ZILVERPAPIER VOOR AFRIKA…

Screenshot_90

Schoolklas (1950).

(Door: “Driek”)

Vroeger, lang geleden, het was in de jaren vijftig, spaarden wij op school zilverpapier voor de arme negers in Afrika. Ook stond er een busje waar je een paar centen in kon deponeren. Ongetwijfeld betaalde de Nederlandse regering ook ontwikkelingsgeld. Kortom, we deden van alles om die zwarte sloebers in dat verre Afrika te helpen. Want er was daar altijd en eeuwig hongersnood en droogte. Of er was wel een stammenstrijd gaande. Doch ze bleven waar ze zaten: in Afrika.

Je zag hier nooit een neger rondlopen, trouwens die hadden hier niks te zoeken, het idee alleen al dat die zwarte bevolking in bootjes naar Europa zou varen, belachelijk. Maar, vraag ik mij heel dikwijls af, waar is al dat geld gebleven? Ik praat nu over zo’n tachtig jaar geleden, inmiddels zijn we door een oorlog heen gekomen, na 1945 moest de Nederlander zich het apenzuur werken om er weer bovenop te komen. En dat was toen, in de jaren zestig, aardig gelukt. We werden een welvarend land. Maar die negers in dat verre Afrika bleven arm. Niks kwam er van de grond. Ontwikkelingshulp, goedwillende missiepaters die scholen stichtten, waterputten werden er gegraven, er werd van alles en nog wat voor die zielige negers gedaan.

En nu, in 2020, komen ze in bootjes naar Europa, want we hebben ze uitgebuit, we hebben ze als slaven behandeld, we moeten ons verontschuldigen voor al het gedane leed door ons hen aangedaan. Beelden worden omver geworpen, straatnamen veranderd. Doch wat hebben die zwarten uit Ghana en andere contreien hier te zoeken? Onze cultuur verpesten? Ons aan de bedelstaf brengen? Alles staat in het teken van discriminatie. Ik heb mijn buik ervan vol. Ik kan geen neger meer zien. Ik begin zelfs – en dat is niet mijn aard – een hekel aan ze te krijgen.

Maar wat hebben ik en mijn familie en nog vele andere Nederlanders niet doorstaan om een welvarend Nederland op te bouwen? Ook op zaterdag werd er gewerkt, goed, een halve dag, maar toch. We hebben ons voor niks de pleuris gewerkt. We hebben ons voor niks uitgesloofd.

Straks nemen die negers ons alles af; geld, huisvesting, sociale en medische voorzieningen, je kan het zo gek niet opnoemen, we zijn straks bankroet. Waar hebben wij dat in hemelsnaam aan verdiend? Welnu, spitse lezer: aan onze vileine regeringslieden. Aan een eeuwig grijnzend figuur als Mark Rutte en zijn zakkenvullende nitwits. Want we hebben nu maar liefst vijftien politieke partijen. En die lieden zijn het altijd met elkander eens. Behalve dan de PVV. En gaan die Nederlanders daar straks hun stem op uitbrengen? Ik ben bang van niet. Die Nederlandse domkoppen stemmen straks op de VVD. Want Mark toont zich zo’n geweldig leider in de coronacrisis. Nederland is een verloren land. Neen, het komt hier nooit meer goed. Gelukkig ben ik oud.

Ik wens U allen nog een schone zomeravond.

PVV nieuw

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Afrika. Bookmark de permalink .

44 reacties op ZILVERPAPIER VOOR AFRIKA…

 1. Lise zegt:

  Afrika, het rijkste continent wat delfstoffen betreft, krijgt van mij geen cent meer.
  Kijk wat daar gebeurt met de blanken nu zwarten het voor het zeggen hebben: verjaagd, vermoord. Landen als Zimbabwe, Zuid Afrika eens welvarend en nu verworden tot verpauperde en onveilige gebieden.
  Nee, ze krijgen geen cent meer. Laat ze hun eigen broek maar ophouden.

  Geliked door 4 people

  • Tistochwat zegt:

   Lise 4 juli 2020 om 08:15

   Maakt u zich geen illusies. U betaalt via de belastingdienst meer dan ooit aan Afrika.

