1080 Europese huichelparlementariërs tegen soevereiniteit/annexatie

Screenshot_187

(Door: Dr. Manfred Gerstenfeld – Vertaling: E.J. Bron)

Op 23 juni publiceerden 1080 schijnheilige Europese parlementariërs uit 25 Europese landen een brief aan Europese regeringen en vooraanstaande politici, waarin zij zich uitspraken tegen een Israëlische annexatie van de “Westbank”.

De voormalige partijcheffin van de links-extreme Israëlische partij “Meretz”, Zahava Galon, twitterde op 24 juni dat ze er trots op zou zijn dat zij mede-initiatiefneemster van deze brief geweest zou zijn. Ze schreef dat ze dit samen met drie anderen had gedaan: de voormalige Meretz-parlementariër Naomi Chazan, de voormalige procureur-generaal onder minister-president Yitzhak Rabin, Michael Ben-Yair, en de voormalige voorzitter van de Knesset en de “Jewish Agency”, Avraham Burg. De laatste kondigde in 2015 aan dat hij toegetreden zou zijn tot de Israëlische communistische partij “Hadash”, die deel uitmaakt van de gezamenlijke Arabische lijst.

In hun brief uitten de parlementariër hun ernstige zorgen vanwege “President Trump´s plan voor het Israëlisch-Palestijnse conflict en het dreigende vooruitzicht op een Israëlische annexatie van de ´Westbank´.” In de brief staat verder: “We maken ons grote zorgen vanwege het precedent dat dit zou betekenen voor de internationale betrekkingen in zijn totaliteit.” Ze voegden er een vette misleiding aan toe: “Sinds decennia heeft Europa voor een rechtvaardige oplossing van het Israëlisch-Palestijnse conflict in de vorm van een tweestaten-oplossing in overeenstemming met het volkerenrecht en de desbetreffende resoluties van de VN-veiligheidsraad geworven.”

Aan hetgeen Europa gepropageerd heeft, is niets “rechtvaardig”. In 2006 gaven de enige parlementsverkiezingen van de Palestijnse Autonomie Hamas de meerderheid. Deze beweging heeft volgens haar charta tot doel een volkerenmoord op de Joden te plegen. De op één na grootste en enige relevante andere Palestijnse partij is de Fatah, die de Palestijnse Autoriteit controleert. Zij beloont moordenaars – of hun families – met pensioenen. Wat de EU gepropageerd heeft – een tweestaten-oplossing in zo´n realiteit – kan alleen maar in de hel als “rechtvaardige oplossing” gekwalificeerd worden of in, als je een klassiek voorbeeld zoekt: Sodom en Gomorrha. Het misbruik van het woord “rechtvaardig” komt tweemaal terug in de brief.

De ondertekenaars van de brief beweren dat een tweestaten-oplossing, waarbij een toekomstige staat geleid wordt door bevorderaars van moord, “beantwoordt aan het volkerenrecht”. Als dat zo is, dan zou dit soort recht in ieder geval in delen een wanproduct zijn. De VN is een deels antisemitisch orgaan. De meerderheid van de in de Algemene Vergadering jaarlijks aangenomen resoluties zijn slechts tegen één land gericht – Israël. Volgens de antisemitismedefinitie van de International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) is zulke discriminatie een antisemitische daad.

De ondertekenaars beweren in de brief ook dat wanneer Israël begint aan de annexatie – hun uitdrukking voor hetgeen door Israël “soevereiniteit toepassen” wordt genoemd – deze stap fataal zou zijn voor de vooruitzichten op Israëlisch-Palestijnse vrede. Natuurlijk noemden de hypocrieten het extreem genereuze vredesvoorstel van de toenmalige Israëlische minister-president Ehud Olmert uit het jaar 2008 niet, dat door Mahmoud Abbas werd afgewezen.

De ondertekenaars herhalen dat Israëlische annexatie vraagtekens zou plaatsen bij de meest fundamentele normen die de internationale betrekkingen aansturen, waaronder de charta van de VN. De politiek van Iran ter vernietiging van Israël zet zonder twijfel enorme vraagtekens bij de charta van de VN. Over dit onderwerp is er nooit een brief van de huichelaars geweest. Verder staat er in de brief dat de ondertekenaars “zich grote zorgen maken over de invloed van de annexatie op het leven van de Israëli´s en de Palestijnen.” Er bestaan weinig bewijzen voor dat veel van deze mensen zich ooit zorgen gemaakt hebben om het leven van Israëli´s. Anders zouden ze regelmatig brieven hebben opgesteld over hoe diep bezorgd ze vanwege het terrorisme, de moorddadige dreigingen en andere misdaden van de Palestijnen zijn.

