FNV-leden akkoord met pensioendeal

Screenshot_111

“Oké, jij zorgt dat het geld op tijd in Brussel is?”

Geplaatst door:
E.J. Bron (via Twitter; “Sandokan“)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Bananenmonarchie Nederland, Brussel, EUSSR, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, nieuw fascisme, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

31 reacties op FNV-leden akkoord met pensioendeal

 1. Monalisa zegt:

  even afwachten of we toch bestolen gaan worden. 1650 miljard in de kas

  Geliked door 1 persoon

 2. Ban allerminst een econoom maar ik voel aan mijn water dat Nederlandse werknemers verschrikkelijk de boot ingaan.
  Helaas zijn werknemers heden ten dage niet of nauwelijks binnen vakbonden georganiseerd en dus kan het FNV geen vuist maken en dus gaan ze akkoord met een plan waar ze in 2014 nog mordicus tegen waren.
  En voor het laatste duwtje gebruikte men een D66’er, die zijn sowieso tegen Nederland en tegen Nederlanders in het bijzonder.
  Het is al te triest voor woorden dat de pensioenen van de overheid nu al twaalf jaar niet meer geïndexeerd mochten worden, eerst ‘vanwege’ de crisis en daarna via een kunstmatig laag gehouden rekenrente, intussen groeide het totaal vermogen van de pensioenfondsen van 750 naar bijna 1700 miljard!! Bijna 1000 miljard groei maar niet indexeren!!
  Al sinds de vroege jaren ’70 keek de overheid met begerige blikken naar het onvoorstelbare vermogen dat werknemers hadden opgebouwd, eenmaal lukte het Ruud Lubbers om tenminste 40 miljard te stelen van het ABP maar daarna wilde het maar niet lukken.
  En nu ?
  Nu zijn we via een omweg overgeleverd aan de goden.
  Nee wees gerust, de eerste jaren gaat er nog niks gebeuren, ze kijken wel uit want dan krijgt de politiek de schuld, gewoon even wachten op een lichte neergang van de beurs en dan krijgen we de klap in de nek en dan kan de politiek zeggen dat ze dit niet aan zagen komen.
  En de Nederlandse werknemer ?
  Die snapt er de ballen van.
  Net als toen ze er niks van snapten dat het pensioen zonder enige tegenspraak van belang terugging van eindloon naar middelloon.

  Like

  • BertG. zegt:

   Jij hebt nog steeds een soort van heilig vertrouwen in de FNV.
   Kijk nou eens hoeveel er daar van door gestroomd zijn naar de politiek of een ander overheid baantje.
   De grootste oplichters komen daar vandaan die het volk besodemieterd hebben.

   1x geprobeerd de bond er bij te halen.
   Ze kregen geen toestemming om het bedrijf terrein te betreden.
   Dus gingen ze weer naar huis. En daar stond ik dan in mijn uppie.
   Ze hebben mij verder nog wel veel succes gewenst, en dat was het dan.

   Geliked door 4 people

   • Nee BertG dat zie je verkeerd, ik heb allesbehalve vertrouwen in het FNV maar ik zie vakbonden wel als een noodzakelijk kwaad.
    Met name tijdens mijn gedeeltelijke afkeuring heb ik meerdere keren steun gehad van de vakbond, je bent ineens van een gewaardeerde werknemer gedegradeerd tot kostenpost.
    Niet helemaal onterecht dankzij de veranderde wet en regelgeving, het eerste jaar van mijn ziekte heb ik helemaal niet kunnen werken maar moest ik wel doorbetaald worden, daarna werd dat afgewisseld met perioden dat ik gedeeltelijk kon werken maar moest ik nog steeds voluit doorbetaald worden.
    Je loopt tijdens zo’n afkeuring tegen regels aan waar geen normaal mens ooit van gehoord heeft en voor mij was dat niet anders.
    Ook met mijn pensioenfonds heb ik menig robbertje moeten knokken.