   En tot overmaat van ramp komen de ‘eeuwig hongerlijdende’, maar zich zeer succesvol voortplantende (mohammedaanse) zwarten allemaal hierheen om ons kaal te plukken en uit te vreten.

   Like

  • G.F. zegt:

   Aan LISE; Helaas hebben wij geen zeggenschap meer over ons eigen geld en of wij dit wel of niet willen schenken aan die nimmer tevreden negers. Als wij niet willen meewerken aan het weggeven van ons geld (en onze identiteit) komen die uitvreters het wel halen. En gesteund door de huidige regering is dat een koud kunstje!

   Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    G.F. 4 juli 2020 om 12:27

    Het is dubbel: ze krijgen het én ze komen het halen.

    Like

   • Lise zegt:

    Natuurlijk weet ik dat de overheid via mijn belastinggeld jaarlijks miljoenen euro’s weggeeft aan de arme negers in Afrika.
    En via zielige reclame beelden laat zien van zwarte uitgemergelde kindjes om je aan te sporen te doneren. Mij niet meer gezien, mijn hart is van steen geworden.

    Like

 2. Monalisa zegt:

  we zijn 70 jaar verder en nog is er hongersnood maar nu komen ze naar Europa, voor gratis Geld en uw normen en waarde af te pakken en uw cultuur.

  Geliked door 3 people

 3. Tadai zegt:

  Ondanks dat ik oud ben wil ik hier niet ouder worden. Nee ik ga geen zelfmoord plegen, ik ga vluchten. Zoals de Hongaren in 1956 naar o.a Nederland vluchten, zo vlucht ik naar Hongarije.

  Geliked door 5 people

  • Claudia Millenaar zegt:

   Ja, hier nog eentje en misschien wel eerder dan voorzien. Ik wacht de verkiezingen maart 2021 nog even af en als de uitslag mij niet bevalt, ga ik direct serieuze plannen maken, want dan heb ik er geen vertrouwen meer in dat het nog goed gaat komen en daar blijf ik niet voor werken! Er benne grenzen; zei grootmoeder zaliger altijd.

   Geliked door 4 people

   • Tistochwat zegt:

    Tadai 4 juli 2020 om 08:30
    Claudia Millenaar 4 juli 2020 om 11:07

    Een nobel streven, maar denkt u nu echt dat u dan aan de klauwen van de Nederlandse kleptomane ‘overheid’ bent ontsnapt?

    Like

  • koddebeier zegt:

   De beste oplossing !

   Eens komt de tijd dat we de rotzooi gaan verlaten !

   Like

  • Tonio zegt:

   Ik zag die bui dertig jaar geleden al hangen Ben toen vertrokken naar Portugal Nog geen dag spijt van gehad.Al komen er hier in de grote steden ook al meer vreemdelingen .Met een bijstand van 250 Euries per maand hebben ze ook niet zoveel trek om te blijven. Ze zijn in Holland toch knap gek geworden de laatste jaren Zoveel gratis geven aan dat volk.

   Like

 4. Julia zegt:

  Helemaal mee eens. Het is überhaupt toppunt van waanzin en de grootste geldverspilling om 15 partijen binnen deze Haagse Mafia te hebben. Wat moet men met al die onbenullen die alleen zakken vullen en volk en land verraden. Ten tweede blijven storten in de bodemloze put Afrika is weggegooid geld. Die zwarte bouwen al jaren zelf niets op en steken geen handen uit de mouwen. Zonder ontwikkelingsgeld en blank regime blijven ze helemaal nergens vergallen nu ons continent om te zeiken over de slavernij in de veronderstelling daar ook geld uit te slepen (de massa van de zwarte oproerkraaiers weten zelf niet eens wat werken is), oproer te kraaien, onze huizen te bezetten en vooral veel toeslagen en uitkeringen vangen. Kortom ik ben helemaal klaar met het gezanik over racisme en laat mij uiteraard als blanke (die mij o.a. blauw betaald om al de voorzieningen van die praatjesmakers te betalen) niet beledigen en de hoek indrukken. Wie mij haat dan is dat wederkerig. Het blijft wel ongeloofwaardig dat het grote deel van onze bevolking al dat gezanik koestert en de linkse politiek de hielen likt en eindeloze debatten voert in plaats van de grote problemen rondom onze economie op te pakken, wij onze tradities laten ontnemen en onze geschiedenis de nek om laten draaien. Dit zegt toch genoeg hoe de gemiddelde Nederlander achter deze oproerkraaiers en linkse knielende aanhang staat. Ze verraden zichzelf en laten liever eigen kinderen tientallen jaren op de wachtlijst staan voor een betaalbare woning omdat al dat import voorrang krijgt en inmiddels grote wijken worden door import worden bezet.

