Ik eis herstelbetalingen

Screenshot_64

(Door: “bozeoudeman”)

Een stukje sociale geschiedenis voor deugwitjes van 16, 17 en misschien zelfs al 18 die achter BLM-leugens aanhobbelen, omdat zij denken alles te weten. Kijk hieronder en lees een stukje geschiedenis dat jullie dus dan niet op school hebben gehad over jullie eigen afkomst ‘witjes’. Vrijwel alle gewone mensen waren horigen of lijfeigenen.

Lijfeigenschap was de situatie dat iemands lichaam werd beschouwd als het eigendom van de feodale landsheer of heerser van een bepaald gebied. Het was een vorm van horigheid die erfelijk was en die de slavernij dicht benadert. Het kwam in de Middeleeuwen in Europa en dus ook in Nederland veelvuldig voor.

Het verschil met slavernij is voornamelijk dat lijfeigenen een gezin konden stichten, wat met slaven meestal niet het geval was, en dat men wellicht een stukje land mocht bebouwen om het gezin te voeden en dat men niet zonder het gezin kon worden verkocht. Ja je leest het goed; VERKOCHT zoals slaven dus!

Ook kloosters en abdijen beschikten over lijfeigenen, die in dienst van de monniken werkten. Over het algemeen werd men daar heel wat beter behandeld dan bij de adel en de heren. De abdijen verleenden ook sneller vrijheid aan hun onderhorigen.

In Nederland en België verdween tussen 1794 en 1798 het lijfeigenschap. In Nederland werd formeel de erfelijke horigheid afgeschaft in 1798. En daarna en ook eerder mochten de gelukkigen, die dan ‘vrije’ mensen waren, wonen in een soort plaggenhutten of in vochtige kelders in de steden waar zij, als ze geluk hadden, voor weinig loon lange dagen werkten. Uitkeringen als AOW en Bijstand zijn pas na de Tweede Wereldoorlog ontstaan.

De AOW is in 1956 geïntroduceerd door de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Suurhoff. De AOW is de opvolger van de door Drees als minister van Sociale Zaken in 1947 ingevoerde Noodwet Ouderdomsvoorziening, die als tijdelijk bedoeld was.

De Algemene bijstandswet werd op 1 januari 1965 ingevoerd onder verantwoordelijkheid van de toenmalige minister Klompé.

In 1814, dus 16 jaar na de afschaffing van lijfeigenschap, ondertekende Nederland een internationaal verdrag voor stopzetting van de handel in slaven. In 1863 werd de slavernij officieel afgeschaft in de Nederlandse kolonie Suriname.

Ja, 16, 17 en 18 jarigen en wellicht ook jullie ouders, dit is jullie waarschijnlijk niet op school geleerd, en zeker de BLM-kindertjes die uit Ghana en Nigeria hierheen zijn getrokken om van de bijstand te genieten, weten hier niets van.

Pas na WO 2 kregen gewone mensen als arbeiders in Nederland het wat beter. Dus dit is echt iets anders dan het idee dat vooral veel zwarte mensen vanwege leugens van bepaalde types hebben dat AOW en bijstand altijd in Nederland hebben bestaan. Nee dus!

Eigenlijk, als ik er over nadenk en gezien wat die BLM-kleuters wensen, wil ook ik herstelbetalingen voor hetgeen mijn voorouders is aangedaan als horigen en lijfeigenen. Hallo Rutte, ik eis ook geld! Ik eis ook excuses van de adel en de overheid voor wat zij mijn voorouders hebben aangedaan, Tweede Kamerleden, ik eis gerechtigheid!

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Black Lives Matter", Censuur, Desinformatie, gezond realisme, Historie, Hypocrisie, Links fascisme, Nederland, onwetendheid, Rotzakken, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

24 reacties op Ik eis herstelbetalingen

 1. Rensk. zegt:

  Gisteren een zwarte man op de buis. Hij vertelde waarom excuses wel noodzakelijk zijn. Namelijk: dat de nazaten hier in Nederland na 400 jaar slavernij nu nog steeds alle voordelen daarvan hebben.

  En dan worder vervolgens niet gevraagd: waar zijn die nazaten dan?Waar zitten ze? Zijn dat alle Nederlanders? Je voelt ´m al zitten: na excuses herstelbetalingen.
  Er word geen moment doorgevraagd. Zou dat wel gebeuren dan vallen ze heel snel door de mand.

  Geliked door 2 people

 2. Anneke zegt:

  Bozeoudeman, wat heb je deze geschiedenis schitterend weergegeven, mag hopen dat de ogen van de zwarte boze mensen een wat bredere kijk gaan krijgen in de witte wereld dan alleen hun eigen bekrompen wereldje!

