Moderne tijd, moderne mogelijkheden, wie heeft het gróótste belang bij Corona?

Screenshot_132

(Door: “Weethetwel”)

Het is van alle tijden dat er mensen waren die de droom hadden iets groots te moeten betekenen voor de wereld en hun stempel te kunnen drukken op de geschiedenis. Tot nu toe waren die mogelijkheden tamelijk beperkt. In duizenden jaren wereldgeschiedenis was de droom vooral gericht op het scheppen van een groot wereldrijk. Veel meer keuze was er gewoonweg niet. We kennen ze allemaal: het Byzantijnse rijk, het Romeinse rijk, het Ottomaanse rijk, het Britse imperium om er maar een paar te noemen. Deze wereldrijken ontstonden vaak vanuit een bepaalde staat of volk die een ongekende bloei doormaakten en daarmee zulk een technische, militaire en wetenschappelijke voorsprong opbouwden dat ze daarmee andere volken lange tijd aan zich konden binden. Er waren in de geschiedenis natuurlijk ook zonnekoningen die zo overtuigd waren van hun eigen ego dat ze dat kunstje in korte tijd en met veel geweld dachten te kunnen flikken. We denken daarbij aan Napoleon en Hitler, die beiden het grote wereldrijk zouden stichten. Dat lukte uiteindelijk niet, maar het proberen alleen al heeft veel ellende veroorzaakt.

Inmiddels zijn we in een periode van de geschiedenis aangeland dat het op een ouderwetse manier veroveren van landen, laat staan een groot deel van de wereld, een volstrekt onzinnige gedachte is. Althans niet op militaire wijze. De moderne tijd heeft echter wel een aantal zonnekoningen voortgebracht die qua rijkdom en pracht en praal kunnen wedijveren met Lodewijk XIV . Voor een groot deel van hen is dat echter niet genoeg. Om met zoveel rijkdom om te kunnen gaan, is lang niet iedereen gegeven. Zeker niet als dat in korte tijd vergaard is. Sommigen raken kierewiet. Ze willen de wereld nóg méér laten genieten van hun unieke persoonlijkheid.

De zonnekoningen van deze tijd

De zonnekoningen van deze tijd zijn er in totaal een paar duizend. Dat zijn de mensen die samen bijna de helft van de wereldrijkdom bezitten. Voor een leek nauwelijks te bevatten. Deze rijken zijn onder te verdelen in een paar soorten:

 1. De bankiersfamilies, voornamelijk in de VS. In het kort komt het er op neer dat deze families gerechtigd waren en zijn de door de wereld benodigde dollars te drukken. Dat doen ze al generaties lang. Een onmetelijke bron van rijkdom, iedere dag weer. Bekendste voorbeeld is de familie Rothschild. Het dient gezegd dat deze families niet in het openbaar met hun vermogen te koop lopen en ook geen aspiraties hebben om de president van de VS te leveren. Hun inspanningen zijn er vooral op gericht dat de maatschappij zich zodanig ontwikkelt dat het in hun voordeel is en dat mag van hen eeuwig duren. Ze gebruiken hun financiële macht dan ook voornamelijk om het voor hen gunstige systeem in stand te houden. Denktanks en adviesorganen worden door hen ruim van middelen voorzien zodat er altijd “gedegen” adviezen liggen over hoe het verder moet. De term “Deep State” komt het dichtst bij deze families.
 2. Er bestaan een aantal families die op zeer succesvolle wijze hun vermogen vergaard hebben. Voorbeelden zijn er legio. De familie Walton, oprichters van Walmart, de familie Koch (bekend uit de documentaire van Michael Moore), maar dichter bij huis kennen we de Albrechts van de Aldi en zelfs onze eigen familie Heineken. De rijkste familie is het koningshuis van Saoedi-Arabië. Bij dit groepje zitten er toch ook al een paar die hun handen niet van de wereld af kunnen houden en proberen de wereldgeschiedenis te sturen met hun geld. De gebroeders Koch bijvoorbeeld zitten vet in de klimaatleugens, omdat ze daarmee enorm extra vermogen kunnen vergaren. De koninklijke familie van Saoedi-Arabië smijt overal op de wereld met geld om de islam te promoten.
 3. Dan heb je nog de derde groep: de mensen die in hun leven op persoonlijke titel een godsvermogen verzameld hebben. De omhoog gevallen rijken. En dan komen de voorbeelden vanzelfsprekend boven drijven: Jeff Bezos (Amazon), Bill Gates (Microsoft) Marc Zuckerberg (Facebook) Larry Page (Google), maar ook types als George Soros (speculant) en Oprah Winfrey (show). Daarnaast een heel scala artiesten zoals Madonna, U2, Adèle en Jay-Z. In deze groep zitten pluimages van allerlei soort, maar met als gemeenschappelijke kenmerk dat ze doorgaans vanuit een tamelijk onbeduidend bestaan terecht zijn gekomen op een wereldpodium. Ieder woord dat ze spreken, wordt door miljoenen gevolgd, iedere stap die ze doen wordt overal op de wereld gezien. Daarnaast hebben ze zoveel geld dat ze zich álles kunnen permitteren. Omringd door ja-knikkers die allemaal een stukje van de rijkdom en de roem proberen mee te pikken, krijgen ze ook nauwelijks meer een kans zich in evenwichtigheid te ontwikkelen. Het moge duidelijk zijn dat bij deze mensen grote psychische schade kan ontstaan. In deze voedingsbodem komen de zonnekoningen boven drijven die een wereld wensen die voldoet aan hun droom, welke die dan ook is. Of die gewoon macht willen om hun ego te strelen. Ieder heeft zo zijn eigen redenen zich met de wereld te bemoeien. En om hem ingrijpend te veranderen.

