Zuid-Afrika: Zwart racisme doodt duizenden blanke farmers

Screenshot_180

(Door: Torsten Groß – Vertaling: E.J. Bron)

Wat de mainstream media liever voor ons verzwijgen

Al wekenlang demonstreert de linkse “Black Lives Matter”-beweging in de VS en ook steeds meer in andere landen om het vermeende “structurele racisme” van de blanke bevolkingsmeerderheid tegen zwarten aan de kaak te stellen. Racisme tegen blanken komt daarentegen in de eendimensionale gedachtewereld van de activisten niet voor, omdat blanken altijd daders en nooit slachtoffers zouden zijn. Dat deze bewering niet klopt, laat niet in de laatste plaats de Holocaust zien, dus de systematische moord op de (blanke) Joden door de nazi´s, die zoals bekend racistische motieven had. Ook het door de mainstream media graag verbreide narratief dat racisme altijd alleen maar van blanken tegen zwarten of gekleurde minderheden zou uitgaan, nooit echter omgekeerd, is fout. Want racisme zou een kwestie van machtsverhoudingen zijn en de macht zou nu eenmaal in handen zijn van “oude blanke mannen”. Zuid-Afrika levert het tegengestelde voorbeeld.

PI News (2)

Sinds het einde van de “Apartheid” in het jaar 1994 regeert daar de voormalige zwarte bevrijdingsbeweging ANC samen met de Communistische Partij (SACP) en de linkse vakbondsvereniging “Cosatu” in een zogenaamde Tripartite Alliance. Maar de veel geciteerde “Regenboognatie” aan Kaap de Goede Hoop, waarin verschillende volkeren en rassen vreedzaam samenleven en gezamenlijk een betere toekomst tegemoet gaan, is een hersenschim.

In werkelijkheid is de post-Apartheid-periode vooral voor de blanke minderheid, die ongeveer 9% van de bijna 58 miljoen inwoners uitmaakt, een nachtmerrie geworden. In de afgelopen drie decennia werden bijna 80.000 mensen met een blanke huidskleur, vooral Boeren en afstammelingen van Britse immigranten, vermoord. Dat heeft niet in de laatste plaats te maken met de criminaliteit, die de spuigaten uitloopt in het Afrikaanse land.

In Zuid-Afrika worden dagelijks gemiddeld 58 mensen door criminelen vermoord. Dat zijn er zesmaal zoveel als in de VS. 40% van de slachtoffers zijn blanken, die grotendeels door zwarten vermoord worden. In het middelpunt van het geweld staan niet in de laatste plaats blanke farmers.

Volgens informatie van de Transvaal-boerenvakbond TLU SA werden er in de periode tussen 1990 en mei 2020 in totaal 5437 aanvallen op boerderijen gepleegd. Daarbij kwamen 2067 farmers om het leven. Dit aantal is exclusief de vermoorde landarbeiders. Andere bronnen spreken zelfs van 3600 slachtoffers. Alleen al in de eerste helft van dit jaar hebben er minstens 156 aanvallen op boerderijen en 24 moorden plaatsgevonden, en dat ondanks de strenge uitgaansbeperkingen die in Zuid-Afrika in verband met de corona-epidemie gelden. Enkele voorbeelden uit de afgelopen tijd maken de wreedheid waarmee de daders tegen hun meestal blanke slachtoffers optreden aanschouwelijk:

Op 1 juni werd de gemeentearts Dr. Roelof Botha, die op een boerderij in de wijnplaats Tulbagh bij Kaapstad woonde, met een schaapschaar doodgestoken. Als verdachte werd de 27-jarige zwarte Aiden Abels door de politie gearresteerd.