  Geliked door 1 persoon

 3. koddebeier zegt:

  Chapeau, ik ben het 100% met U eens ……Betalen en rapido !!!
  Nu maar hopen dat de kruipwitjes het ook lezen en begrijpen, dat laatste zal met een IQ van 45 wel moeilijk zijn.

  Like

 4. karton zegt:

  Ook ik eis herstelbetalingen en wel vrij veel.
  Julius Caesar trok met z’n olifanten én leger over de Alpen naar het noorden, en vernietigde en vermoordde álles wat hij onderweg tegenkwam, óók enkele van mijn voorouders, dus……..”kan ik ff vange ?”. Vervolgens de Hoekse en Kabeljauwse Twisten, ook enkele voorouders vermoord door een Kabeljauw, dus…..”kan ik ff vange ?” Ook nog eens de 80-jarige oorlog, wéér enkele voorouders gedood, dus…………”kan ik wéér ff vange ?” Bij de aanval van Bomm’n Berend nabij Groningen/Heiligerlee ( de slag bij Heiligerlee ! Wie kent ’t niet ?) weer familieleden gedood, potverdorie, zó loopt het bedrag lekker op, want het gaat mij natúúrlijk alléén maar een gróte geldelijke tegemoetkoming om m’n vreselijke trauma’s te verhelpen. Oguttegut, vergat ik nog m’n over- over-over- overgrootmoeder van moederskant, zij werd ooit verkracht door een soldaat uit het bisdom Utrecht en na een paar weken door een hellebaardier uit de provincie Friesland of Groningen. Tel uit je winst !!!!!
  Zó rekenen de negers tegenwoordig óók, dus waarom IK niet ?

  Geliked door 2 people

  • Steven zegt:

   Het enige probleem tegenwoordig is dat JIJ wordt uitgelachen als je met deze verhalen zou aankomen, maar de zwartjes direct in het gelijk worden gesteld en dus direct een beroep kunnen doen op de staatskas! En dit terwijl er geen enkele zwartje geleden heeft of daar een trauma van heeft opgelopen van wat er in de geschiedenis is gebeurd. Het is PUUR een kwestie van GELD ophalen.
   En zo laat de gehele westerse witjes wereld zichzelf keer op keer te pakken nemen en intimideren om maar schuld te bekennen.
   Wij krijgen straks ook van die Zuid-Afrikaanse toestanden waar witte boeren gedood worden en alles wordt afgepakt als we dit niet heel snel gaat stoppen.
   Maar vooralsnog lijken regeringen achter de BLM gedoe te staan om op deze manier een rassenoorlog te ontketenen.

   Geliked door 1 persoon

   • karton zegt:

    @ Steven.
    Ik denk én verwacht dat u heeft begrepen dat ik d.m.v. mijn reactie heb willen aantonen hoe belachelijk ik dat hele gedoe rond die getraumatiseerde negers vind.
    Ik ben benieuwd wanneer de eerste Eskimo op ’t toneel verschijnt die óns, u én mij, aansprakelijk wenst te stellen vanwege het smelten van het ijs onder z’n iglo.
    Ik wil m’n zwarte fietsje eronder verwedden dat Jankende Jetten en Yasser Feras meteen de straat op gaan met een bordje : “De Eskimo betaalt de prijs voor het verdwenen ijs”

    Like

  • fleckie zegt:

   Was het niet. HANNIBAL, CARTHAGER ] Phoenicier], ….zoon van HAMILCARBARCAS die met zijn olifanten ( onbekende dieren voor de Europeanen):over de Alpen trok, om de Romeinen een kopje kleiner te maken? ,….. ( maar dat het in feiten nooit. . zover is gekomen..?<~<~<~<~<~<~>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> ‘ ‘Zo. leefden de Carthagers , ten tijde van Hannibal’ ‘, heet het boek, van Gilbert en Colette Charles. Picard. Uitg Hollandia, Baarn. 1960..
   De geschiedenis van Carthago: ‘ Carthago werd gesticht in het jaarb 814 vóór Christus. door Dido of Elissa, de zuster van koning Pygmalion van Tyrus1).
   Tyrus was toen de machtigste stad van de. Phoeniciers. Semieten uit de negen 2). , verwanten van de. Hebreeers, hadden zich aan de kusten van de Libanon gevestigd in het begin van het millennium en waren daar al spoedig zeevaarders geworden. …etc. …….<~<~<~<~<~<~<

   Like

   • fleckie zegt:

    Correctie, de Carthagers , kwamen uit de NegeF, 2, …….( af en toe wordt een woord gewoon. ‘veranderd’, .maar NIET. door mijzelf)…….of er verdwijnt een groot gedeelte, reeds meeste. getypt!!!!!’…….<~<~<~<~<~<~<

    Like

   • karton zegt:

    @ fleckie.
    U zou wel eens gelijk kunnen hebben !
    Maar ja, of m’n voorouders nu door Caesar of Hannibal zijn vermoord maakt niks meer uit, ze zijn dood en ik wil CASH, want ik ga eraan onderdoor, dát begrijpt u wel natuurlijk ?!
    De door u genoemde zeevaarders van Libanon, waren dat niet de beruchte zeerovers ? Zo ja, dan wens ik óók van hen een vergoeding, ze hebben n.l. vast wel iets uitgevreten wat veel ernstiger was als álle slavernij bij elkaar uit latere eeuwen.
    Wordt u óók niet dood- en doodziek van al dat geleuter over blank-zwart én slavernij ?