Een betere wereld

Deze groep extreem rijken vertoont doorgaans duidelijke narcistische trekken. Dat is ook niet verwonderlijk als  je nagaat dat ze dagelijks omringd worden door mensen die hen aanbidden, naar de mond praten en vervolgens belonen met een kapitale koopkracht. Hun eigenwaarde is zo groot dat ze denken de macht en de kracht te hebben een betere wereld te scheppen. Op zich is daar niks mis mee, maar wát moet je doen voor een betere wereld?

Er is één kwestie die in dat verband onbetwist naar boven komt drijven, en dat is de boodschap dat de aarde wordt bedreigd in haar voortbestaan. In de loop van een paar decennia is er vaak en indringend op de mensheid ingepraat dat de aarde uitgeput raakt, de grondstoffen opraken, de temperatuur en de zeespiegel onaanvaardbaar stijgen en dat er een onleefbare toekomst dreigt. Het is al zo erg dat sommige mensen (vooral jongeren die op school niets anders meer te horen krijgen) er zelfs gedeprimeerd van raken.

Vraag twee luidt dan: “Hoe komt het dat de aarde bedreigd is?” En dan was het standaard antwoord steevast dat het kwam door de ongebreidelde winstzucht van de kapitalisten die daarvoor alles opofferen. De laatste jaren is daar een andere oorzaak bijgekomen : er zijn te veel mensen op de planeet. Punt uit. In deze discussie zit verder geen enkele relativering. In de Westerse landen daalt al jaren het aantal mensen, maar dat wordt genegeerd.  In moslimlanden doen ze wedstrijden kinderen krijgen om door aantallen het geloof te verspreiden, maar ook dat wordt genegeerd. De groep omhoog gevallen rijken heeft elkaar inmiddels gevonden op het thema: we staan voor een betere wereld, de uitputting van de aarde moet stoppen voor onze toekomst (!) en het aantal bewoners moet omlaag.

Wie wil er nu geen betere wereld

Een vraag als deze is een open deur. Iedereen wil een betere wereld. Toch wordt dit soort vraagstelling veelvuldig gebruikt om mensen in een bepaalde richting te drijven. Als de media zo’n vraag stellen en het antwoord luidt bevestigend, dan zien zij dat als instemming met de Nieuwe Wereld Orde, want om een betere wereld te krijgen heb je nu eenmaal een nieuwe wereldorde nodig. Zo eenvoudig is de redenatie. Gewone mensen die dagelijks bezig zijn met de strijd van het bestaan kunnen wel een betere wereld willen, maar gaan daarna weer over tot de orde van de dag omdat er brood op de plank moet komen. Hoe anders is dat bij de groep puissant rijken die in zijn goedheid wil werken aan deze betere wereld, maar ook de financiële en mediamacht heeft dat te realiseren. En dan zien we dat merkwaardige samenwerkingsverband ontstaan van de hyperrijke wereldverbeteraars, die het toch zonde zouden vinden als de wereld te gronde zou gaan en ze er zélf met al hun rijkdom minder van zouden kunnen genieten.