    Voorbeeld; in de statuten van het pensioenfonds stond dat voor een geheel of gedeeltelijk afgekeurde werknemer de pensioenopbouw volledig doorliep via een verzekering, op zeker moment had men de verzekering opgezegd en ging men dit uit eigen zak vergoeden.
    Nou ik als deelnemer vond het prima “je ziet maar wat je doet”.
    Net als de meeste mensen keek ik niet echt heel geïnteresseerd naar mijn jaarlijkse pensioenboekje, je gaat er teveel vanuit dat het wel klopt.
    Na een (lange) tijd zag ik echter wat er aan het gebeuren was, mijn opbouw liep helemaal niet 100% door!
    Wat bleek, de regels waren veranderd en na een bepaalde datum was die opbouw afgeschaft, ik viel echter onder de oude regeling.
    Voordat men echter toegeeft dat ze een fout hebben gemaakt ben je een flink eind verder, daarna moet het nog hersteld worden en ook daar heb je geduld voor nodig.
    Je moet je voorstellen dat je tegelijkertijd ernstig ziek bent, je hoofd staat er niet echt naar maar je moet wel wil je je recht halen.
    De Bond heeft daar wel degelijk bij geholpen.
    En vergis je maar niet, er zijn een hele hoop regelingen maar je moet er vaak wel voor knokken dat ze het uitvoeren

    Like

   • Monalisa zegt:

    Ook al afgekeurd?? tja velen weten niks als je het over komt dan is sparen in die sok 🧦🧦mooier

    Like

   • Monalisa zegt:

    Iets klopt er niet, als je nog in dienst bent, en voor je de wao in gaat kan je bij elke pensioenfonds een vrije deelneming aanvragen, het is alleen de vraag of je toestemming krijgt om deel te nemen. Helaas dat bedoeling dus met die domme Hollander die denken goh het zij wel goed. Nee dus en zo lopen velen straks met een lege portomonee 😂😂😂

    Like

   • @Monalisa per pensioenfonds kunnen de regelingen erg verschillen.
    En geloof mij maar, de gezonde werknemer kijkt zelden of nooit wat hem/haar boven het hoofd hangt bij langdurige ziekte.
    U denkt van wel ?
    Zeg mij dan maar wat de wet Amber regelt !!

    Like

   • BertG. zegt:

    Tijl, ik kan, tot mijn spijt, weinig tot niets vermelden over mijn situatie.
    Omdat ik dat dan hier krijg terug te lezen in enkele reacties als ze niks meer kunnen bedenken om over mij te zeiken.
    Nee, jou reken ik daar niet onder, en vele andere hier ook niet.
    Anders zou ik geen enkel probleem mee hebben om iets uit te leggen.
    Maar helaas is dat nou eenmaal de mentaliteit van een enkeling.
    Alles wat je van iemand weet, daar dan kan je dan iemand ook op terug pakken.
    Alleen al het vermelden dat je in een uitkering situatie zit is al voldoende om dat vele malen terug te lezen in een reactie.

    Like

   • Monalisa zegt:

    Tijl u snap mijn schrijven niet ik zeg totaal niet (En geloof mij maar, de gezonde werknemer kijkt zelden of nooit wat hem/haar boven het hoofd hangt bij langdurige ziekte.
    U denkt van wel ?) dus u raad maar wat, velen kijken ook niet wat er boven hun hooft hangt als ze een uitkering instantie gaan, ze denken niet aan later die er wel kan zijn, ze leven in de dag van nu. Ik wens u een mooie ouwe dag, wat velen NU u niet gunnen.

    Like

   • Monalisa zegt:

    @Monalisa per pensioenfonds kunnen de regelingen erg verschillen. NEE wat ik u scheef heeft elke pensioenfonds, had u maar geïnformeerd dan had u het geweten zelf die vakbond had u hier op moeten wijzen, vooral de FNV als u die had.