De ondertekenaars zijn bovendien heel bezorgd over de effecten van de annexatie op het destabiliseringpotentieel in een regio op “de drempel van ons continent”. Deze parlementariërs sturen niet een gelijksoortige brief met betrekking tot de door president Barack Obama geïnitieerde overeenkomst met Iran, het Joint Comperehensive Plan of Action (JCPOA) in het jaar 2015. Dit plan bezat een enorm destabiliseringpotentieel voor de regio. Dit verschrikkelijke potentieel is inmiddels realiteit geworden.

De ondertekenaars citeren de Hoge vertegenwoordiger van de Unie voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid, Josep Borrell, die verklaarde dat een annexatie niet onaangevochten zou mogen doorgaan. Zij waarderen een man, die genocidale bedoelingen niet als probleem beschouwt. Deze huichelaars zouden moeten weten dat Borrell tegenover “Politico” heeft gezegd: “Iran wil Israël vernietigen; dat is niets nieuws. Daar moet men mee leven.”

In de brief staat verder: “… dat de op regels gebaseerde wereldorde voor Europa´s eigen stabiliteit en veiligheid op de lange termijn een centrale rol speelt.”Het is een feit dat deze zogenaamd op regels gebaseerde orde geldschenkingen van de EU en Europese landen aan de moorden belonende Palestijnse Autoriteit omvatten.

Deze brief is uniek. Er bestaan geen situaties, waarin meer dan duizend Europese parlementariërs gemene zaak maken om een brief aan Europese regeringen en vooraanstaande politici te schrijven. Als je de brief naast de antisemitisme werkdefinitie van de IHRA legt, dan stel je vast dat hij antisemitisch zou kunnen zijn. En zo niet, dan komt hij hier zeker heel dicht bij in de buurt. De IHRA-definitie geeft als voorbeeld voor antisemitisme aan: “Toepassing van twee maten tegen Israël door van haar een gedrag te verlangen dat van andere democratische landen noch verwacht noch verlangd wordt”. Individueel hebben deze parlementariërs zeker het recht om tegen Israël´s politiek in de omstreden gebieden op de “Westbank” te zijn, maar dat zij zich met 1079 anderen aaneensluiten, is nog nooit voorgekomen. Islamitisch terrorisme bedreigt Europa. Deze huichelaars hebben zich nog nooit aaneengesloten om de inherente terrorismebevordering in de Palestijnse samenleving te veroordelen.

De brief is een grotendeels links project. Een vlugge blik op de ondertekenaars laat zien dat minstens 30% van hen socialistische of arbeiderspartijen vertegenwoordigen. Meer dan 150 zijn afkomstig van Groene partijen. Ook andere, linksextremere partijen zijn in aanzienlijke mate vertegenwoordigd, bijvoorbeeld de Ierse Sinn Féin en de Duitse Die Linke. Veertien ondertekenaars zijn communisten. Van de partij die de meest extreme anti-Israël haat in Europa propageert, het Spaanse “Podemos”, zijn acht ondertekenaars afkomstig.

Met ongeveer 240 is Groot-Brittannië het land met de meeste ondertekenaars. De meerderheid komt van de Labour Party, 38 van de Liberaal-democraten, 27 van de Scottish National Party en 24 zijn Conservatieven. En dat van een land, wiens regering de IHRA-definitie voor nationaal gebruik heeft overgenomen. Alleen al het aantal ondertekenaars van de Labour Party overtreft ruimschoots dat van de 88 Duitse ondertekenaars.

Met 164 ondertekenaars vormt Frankrijk de op één na grootste groep. Het op twee na grootste aantal ondertekenaars – 130 – komt uit Ierland. 53 zijn van de partij Fianna Fáil. Haar partijchef Micheàl Martin, is de minister-president van het land. 48 ondertekenaars komen van Sinn Féin. Fianna Fáil is de grootste partij in Ierland, Sinn Féin de op één na grootste. Van de coalitiepartner Fine Gael heeft niemand de brief ondertekend. De Ierse bevolking vertegenwoordigt niet eens 1% van de bevolking van de landen waaruit de ondertekenaars afkomstig zijn. Dat laat eens temeer zien dat Ierland terecht bekendstaat om zijn anti-Israëlische hetze.