  Geliked door 4 people

  • G.F. zegt:

   Ja, ik vraag mij ook af hoe het komt dat wij in ons land zoveel onnozele mensen hebben die op “linkse” partijen stemmen en daardoor deze ellende veroorzaken (en op termijn de ondergang van heel Nederland) op hun geweten hebben!!

   Geliked door 1 persoon

 5. En wat te denken van al die ouders die zich in die tijd de pleuris moesten roken om zo snel mogelijk dat zilverpapier van die pakjes sigaretten aan ons te kunnen geven zodat ’t naar Afrika kon, naar de zielige negertjes met die vlieg op de neus.

  En dat we namen van enge ziektes moesten leren, zoals beri-beri, wat door de honger kwam en waar de zielige negertjes waterbuikjes van kregen of waterhoofdjes, dat ben ik vergeten.

  Of van al die Mekka’s en Kwatta’s die we op moesten eten omdat er ook zilverpapier voor de negertjes omheen zat.

  En dan die melkflessen waar ze de ijzeren doppen van vervingen door, jawel ook hier sloeg de markt een slag in de zieligheidsindustrie, precies daar kwamen zilverpapieren doppen op.

  Zelfs je loon in dat loontoetje kon je uitbetaald krijgen in zilverpapier..

  Geliked door 7 people

  • LUCIA zegt:

   Ja het is toen ook dom opgezet natuurlijk.. wat moesten ze in Afrika met kleine stukkies aluminiumfolie, we hadden beter echt zilver kunnen sturen dan hadden ze nu niet hier hoeven te komen, hadden ze lekker daar kunnen blijven.

   Like

   • Nou, je kon ze toen ook met schelpen en kralen betalen en misschien dachten die negertjes wel dat ’t echt zilver was waar ze hun ivoor en diamanten voor verkochten. Hoop niet dat ze er alsnog achter komen want dan kunnen we allemaal onze boot verkopen…

    Geliked door 1 persoon

 6. gerrit zegt:

  Ben veel in Afrikaanse landen geweest het ontwikkelinks verdwijnt in de zakken van regeringen en komt bijna niks bij de bevolking terecht

  Geliked door 2 people

  • G.F. zegt:

   Wie een hééééél klein beetje zijn verstand gebruikt, kan dit gewoon vaststellen. Behalve de Westerse regeringen, onder aanvoering van die idiote linkse partijen, blijven maar miljarden euro’s subsidie overmaken op rekening van die criminelen. Om doodziek van te worden.

   Like

   • Monalisa zegt:

    In de jaren 50/60/70 jaren was er nog geen internet dus wist je niet waar je poen terecht kwam, nu staat het met 1 klik op je pc of je Tabled/telefoon.

    Like

 7. Stef zegt:

  Precies in de roos Driek,
  Ik heb 10 jaar met m’n gezin in Afrika gewoond en gewerkt. Had er vele goede vrienden onder de negers en halfnegers. Maar door de gedragingen van links ben ik de zwarten gaan haten. En die haat groeit met de dag als ik de leugens op de Ned.tv en krant lees.
  We wonen nu in een heerlijk Polen waar deze gekheid gelukkig (nog) niet bestaat.
  We volgen via internet wat er gebeurt in het Wilde westen en hebben steeds minder contact met Nederigland. Er valt niet meer redelijk te praten met die linkse gekkies. Ze bekijken het maar. Mis gaan doet het toch en de ramp is niet te overzien.

