Waar was de ‘verlosser’ op zondag 28 juni en de week daarvoor?

Knipsel.2PNG

(Door: “Helena”)

Er zijn nog nooit zoveel demonstraties geweest als de laatste tijd. En dat in een land waar de gemiddelde staatsburger geen demonstratie-ethos heeft en het liefst in het weekend op zijn luie krent zit en niet lastig gevallen wil worden over bepaalde politieke issues, zeker niet als hij/zij daar zelf niet bij betrokken is. Pas als men het in de portemonnee voelt en weet dat hij niet de enige is, komt men schoorvoetend in beweging. Dan is er ineens een saamhorigheidsgevoel, dan móet er iets gebeuren!

We hebben het de afgelopen maanden gezien toen de boeren, de bouwers, de zorg, het onderwijs, de kermisexploitanten massaal de straat op gingen en zich verzamelden op het Malieveld!  Maar waar we niet op hadden gerekend, was dat we op 2e Pinksterdag –  toen de terrassen ’s middags om 12.00 uur onder restricties weer opengingen, en na maanden isolatie het openbare leven weer een beetje op gang kwam – De Dam volstroomde met duizenden zich zwaar gediscrimineerd voelende donkere (ik ga het woord zwart niet noemen) Nederlanders met in hun kielzog blanke deug BN-ers die voorgingen in het boetedoen. Op de knietjes, vuistje omhoog!

Is BLM (The Black Panthers) in Amerika al lang ontmaskerd als een militante organisatie met als doel de blanken te overrulen en te onderwerpen, in ‘ons’ land bleven ze nog redelijk op de achtergrond en kwamen pas weer in actie tegen de tijd dat de Sint weer richting Nederland ging in november om ons feestje voor de kinderen en hun ouders te verpesten, want: racistisch!!

De ‘vreedzame’ demonstratie, oftewel het door toverheks Femke goedgekeurde ‘super spread event’ op De Dam, riep veel vragen op, maar zorgde ook voor ongekende verontwaardiging, omdat ze er zelf tussen ging staan met de bekende button, en de demo aanmerkte als ‘té belangrijk’! Na het dreigement van slavenhandelaar nazaat Akwasi om Zwarte Piet op zijn gezicht te trappen in november, was het hek van de dam, en toen die uitspraak werd gerelativeerd met een goeie grap van Johan Derksen helemaal!

De weerstand tegen de beweging groeit met de dag, zeker nu bekend is hoeveel subsidie deze onruststokers krijgen, het maakt ze niet uit of ze het podium beklimmen om de ‘witten’ uit te kafferen of op te roepen tot een boycot van Israël, als het maar betaalt! Ze mochten zelfs op audiëntie komen in het Catshuis met het verzoek om herstelbetalingen, als chantagemiddel, zodat er niet nog meer helden des vaderlands van hun sokkel getrapt of beklad zouden worden, naar Amerikaans voorbeeld! De grijnzende griezel buigt steeds verder en is inmiddels heel anders over Zwarte Piet gaan denken; nou, wij ook over hem, maar toch stijgt het stuk ellende ‘volgens de peilingen’ nog steeds tot ongekende hoogten! Ra ra hoe kan dat??

Dankzij zijn crisismanagement? “Wij kunnen wel genoeg hebben van het virus, maar het virus is nog onder ons”, zo waarschuwde hij de bange burgers, “verpruts het niet door te laconiek met de regels om te gaan, want anders!! Er komt een 2e golf, wees daar maar op voorbereid!!!”

Maar toen was hij er ineens, een innemende wat alternatieve man, met een hoofd vol dreadlocks en een naam die je tot nadenken stemt: Willem Engel, maar ach ‘what’s in a name’?? Hij was er samen met Maurice de Hond van overtuigd dat die 1.50 m maatregel eerder schadelijk dan zinnig is en zeker de lockdown, die tot psychische klachten leidt, en de verspreiding van het virus onmogelijk door het aanraken van mensen of winkelwagentjes kan worden overgedragen, allemaal onzin! De ‘viruswaanzin’ beweging was geboren, maar stierf na afgelopen weekend -denk ik – een vroege dood.

Willem de biofarmaceutische wetenschapper (??) wist op een rechts platform op een rustige manier uit te leggen hoe het werkte met die aerosolen, maar dat deed Maurice ook al. Nou ja, hoe meer kritiek richting de staat des te beter! Hij startte een petitie tegen de opgelegde coronaregels en startte een zaak tegen de staat, die, door de rechter te wraken, voorlopig niet tot een uitspraak leidt! Maar zijn demonstratie op het Malieveld, die door de staat in eerste instantie werd verboden wegens het schenden van de corona maatregelen, ging, omdat er toch een behoorlijke belangstelling voor was en men was opgeroepen door de beweging om wél te gaan, tóch door!