Er zijn nog meer landen die een relatief grote deelname van ondertekenaars per hoofd van de bevolking hebben, waaronder IJsland met 8, Luxemburg met 11, Zweden en Denemarken met elk ongeveer 50 en Zwitserland. Het is interessant om vast te stellen dat er uit enkele EU-lidstaten helemaal geen ondertekenaars zijn: Cyprus, Griekenland, Kroatië en Bulgarije.

Een van de meest verrassende namen op de lijst is die van de voormalige partijchef van de Britse Conservatieven, Lord Michael Howard, een Jood. Hij zou wegens een bijna antisemitische brief bezorgd hebben moeten zijn, omdat hij het slachtoffer van een van de meest walgelijke antisemitische karikaturen in de Britse naoorlogse geschiedenis was. In april 2005 publiceerde de “Guardian” een karikatuur van Steve Bell, waarin Howard – destijds nog geen Lord – met vampiertanden werd getoond, waar het bloed van afdroop; hij hield een glas bloed in de hand. Dat was de gepersonifieerde versie van de oeroude antisemitische leugen van rituele moord. De tekst bij de karikatuur luidde: “Drinken jullie wat wij drinken? Stem conservatief.” Later tekende Bell Howard in de “Guardian” opnieuw met vampiertanden.

Het zou nuttig zijn wanneer een uitvoeriger opstel zich op enkele van de meest problematische ondertekenaars van de brief zou concentreren.

Bron:
https://heplev.wordpress.com
Door: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Westbank", "Westelijke Jordaanoever", achterlijkheid, antisemitisme, Barbarisme, demoniseren, Desinformatie, Europa, EUSSR, Hypocrisie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, nieuw fascisme, Racisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

17 reacties op 1080 Europese huichelparlementariërs tegen soevereiniteit/annexatie

 1. karton zegt:

  Wat zitten er toch voor smeerlappen in dat EUSSR-parlement !
  Nog niet in staat om een deuk in een pakje boter te slaan als ’t om de EUSSR gaat, maar zich wel willen bemoeien met de grote-mensen-politiek. Das pas hilarisch !!!
  Kleuterklasje, dat z.g. “parlement”.

  Geliked door 1 persoon

 2. Jan zegt:

  Onder die 108 ook weer Lilian Ploumen, groupie van moordenaars en terroristen (BLM).
  Meretz is overigens de zusterpartij van de Partij van de Antisemieten

  ‘maar dat zij zich met 1079 anderen aaneensluiten, is nog nooit voorgekomen.’
  Ik denk dat dit voortkomt uit de gezamelijk haat tegen Trump; en dan te weten dat Hussein Obama 8 jaar lang heeft geprobeert Israël kapot te maken oa door het verraden van strategische plannen, bouwwerken, financiering van terroristen, beïnvloeding van de verkiezingen, haat tegen Netanyahu aanwakkeren enz. Maar die racist had zijn huidskleur mee.

  Geliked door 2 people

  • karton zegt:

   @ Jan.
   Dat mens van Ploumen ? Onbetrouwbaar tot op ’t bot, want PvdA !
   Dat mens loopt de hele dag naar iedere vent te knipogen.
   Als NL’er schaam je je toch kapot als zo’n persoon in ’t buitenland zegt dat zij “politicus”
   is ?

   Like

 3. Hovawart zegt:

  Maar geen woord over de ondergang van de Europese maatschappij die ons door de ramp aan coronamaatregelen door deze ‘politici’ en ‘geleerden’ is aangedaan, de rampzaligste ramp ooit, de echte harde crisis moet nog komen, de gevolgen van de politieke maatregelen hebben onze economie vermoordt…..zachtjes gewurgd met hun onvermogen.
  Het zwijgende clubje van communistische Linksche Looneys in Brussel neemt iedereen de maat, maar over de eigen wandaden daar horen we niets over,………de media verzwijgt de oorzaak van het naderende noodlot dat ons zal overkomen……..bedankt Alde.
  Waar blijven die grootsmoelen, die beterweters als Timmermans en Samsom, Verhofstadt en die bedelaar van een Sophie in ’t Veld en het klapvee, geen woord meer…………….raar!