  Stef

  Geliked door 4 people

 8. delamontagne zegt:

  Een [ klein ]gedeelte van een ingezonden stuk van een boze Fransman die zich ook bedondert voelt door de “import” van de remplacement…………….
  / * / *
  Zwarten, Afrikanen, Arabs en muzulmannen, we geven er geen donder om wat jullie van ons denken !
  We hebben zo al zelf onze eigen problemen en we hebben die van jullie er niet bij nodig.
  Als het jullie niet bevalt in Frankrijk……. !, oprotten.
  Ga terug naar je eigen land en en zet de schouders er onder om ’t op te bouwen.
  Inplaats van hier jullie duizenden jaren oude tribale vetes uit te roepen.
  Jullie verhaaltjes, jullie waanvoorstellingen, jullie ziele-roerselen ( als je tenminste een ziel hebt ? ) goedkope verkooppraatjes, het minderwaardigheidscomplex, de domheid, de waanideeën en al het geweld aldaar, het interesseert ons geen bal.

  Weten jullie niets beter te doen ? Alleen maar goed in klagen en mopperen ?
  Janken als wilden, beledigingen uiten en je lotgenoten beloven dat er verandering komt, uitroeiing en genocide en de blanken wegjagen………

  TRIBALE en EEUWIGDURENDE OORLOGEN in AFRIKA…………

  Jullie ontbvluchten een continent dat een der rijksten op aarde kan zijn met haar ongelofelijke
  rijkdommen.
  Maar weigeren om te bukken om het goud dat aan jullie voeten ligt op te rapen.
  En aan de Westerlingen; “nogmaals, je hebt er alles gebracht zoniet gegeven om ter hulpe te zijn”.
  Maar…?, nee, niets heeft er geholpen hen zelfstandig te laten zijn en goed te functioneren.

  Wat hebben jullie 2000 jaar in je grote Afrika gedaan, uitgevonden en geproduceerd, terwijl het Westen en Azië alles hebben uitgevonden en geproduceerd dat jezelf niet had en waar je niet zonder kunt? (minderwaardigheidscomplex).
  Waar zijn jullie Nobelprijzen en grote ontdekkingen?
  Waar zijn jullie uitvindingen die de hele mensheid hebben gediend?

  De Afrikaanse rappeur met zijn Rap : “Hang alle blanken op en ontvoer hun kinderen”
  etc,etc
  Hier staat hij met z’n secondanten en VREDE op T-shirt
  [ de 2 secondanten hebben een mes bij zich ? , ter bescherming van deze “held”?

  Geliked door 2 people

 9. Cathja zegt:

  Goed verhaal Driek!

  Ja, ook wij moesten zilverpapier sparen. Van die doppen op flessen yoghurt en vla, wikkels van de chocoladerepen, etc. Allemaal voor de ‘arme kindertjes’ in Afrika, die ‘bijna niets te eten hadden’.
  Ik heb eerlijk gezegd nooit de link gelegd tussen het zilverpapier sparen en eten voor ‘hongerend Afrika’, maar dat kwam natuurlijk vanwege mijn nog jonge leeftijd. Maar ook mijn moeder wist niet precies waarom juist zilverpapier werd ingezameld.

  Nu kunnen we alleen maar constateren dat al dat sparen voor niks is geweest.

  Geliked door 3 people

 10. lieve zegt:

  Het was misdadig hoe pastoors, nonnen en broeders vroeger een beeld ophingen van de arme negerkes in Afrika: hulpbehoevend, geen kleren, alleen strooien rokjes, en wonen in kleine hutjes, Ik heb zelf ook als kind zilverpapier zitten glad vouwen nadat ik natuurlijk eerst de chocoladereep opgepeuzeld had. Zilverpapier verzamelen en geld stoppen in het zwarte negerke op de toonbank van de winkel… daarmee susten we ons kinderlijke geweten en waren we eventjes verlost van ons schuldgevoel omdat wij in weelde leefden en negerkes niet.

