Meer uitbraken van geweld in de VS – Taskforce tegen de “Antifa” en ter bescherming van monumenten opgericht

Screenshot_86

(Door: Sonja Ozimek – Vertaling: E.J. Bron)

Al meerdere weken lang teisteren onlusten de VS. In het kader daarvan werden al meerdere mensen gedood, standbeelden en monumenten werden neergehaald. De Amerikaanse regering reageert nu met speciale eenheden van het Homeland Security en het ministerie van Justitie. Er ontstonden meerdere Taskforces.

epoch times

In de VS vinden al wekenlang protesten plaats. Wat vreedzaam begon, mondde uit in geweld, anarchie en verwoesting. De demonstraties begonnen met de dood van de Afro-Amerikaan George Floyd, die in Minneapolis, in de Amerikaanse staat Minnesota, in verzekerde bewaring om het leven kwam. In het kader van de protesten werden al enkele mensen gedood.

Afgelopen weekend gingen de onlusten door. Er raakten talrijke politieagenten gewond, er werden meerdere mensen doodgeschoten.

In Louisville, in de Amerikaanse staat Kentucky, heeft een man in een “Black Lives Matter”-demonstratie om zich heen geschoten en doodde daarbij minstens één persoon.

In Seattle, in de “Capital Hill Organized Protest” – ook CHOP genaamd – vonden in totaal vijf schietpartijen plaats. Als gevolg daarvan stierven minstens twee mensen, anderen raakten gewond. De zone werd pas enkele dagen geleden, na meerdere uitbraken van geweld, plunderingen en bedreigingen van de bewoners, door de Democratische burgemeester Jenny Durkan ontbonden.

In Portland, in de Amerikaanse staat Oregon, probeerden aanhangers van de “Antifa” een politiebureau in brand te steken. Pas een enorme inzet van de politie kon de relschoppers stoppen.

In St. Louis, in de Amerikaanse staat Missouri, brak een 300 man sterke meute de poort van een Gated Community open. Huizen werden beklad en de buurtbewoners bedreigd. Een echtpaar, dat daar woont, stond gewapend tegenover de meute om het huis te verdedigen. Tegen het stel wordt nu een onderzoek ingesteld – niet echter tegen de relschoppers.

Bovendien kwam het in Harlem, in de Amerikaanse staat New York, tot gewelddadige onlusten. De politievakbond eist nu dat de Democratische burgemeester van New York, Bill de Blasio, ter verantwoording wordt geroepen.

Screenshot_87

De onlusten, die zogenaamd gericht zijn tegen racisme, treffen de zwarte gemeenschappen het ergst. Wellicht is dat mede een reden waarom de instemming voor de Amerikaanse president Donald Trump in deze gemeenschappen toeneemt. Volgens “Rasmussen” steeg de instemming voor de huidige Amerikaanse regering naar 58% (stand 29-06-2020). Onder de blanke Amerikaanse is dit echter maar 47%.

In Chicago, in de Amerikaanse staat Illinois, komt het elk weekend tot schietpartijen, vooral in de door Afro-Amerikanen bewoonde gebieden. Het probleem bestaat al tientallen jaren.

Ook afgelopen weekend (28-06) kwam het in Chicago opnieuw tot uitbraken van geweld. Er werden minstens 60 mensen aangeschoten, van wie er 16 zijn gestorven. Het weekend daarvoor werden 104 mensen in Chicago aangeschoten, van wie er 14 zijn gestorven.

De problemen van de zwarte gemeenschappen in Chcago worden door de “Black Lives Matter”-beweging niet ter sprake gebracht.

In de steden en staten, waarin de linkse Democraten aan de macht zijn, hoeven veel daders niet te vrezen voor een consequente vervolging door de autoriteiten. In conservatieve regio´s zoals de staat Oklahoma daarentegen werden meerdere relschoppers wegens terrorisme, toebrengen van lichamelijk letsel en landvredebreuk aangeklaagd. Een rechter zei: “We zijn hier niet in Portland. Wij dulden zoiets hier niet.”

Ministerie van Homeland Security richt nieuwe Taskforce op

Ondertussen werd in de VS een nieuwe Taskforce van het ministerie van Homeland Security (DHS) opgericht. De eenheid zal zich op de bescherming van standbeelden en andere monumenten in het hele land concentreren en een coördinatiebureau binnen het DHS leiden.

“De Taskforce is het antwoord van het DHS op de oproep van de president om ons personeel in het hele land in te zetten ter bescherming van onze historische monumenten”, zei de huidige minister van Homeland Security Tschad Wolf in een verklaring.

“Wij zullen niet passief toekijken hoe gewelddadige anarchisten en relschoppers niet alleen proberen de symbolen van onze natie te vernietigen en te verwoesten, maar ook het recht en de orde versoren en chaos in onze gemeenten te zaaien.”

Onruststokers en relschoppers hebben in de afgelopen weken standbeelden en andere monumenten verwoest en anderen op de korrel genomen, waaronder de standbeelden van George Washington en Ulysses S. Grant.