  Geliked door 2 people

  • Julia zegt:

   Hovawart Die grootsmoelen in Brussel hebben eigen hachje rijke financieel gered en zorgen dat zij straks gevlucht zijn naar veilige havens nadat zij Europa totaal hebben vernietigd wat grotendeels nu al verwezenlijkt is. Dit zelfde geldt voor die lapzwansen in Den Haag na eerst tweedeling en chaos te hebben veroorzaakt en het overgrote deel van Nederland baanloos en in armoede laat stikken. De geschiedenis zegt genoeg alleen velen zijn te dom en te naïef om deze komende ellende en armoede te willen in zien. Het is te ziek voor woorden wat er op dit moment in ons land en wereldwijd gebeurt wat door de elitaire machtswellustelingen en niet deugende politici het volk is aangedaan. Wat mij betreft mag de doodstraf worden ingevoerd omdat het hetgene dat miljoenen mensen is aangedaan door deze smerige elite onvergeeflijk is. In vele landen vallen er nu meer doden te betreuren door honger dan door de virus omdat deze mensen geen baan meer hebben geen enkele steun meer krijgen en van armoede niet meer kunnen meer in haar levensbehoeften kunnen voorzien. Het wanbeleid en de misdaad die is aangedaan dient zwaar en zwaar gestraft te worden en al de bezittingen van deze elitaire zakkenvullers dient acuut in beslag te worden genomen.

   Like

   • Meindert Kramp zegt:

    @Julia. De doodstraf voor de elite? De EU kent geen doodstraf blablabla
    Maar zoals altijd liegen de satanisten/communisten van de EU ook hier weer.
    De doodstraf staat in de kleine lettertjes en die gaan over omstandigheden, waaronder de EU die straf kan uitvoeren. Dan moet er eerst iets gehypt worden, anders lukt het niet. Eerst moet de volkswoede tegen degenen, die de doodstraf gaan krijgen, huizenhoog opgevoerd worden. Dat zou gedaan kunnen worden door middel van angst. “Zij maken jullie kinderen kapot, omdat zij vaccinatie weigeren”. “Het zijn asociale elementen, die de dood verdienen!” et cetera. Leugenaars hebben een rijke fantasie.
    Zoals altijd bij domme mensen het geval is, zullen zij zich niet afvragen, waarom hun gevaccineerde kinderen gevaar lopen, Hoezo lopen gevaccineerden gevaar?

    Like

 4. Rensk. zegt:

  Ze houden meer van arabieren en marokkanen. De europarlementatiers net als die hypocriet labral doodle zonder enig gevoel in haar domme lijf. Wilders: minder marokkanen word zo serieus mogelijk genomen en word aan de kwaaie kant gezet, maar als je zegt: willen jullie meer of minder marokkanen met martelkamers en meer criminele marokkanen en iedereen roept ja ja we willen meer. Dan is het stil. Dat mag gezegd. Hoogstens denkt de regering: dat regelen we al.

  Kan ie volgend keer wel zeggen in een zaaltje en dan zeggen oké het kabinet regelt het voor jullie.

  Geliked door 1 persoon

 5. Hovawart zegt:

  Als de huichelaars in Brussel nu eens hun verantwoordelijk zouden nemen en voor de rest van dit jaar geen btw meer zouden heffen in Europa om de economie te redden en de bestedingen weer aan te jagen…..( omdat btw-verlagingen te moeilijk zijn voor kabinetje Rutte).
  Maar daar zijn de (klimaat)belangen van de Linksche Looney Brigade niet mee gediend, dat werkt averechts in hun communistische optiek en dus het kapitalisme in de kaart…….het moet hier gewoon allemaal stuk,……..brrr

  Geliked door 1 persoon

  • Julia zegt:

   Hovawart die elite huichelaars gaan meer en meer heffen behalve voor het koningshuis en zichzelf. Het klootjesvolk mag dit zolang het nog mogelijk is ophoesten en verwacht vooral niets van huichelaar Rutte die gaat er meer en meer met onze miljarden vandoor naar Brussel. Kapitalisme is het grootste en meest kwalijke gezwel voor het volk en dient zo snel mogelijk uitgebannen te worden. Geld, Geld is wat telt en het volk houden we klein desnoods met veel geweld.