  Geliked door 3 people

 11. Bas zegt:

  Ik weet zeker dat ze het allemaal geweldig zullen doen in het leven

  Like

 12. andre zegt:

  Inderdaad zo is ons alles.verkocht in een ver verleden. Mijn verleden is pas 50 jaar dus die van U gaat verder. De schuld van Afrikaanse landen is in bezit voor 35% van de Wereld Bank ( sociaal) en het IMF keiharde wurg contracten

  Als kind snapte ik er ook niets van en had een emmettje water meegenomen voor de juf voor Afrika want daar hadden ze geen water.

  Nu weet ik wel betet want het is Links die alles collecteert en miljarden als een spons opneemt. Voor de camera krijgt een negertje een schep met 10 usd maar na 2 meter graven zegt ie ook bekijk het maar. Pleurt de schep neer en gaat naar zn hutje. Links zegt weer dat dit negertje lui is en niet wil werkwn maar ook dat is weer bullshit. BLM van Soros hoor je nooit over de slavendrijvers van Links.

  Geliked door 1 persoon

  • LUCIA zegt:

   @Andre
   Men vertelt ook niet hoe China daar alles opgekocht heeft, nu worden de Afrikanen hun continent uitgebezemd misschien ook niet echt hun Keus. Ik zou graag het verhaal van twee kanten willen horen, ondertussen kan je natuurlijk niet de criminaliteit van die gasten hier pikken, zou het kunnen dat ze hun gevangenissen daar opengegooid hebben hier naar toe, scheelt hun geld, links hier blij en wij zitten met de gebakken peren!!!

   Like

   • andre zegt:

    Een Afrikaner moet het met gemiddeld 100 usd doen per maand. Hoe is deze Afrikaner in staat om 10000 usd te betalen voor bestemming onbekend? En dan ook nog onbekend zonder niets, ze krijgen er simpelweg geld voor en nee dat is niet menselijk. Afrika wil ook graag een huis met flatscreens, iedereen een smartphone en een dikke wagen voor de deur (met dub velgen) maar stemming onbekend gaat er bij mij echt niet in. Het is links die deze idioten betaalt en ook hier naartoe haalt via de VN. Wat betreft China is weer die onzichtbare hand met goed willen doen maar dan toch weer dat marxism/nazi/links de macht grijpen.

    Dat wij met de gebakken peren zitten is kabinet Rutte die er vol aan meewerkt.

    Like

 13. Jackholland zegt:

  Het is misschien lullig om te zeggen maar aan negerts heb je nietsAan, het is zoals een bekende van mij het zo mooi omschreef :ZITVOLK daar kan je niks mee. En hoe meer we ze helpen met gratis geld hoe meer er overleven die vervolgens nog meer zitvolk op de wereld gaan zetten . Ze neuqen , vreten,luieren en slapen , kauwen quat of Iets dergelijks , meer zit er niet in en zal er ook nooit in komen te zitten. Helaas. We hadden ons niet met Afrika moeten bemoeien en die mensen gewoon hun ding moeten laten doen . Dan waren er 1 nu niet zo veel geweest en hadden ze gewoon een happy life op hun manier. Hut, geit, vrouw. Zon2 waarschijnlijk genoeg te vreten omdat er geen bevolkingsexplosie was geweest.

  Like

 14. Sinyo zegt:

  Had het al eerder in de blog van E.J. Bron vermeld.
  Ontwikkelingshulp is geld geven van wij arme mensen (“zielepoten”) uit rijke landen aan rijke mensen uit arme landen.
  Uit mijn jeugd kan ik me nog herinneren, dat wij (in voormalig Nederlands Indië) de maandag-cent naar school meenamen om het daar af te geven. Mogelijk was dat hier in het moederland ook het geval. Waar die centen aan werden besteed . . . .ik zou het TOEN niet kunnen zeggen . . . wist ik veel.
  Nu weet ik het zeker . . . . die “huidige centen” missen hun doel :o(