Dat Willem het voor elkaar kreeg in korte tijd zoveel vredelievende overjarige hippies, bloemenmeisjes, senioren en nog niet gehersenspoelde jongeren (voetbalsupporters) op de been te krijgen, was een verrassing! De iconische foto van het bloemenmeisje Wendy Kroeze dat tussen de ‘hooligans’ en de ME sprong, sierde de voorpagina van vele kranten, maar wat op mij de meeste indruk maakte waren de honderden jongeren, de lefgozertjes,  de kleerkasten, de mannen met ballen, die in een lange rij aan kwamen lopen bovenin beeld richting binnenstad (wat niet mocht!!) en scandeerden “Wij zijn Nederland” (2x) en er door zgn. stillen ingeluisd werden, waardoor er zo nu en dan een klap of trap terug werd gegeven! De grijnzende leugenaar had zijn doel bereikt: “De vreedzame demo was gekaapt door ‘doorgesnoven hooligans’! Die zorgden voor rellen!”

Door de beelden van die jongeren, die zich over het algemeen beheerst gedroegen, kwamen de beelden weer boven van 10 augustus 2014, De Mars Voor De Vrijheid (ff googelen) en tegen IS n.a.v de ‘demonstrerende’ salafisten in de Schilderswijk die riepen om de dood van de Joden en ongelovigen en met IS-vlaggen stonden te wapperen! We gingen die zondag 10 augustus het hol van de leeuw binnen richting Schilderswijk, maar deze demo moest ook worden afgebroken, niet vanwege het gedrag van de voetbalsupporters die zich keurig gedroegen terwijl hun zelfbeheersing behoorlijk op de proef werd gesteld toen hun: “Wij zijn Nederland” werd beantwoord door de bezettende macht met een “Allah is de baas in Nederland!” Daar, aan de andere kant van de Hoefkade stonden honderden hysterische volgers van de religie van de vrede te krijsen en met stenen, flessen en vuurwerk te gooien, waarna een fotograaf van de T zijn hele arsenaal aan apparatuur als verloren kon beschouwen! De demo werd door de politie ‘voor onze veiligheid’ omgeleid, waarna de ‘overwinning’ door de mohammedanen onder het geroep van “Allahu akbar” werd gevierd met ‘vreugdevuren’, het was een zootje in Den Haag. De staatsomroep vatte het als volgt samen: “jongeren verstoren demo van rechts-radicalen!”

In de aanloop naar de 2e viruswaanzin demo kwam er een kantelpunt: Willem had bedacht dat de demo’s, verspreid over het land, ineens moesten worden gecentraliseerd op het Malieveld. Hoe groter de opkomst des te beter, wetende dat opperbevelhebber Remkes het zou verbieden na de incidenten de week daarvoor. Hij had ook een ‘briljant’ idee, deze Willem: “We nodigen ook BLM uit. Want ook zij zijn tweederangsburgers net als wij!” Na die uitspraak haakten al veel potentiële demonstranten af en na enig speurwerk viel deze vleesgeworden Jezus keihard van zijn voetstuk! Zijn partner, zo wordt beweerd, zou een prominente rol spelen bij: jawel (!) BLM!!

Willem, die al jaren als dansleraar zijn brood verdient en zoveel mogelijk vrouwen in zijn sterke armen wil laten dansen, is zondag de dans ontsprongen! Zijn oproep – uit nood geboren – aan de mensen om niet te komen, want er zou door de politie geweld worden gebruikt bij het overtreden van het demonstratieverbod, werd niet door iedereen opgevolgd, ook niet door de voorman van Pegida Nederland, Edwin Wagensveld!

Als er iemand is die pal staat voor onze burgerrechten en onze vrijheid dan is hij het wel! Hij wilde eens even kijken wat er zich afspeelde op het Malieveld en daar verslag van doen, maar: Verboten!!

Edwin weet als geen ander de vinger op de zere plek te leggen en doet dat samen met de Pegida Nederland beweging altijd vreedzaam, zonder geweld en met een vleugje humor, en juist dát roept bij de zure linksdenkenden veel weerstand op. Vooral omdat ze hem niets kunnen maken, behalve hem weer op te laten pakken – om te pesten – en zodoende de ‘angel’ uit het verzet te halen! Edwin weet precies hoe hij binnen de regels opereert en zet de staat steeds weer voor schut door zaak op zaak te winnen. Het linkse antwoord is altijd geweld tegen Pegida via de Antifa (stoottroepen van de staat), die iedere demonstratie zodanig verstoort dat door de linkse media de indruk wordt gewekt dat het de schuld is van Pegida zelf!