    Like

 5. Wim zegt:

  De spijker op de kop en diep ingedreven! Zo waar: “Pas na WO 2 kregen gewone mensen als arbeiders in Nederland het wat beter.” Ja, want voor die oorlog kon je als boerenarbeider nog ontslagen worden als je zoon op een fiets rondreed… Dat soort weelde was niet gepast voor arbeiders(kinderen) … Echt gebeurd.
  Hoezo white privelege?

  Like

 6. Kijk dit zijn nou de goede artikelen waarom ik Bozeoudeman lees.
  En als een van de weinigen kijkt hij naar hoe mensen in andere tijden leefden, wat je meestal in geschiedenisboekjes ziet is hoe de adel en andere welgestelden leefden.
  Zij vormden echter maar een flinterdunne bovenlaag van de bevolking.
  We hebben het vaak te gemakkelijk over onze beschaving zonder echt de finesses te kennen.
  Het merendeel van ons zou als hij even om het hoekje zou kunnen kijken in die tijd al kokhalzend en brakend het deurtje gauw sluiten.
  De stank moet bijvoorbeeld voor mensen van nu ondraaglijk zijn geweest, riolen bestonden niet, een geul langs de kant van de weg was alles en ook aan wassen en persoonlijk hygiëne had men een broertje dood.
  De dames uit de hogere kringen werden vaak afgebeeld met een kanten zakdoekje bij de neus, dat was niet omdat ze verkouden waren maar daar zaten een paar druppels eau de cologne op om andere geuren (stank) te overstemmen.
  Ook ons roemruchte zeevaardersverleden was niet bepaald rozengeur en maneschijn, mensen monsterden aan omdat er geen alternatief was, velen keerden niet terug van een reis en het leven aan boord was niet bepaald een cruise, zeker op langere reizen was het eten beneden alle peil.

  Like

 7. hannah zegt:

  doet me denken aan de zgn. “kerstgave”, het pakketje dat de knechten kregen met kerst, eigenlijk was het gewoon het eten wat ze het hele jaar tekort kwamen …. ik heb daarom mijn hele leven dit pakketje van welke werkgever dan ook geweigerd …. deze “heerboeren” bestaan nog …

  Like

 8. Gienekehado zegt:

  Dat ondernemers, uitzendburo’s etc. DISCRIMINEREN, heeft een reden die wij allemaal wel kennen, maar ook al niet genoemd mag worden!! Zou niet graag in de schoenen willen staan van ondernemers die VERPLICHT of uit noodzaak allahtonen moeten aannemen. Menigeen heeft bij een conflict zijn huis en familie moeten beveiligen, een brief van een advocatenburo op de mat gehad of nog erger!! Had Geert wel even kunnen noemen in het debat!

  Like

 9. Bas zegt:


  Blm is een marxistische beweging

  Like

 10. Sinyo zegt:

  Deze kinderen die vragen worden dan ook nooit overgeslagen.
  Maar deze “bozeoudeman” die verbreekt het stilzwijgen zal van Rutte dan ook nooit wat krijgen.

  Like

 11. Konkie zegt:

  Inderdaad zo is het bozeoudeman.

  Like

 12. Bas zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/07/rutte-weigert-slavernij-excuses-excuses-voor-slavernij-zorgt-voor-te-veel-polarisatie/

  Rutte weigert slavernij-excuses: ‘Excuses voor slavernij zorgt voor te veel polarisatie’

  Ondanks het voorstel van de coalitiepartijen D66 en ChristenUnie ziet Mark Rutte niks in het voorstel om excuses aan te bieden voor ons slavernijverleden. Volgens Rutte zorgen excuses alleen maar voor verdergaande polarisatie. En hier heeft hij gelijk in, het zal bevolkingsgroepen alleen maar nog meer ophitsen. Bovendien maak je de weg vrij voor herstelbetalingen – hoe onzinnig dit idee ook is, er zullen mensen claimen geld te zijn misgelopen.