De Nieuwe Wereld Orde

De term Nieuwe Wereld Orde komt niet zomaar uit de lucht vallen. Hij ontspruit aan de gedachten van mensen die iets met de wereld willen, bijv. hem redden. Om iedereen daarvan te overtuigen, is een onmogelijke opgave, want lang niet iedereen op de wereld gaat zelfs maar naar school, zodat er geen mogelijkheid is deze reddingsgedachte in alle jonge hersentjes te stampen. Daarnaast zijn er al zoveel “bedorven” ouderen die streven naar een beter bestaan dat je ze onmogelijk kunt “bekeren” door ze vrijwillig af te laten zien van toekomstige welvaart. Bij deze wereldverbeteraars ontstaat dan al snel de gedachte dat er maar één mogelijkheid is om hun ideeën te realiseren en dat is door dwang. Alleen wanneer de mensen dwingend voorgeschreven krijgen hoe ze zich moeten gedragen en flink gestraft worden als ze dat niet doen, is er een kans dat ze zich er aan zullen houden. Het gaat voorbij aan individuele vrijheid, want die wordt vervangen door collectieve dwang. Let wel: om de aarde te redden.

Op de tekentafel is door de Verenigde Naties dan ook een plan uitgewerkt: de Agenda 20/30, die een bonte stoet maatregelen voorstelt om de economische groei te stagneren en de bevolkingsaanwas te stuiten. Zo wordt het plan natuurlijk niet gepresenteerd, want het is een aaneenschakeling van wollige toekomstbeelden van leefbaarheid en éénheid met de natuur. In de praktijk komt het er straks op neer dat communistische apparatsjiks gaan bepalen wat we mogen en vooral wat niet. Het belangrijkste punt van kritiek hierop is dat het hele verhaal gebaseerd is op een ideologie die niet getoetst is door maatschappelijke en wetenschappelijke discussie, maar is gebaseerd op wollige ideaalbeelden van vooral mensen die nog nooit hebben gewerkt voor de kost. Toch worden deze gedachten kritiekloos uitgedragen en als ideaal toekomstbeeld gepresenteerd.

Het hyperrijke samenwerkingsverband

De meeste van die groep rijken zijn te vroeg rijk geworden. Ze zijn blijven steken in de periode dat ze zich afzetten tegen de maatschappij. Normaal doe je dat in je jeugd en op latere leeftijd word je wijzer. Vaak door schade en schande. Schade en schande kennen ze echter niet, wel rijkdom en macht.

Ieder op zijn eigen manier zet zich nu in tegen de huidige maatschappij en vóór het zonnige toekomstbeeld. De oude rotten zijn daar al jaren mee bezig, zoals Bill Gates en George Soros. Ze hebben zich op grote schaal ingekocht in de bestuurlijke wereld en als sponsor in het wetenschappelijk onderwijs. Tal van instituten zijn voor hun geld afhankelijk van deze donoren. Bill Gates is zelfs de belangrijkste geldschieter en eigenaar van de WHO (World Health Organisation), toevalligerwijs de grote initiator van de Corona-crisis. Maar ook de rest van de groep laat zich niet onbetuigd: Winfrey bijvoorbeeld zit in een comité voor volksvermindering. Van de artiesten, inclusief de hen welgevallige media, hoort men niets dan propaganda vóór de Nieuwe Wereld Orde en tégen leiders die nationale vrijheid voorstaan, zoals Trump. De tech-jongens steunen dat van ganser harte met hun héle organisatie. Facebook, Twitter en Google laten onomwonden blijken achter de Nieuwe Wereld Orde te staan en manipuleren voortdurend hun gebruikers in die richting. Ze kiezen daarvoor directe aansluiting bij regeringen die dat ook willen, dus tégen Trump en vóór Merkel. De gevolgen zullen desastreus zijn. Niet voor hen, maar wél voor het allergrootste deel van de wereldbevolking.

Door:
“Weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

PS: Hier vindt u alle artikelen van “Weethetwel” op de site “E.J. Bron”.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Moderne tijd, moderne mogelijkheden, wie heeft het gróótste belang bij Corona?