    Like

   • karton zegt:

    @ BertG op 6-7-2020 om 7.06 uur.
    Úw situatie kán en mág voor een ander nóóit van enige belang zijn in de beoordeling van u persoonlijk; dat een enkeling op dit forum wél zo handelt is mij ook duidelijk, minachting mijnerzijds is hun deel.
    Ik zal hier ook niet alle privé vermelden uiteraard, maar iets mag gerust openbaar zijn/worden; de houding, denkwijze en/of handelen van mij is hoofdzakelijk gebaseerd én aangeleerd door wat ik heb meegemaakt tijdens mijn werkzaamheden bij politie/justitie.
    Dat ik, nú pas , hoofdzakelijk negatief daarover kan praten (over politie/justitie) heeft te maken met het feit dat, toen ik ging beseffen in welke totaal verziekte “wereld” ik eigenlijk werkzaam was, ik tè oud was om van werk te veranderen.
    FF over vakbonden : Kok graaide, samen met z’n maatje Lubbers, miljarden uit ónze pensioenpot. Kok……afkomstig uit de vakbond, de grootste smeerlap in zijn tijd, samen met Lubbers……….de “dekhengst van Kralingen”, óók zo’n fraaie christelijke broeder !
    Ik heb ook enkele keren de vakbond om “hulp” gevraagd, een briefje kreeg ik, dat was het dan.
    Ik stuurde het ABP brieven, nietszeggende antwoorden ontving ik.
    We worden besodemieterd BertG, door álle z.g. boven-ons-gestelden.
    Sommige mensen ontvluchten de rotzooi en gaan dan van óver de grens blèren en roepen, zoals Wilhelmina tijdens WO-II (het “Loeder des Vaderlands”)
    BertG. : doe wat u goeddunkt, doe ik óók, maar denk vooral aan uzelf, doe ik ook en dat bevalt uitstekend.
    Trek u van de wereld om u heen niks aan, alléén van uw naasten.

    Like

   • Monalisa zegt:

    kardon half van deze blog mensen schreeuw uit het buitenland of u kan niet lezen.

    Like

  • leefbarbaar zegt:

   Vakbonden zijn smerige oplichters, ze hadden bestaansrecht, maar zijn bezweken aan corruptie. En er is nog niets voor in de plaats gekomen. Nu heb je dus een handjevol zakkenvullers die met de werkgevers de dienst uit maken. En Jan Modaal betaalt dat. En heeft geen stem in dit proces en kan de zwendel niet stoppen.

   Geliked door 2 people

   • BertG. zegt:

    Jij hebt ze door.
    En soms worden ze dan na afloop beloont met een leuk politiek baantje voor de verleende diensten, uit naam van de arbeider die dacht dat ze belangen verdedigt werden door een bond.

    Like

 3. BertG. zegt:

  Ik heb het een klein beetje bekeken waar dat akkoord nou over gaat.
  Ze gaan er dus mee de beurs op, en als je pech hebt valt je pensioen lager uit dan 70%.
  Waar ze dan weer een toeslag voor bedacht hebben om dat weer aan te vullen.
  Die toeslag is dus het eerste waar ze aan gaan rommelen en dan heb je gewoon pech gehad als de beurs dat jaar tegenvalt.
  Voor zover ik het begrepen heb.

  Geliked door 2 people

 4. Henk verhoef zegt:

  Nederland. Een démocratie en 120_zwak begaafden-want Anders Geen fnver Dis beslissen even hoe veel Nederland pensioengrld er neer geteld word voor. Een PVda EP zetel. En dan mopperen niveau.fransje. Een miljoen
  FN v. Geven uw pensioengrld weg.

  Like

 5. M. zegt:

  Uw pensioen is allang weggegeven.

  Like

 6. kampersrene zegt:

  op die foto is dat Rutte die zijn loon in ontvangst neemt

  Like

 7. boorzalf zegt:

  De FNV is niet meer te vertrouwen, het is een corrupt antisemitische club.