   Like

 6. Jan zegt:

  Toronto Restaurant Foodbenders : “Get the fuck out of here”

  Paniek is nu toegeslagen want Ritual Technologies en Uber Eats hebben direct alle samenwerking met Foodbenders verbroken
  https://www.israellycool.com/2020/07/07/meal-ordering-platform-provider-severs-ties-with-foodbenders/

  En dus restte Foodbenders niets anders dan kwekken en kwaken over misverstand en was zo niet bedoeld enz enz
  Foodbenders krabbelt terug en zegt nu dat zionisten ook welkom zijn maar vergezeld van een smerig bericht

  https://www.israellycool.com/2020/07/07/foodbenders-owner-backtracks-now-claims-some-zionists-are-welcome/

  en gauw is de Instagrampagina van Foodbenders weggehaald en wordt hetze tegen Israellycool gevoerd want die zou Foodbender terroristen hebben genoemd

  https://www.israellycool.com/2020/07/08/anti-israel-facebook-page-falsely-accuses-me-of-calling-foodbenders-owner-a-terrorist/

  Like

 7. Julia zegt:

  Allemaal onderdanig op Rutte stemmen of op de huichelpartij Christen-Democraten CDA voorstanders van meer islamisering en ruim massale import van ruim 1 miljoen gespuis. Het blijft ongeloofwaardig en verwerpelijk hoe veel domme, angstige en naïeve Nederlanders geloven in dergelijke partijen en niet beseffen wat hun nog voor verdere ellende te wachten staat. CDA wat een blunder ze vertrouwen elkaar niet meer en moeten zelfs de stemming over doen of viel deze tegen en waren er niet genoeg stemmen voor dictator De Jonge of de doorgeslagen Volendamse Mona Keijzer? Ze zijn toch totaal niet te vertrouwen met stemmen wordt toch altijd al geknoeid.

  Like

 8. Julia zegt:

  Breaking News. De meest smerige elititaire misdaad tegen de mensheid.
  ‘Vreselijke dingen gebeurd met testen van vaccins in Afrika’
  ProefpersonenHet vaccin dat Nederlanders moet beschermen tegen corona wordt de komende maanden uitvoerig getest op vrijwilligers uit Brazilië en Zuid-Afrika. Arme landen, waar de medische standaard aanzienlijk lager ligt dan in het rijke Westen. Fungeren inwoners daar nu als goedkope proefkonijnen voor ‘ons’ vaccin, waarvan de bijwerkingen en risico’s nog onbekend zijn?
  De Jonge nog behoefte om op deze christen misdadiger te stemmen voor zijn ambitie partijlijder Christelijke Democraten. Wie gelooft nog in dit gif en laat zich straks hiermee vergiftigen. Dit is het moraal van de elitaire misdadigers die alleen uit zijn op geld en meer en meer macht maar hiervoor het volk opofferen.

  Like

 9. Bob zegt:

  De EU zet onder een bedriegelijk mom antisemitisme op hun propaganda.
  Wat de EU doet is het voortzetten, wat alle europese staten aan hebben
  meegewerkt, het vernietigen van het jodendom met name door een anti-Israel
  beleid.
  EU is zg. vreedzaam door de moord op joden te financieren.
  Om in het kort een redelijk duidelijk beeld over het probleem Israel
  en de Arabieren te krijgen kijk op het videotje van Christenen voor Israel
  van deze week.
  Antisemieten worden door zowel regeringen evenals door bepaalde
  instellingen gefinancierd.

  Like

 10. Meindert Kramp zegt:

  Maar ik ben lekker wel voor annexatie. In San Remo 1920 werd een verdelingsplan neergelegd en ondertekend.
  Als dat internationaal goedgekeurde plan was uitgevoerd, had Israël nog veel meer mogen krijgen dan alleen die Westbank. Maar de landen, die de plannen maakten, hielden zich niet aan hun woord. Ze zijn onbetrouwbaar. Maar dat zijn die hielenlikkende zionisten/vrijmetselaars altijd al geweest. Bedenk dat de meeste zionisten niet eens Joods zijn. Zij voeren de agenda uit (o.a. ook bijvoorbeeld Agenda 2030) van de 0,1% van de allerrijksten, waarvan een aantal niet eens op de lijst van Forbes voorkomen. Het is een occulte satanische sekte, die de aarde leegrooft en ook in het verleden 6 miljoen Joden hebben opgeofferd voor hun grote duistere plan.
  De Joden zijn niet inhalig geweest. Zij hebben veel moerassige grond gekocht van rijke Arabieren, die liever in de steden van Libanon verbleven dan op die grond.
  Toen de Joden de gebieden tot ontwikkeling brachten, had dat een aanzuigende werking op Arabieren en anderen, die eerder nog tot het Turkse rijk behoorden. De Joden waren zo tof, dat ze die mensen lieten begaan.
  “Aanzuigende werking”?
  Die uitdrukking “Aanzuigende werking” zullen de uitzuigers van Brussel, Den Haag, de Ngo’s en de VN toch wel begrijpen. Maar nu weten ze ineens niet meer wat het betekent. Het komt even niet zo goed uit.