  Like

 13. Republikein zegt:

  Sommige Nederlanders meenden dat Drees de ouderdomsvoorziening uit eigen zak betaalde. Een oude dame vroeg, toen Drees een gevaarlijke vliegreis naar Indonesië zou gaan maken, hoe het moest als meneer Drees er niet meer was. Zou mevrouw Drees er dan mee doorgaan?
  https://www.historischnieuwsblad.nl/zo-kwam-de-aow-tot-stand/

  Geliked door 1 persoon

 14. Tonio zegt:

  In 1956 was ik dus 10 jaar oud.De oude mensen van 65 waren meestal helemaal opgebrand van het harde werken Ik hoor het ze nog zeggen Nou krijgen we zomaar geld voor nix.

  Like

 15. bobzelf zegt:

  och als je het IQ hebt van een “”bus vim ” dan wel een aap ……
  generaties lang kokosnoten hebt leren koppen …
  3 uur lagere school afgemaakt en jaartje of wat …
  potje soep roeren onder een klapperboom
  en neuken, neuken, neuken , en oppleuren

  dan denk ik dat DIT gajus, die negers, die vreselijke niggers dit nooit zullen begrijpen

  ALLES IETS KOEEEELTOEERRRRRRRRR EN IQ 45.5

  DUS IK BEN VANAF VANDAAG RACIST GEWORDEN , HEERLIJK

  NA 71 JAAR, MELKCAPSULES VERZAMELEN, SPONSORLOPEN , GELD GEVEN
  DONEERBUSSEN ALLEMAAL VOOR DE ARME NEGERTJES

  KUNT U ALS KLEURLING, GEKLEURDE NEGERT, DONKER BRUIN OF ZWART

  ALLEMAAL DE HONDENZIEKTE KRIJGEN

  IKWIL ZWARTE PIET , DUS DAAR BLIJF JE VANAF

  MY LIFE MATTERS ,

  HUGGIE

  OOM RACCIST

  Like

 16. Julia zegt:

  Ik heb geen eis meer maar nog maar één hoop en dat is dat Poetin ons wederom bevrijdt om ons onze vrijheden terug te geven en flink afrekent meer de doorgeslagen waanzin om Europa totaal ten gronde te richten en er één grote dictatuur van maken. Het is werkelijk ongelooflijk dat deze elitaire machtswellustelingen miljoenen levens op het spel zetten voor het ideaal de nieuwe WHO agenda volledig in werking te stellen. Naar wetenschappers, artsen en psychologen de echte deskundigen dus wordt totaal niet meer geluisterd, bewust wordt er tweedeling gezaaid, mensen zullen totaal afhankelijk worden door iedereen op een minimum basisinkomen te zetten en geen enkel verzet tegen dit smerig spel wordt nog getolereerd en worden nieuwe ondemocratische wetten met sneltreinvaart achter de rug van kiezers om en zonder nieuwe verkiezingen ingevoerd. Kortom deze regering inclusief al die regeringen van de lidstaten van de EU (een paar Oostblok landen nagelaten) hebben geen enkel meedogen meer met burgers en eisen verplichte gif vaccinatie (dat in combinatie met de reeds uitgerolde 5G netwerken de straling daarvan het immuunsysteem aantast) voor iedereen en zullen alleen nog meer strengere straffen opleggen. Vrijheid hebben zij ontnomen en democratie vermoord. Het is de grootste schaamteloze schande en schending van mensenrechten (o.a. de reeds in gang gezette genocide onder ouderen, miljoenen verspilling aan nog niet bewezen werkende vaccinaties en mislukte tests terwijl er geen geld en capaciteit meer genoeg is om de achterstallige wachtlijsten binnen de gezondheidszorg weg te werken en zelfs nu al wordt gesteld en angst ingezaaid dat bij de tweede golf Corona de gezondheidszorg waarschijnlijk niet meer alle zorg kunnen leveren ) sinds WOII. Laten we hopen dat meer en meer burgers dit smerig spel doorzien.

  Like

 17. janszn zegt:

  Onze tieners kennen alleen rijkdom, dat is hun norm. Heel verdrietig om zo opgevoed te zijn.
  Daarvan krijg je BLM toestanden en leugens.
  Wat doet de overheid? Zijn dezelfde tieners, stumperds zonder realiteitszin.

  Like

 18. fleckie zegt:

  Voor ‘ geïnteresseerden , in de ‘begintijd’ is het boek : DE. GROTE. LEUGEN’. van Dick. Dreux, zeker de moeite waard: <<<<<<< O.m. HET. bestaan. van. DE. MAATSCHAPPIJ’, …………………( met zijn ‘OPBOUW’, en wie er het meeste van ‘genoten, en NOG,,,……… uitg. Amsterdam NV. Arbeiderspers 1966, …<~<~<~<~<~<~>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>……….maar ook het boek ‘ ‘ORANJE. EN. DE. VESTIGING . VAN. DE. NEDERLANDSE. STAAT’’ van Dr. J.W. Berkelbach van der SPRENKEL , Uitg. J.M. Meulenhoff* Amsterdam * 1946! …….. <~<~<…<~<~<~<

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s