  Geliked door 2 people

  • Tom zegt:

   https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2018/03/israel-obsessie-vakbond-fnv-steekt-weer-de-kop-op-595453/

   Het gaat echt nergens meer over… 😦
   Waar bemoeit de FNV zich mee? Ik zie ze over de hele wereld opduiken terwijl ze voor de Nederlandse arbeider zouden moeten opkomen.

   Net als de PvdA… Na Unilever wil nu ook Shell naar het Verenigd Koninkrijk vertrekken. Fokker is kapot gemaakt, KLM om zeep geholpen, NEDstaal verdwenen. Volgens mij is ASML ook niet meer Nederlands…
   Wat is de reactie van de partij die voor de arbeider en voor de arbeid in Nederland moet opkomen?

   Ik citeer:

   “Oppositiekamerlid William Moorlag (PvdA) is nog het minst onder de indruk van de opmerkingen van de Shelltop. ,,Het morele kompas van Shell staat blijkbaar gericht op het najagen van fiscale voordelen. Jammer als er werkgelegenheid van het kantoor verdwijnt, maar Nederland moet zich niet laten chanteren.’’

   En zo verdwijnen straks twee van de grootste bedrijven naar het Verenigd Koninkrijk. Die Brexit gaat ze geen windeieren leggen.

   Geliked door 1 persoon

 8. bobzelf zegt:

  JA, ALS JE NIET WEET WAAR HET OVERGAAT , BLIJF JE WACHTEN
  OP JE DOODVONNIS
  DE BOND, DE BOND , DE BOND ????
  IEMAND KOK MEEGEMAAKT, NOU DAARNA WAS JE TOCH KLAAR MET DE BOND !!
  of dacht u dat het wel mee zou vallen, whahahahahahahaha

  dus je pensioen , kon je natuurlijk ook zelf onder controle houden
  U WERD VERTELD DAT DAT NIET KON NATUURLIJK
  EN HEEL GELUKKIG MET ZO’N FIJN ANTWOORD WANDELDE U TEVREDEN NAAR HUIS !

  dus vertelde mijn geweldige baas 1984 !!
  luister eikel , wat heb je nodig en hoelang ??

  je moet voor jezelf zorgen tot je 75e !! EN GODGLOEIENDE GLOEIENDE GOED OOK !!

  hoeza vroeg ik , nou luister was het antwoord ……..

  je loopt nu marathons ? doe je dat op je 75e ook nog ?
  ik denk het niet zei hij,
  wel hoop ik het voor je .,,dat wel

  DUS WAT HEB JE NODIG OP JE 75 e ??
  gillend , gierend van het lachen hebben we over een bar gehangen ,
  of was het een duur bordeel ??
  nou ja maakt niet uit ,, whahahahaha

  een strandstoel,
  een parasol
  een fles bokma,
  een doos sigaren
  en de leesmap ..

  WHAHAHAHA , EN HIJ HAD HELEMAAL GELIJK ..

  IK HEB MIJN AOW , EN 3 KLEINE PENSIOENBREUK PENSIOENTJES, WHAHAHA

  EN DE REST ??? , IS VAN OME BOB

  EN MEER DAN GENOEG VOOR ZELFS DE KOMENDE 15 JAAR .

  VEEL BELOVEN EN WEINIG GEVEN,
  DOET GEKKEN EN DWAZEN
  IN VREUGDE LEVEN

  EN DE NEDERLANDER,…… ZITTENDE OP DE BANK
  ZAKKIE CHIPS
  KRABBELDE EFFE AAN ZIJN ZAK
  BAKKIE BIER ER NAAST
  ZAPTE NAAR BOER NEUKT VROUW

  EN WORDT NU WAKKER ,WHAHAHAAH GENIAAL

  er was enige tijd geleden , een mevrouw MET DAT DOOR DE RATTEN AANGEVRETEN HAAR ….,EEN MONGOLEN KOP van de p.v.d. allochtonen /armoede
  die zei , dat u een volkstuin moest nemen
  ondertussen had zij vanuit haar rolstoel, uw pensioenen weggesluisd

  en dat was ze vergeten om even te melden, en door het dikke boekie erbij
  was er geen tijd om daar over te stemmen

