‘herstelbetalingen’.

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ Johan.
   Als over 30 tot 50 jaar ongeveer 4 miljoen negers hier zullen wonen (maakt niet uit hoe ze hier gekomen zijn) dan hoop ik toch wél dat ze last krijgen van een”kleine IJstijd”, “grote IJstijd” mag óók wel, wat mij betreft.
   “Bij 4 miljoen wordt onze hele cultuur weggevaagd”, zegt u, ook ú zult gemerkt hebben dat het aantal thans in ons land aanwezige negers daar al druk doende mee is, Rutte en de overige Haagse clowns staan er goedkeurend knikkend bij en helpen dát soort negers zelfs nog een handje door plots “een andere visie op ónze Zwarte Piet” gekregen te hebben; de negers lachen zich helemaal kapot (déden ze dat maar !) maar weten nog niet dat Pinokkio Rutte alléén maar kan liegen, voor de rest komt er niks zinnigs uit die wajangpop.

   Geliked door 1 persoon

  • Blaffertje zegt:

   @Johan.

   Like

 8. Lost Johnny zegt:

  De enige manier om het slavenverleden uit te wissen is door de zaken terug te draaien. We beginnen met ALLE negers uit Suriname en Nederland terug naar Afrika te brengen…..terug in hun eigen zwarte leefwereld. Als ze daar niet gelukkig zijn zullen ze het nergens zijn. Terugbrengen, de enige manier om gerechtigheid aan deze onrecht aangedane mensen te doen….

  Geliked door 1 persoon

 9. Tonio zegt:

  Ik weet nog dat die Surinamers met honderdduizenden kwamen De toenmalige regering stopte ze allemaal in de Bijlmer.Wat dus het nieuwe zuid zou worden.Dure flats en alles modern.Binnen no time was het een getto waar niemand meer wilde wonen en de apartementen waren onverkoopbaar.Zullen er daar genoeg wonen die al sinds 1975 een uitkering genieten

  Like

 10. Jan zegt:

  Beroepsparasiet

  Geliked door 1 persoon

 11. Dr. Heinz zegt:

  Jaren het toen ene Jan Peter Balkenende premier van Nederland was, was hij te zien op de TV met ene Ali B.
  Je voelt het al aankomen?
  Helemaal goed.
  Jan Peter Balkenende riep wat, en die Ali B riep gelijk: Jij moet je bek houden!!!
  Wat deed of riep Jan Peter Balkenende?
  Niets, helemaal niets, die droop af met de staart tussen zijn benen!!
  Als hij maar een beetje lef had gehad, dan had hij moeten roepen: Als jij nou niet snel je verontschuldiging aanbied, anders gooi ik jou en je hele familie het land uit!!
  Dat had J.P. moeten zeggen!!
  Die Ali B is de knuffel Marokkaan van links Nederland, en waarom eigenlijk??

  Net als die schooiers die om herstel betalingen eisen, afblaffen met: Als jij, jullie niet snel je eisen terug nemen,anders gaan jullie allemaal met je hele familie, vrienden, aanhang retour eigen land!!
  Op eigen kosten!!

  Die schooiers worden door linkse zooi advocaten aangestuurd, die willen goud geld vangen!!
  Dat is het!!

  Geliked door 1 persoon

 12. koddebeier zegt:

  Herstel betaling ??????? We pompen al jaren en jaren miljarden in donker Afrika !!!
  En ???? Heeft het geholpen ?

  Like

 13. koddebeier zegt:

  “Ze zijn nog te dom om te poepen ” Dat is de overgrote meerderheid van de tweede slaapkamer toch ook ! Dus die herstelbetaling zal er best wel komen !

  Like

 14. J. C. Th. Köhler zegt:

  Herstelbetalingen? Laten die roetmoppen blij zijn dat wij, BLANKEN, de slavernij hebben afgeschaft! Hoewel?, in slavernij waren ze misschien wel beter af. Zelf kunnen ze niks en zijn overal te lui voor. Dus onder een blanke meester hadden ze het best goed.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 15. Jan zegt:

  Deze discussie over ‘herstelbetalingen’ is een totale non discussie

  [https://www.youtube.com/watch?v=xHsc_ljtO80]

  Like

 16. Jan zegt:

  Why I Don’t Want and Don’t Deserve Reparations

  Like

 17. Jan zegt:

  Groep socialisten, Democracy in Color, stellen ‘Blanken Lijst’ (hitlist, in andere woorden) met 75 Democraten samen om vanaf nu overal waar zij worden gezien te treiteren en te achtervolgen tot zij bereidt zijn de petitie voor herstelbetalingen te ondertekenen

  https://democracyincolor.com/signhr40

  …..
  https://www.thegatewaypundit.com/2020/08/democrat-group-creates-white-list-75-congressional-democrats-will-targeted-harassed-sign-reparations/

  Het laat weer eens zien dat alle socialisten idioten zijn

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s