  Like

 15. BertG. zegt:

  Ik hoopte het antwoord nog te vinden in een vorig artikel wat er nou precies gebeurde met al dat zilverpapier.
  Voordat ik weer dezelfde vraag ga stellen.
  Maar hier stond het ook niet in bij 1 van de reacties.
  https://ejbron.wordpress.com/2017/03/29/nationale-inzamelingsactie/

  Like

  • Monalisa zegt:

   Smelten en te gelde maken. Zo moeilijk is het niet maar ja je bent nog maar 57 jaar

   Like

   • BertG. zegt:

    Bijdehand, weet je hoeveel doppen je moet sparen voordat je 1 kilo heb?
    35 cent bracht een kilo op toen, had ik ergens een keer gelezen. Kan ook 10 kilo geweest zijn.
    In ieder geval nauwelijks de moeite waard om in te zamelen om nog wat aan over te houden.

    Je vermeld een keer je leeftijd hier en in elke reactie kom je dat dan weer tegen.
    Daarom kan je hier ook niks meer vermelden.

    Like

   • Monalisa zegt:

    50 kinderen in de klas toen die tijd die namen wat doppen mee en dat 8 klassen vol ik had het over louw jaartal 57 jaar Bertje, maar dan ben je al dom, ik ben een stuk ouder dan jouw.

    Like

 16. Jan zegt:

  [https://tinyurl.com/y873tv99]

  Geliked door 1 persoon

 17. de sluwe vos zegt:

  Zichzelf bedruipen zit blijkbaar niet in hun genen. Geen enkel land in Afrika is er beter op geworden na de dekolonisatie. De blanke erfenis van scholen en hospitalen staat te verkrotten. Waterputten geboord met Europees geld en technologie met de bedoeling dat de zwarten dan grotere en betere oogsten zouden hebben, blijken nu weggegooid geld. Is er iets kapot, de pomp bijvoorbeeld, ja dan is dat heel spijtig maar de inboorling ligt daar niet van wakker want de goedgelovige Europese Gutmensch zal hen wel met open armen ontvangen in het paradijs waar zij voorrang krijgen op de werkende witte autochtoon, die ofwel te gehersenspoeld is om aan te voelen dat hij door zijn eigen regering genaaid wordt of braaf zwijgt om toch maar niet van de grootste hedendaagse misdaad te worden beschuldigd, nl. racisme. De toekomst ziet er trouwens heel somber uit want in de scholen worden de kinderen van jongs af aan geïndoctrineerd met de linkse mantras, het milieu, racisme, islamfobie … Deze kinderen zijn blijkbaar niet meer in staat om kritisch en zelfstandig na te denken.

  Geliked door 3 people

 18. Joannes den Hollander zegt:

  In de jaren vijftig spaarde ik ook zilverpapier voor de negers in Afrika. Wat ze er mee deden weet ik echter nog steeds niet. Maar dat even terzijde.
  Wat ik wel weet dat ik nooit meer iets meenam voor die negers. Alle kinderen moesten van thuis een pak etenswaar meenemen. Ik had een aantal Milkey Ways afgegeven aan de meester. Hij vroeg waarom ik geen rijst of pakjes gedroogde aardappelpuree meenam zoals de andere kinderen dat deden. Ze krijgen al zoveel en Milkey Ways bederven de eetlust niet meester, was mijn antwoord. Als straf moest ik voorin de klas op mijn knieën gaan zitten op dichtgenaaide washandjes waarin een handje vol gedroogde erwten zaten. Een uur lang met de armen omhoog en helse pijn in mijn knieën. Sindsdien heb ik de pest aan negers.