 • Op 6 juni werden Schalk en Lana Coetzee, een ouder echtpaar van 64 en 63 jaar, op hun boerderij buiten de kleine stad Reivilo (Noordwestprovincie) door drie zwarte mannen bruut overvallen. Schalk Coetzee werd overgoten met kokend water en raakte daarbij zwaar gewond. Lana Coetzee werd door de daders in haar gezicht geslagen en liep zware kneuzingen botbreuken op. De slachtoffers bevinden zich op dit moment in het ziekenhuis.
 • Op 12 juni werd Oom Piet Pieterse vroeg in de avond op zijn boerderij Koedoesdraai, Leeudoringstad, in het noordwesten van Zuid-Afrika, door twee gemaskerde zwarte mannen overvallen, beroofd en met een machete verwond. Oom Piet moest met diepe snijwonden aan zijn hoofd naar het ziekenhuis worden gebracht
 • Op 18 juni werd de 73-jarige Koos Janse van Rensburg op zijn grondstuk in Haakdoringboom ten noorden van Pretoria door twee zwarten overvallen en bruut in elkaar geslagen. Binnen een week heeft de politie tien van zulke misdaden in de streek geregistreerd. Diezelfde dag werd in de buurt van de stad Polokwane (vroeger Pietersburg) in de provincie Limpopo in het noordoosten van het land een boerderij door een bende zwarte aanvallers aangevallen. Twee kinderen van 9 en 14 jaar liepen daarbij verwondingen op, nadat de zwarte criminelen willekeurig in het huis van de familie hadden geschoten. De blanke eigenaren en hun landarbeiders werden door de binnendringers beroofd. In Onderstepoort in de naburige provincie Gauteng werden in dezelfde tijd binnen slechts 24 uur zeven aanvallen op boerderijen geregistreerd.  

Bovenstaande lijst is slechts een kleine selectie van criminele overvallen door zwarte daders op blanke farmers in Zuid-Afrika. Dat het aantal en de intensiteit van zulke aanvallen de afgelopen jaren zijn toegenomen. Zou verband kunnen houden met de beslissing van het Zuid-Afrikaanse parlement om blanke grondbezitters zonder schadeloosstelling te onteigenen. Op dit moment wordt onderzocht hoe deze beslissing grondwettelijk ingevoerd kan worden. Het daardoor scherper geworden politieke debat heeft de stemming tegen de blanken in Zuid-Afrika verder aangewakkerd en lijkt voor enkele zwarten als rechtvaardiging te dienen om zich met geweld datgene toe te eigen waar ze zogenaamd recht op hebben.

Het is echter niet alleen maar het emotioneel gevoerde debat rondom de onteigening van boerenland die de haat tegen blanke boeren aanwakkert. In zijn begin 2019 verschenen boek “Kill The Boer: Government Complicity in South Africa´s Brutal Farm Murders” toont schrijver Ernst Roets aan hoe politiecorruptie en antiblanke mediapropaganda een klimaat van “systemisch racisme” in Zuid-Afrika bevorderen, waarin aanvallen op farmers getolereerd of zelfs aangemoedigd worden.

Overigens mag men niet vergeten dat het nu regerende ANC tijdens de periode van de “Apartheid” de blanke boeren als speciaal vijandbeeld hadden uitgekozen, wat tot uitdrukking kwam in de strijdkreet “Kill the farmer, kill the Boer”. Dat werkt door tot op de dag van vandaag.

Radicale zwarte politici zoals Julius Malema, de leider van de door hem in 2013 opgerichte linksextreme partij “Economic Freedom Fighters” (EFF) en tot 2012 president van de ANC-jeugdorganisatie “ANC Youth League”, gooien steeds weer olie op het vuur en stoken met racistische uitvallen tegen de blanke minderheid op. Op de vraag of hij betrokken was bij de planning van moorden op blanke farmers, antwoordde Malema in 2018 veelzeggend: “Misschien, misschien ook niet”. Bij de parlementsverkiezingen werd de EFF met 10,79% de op twee na grootste politieke kracht in Zuid-Afrika.

Ook de vereniging “Black First Land First” (BLF), een afsplitsing van de EFF onder voorzitterschap vanAndile Mngxitama, gedraagt zich openlijk racistisch. Ze beschouwt zichzelf als revolutionair en socialistisch. De BLF laat alleen zwarten, Indiërs en kleurlingen als lid toe, geen blanken. Het in de preambule van het statuut vastgelegde hoofddoel van de BLF is de onteigening zonder schadevergoeding van blanke grondbezitters in Zuid-Afrika. Mngxitama heef tin het verleden herhaaldelijk opstokende campagnes tegen de blanke minderheid en ongewenste journalisten uitgevoerd.

Bovendien riep de BLF zwarten er openlijk toe op om boerderijen van blanke eigenaren te bezetten om aanspraak te maken op hun land.