  WHAHAHAHAHAHAH

  U GELOOFT GODVERDOMME ECHT IEDERE STELENDE RGERINGSKLOOTZAK HE ??

  u boog ook naderhand ook gewoon voor die paar criminelen, die een 40 a 50 miljard effe wegsluisden en daar zat ook die lul bij , met dat tijdelijke kwartje , whahahaha

  NOU OME BOB DUS NIET ..

  AL DE EUROPESE LANDEN KIJKEN KWIJLEND NAAR UW PENSIOEN MILJARDEN

  EN HOE DAN OOK , GAAT HEEL ZUID EUROPE UW CENTJES LANGZAAM OPMAKEN

  U BENT VOLGENS MIJ, HAAST !! ALLEMAAL !! SUF GEWIEGD ?????????????

  KUSSIE ,

  KOMT ALLEMAAL GOED,
  STEM GEWOON VVD en DIE ANDERE LANDVERRADERS

  U BEGRIJPT VAN HET HELE VRESELIJKE KUT LEVEN GEEN FLIKKER

  GROETJES

  OOM ATHENS

  Like

 9. karton zegt:

  Zodra een figuurtje uit een “regerings”-partij, i.c. Koolmees van DDR66, zégt dat hij blij én tevreden is over met resultaat dan moet je op je hoede zijn, dan is er wat a.d hand en meestal NIET ten voordele van de bevolking.

  Geliked door 1 persoon

  • bobzelf zegt:

   KIJK MET JOUW KAN IK PRATEN

   HET IS n.l. NOOIT TEN VOORDEL VAN DE BEVOLKING

   ALS ER IEMAND IEDERE KEER ZEGT, DEMOCRATIE, EN DE DEMOCRATIE, WANT DE DEMOCRATIE

   DAN HOUDT DAT IN DAT UW DEMOCRATIE DUS ALLANG WEG IS

   WANT ?? DEMO – CRATIE IS VAN GRIEKS 490 bc

   Democratie (van het Grieks δῆμος/dèmos, “volk” en κρατειν/kratein, “heersen”, dus letterlijk “volksheerschappij”) is een bestuursvorm waarin de wil van het volk de bron is van legitieme machtsuitoefening.

   DUS DE WIL VAN HET VOLK !! HEBBIE UM !!!!!!!!!!!

   WHAHAHA, DUS JE LOOPT GODVERDOMME 5 MAANDEN MET EEN MONDKAPJE, BLIJFT OP 1 METER 50 ZIT IN EEN CIRKEL , WORDT NIET BOOS BIJ EEN BEKEUURING EURO 1600 BIJ HET ETEN VAN 4 GEBAKKIES OP 1 METER 47

   WORDT GEWOON DOOR 3 UUR LAGERE SCHOOL FIGUREN OP JE MUIL GESLAGEN , WANT DAT ZIJN BOA, DIE HEBBEN 3 UUR LAGERE SCHOOL 2 JAAR VRIJ PERENPLUKKEN EN EEN BROER DIE KAN SCHRIJVEN

   DUS TYFT TOCH OP MET JE DEMOCRATIE
   U LEEFT IN DE OUDE CCCP / DDR

   DUS WORDT GODVERDOMME NOU EENS WAKKER

   OOM Miltiadis 490 bc ( VOOR DE LIEFHEBBERS ,,GOOGLE EVEN )

   Geliked door 1 persoon

 10. Jannes zegt:

  Het is in en en triest dat zeventienmiljoen mensen zich door 150 volksvertegenwoordigers zich zo laten verne*ken, fijne landgenoten! En dan zijn er ook nog …. die zich dubbel laten pakken door een communistische vakbond wat ze nog geld kost ook en stemmen op een partij die hun eigen ondergang bezegeld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s