  Like

 19. LUCIA zegt:

  Er wordt van alles richting Europa gebezemd eerst de Syriers en nu de Afrikanen, we kunnen ons blauw schelden op die mensen maar het is de EU die dit veroorzaakt en dit “welkom-beleid”op poten heeft gezet, niemand vraagt zich af hoe het voor die mensen is op de vlucht moeten slaan. Met geweerlopen in je rug is wat anders als een aflevering “Ik vertrek”.
  Tuurlijk zit er een hoop gajes tussen maar er komen ook gewone nette mensen in de mangel en terwijl ze tussen de wringer van deze grootmachten in zitten, verliezen ze ook hun huis en hun thuis. Het is wel heel makkelijk invullen dat ze hier naar toe komen om ons hier op te fokken, zal wel voor een deel gelden maar voor iedereen?? Ik dacht het niet, voor de goede orde net als ieder mens, discrimineer ik ook d.w.z. dat ik onderscheid maak naar sympathieke mensen of niet en gajes is voor mij gajes onafhankelijk van kleur en ik ken genoeg donkere mensen die keihard werken als buschauffeur, als administratief medewerker als schooljuf etc.
  Ik vind het af en toe echt heel erg op de fora, ik denk dat iedereen discrimineert d.w.z. onderscheid maakt, je voelt je prettiger in bepaalde cultuurgroepen en minder prettig in andere, door onbekendheid of onverenigbare zaken, ik heb echter niks met kleur, ben vriendelijk tegen iedereen, zal me worst wezen wat voor kleur iemand heeft, dat ik vind ik echt zo dom en toch zijn er best aardig wat mensen die een ander daar puur op hun kleur beoordelen ..jammer.
  Ik merk dat er best aardig wat Joden hier zitten op het forum, besef wel de paria-status die Joden hadden hier in Europa…. en weer worden groepen tegen de Joden op gezet, het is een Bewuste complete Verdeel en Heers Politiek gekoppeld aan een van Etnische Verdringing van de Europeaan. We moeten ons organiseren om achter de mensen die dit bepalen en uitvoeren aan gaan.
  Er is vaak gesteld dat terrorisme door de zittende politici/partijen gesponsord en opgericht wordt. Ik heb het niet echt grondig bestudeert maar vindt het wel frappant dat er geen enkele vrijheidsstrijders groepering opstaat…. waar zijn de ETA , en de IRA en ander groeperingen als Al je rechten met de voeten worden getreden en het nieuwe normaal, wel erg riekt naar Neo-Fascisme in Europa.
  Vooralsnog zijn we een volk van kankeraars en zeikerds, we willen geen oplossingen of ideeën daarover… we willen alleen nog maar zeiken en wee degenen die harder zeiken dan het gemiddelde of beter of met een idee komen, dan zijn we ineens weer het kind wiens trommeltje afgepakt is, jammer want ons lawaai is dan gereduceerd. U moet zich afvragen wat u echt wil, trommelen op het trommeltje of iets doen aan de reden waarom u wilt trommelen!!!

  Like

 20. Bob zegt:

  Van een socioloog hoorde ik eens dat alles op zijn
  minst 40 jaar van te voren wordt geplanned.
  Dus alles wat je nu meemaakt door de politiek is geplanned.

  Like

 21. Dr. Heinz zegt:

  Er voor méér dan één triljoen euro’s aan ontwikkelingshulp naar Afrika gaan, in de laatste zestig jaar!!
  En heeft het geholpen??
  Nee, Nada, niet, no, nein!!
  Die krijgsheren hebben een Mercedes nummer 234 gekocht, hun villa’s uitgebouwd en wapens van gekocht héél véél wapens!!!
  Om de oorlog maar op gang te houden, hun medemens uit te moorden.
  Om zo de geldstromen op gang te houden, want dat links modern westers deugvolk blijft dat dan volhouden!!!
  We moeten héél Afrika koloniseren, om zo weer orde en tucht in te voeren, om de zaak op gang te brengen en te houden!!!
  Dat volk daar kan het niet, wil het niet, en heeft een regime nodig die hun die zin te geven om Afrika weer welvarend te maken!!!
  Alleen met de moderne blanke westerse mens kan Afrika welvarend worden voor iedereen, die ook daadwerkelijk mee wil werken en handen uit de mouwen wil steken, en van aanpakken weet!!!

  Wacht……

  Dat laatste zit er bij de Afrikaan niet in, dat heeft het verleden en het heden bewezen!!!

  Like

 22. hotler zegt:

  Lekker he zo racistisch zijn! Kijken jullie ook even naar de gevolgen van jullie kolonialisme, nu zoveel mogelijk immigratie naar het westen net goed!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s