Het antiblank racisme in Zuid-Afrika blijft echter niet alleen beperkt tot radicale groepen, maar reikt tot in de regering. Vorig jaar schold Zindzi Mandela-Hlongwane, ambassadrice van Zuid-Afrika in Denemarken, de leden van de blanke minderheid in verschillende tweets onder de hashtag “OurLand” o.a. uit voor “bevende lafaards”, die “stelende verkrachtende nakomelingen van Van Riebeeck” en “landdieven” zouden zijn. In werkelijkheid was het grootste deel van het huidige Zuid-Afrika onbewoond toen het 300 jaar geleden door de Boeren werd gekoloniseerd. Zindzi Mandela-Hlongwane is de jongste dochter van Nelson Mandela en zijn tweede vrouw Winnie Madikizela-Mandela. Zij trad tussen 1996 en 1998 officieel als First Lady van Zuid-Afrika op, nadat haar vader zich van haar moeder Winnie had laten scheiden.

De Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa ging enkele weken geleden nog verder. In een videodiscussie zei het staatshoofd met het oog op de dood van de zwarte George Floyd in de VS:

“Er bestaat een natuurlijke orde van de dingen, die blanke Zuid-Afrikanen tot racistische uitbraken aanmoedigt. Deze bevordert ook het geweld in onze huizen. Al deze factoren maken het doden van een zwarte door een blanke politieagent in een Amerikaanse straat mogelijk. Het is deze ´orde´  die uitgedaagd en gebroken moet worden.”

Ramaphosa, die sinds 2017 ook voorzitter van het ANC is, geldt met een geschat vermogen van $ 450 miljoen als een van de rijkste mannen van Zuid-Afrika. Deze rijkdom zou de voormalige vakbondsleider en “betrokken socialist” niet in de laatste plaats te danken hebben aan het “Broad-Based Black Economic Empowerment” (B-BBEE), een programma dat officieel ten doel heeft economische kansengelijkheid voor zwarten te scheppen, in werkelijkheid echter blanke burgers actief discrimineert. Er zou alleen maar een kleine zwarte elite gestimuleerd worden, terwijl miljoenen Zuid-Afrikanen nog steeds in armoede zou leven, bekritiseerde de voormalige aartsbisschop Desmond Tutu al in 2004.

Daarbij is het tot op de dag van vandaag gebleven.

Ook als je de twijfelachtige maatstaven van linkse sociale wetenschappers toepast, is racisme geenszins een domein van “oude blanke mannen”, zoals de mainstream beweert. Zuid-Afrika is daar een bijzonder schrikbarend voorbeeld van!

Bron:
www.pi-news.net
Door: Torsten Groß

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Censuur, Communisme, Criminaliteit, demoniseren, discriminatie, Genocide, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse media, machtswellust, mainstream-media, Marxisme, nieuw fascisme, Racisme, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Zelfcensuur, Zuid-Afrika. Bookmark de permalink .

8 reacties op Zuid-Afrika: Zwart racisme doodt duizenden blanke farmers

 1. Julia zegt:

  Blijkbaar vinden de linkse propaganda zenders en de linkse waardeloze media het niet waard dit te publiceren zij blijven sterke voorkeur houden zwarten en minderheden podium te geven en te knuffelen. Ook de Haagse Maffia is blijkbaar zo slecht algemeen ontwikkeld dat zij blijkbaar niet door hebben of liever gezegd willen toegeven wat voor een gespuis zij de handen boven het hoofd houdt en onze rechtstaat die zwaar voorkeuren heeft voor deze minderheidsgroepen en eigen volk het nakijken geeft. Een door en door rot mediabolwerk. Het is een grof schandaal om aan deze terroristische zwarte groeperen überhaupt nog podium of gehoor te geven. Wat rest de blanke bevolking nog gelijke monniken gelijke kappen en zich totaal niet laten onderdrukken door dit zwart terreur.

  Geliked door 2 people

  • Steven zegt:

   Tjaaa….. probeer er maar eens een blanke voor in de benen te krijgen.
   De indoctrinatie werpt nu juist zijn vruchten af.

   Like

   • Julia zegt:

    Steven ook die geïndoctrineerde domme blanken zullen straks de wrange vruchten plukken alleen hebben nog niet door hoe ze door ziekelijk links bolwerk zijn geïndoctrineerd en de gevolgen hiervan desastreus zijn ook voor hun kinderen. Dat krijgt men als je één richting op kijkt en de rest aan je voorbij gaat.

    Like

 2. Harry zegt:

  ” Zwart racisme doodt duizenden blanke farmers” ,

  maar laat je dat nou net niet mogen zeggen van die zwarten , want dan is dat meteen weer discriminatie .
  We moeten ook niet die zwarten uit Afrika een op een vergelijken met Surinamers of mensen uit Curacao , die hebben nog het voordeel gehad enigszins een menselijke westerse invloed op te pikken en iets normaler te denken en te functioneren .
  Al zou je dat aan types zoals Sylvana S. niet zeggen .