  Like

 11. Julia zegt:

  Ik verheug mij weer zeer op de misselijkmakende propaganda staatszender NPO zondag a.s. Voor die linkse bull shit NPO maffia is het de dag tegen racisme en wie zit er o.a. aan tafel onze MP die zicht vanuit zijn veilig gestelde penthouse Den Haag begeeft naar het discriminerend (t.o.v. van eigen blanke bevolking) om aan tafel van de linkse kliek OP 1 o.l.v. Jeroen Pauw plaats te nemen. Kijkt u er ook naar uit ik in ieder geval niet ik kan deze volksverraders niet meer aanhoren of aan zien maar helaas wordt deze staatsomroep nog zwaar gesubsidieerd van ons belastinggeld betaald door de blanke betaalslaven. Zum Kotzen mijn beeld gaat op zwart omdat ik zwaar in de rouw ben voor wat deze linkse kliek en de linkse media met haar leugens ons volk heeft aangedaan en verder verwerpt. Het woord racisme is voor mij voor goed uit mijn woordenboek geschrapt en er bestaat voor mij maar één BLM namelijk Boeren Lives matters

  Like

 12. fleckie zegt:

  Per slot van rekening: kiest. Bibi. voor ‘ light’ annexeren’, …Israel heeft aangekondigd delen van deWestelijke Jordaanoever te annexeren. Premier Netanyahu gaat voorzichtig te werk als het gaat om de vragen of, hoe en waar. Door Bart. Schut. Nw.Isr, weekblad26.6.2020,
  ( Dit artikel was al voor driekwart door mij getypt,!! toen het getypte plotseling. . gewoonweg. VERDWEEN.…….<~<~<~<~<~<~<~

  Like

 13. fleckie zegt:

  VN- Mensenrechtenraad neemt vijf resoluties tegen Israelaan
  Israel Nieuwsbrief, CIDI, juli 2020………………… In juni 2020 heeft de VN- Mensenrechtenraaf 5 resoluties tegen Israel aangenomen. Geen enkel ander land is bij de Verenigde Naties onderwerp van zoveel bereispingen. Necerland stemde voor drie van de volgende vijf antiIsraelresoluties:
  Resolutie A/HRC/43/L28E. HUMAN rights in the occupied Syrian Golan spreekt o.a. “ grote zorgen” uit over het” lijden van Syrische burgers in de bezette Syrische Golan door de systematische en continuerende schending van hun fundamentele mensenrechten door Israël sinds de Israelische militaire bezetting van 1967”, 26 landen stemden voor, 17 landen tegen en 4 landen onthielden zich van stemming. Nederland. stemde TEGEN deze resolutie.
  Resolutie A/HRC/43/ L.36/Rev.1 Ensuring accountability and justice for all violations of international law in the Occupied Palestinian’Territory, including East Jerusalem “veroordeelt alle internationale mensenrechtenschendingen,en spreekt haar ontzet uit over de wijdverspreide en ongekende niveaus van vernietiging, sterfte en menselijk lijden veroorzaakt in de bezette Palestijnse gebieden, waaronder Oost- Jerusalem”, 22 landen stemden voor, 8 landen tegen en 17 landen onthielden zich van stemming g. NEDERLND . ONTHIELD. ZICH VAN. STEMMING.
  Resolutie A/HRC/ 43/ L37/ Rev.1 Israelisettlements in the Occupied Palestinian Territory, including East Jerusalem,and in the occupied Syrian Golan eist van Israel dat het ‘onmiddellijk alle nederzetting activiteiten staakt in de Palestijnse gebieden, inclusief Oost- Jerusalem, en de Syrische Golan”. De resolutie veroordeelt voortdurende nederzettingsactiviteiten en oproepen van z Israelische politici tot” annexatie van Palestijns land”. Daarnaast verzoekt de resolutie de VN- Hoge Commmissaris voor Mensenrechten een rapport voor te bereiden o er de” gevolgen en intensivering van nederzetting s activiteiten en andere annexatie activiteiten in bezet Palestijns gebied”.36 landen stemden voor, 2 landen tegen,en 9 landen o t hielden zich van stemming. NEDERLAND. STEMDE. VOOR. DEZE. RESOLUTIE .
  Resolutie A/ HRC/43/L38 L38/ Rev.1 HUMAN rights situation in the Occupied Palestinian Territory, including East Jerusalem spreekt onder andere “ grote zorgen” uit over de “ voortdurende schending van internationaal humanitair recht en de systematische schending van mensenrechten van het Palestijnse volk door Israel”. De resolutie eist dat Israel zich”terugtrekt van de Palestijnse gebieden dat het sinds 1967 beet, inclusief Oost- Jerusalem, zodat het Palestijnse volk uitvoer kan geven aan zijn u I er seek erkende recht tot zelfbeschikking g”. Op ORWELLIAANSE WIJZE spreekt de resolutie” grote zorgen” uit over het belemmeren van toegang van christelijke en islamitische aanbidders tot heilige plekken in de bezette Palestijnse gebieden, inclusief Oost- Jerusalem”. 42 landen stemden voor, 2 landen ten en 3 landen onthielden zich van stemming. NEDERLAND STEMDE. VOOR. DEZEL.39Roght of the Palestinian people to self- determinationstelt onder andere dat “ het recht op zelfbeschikking van het Palestijnse volk door Israel ernstig belemmerd wordt”. De resotie roept Israel op” onmiddellijk de bezetting an de Palestijnse gebieden, inclusief Oost- Jerusalem, te beëindigen. De tekst spreekt “ grote zorgen” uit over de “ fragmentatie en de veranderingen in de demografische opmaak van de bezette Palestijnse gebieden,, inclusief Oost-Jerusalem, die het resultaat zijn van ISRAËLS voortdurende bouw en uitbreiding van nederzettingen, gedwongen verplaatsing van Palestijnen en de bouw van de muur”. 43 landen stemden voor, 2 landen tegen en 2 landen onthielden zich.
  NEDERLAND STEMDE. VOOR. DEZE. RESOLUTE.?
  Nederland doet mee aan ‘historische. anomalie’.
  Vier van de vijf resoluties over Israel werden aangenomen onder agenda- item 7. Dit vaste agenda- punt is toebedeeld aan Israel . G e e n. ander land in de wereld geniet deze obsessieve zondebok status. In september sprak NECERLAND bij de VN-Mensenrechtenraad zich. NOG. UIT TEGEN. DIT. AGENDA- ITEM, dat een “ historische anomalie” is. Het vaste agendapunt heeft geleid tot een “ onacceptabele en disproportionele behandeling van Israel”. De Nederlandse VN- vertegenwoordiging benadrukt dat deze opvatting over het vaste agenda
  Unt al jaren. De positie van Nederland is.”Alle landen langs dezelfde objectieve meetlat” aldus minster van Buitenlandse Zaken Stef Blok op Twitter. Ondanks de mooie woorden, stemt Nederland mee met resolutie onder agenda- item 7.
  HET. ANTI- ISRAEL- CIRCUS
  Aanvankelijk was coalitiepartij ChristenUnie tegen de zitting vanNexerland in de Mensenrechten- raad. De partij veranderde echter van opvatting na de toezegging van minister van BuitenlandseZaken Stef Blok dat Nexerland zic zou inzetten voor hervorming van de raad, waaronder de negatieve obsessie met Israel. Uit het stemgedrag .van de NEDERLANDSE vertegenwoordiging v.d. V blijkt echter dat NECERLAND meedoet aan het anti- Israelcircus. In woord zegt de Nederlandse regering zich in te zetten voor het schrappen van het beruchteagenda-item 7, in daad houdt Nederland agenda- item ]in stand door voor resolutie #. [ EvdR]
  In het afgelopen jaar werden 18 VN- resoLucie’s aangenomen tegen ISRAEL, en 7 tegen alle andere landen bij elkaar. Er werd in de afgelopen 12 maanden geen enkele reso.utie aangenomen tegen. NOORD- KOREA, CHINA,, VENEZUELA, of. IRAN……..<~<~<~<~<~<~<~

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s