Edwin bukt en buigt nooit voor intimidatie en knakt zelfs niet als hij fysiek wordt aangevallen, hij loopt niet weg voor zijn verantwoordelijkheid als voorman.

Nog voordat hij de parkeergarage in wilde rijden afgelopen zondag, werd hij gearresteerd!! Had ie maar moeten luisteren zegt u?? Nee, als er iemand is die opstaat voor ónze grondrechten en tegen de bezetting van ons land is hij het wel, en dat zal hij blijven doen, want dat is té belangrijk!!

Knipsel

Wij liepen nog even verder het Malieveld op, zagen hoe de mensen (zelfs door 4 man van de staatspolitie) werden aangevallen, van hun scooter werden getrokken, of in de nek klem werden gezet of, terwijl ze stil stonden te kijken met een bosje bloemen (zwaar onder de indruk van het staatsgeweld) werden opgepakt vanwege een noodverordening die overigens pas om 13.00 uur inging!  Edwin werd een half uur daarvoor al uit zijn auto getrokken!!

Langs het schoongeveegde Malieveld liepen nog een paar verdwaasde verweesde volgelingen, maar wat wij ons al die tijd afvroegen was: “Waar is de verlosser??”

Had Willem, die de knuppel in het hoenderhok had gegooid, zich nu al achter de opgeworpen barricades teruggetrokken om zich te beraden op zijn toekomst? Misschien was ie al tot de conclusie gekomen dat ie toch beter kan blijven draaien en zwieren op de dansvloer met al die vrouwen in zijn sterke armen! Als een activist en organisator van een demo liefde en verdraagzaamheid en vooral geduld predikt, krijg ik al jeuk!

Edwin was na een paar uurtjes weer vrij en werd onderweg herkend door een paar voetbalsupporters. “Man wat ben jij een held! Je doet zoveel goed werk met gevaar voor eigen leven!”

Misschien, mocht Willem het er toch nog eens op wagen, zou hij de voorman van Pegida Nederland  eens uit kunnen nodigen! Niet om te dansen – daar is hij niet het typ voor – maar om eens te horen hoe het voelt om niet gehoord te worden in een bezet land waar de oorspronkelijke bewoners worden geterroriseerd door de door de staat geïmporteerde nieuwelingen! Dat los je niet op met ‘love peace happiness en flower power’, want juist daardoor gaat het mis! En ook hoe je een demo moet organiseren, daar heb je – als mosterd na de maaltijd – geen seminar voor nodig.

Er waren er niet veel gekomen van BLM, maar toch waren er twee, overduidelijk met maar één hersencel en dreadlocks  uitgeruste, donkere jongeren die hysterisch stonden te lachen toen er weer een blanke werd opgepakt…..

De geschiedenis herhaalt zich, wát een land!!

Screenshot (40)

Door:
“Helena”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

22 reacties op Waar was de ‘verlosser’ op zondag 28 juni en de week daarvoor?

 1. karton zegt:

  Onze “verlosser(s)” zitten in de 2de Kamer maar zijn al járen monddood gemaakt en in een cordon-sanitair geplaatst door een links zootje dat zégt, zich druk te maken om onze “democratie” !!! Hoe hilarisch !!! Één persoon uit dat linkse zootje werd door een paar psychische patiënten zelfs “staatsman” genoemd.

  Geliked door 4 people

  • Monalisa zegt:

   Tja waarom stemmen we dan nog???

   Like

   • karton zegt:

    @ Monalisa.
    Ik stem , mede, om m’n grote ongenoegen kenbaar te maken en om dat thans in Den Haag zittende zootje niet te laten denken : “Ziezo, géén rechtse stemmer meer te bekennen, prima werk geleverd, jongetjes én meisjes !”
    Of ’t veel zin heeft ? Ik weet het niet, ik hoop nog steeds op een ommekeer, want ééns zullen toch veel meer mensen moeten gaan zien wat de laatste járen mét én in ons, eens zo mooie en rijke landje, is gebeurd ? Verder hoop ik op de tijd dat een aantal “politici” die mede de ondergang van Nederland hebben bespoedigd, zich doorlopend moeten verstoppen om een pak slaag te voorkomen of op de vlucht slaan.
    Ik blijf hoop houden, ondanks dat NL géén democratie meer is.

