Kathedraal in Engeland: Laatste Avondmaal met George Floyd als Jezus?

Screenshot_106

(Door: Willi Huber – Vertaling: E.J. Bron)

Voorstellingen met blanke Jezus overdenken

De aartsbisschop van Canterbury heeft naar voren gebracht om de voorstelling van Jezus Christus, de profeet van het christendom, als blanke man “te overdenken”. Tegelijk voegde men in de Sint-Albanus kathedraal de daad bij het woord en versierde het altaar met een schilderij, waarop Jezus Christus heel veel lijkt op de in de VS gestorven notoire zware crimineel George Floyd.

Blick Oostenrijk

Steeds meer eisen van de radicale linksen zijn gericht op de voor veel mensen belangrijke religieuze traditie. In de hele wereld heeft zich eigenlijk de traditie ontwikkeld om de verlosser van het christendom, Jezus Christus, altijd zo voor te stellen opdat hij lijkt op de mensen van de desbetreffende religie. Zo vind je in Azië afbeeldingen van Jezus met Aziatische gelaatstrekken en in Afrika afbeeldingen van Jezus die een zwarte Jezus laten zien. Dat ligt er waarschijnlijk aan dat de desbetreffende etniciteiten zichzelf in de voorstellingen herkennen en zich ermee kunnen identificeren.

Kerkleider: “Blanke Jezus overdenken”

Dat Jezus in Groot-Brittannië eerder als blanke wordt uitgebeeld, was eeuwenlang geen probleem. Er moest eerst een zware crimineel in de VS, die o.a. een zwangere vrouw met een pistool bedreigde en haar bruut in elkaar sloeg, bij zijn arrestatie sterven, opdat de kerk van Engeland de voorstelling van de blanke Jezus “overdenkt”. Dit eiste onlangs Justin Welby, de aartsbisschop van Canterbury, die het geestelijk hoofd van de kerk van Engeland is. Behalve de toegepaste communistische theorie van de ondermijning lijkt daarin weinig logica te vinden te zijn.

In de kathedraal van Sint-Albanus, rijk aan tradities, krijgt een schilderij met een “zwarte Jezus” nu een “ereplaats op het altaar”. De afgebeelde persoon (zie illustratie hierboven) lijkt heel veel op de in de VS gedode zware crimineel George Floyd. De kunstenares, Lorna May Wadsworth, verklaarde dat haar in Jamaica geboren man als model diende.

Sint-Albanus stierf als martelaar voor zijn geloof

De kathedraal werd in het jaar 793 ter ere van de eerste christelijke martelaar van Engeland opgericht. De huidige vorm kreeg de kathedraal van 1077 tot 1893. De heilige Albanus van Engeland werd in het Romeinse Rijk het slachtoffer van christenvervolging, hij stierf voor zijn geloof. In Jamaica is ongeveer twee derde deel van de bevolking lid van een van de vele protestantse kerken. Dit is een gevolg van de Britse koloniale heerschappij.

Screenshot_105

Bron:
www.wochenblick.at
Door: Wiili Huber

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, Christendom, cultuurrelativisme, Groot-Brittannië, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

12 reacties op Kathedraal in Engeland: Laatste Avondmaal met George Floyd als Jezus?

 1. brabosh zegt:

  George Floyd, een notoire harddrugsdealer en -gebruiker als de nieuwe Christus? Waarom dan niet de pedofiel en kindermoordenaar Marc Dutroux? Dat zou ook leuk zijn. Pft… compleet geschift. 😦

  Geliked door 1 persoon

 2. flo zegt:

  De waanzin ten top, deze mensen zijn ziek in hun hoofd.

  Like

 3. A. de Koning zegt:

  Er zijn meer idioten op de wereld en in de kerk dan ik voor mogelijk had gehouden maar de wereld is gek geworden. En die Akwasi eist een groot pand op de Herengracht in Amsterdam als genoegdoening voor wat zijn voorouders, die eigenlijk ook slavenhandelaren waren, is aangedaan.
  De Amsterdamse gemeenteraad onder leiding van Femke Halsema is er nog gek genoeg voor om hem zijn zin te geven. De brutaliteit, meteen op zijn plaats zetten. Jammer dat hij hier geboren is anders zouden ze hem meteen kunnen uitwijzen wat ze natuurlijk ook weer niet gedaan zouden hebben. want als je zwart bent is tegenwoordig alles geoorloofd. Die zwarten bereiken echter het tegenovergestelde van wat ze willen want ik heb nooit onderscheid gemaakt wat kleur betreft, bij zwarte Piet heb ik nooit bijgedachten gehad , ook niet bij een moorkop of het boek “Tien kleine negertjes” maar nu heb ik ineens wel een hekel aan zwarten gekregen hoewel ze waarschijnlijk niet allemaal zo zijn als Akwasi.

  Geliked door 4 people

 4. bobzelf zegt:

  nou dan spijkeren wij deze week Alkwakkie tegen het kruis
  ik heb nog een paar alle jezus lange draadnagels liggen ……

  mooie dood voor die pleuris nigger

  mochten de heren cpn mocro homo yassar arafat en relnicht robot reetridder jetten
  daar problemen mee hebben ?

  er is nog links en rechts plek, …draadnagels zat !!

  om met Monty Python’s Flying Circus te spreken !!

  ALWAYS LOOK ON THE BRIGHT SIDE OF LIFE ……
  het wordt met dedag leuker

  als god dus straks een chinesche vrouw blijkt te zijn ??

  EITJE BIJ ??

  huggie

  effe douchen

  ome bobzelluf

  Geliked door 2 people

 5. Joannes den Hollander zegt:

  Laatste Avondmaal met George Floyd als Jezus?

  Een prima idee, mitsgaders het om een laatste avondmaal van Iglo gaat.