  In Afrika zijn ze slechts in staat EEN KANT van iets te zien , degene die HEN het beste uitkomt .
  Van rede of redelijkheid is geen sprake .
  Die zijn echt niet wat wij normaal noemen .

  Heb in Afrika wel gezien dat ze met een man of zeven probeerden een chimpansee uit een boom te schieten , met pijl en boog , voor bushmeat .
  Ik kan het niet helpen , maar het gevoel van kannibalisme liet me niet meer los !
  Heb van collega’s wel begrepen – niet zelf gezien gelukkig – dat ze bij een nog levende Chimpansee de bovenkant van zijn schedel er af hakten met een machete en zo de hersenen er met hun handen uithaalden en opaten terwijl het arme beest nog lag te stuiptrekken !
  En dat soort zou nu ineens overal over beledigd zijn ?
  Ze denken daar , dat als je hersenen eet , dat die er dan bij jou bij komen !
  Qua IQ zal het elkaar niet zo veel ontlopen , aap-mens , misschien dat het daarom niet opschiet .

  Donder al die idioten toch het land uit , die horen hier niet !
  En aanpassen ?
  Daar kun je toch geen duizend jaar op gaan zitten wachten ?

  Geliked door 2 people

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Ik heb die vid indertijd wel gezien Harry, maar dat was niet in Afrika maar in China.
   Dat was opgenomen door een stelletje toeristen die daar aan mee deden om ook zo iets als inclusief te zijn maar ze waren er zelf zo misselijk van dat ze ervan moesten kotsen.
   Het was in ieder geval een walgelijke vertoning.

   Like

  • guusvelraeds zegt:

   Over IQ mag je niet praten als het over negers gaat. Het woord neger mag ook niet gebruikt worden door blanken alleen een neger mag neger zeggen. Zij mogen wel witten tegen ons zeggen. Hebben we daar een discussie over gehad? De negers kunnen me wat. Europeanen zijn niet wit. Een A4tje is wit. Neger zijn ook niet zwart. Je hebt ze wel in centraal Afrika. Verder kom je ze tegen in alle schakeringen van bijna zwart tot getint bruin. Bij de negers heb je ook mensen met een IQ van 130. Dat is het probleem niet. Maar het gaat om de curve. IQ metingen bij Afrikanen tonen aan dat de curve van de statistiek stijl omhoog en aan de top ook weer stijl omlaag gaat om daarna uit te vlakken rond een IQ van 80 en gestaag lager tot IQ 60. Het grootste gemiddelde van de negers heeft dus een IQ dat schommelt tussen de 60 70 en 80. Laat je dit tot je doordringen begrijp je dat alle ontwikkelingshulp van de afgelopen 50 jaar weggegooid geld is geweest. Er werd alleen een ontwikkelingsindustrie mee draaiende gehouden. Staten waarin veel negers wonen zijn deplorabele staten. Niet in staat infrastructuur op te bouwen op economisch, technisch en gezondheidszorg gebied. Ook een te ingewikkelde maak industrie zal in Afrika nooit van de grond komen. Is dat erg. Van een kant wel van de andere kant niet. We moeten de negers accepteren zoals ze zijn. Maar vooral moet de neger ook zichzelf accepteren zoals hij is en geen haat op Europeanen hebben omdat die een stuk beter in staat zijn een welvarende staat op te bouwen en in stand te houden. Voorwaarde is wel dat we snel moeten kappen met de EU. Afrika zal nooit Europa worden en wij moeten zorgen dat Europa nooit Afrika wordt.

   Like

 3. Julia zegt:

  Al die linkse politieke machtswellustelingen en linkse onderdanen hebben zelfs niet eens iets van de recente geschiedenis geleerd of waarschijnlijk hier het vermogen niet voor dat al die groeperingen o.a. heeft geleid tot een wrede Balkan oorlog. Die idioten (geen andere woorden meer voor) in Brussel en de rest van de politieke land- en volksverraders gaan gewoon door volkeren tegen elkaar op te zetten door massa’s (zielige) migranten stromen toe te laten ook Nederland zal volgens De Jonge nog 1 miljoen extra gespuis tot 2030 toelaten. Ook Nederland moet kapot.

  Like

 4. Bas zegt:

  Interview with a farm attacker.
  #SouthAfrica
  Verkrachten van vrouwen en kinderen, zelfs va 2 jaar….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s