    Like

   • ruud beijer zegt:

    Dat deed jij toch niet meer?

    Like

   • koosv8 zegt:

    Als de omslag groot genoeg is kunnen ze er niet omheen, dus zin of onzin, altijd blijven stemmen. Want wie allerlei standpunten heeft, of vind dat het zus of zo moet, kan natuurlijk niet meedoen in de discussie, en dan verkondigen dat hij of zei niet meer stemt.

    Like

 2. reageerbuis zegt:

  Goed dat je dit hebt beschreven. Dat van die confrontatie in de Schilderswijk in 2014 wist ik niet! We zullen doorgaan met de goede strijd, zoals Hans Jansen z.g. het uitdrukte. Het is harder nodig dan ooit.

  Geliked door 1 persoon

 3. Tineke zegt:

  Dank voor het mooie verslag Helena.
  Voor zover ik nu op de hoogte ben via verschillende kanalen,is het draagvlak voor de “Messias” flink afgenomen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Monalisa zegt:

  De geschiedenis herhaalt zich, wát een land!! Dit schrijf ik vanaf 2002

  Like

  • karton zegt:

   @ Frauke.
   Wat u heeft gedaan, n.l. het plaatsen van deze foto, is ongelooflijk racistisch, wéét u dat wel ? Het afbeelden van Zwarte Piet is sinds enige tijd “totaal uit den boze” !!!

   Like

 5. Lekke Fietsband zegt:

  Willem de “verlosser” lag lekker met zijn BLM-vriendin op de bank wat te vozen en dat is nog voorzichtig uitgedrukt. Daarom was hij er niet, geen zin om met die naar zijn mening “nuttige idioten” te gaan demonstreren. Allemaal controlled oppositie die snelle jongens en clubs die zomaar uit het niets opkomen en de media aan hun zijde hebben.

  Like

 6. Harry zegt:

  Respect voor jullie volhardingsvermogen en onvermoeibaarheid , Helena .
  En groot respect voor Edwin ook !
  De man is ÉCHT EEN HELD !
  En jullie ook , natuurlijk .

  Geliked door 2 people

 7. Rensk. zegt:

  En oma Kroes kwam weer even vertellen wat er gebeuren moet. En die slijmzak daar speelde weer in op de schuldgevoelens van deburger. Kennelijk zijn wij verantwoordelijk voor alle kinderen die anderen maken en het niet goed genoeg hebben. Dat gaan zij de burger wel even vertellen. Rot een eind op. Minderjarige kinderen mogen niet daar opgevangen worden, ,maar moet dushier. Bij haar en die arabier in huis. Allemaal!!!!!

  Like

  • karton zegt:

   @ Rensk.
   Ik heb de tv uitgezet toen dat gerimpelde wijf van Kroes in beeld verscheen, ik wens dat mens niet meer te horen. Zoals ik van u begrijp vindt zij dat álle kinderen evenveel moeten hebben/krijgen/bezitten enz. ?
   Laat dat graaiende serpent daar maar aan denken als zij maandelijks haar z.g. “presentie-gelden, haar commissariaats-gelden” en andere “vergoedingen” ontvangt, of verwacht u dat zo’n graaier zal denken : “Ik zal een groot deel van mijn véél te ruime inkomen overmaken naar minderbedeelden en de Voedselbanken ?”
   Zet die kakelende kip op een schietstoel en wég ermee, zij is van geen enkel belang voor de maatschappij, dat soort veroorzaakt alleen maar ellende en narigheid, zoals om ons heen al heel lang merkbaar is.

   Like

   • Tineke zegt:

    Nou zeg dat wel.
    Toen Neelie het nog met Brammetje Peper deed,had ze een sjaaltje gekocht voor een of ander elite onderonsje,maar wel declareren he? dat mogen de stomme schapen betalen.
    Vieze graaidoos !