  De ouderen onder ons weten zich het Iglo gifschandaal van circa 45 jaar geleden nog wel te herinneren. Voor de jongeren: tijdens het productieproces kwamen er per ongeluk giftige stoffen in de kant en klaar maaltijden terecht. Na consumptie ervan gingen de mensen dood. Zwarte humor was toen aan de orde van de dag.

  Like

  • BertG. zegt:

   Wist niet dat ze 45 jaar geleden al kant en klaar maaltijden hadden.
   Dacht dat iets was van de laatste 25 jaar.
   45 jaar geleden haalden we nog met onze eigen pannen eten bij de Chinees op, je kreeg toen nog geen plastic bak mee waar alles in zat.
   De magnetron bestond nog niet om die kant en klaar maaltijden in op te warmen.

   Like

  • Gienekehado zegt:

   Pardon, MITSGADERS, nooit van gehoord! Weer wat geleerd!
   synoniemen; ‘benevens, alsmede. als synoniem van een ander trefwoord: bovendien (bw) : alsook, buitendien, daarbij, daarenboven, daarnevens, ernaast, mitsgaders, ook, overigens, trouwens, verder, verders, voorts’.

   Like

 6. Cathja zegt:

  Het aantal mensen wat zich niet laat meesleuren in de BLM-gekte, waar bovengenoemde idioterie uit voorkomt, wordt zienderogen kleiner. Opeens lijkt alles ‘besmet’ te zijn.
  In werkelijkheid denk ik dat de gekleurde medemens nu een aanvaardbaar excuus meent te hebben gevonden om alles wat blank is en wat verwijst naar een ver vervlogen tijd, te mogen vernietigen. Uit te wissen, te bespugen en te belasteren.

  Deze wereld…., is niet meer de wereld waarin ik me lange tijd gelukkig heb gevoeld. Vreemden nemen ons af wat ons dierbaar is, vernielen het, en wij hebben het maar ‘normaal’ te vinden dat ‘zwarten’ door ons gekwetst zijn, en dat wij bij hen in de schuld staan.

  Dit is dan blijkbaar “het nieuwe normaal” waar Rutte het over had. Ik denk dat hij zichzelf uiterst comfortabel voelt in deze vreemde wereld.

  Ik niet (meer)……

  Geliked door 2 people

  • Tistochwat zegt:

   Cathja 4 juli 2020 om 19:34

   Het ‘nieuwe normaal’, nu en in de nabije ‘toekomst’:

   – gedwongen om tegennatuurlijk te ‘leven’;
   – verplichte muilkorf;
   – ons uit sadisme torenhoge boetes opleggen;
   – verplicht jezelf haten omdat je blank bent;
   – verplicht knielen voor de zwarten;
   – verplicht buigen voor de mohammedaan;
   – in armoede ‘leven’;
   – verplichte vaccinaties van Bill Prick;
   – ‘heropvoedingskampen’ in de maak;
   – je lichaam is eigendom van de ‘staat’;
   – je mag niets meer doen wat je leuk vindt;
   – huisdieren verboden;
   – heel veel belasting betalen;
   – je kop houden;
   – enz.

   Like

 7. Tom zegt:

  Blanke christenen stellen zich Jezus voor als een blanke. Aziatische christenen hebben afbeeldingen van Jezus als een Aziaat. Donkere mensen denken waarschijnlijk aan Jezus als een donkere man…

  Het doet er allemaal niet aan toe en binnen het Jodendom zijn alle kleuren verenigd dankzij de groep van de eerste Joden.

  Koning David, een voorvader van Jezus, had rood haar (ook volgens de Joodse bronnen die ik heb geraadpleegd).
  Maar ook Ezau had rood haar. Ezau was dan geen Jood maar wel de zoon van Izaäk (kleinzoon van Abraham) en de broer van Jakob (wiens naam later is omgedoopt in “Israël” en hij is dus de stamvader van de Joden / Israëlieten).

  Like

 8. Hovawart zegt:

  Laat elkaar geloven waar men in wil geloven, wat voor kleur er in het plaatje past, of hoe vaak men op de knieën gaat, het maakt niet uit zolang men elkaar maar in z’n waarde laat, niet probeert elkaar en anderen te overtuigen,….maar daar ligt al eeuwen de oorzaak in, overtuigingen en geloof blijven namelijk nooit achter de voordeur..er is geen vreedzame plaats voor meerdere geloven bijeen, zelfs niet op één hoofdkussen, vanwege duivels die ertussen kruipen,……hoe kan men dan geloven dat het in de Pays-Bah wél mogelijk is?…..omdat Rutte heeft beweerd dat wij met meer zijn? ….nou dat schept al een aardig beginnetje voor een gezonde discussie.

  Like

 9. Julia zegt:

  Geloof waarin nog in een stel knettergekke geloofsidioten die überhaupt schaamteloos dit idee opperen. Ik geloof nog maar één ding en dat is al dat oorlogzuchtige en ongeloofwaardige geloof wereldwijd te verbieden het veroorzaakt alleen maar meer ellende. Laat a.u.b. de katholieke kerk haar handen eens in eigen boezem steken en zich eens voor God gaan schamen en vergiffenis vragen over het misbruik binnen deze heilige huisjes. Men krijgt nu toch echt meer dan genoeg van al dat gezeik en dat knielen voor de zwarten die alleen blijkbaar zijn getraumatiseerd door hun slavenverleden waar zij totaal niets van hebben meegemaakt. Zo kan de hele wereld wel de getraumatiseerde zielenpoot gaan uithangen wat velen door oorlogen is aangedaan. Ik geloof dat het beste is om geen enkele publiciteit of podium meer te geven aan de ongeloofwaardige zielenpoten industrie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s