 1. koddebeier zegt:

  Het blijkt dar de wereld beter af zou zijn zonder de zonnekoningen van deze tijd !!

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ koddebeier.
   Ben ik helemaal u eens. (Niet dat dát iets uitmaakt natuurlijk, maar tóch)
   Wat denkt u van al die kroonprinsen tegenwoordig ? Het CDA barst van dat soort onvolwassen figuurtjes !
   Enkele jaren geleden hadden zij ene Camiel Eurlings, dát zou ‘m worden !!! Dát was pas ’n goeie !!. De puber wist van narigheid niet meer hoe hij zich diende te gedragen, mislukte totaal als “politicus”, werd daarna nog “iets” bij de KLM, maar werd daar weggeschopt omdat hij niets kon, daarna ramde hij z’n vriendin in elkaar, dáár was hij best goed in, en dáárna was Camieleke verdwenen……..”onze CDA-kroonprins”.
   Het zijn meestal maar tijdelijke verschijningen, nét als zonnekoningen.

   Geliked door 1 persoon

 2. karton zegt:

  Het gróótste belang bij Corona hebben de zg “leiders”die hun mond vol hebben met het woord “democratie” maar in wezen behept zijn met het “dictator-virus”, bijv. Pinokkio Rutte, schoenfetisjist de Jonge, Jankende Jetten, Yasser Feras, Mutti Merkel, Macron en nog véél meer !

  Geliked door 1 persoon

 3. Republikein zegt:

  Als je muzikant ben kan je veel gevoelens onder woorden brengen, vaak bereik je een groot publiek, of ze het allemaal begrijpen is een tweede.
  https://www.songmeaningsandfacts.com/meaning-of-hammer-to-fall-by-queen/

  Hier staan we en hier vallen we
  Het maakt de geschiedenis helemaal niets uit
  Maak het bed op, doe het licht aan
  Vrouwe vergiffenis zal vanavond niet thuis zijn

  Je verspilt totaal geen tijd
  Hoort de bel niet maar je neemt wel de telefoon op
  Het komt naar jou zoals naar ons allemaal
  Hé, we wachten gewoon
  Tot de hamer valt

  Oh elke nacht, en elke dag
  Valt er een klein stukje van je weg
  Maar hef je gezicht op, op de westerse manier, schat
  Bouw je spieren op terwijl je lichaam wegrot

  Pas je aan en speel hun spel
  Laat de verdoving het maar bedekken
  Totdat ze op een dag je naam roepen
  Je weet dat het tijd is dat de hamer valt

  Rijk of arm of beroemd
  Voor je waarheid is het allemaal hetzelfde
  Oh doe je deur op slot maar regen stroomt
  Door je raamkozijn
  Schat nu is je gevecht nutteloos

  Want wij die opgroeiden, groot en trots
  In de schaduw van de atoombom-wolk
  Overtuigd dat onze stemmen niet gehoord kunnen worden
  We willen het gewoon luider en luider en luider schreeuwen

  Waar vechten we in godsnaam voor?
  Geef je gewoon over en het zal helemaal geen pijn doen
  Je hebt nog net tijd om te bidden
  Terwijl je wacht tot de hamer de hamer valt

  Terwijl je wacht tot de hamer valt

  In God we thrust, others must pay.

  Geliked door 1 persoon

  • Republikein zegt:

   PS, Bert, heb het filmpje laten doordraaien, het betrof echter alleen dat ene lied, misschien wil je het stoppen, sorry en tyvm.

   Like

 4. Julia zegt:

  Een weldenkend mens heeft dit smerige spel allang door. De elitaire macht en het kapitalisme zijn verwerpelijk en een zeer gevaarlijk virus voor de mensheid. Kapitalisten en rijken gaan door met zelfverrijking en offeren het welzijn van de burger hier graag voor op. Ook onze rechtstaat is een schande voor de democratie zoals nu weer bekend hoeft het zeer rijke Koningshuis de miljoenen aan subsidies die zij hebben misbruikt maar hebben ontvangen voor hun Kroondomein niet terug te betalen. Maar ja de Oranjes kun je natuurlijk ook grote vraagtekens bij zetten zoals lidmaatschap aan de Bilderberg groep en jarenlang aandelen in o.a. Shell. Het zijn net als al die elitaire machtswellusteling beluste geldwolven die het niet tegenstaat elk jaar meer te vangen van ons belastinggeld en te genieten van hun genot o.a. reizen, vakantieverblijven en aanschaffen bootjes en straks ook nog voor dochterlief een studiebijdrage ontvangen van ruim 1 miljoen euro per jaar. Wat stellen überhaupt de taken en de inhoud van werkzaamheden van dit Koningshuis nog voor? Kortom het geldbeluste elitaire genootschap van machtwellustelingen willen alleen meer rijkdom en vertrappen en lachen het klootjesvolk uit met medewerking van een corrupte regering en een zeer ondemocratische rechtstaat die alleen klassenjustitie voert en honoreert.