    Like

 8. Rosalie zegt:

  Willem Engel wordt afgeschilderd als dansleraar met vele vrouwtjes in zn armen. Ik vind dat wel heel denigrerend. Hij heeft biotechnologie in Leiden gestudeerd en nanotechnologie aan de TU Twente. Hij is 12 jaar wetenschapper geweest en de laatste 12 jaar dansleraar. In de lockdown benutte hij zijn kwaliteiten als wetenschapper en ging onderzoeken. Kijk maar eens naar café Weltschmerz in een interview met andere wetenschapper Ramon Bril ( kan ook bij the blue tiger studio geweest zijn), waarin hij het beleid van het RIVM helemaal onderuit haalt. Hier is moed voor nodig ! Hij is dus helemaal geen slap figuur , hij is realistisch om mensen te ontraden naar het Malieveld te gaan omdat de ME en een grote politiemacht al klaar stonden om erop los te beuken. Had hij dan moeten adviseren om toch te gaan ?? Dan was het leed niet te overzien en waren er doden gevallen. Er zit bij de politie echt tuig.Een oud politieman Abe Dijkstra is keihard geslagen . Op zijn vraag aan de politie waarom hij dat deed was het antwoord :” Het is mijn vak.”
  Volgens Willem zijn vele agenten het niet eens met Remkes, zij voelen ook wel dat ze meewerken aan een dictatuur. Maar daar is ook moed voor nodig om te zeggen :” Hier doe ik niet aan mee, dan maar mijn baan kwijt.”

  Like

  • Helena zegt:

   Dank voor uw reactie Rosalie,
   Dit was even een leermomentje, ik had de bronvermelding erbij moeten zetten (!) bij deze:
   https://www.da-studio.nl/staff/willem-engel
   Ik citeer daaruit:
   “As a follower you will feel safe in his strong arms. Willem’s energy is endless, his goal is to dance with every lady on the dance floor”
   Het was dus zeker niet ‘heel denigrerend’ bedoeld, jammer dat u dat zo opvat, Willem meldt het zelfs op zijn site. Ok ik heb het vrij vertaald in ‘vrouwtjes’ in plaats van ‘dames’. Een slap figuur heb ik hem ook niet genoemd, maar over zijn manier van het organiseren van een demonstratie heb ik wel mijn bedenkingen uitgesproken.

   Like

 9. Juanito zegt:

  75 jaar vrijheid.
  Welke vrijheid wordt hier bedoeld?

  Like

 10. koddebeier zegt:

  75 jaar vrijheid ???? Dat begint zo langzamerhand een bizarre grap te worden !

  Geliked door 2 people

 11. Julia zegt:

  75 jaar vrijheid???? Het enige wat de Haagse Maffia zich voor moet schamen is het vernederen van alle helden die hebben gevochten voor onze vrijheid en het leven hebben gegeven. De triest herdenking op De Dam 4 mei jl. spreekt boekdelen maar enkele weken later duizenden BLM demonstranten op De Dam met linkse aanhang. Daarbij wat het weer dezelfde trieste bedoening met Veteranendag (wie wil überhaupt nog dienen voor een verloren en grotendeels overgeleverd Nederland). Maar ondertussen wel eindeloos in de Tweede Kamer ouwehoeren over racisme en wat wij hiervoor moeten veranderen en laten omdat een minderheid van onze bevolking dit eist. Vrijheid en democratie is ons inmiddels al deels afgenomen met als dreiging het zaaien van meer angst over een komende tweede golf Corona, straks verplicht gif in laten spuiten anders geen enkele toegang meer tot het openbare leven en teren op een opgelegd basisloon voor minimaal bestaansrecht. Dat is de vrijheid die wij als volk krijgen en de democratie en 75 jaar vrijheid zonder meer hebben weggegooid. Waar onderdanigheid, buigen en wegkijken toe kan leiden!

  Like

 12. Julia zegt:

  Ach weer demonstraties verboden zowel van boeren als mensen die terecht vreedzaam demonstreren waar zij volgens onze grondrecht dat momenteel nog even geldt recht hebben net als terroristische organisaties ANTIFA en Knock Out Zwarte Piet BLM en de rest van dit links tuig. Mijns inziens is de tijd nu aangebroken door te pakken en hebben boeren, bouwers zwaar materieel genoeg haar demonstranten van alle kanten te beschermen tegen onnodig politiegeweld en te laten zien dat zelfs ons voedsel door idiote linkse plannen in gevaar wordt gebracht, hun veestapel ziek wordt vanwege eiwitgebrek door de nieuwe plannen van veevoeder en de woningbouw wordt gestagneerd met dreigementen onder het mom van stikstof. We moeten altijd nog voor ogen houden dat het volk de macht heeft.

  Like

  • Helena zegt:

   Vrijheid is er alleen nog maar voor blm. Ze krijgen zelfs een feestdag in 2023, in ruil voor ONZE Zwarte Piet! “Het figuurtje verkleurt en is er over een paar jaar niet meer” aldus rutte. Massaal opstaan en hup naar het Malieveld dan maar? Wanneer?? Samen met Geert, Edwin en Willem (maar zonder de club van zijn vriendin uiteraard). 17 miljoen mensen op dat hele kleine stukje aarde, die schrijf je niet de wetten voor…. die laat je in hun waarde: All Lives Matter!!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s