Vorige maand vaardigde de Amerikaanse president Donald Trump een uitvoeringsverordening uit. Daarmee krijgt het DHS opdracht om in overeenstemming met geldend Amerikaans recht personeel beschikbaar te stellen om bij te dragen aan de bescherming van nationale monumenten, gedenkplaatsen, standbeelden en eigendom. Dit deel van de verordening leidde tot de oprichting van de nieuwe Taskforce.

Ze zou voor de voortdurende beoordeling van potentiële onlusten of verwoestingen dienen en bronnen beschikbaar stellen ter bescherming van mensen en eigendom, aldus de huidige minister van Homeland Security, Tschad Wolf.

Het coördinatiebureau van het DHS zal ook nauw samenwerken met de teams van de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken om informatie en kennis uit te wisselen.

“Omdat we dichterbij de feestdag 4 juli komen, heb ik opdracht gegeven tot de detachering en voorbereiding van speciale teams in het hele land om op potentiële gevaren voor instellingen en eigendom te reageren”, zei Wolf. “Hoewel de afdeling het recht van iedere Amerikaan op vreedzame protesten respecteert, worden geweld en civiele onlusten niet getolereerd.”

Speciale groep op het ministerie van Justitie

De Amerikaanse procureur-generaal, William Barr, die het ministerie van Justitie leidt, kondigde vorige maand een speciale Taskforce aan, die “”gewelddadige regeringsvijandige extremisten van alle pluimage” moet stoppen.

Screenshot_88

“Enkelen doen alsof ze zich bekennen tot een boodschap van vrijheid en van vooruitgang, maar in werkelijkheid zijn ze krachten van de anarchie, van de verwoesting en van de dwang”, schreef Barr in een memo, die zijn ministerie openbaar maakte aan het publiek.

De Taskforce concentreert zich er op om gedetailleerde informatie over extremisten te verwerken. Deze informatie moeten daarna dan doorgegeven worden aan federale strafvervolgingautoriteiten, de strafvervolgingautoriteiten van de staten en de gemeentes.

De groep zal ook bronnen vrijmaken, die de strafvervolgingautoriteiten op alle niveaus erbij zullen helpen om bewijzen te verzamelen voor gewelddaden van de “regeringsvijandige extremisten”. Dat zijn bijvoorbeeld personen van de zogenaamde “Boogaloo”-beweging en leden van het links-extreme “Antifa”-netwerk.

Barr zei dat het doel van de Taskforce zou zijn de extremistische groepen goed genoeg te begrijpen om het geweld te stoppen voordat het ontstaat.

Bron:
www.epochtimes.de
Door: Sonja Ozimek

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "Black Lives Matter", "Weg met ons!", anarchisme, Barbarisme, belangenverstrengeling, Communisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, demoniseren, dictatuur, Donald Trump, Geschiedvervalsing, gezond realisme, hersenspoeling, Historie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Overheid, politie, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, VS. Bookmark de permalink .

4 reacties op Meer uitbraken van geweld in de VS – Taskforce tegen de “Antifa” en ter bescherming van monumenten opgericht

 1. BertG. zegt:

  Iconisch beeld ‘Kleine Zeemeermin’ in Kopenhagen beklad: ‘Racistische vis’
  De sokkel van het iconische beeld van De Kleine Zeemeermin in Kopenhagen is door onbekenden beklad met de tekst ‘racistische vis’. De politie is nog op zoek naar de daders.
  https://www.ad.nl/buitenland/iconisch-beeld-kleine-zeemeermin-in-kopenhagen-beklad-racistische-vis~a0e2b45c/

  Like

 2. delamontagne zegt:

  Het beeld van Columbus op “Columbus Circle” in New York hebben ze zover ik tot nu toe las, met rust gelaten.
  De C.C is zo’n beetje de enige rotonde in NYC.
  https://abc7ny.com/society/controversial-nyc-statue-coming-down-but-its-not-columbus/2933278/

  Like

 3. ronjaspers zegt:

  Ik waarschuw al decennialang tegen dat extreem linkse nageboorte,ze zijn geestelijk gestoord en levensgevaarlijk.

  Geliked door 1 persoon

 4. Julia zegt:

  Die fascistische Haagse Maffia en ongekozen linkse bestuurders zet niet man en macht in tegen openlijk haat zaaien en bekladden van beelden maar staan achter BLM oproerkraaiers en linkse fascistische groeperingen sterker nog de politiemacht houdt zich in opdracht op de achtergrond maar zet wel leger in tegen terecht demonstrerende boeren en politiegeweld tegen demonstranten die zich verzetten tegen de achterbakse doorgevoerde wet 1.5 meter en het ontnemen van onze vrijheid. De Haagse Maffia geeft blijk dat zij eigen volk alleen nog goed kunnen gebruiken om als betaalslaaf te dienen. Kortom in ons land zullen de situaties zoals in de VS snel ontwikkelen en zullen blanke betaalslaven nog verder worden onderdrukt. De Haagse Maffia staat niet in dienst van onze bevolking maar in dienst van waanzinnige elitaire machtswellustelingen. Onze rechtstaat en democratie bestaat niet meer. Een weldenkende Nederlander stuurt straks toch het stembiljet ongeopend retour omdat de verkiezingen corrupt zijn en nu al is bepaald welke partijen mee gaan regeren en welke niet ondanks de verkiezingsuitslagen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s