  Geliked door 1 persoon

 5. Jan zegt:

  Arts Stanford: Sterftecijfer onder mensen jonger dan 45 is praktisch nul. Voor mensen tussen de 45 en 70 ca. 0.05%-0.3%, ouder dan 70 sterftekans groter. Het land hermetisch afsluiten noemt hij waanzin.
  https://www.thegatewaypundit.com/2020/07/stanford-doctor-confirms-saying-months-people-age-45-covid-19-mortality-rate-almost-0/

  Geliked door 1 persoon

 6. Jan zegt:

  De staat wordt massaal opgelicht, hoe meer zgn coronapatienten, hoe meer subsidie en dus vul je formulieren creatief in

  Like

 7. BigLJohn zegt:

  De rijken der aarde hebben allemaal hetzelfde motto; het geld wat stom is maakt alles recht wat krom is. En een ieder heeft zijn prijs en is dus om te kopen. En ze zijn altijd op jacht naar nog veel meer geld. Het zit in de mensheid (zolang deze bestaat) ingebakken dat sommigen over ons gaan heersen, c. q de tiran uit gaan hangen. Ik ben bang dat daar nooit een verandering ten goede in gaat komen. Mensen zijn een vergissing van moeder natuur en hebben ook van alles nodig wat een dier kan missen. Hij moet zich kleden tegen de kou, een kachel stoken, kan niet zonder zijn laptop en telefoon, enz. enz. Een vogel in de lucht bijvoorbeeld heeft dit alles niet nodig en geniet daarnaast van een ongekende vrijheid in zijn doen en laten !

  Like

 8. Bas zegt:

  Nu weer de middeleeuwse builenpest in China….

  https://www.breitbart.com/national-security/2020/07/06/china-brothers-ate-rodent-meat-diagnosed-bubonic-plague/

  China: Broers die knaagdiervlees gegeten hebben gediagnosticeerd met builenpest

  Gezondheidsautoriteiten in Binnen-Mongolië, China, stelden twee gevallen vast van de builenpest, de middeleeuwse ziekte die soms bekend staat als ‘de zwarte dood’, bevestigden staatsmedia zondag.

  Volgens lokale gezondheidsfunctionarissen zijn de bevestigde gevallen van een 27-jarige man en zijn 17-jarige broer, die momenteel in twee afzonderlijke ziekenhuizen worden behandeld. Het paar zou de ziekte hebben opgelopen na het eten van knaagdiervlees.

  Op dit moment bestaat het risico dat zich in deze stad een epidemie van de menselijke pest verspreidt, ‘zei de lokale overheid. “Het publiek moet zijn zelfbeschermingsbewustzijn en -vermogen verbeteren en abnormale gezondheidstoestanden onmiddellijk melden.”

  Zoals opgemerkt door het Center for Disease Control (CDC), is de builenpest een besmettelijke ziekte die “knaagdieren, bepaalde andere dieren en mensen treft”. Ze beschrijven de symptomen in meer detail:

  Patiënten ontwikkelen plotseling koorts, hoofdpijn, koude rillingen en zwakte en een of meer gezwollen, gevoelige en pijnlijke lymfeklieren (buboes genoemd). Deze vorm is meestal het resultaat van een geïnfecteerde vlooienbeet. De bacteriën vermenigvuldigen zich in de lymfeknoop die zich het dichtst bij de plaats bevindt waar de bacteriën het menselijk lichaam zijn binnengekomen. Als de patiënt niet wordt behandeld met geschikte antibiotica, kunnen de bacteriën zich verspreiden naar andere delen van het lichaam.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s