Raad zegt definitief nee tegen islamitische basisschool

Screenshot_195

VLAARDINGEN – Er komt definitief geen islamitische basisschool in Vlaardingen, zo besloot de gemeenteraad vanavond. Het college adviseerde al negatief over de vestiging van een islamitische basisschool in Vlaardingen en op donderdagavond 18 juni vergaderde de raad er ook al over in commissieverband. Vanuit Schiedam is al keer op keer het verzoek gekomen van de Stichting Islamitisch College en evenzoveel keren werd er afwijzend gereageerd vanuit Vlaardingen. Soms was dat vanwege het overschrijden van termijnen, maar meestal omdat de prognoses niet klopten wat betreft het aantal te verwachten leerlingen.

Die moeten ook voor een deel uit Maassluis komen, maar in Schiedam is er nog ruimte in de twee Islamitische basisscholen die daar al zijn, zo betoogt men in Vlaardingen. En volgens de wet mag je dan verwachten dat eerst die ruimte opgevuld wordt, zelfs al moeten leerlingen dan wat langer onderweg zijn.

Een laatste poging om de raad een ander besluit te laten nemen werd vanavond gedaan door Salih Akça van de gelijknamige eenmansfractie. Die had een uitgebreid amendement ingediend met behoorlijk wat redenen waarom er wel een islamitische basisschool moest komen. Akça toonde grote betrokkenheid bij de aanvraag van het Stichting Islamitisch College, en lijkt hiermee zijn achterban te bedienen, maar een puur politieke afweging ontbrak daardoor.

Akça zelf stemde voor zijn voorstel maar was daarmee de enige. Als enige stemde hij ook tegen de afwijzing van de aanvraag voor een Islamitische basisschool. Die komt er dus weer niet, tenzij de minister alsnog anders beslist. Maar daarvoor moet weer een nieuw verzoek worden gedaan door het Islamitisch College.

Bron:
https://vlaardingen24.nl
(h/t J.J.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", gezond realisme, Islam, Islamisering. Bookmark de permalink .

22 reacties op Raad zegt definitief nee tegen islamitische basisschool

 1. Frits ter Weele zegt:

  Geweldig om te horen , als je een islamitische basis school wil moet je naar je land van herkomst gaan , wat doe je hier dan nog als onaangepast individu

  Geliked door 9 people

 2. dutchess43 zegt:

  Wat moeten we verduld nog aan toe hier met al die islamitische scholen? Zijn er geen Nederlandse scholen genoeg? En godsdienstlessen leren ze maar in hun eigen vrije tijd, en dat geldt ook voor katholieke, joodse en protestantse scholen.

  Geliked door 5 people

 3. Rensk. zegt:

  Uiteindelijk komt deze school er wel. Ze laten het er niet bij zitten en gaan door. Er zal een wet gemaakt moeten worden die heel doordacht de aanwas van Islamitische scholen kan stoppen zonder een aanslag op de democratie.Het gaat die lui om: hoe meer moskeeen hoe meer Islamitische scholen, hoe meer er veroverd kan worden. Dit moet stoppen. Maar ja deze regering.

  Geliked door 8 people

 4. Jean zegt:

  Laten we maar héél snel die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse zwijnerij op het hele grondgebied verbieden én verdrijven want de zwijnerij heeft geen enkele toegevoegde waarde, integendeel, enkel een enorme stijging van barbaars geweld en angst bij de autochtone bevolking..

  Geliked door 3 people

 5. Julia zegt:

  Geen probleem gewoon met hun Islatmitische school naar Amsterdam waar zij zelfs welkom worden geheten door het Groen Links bolwerk met aan het hoofd de activiste Halsema. Overigens een zeer goed besluit om dergelijke scholen in Vlaardingen niet toe te staan. Heel Nederland zou dit voorbeeld van harte moeten omarmen.

  Geliked door 2 people

 6. BertG. zegt:

  Tot er een nieuwe gemeenteraad zit, dan begint alles weer opnieuw.
  Zo gaat het hier al jaren, en uiteindelijk winnen ze het dan.
  Want de aanhouder en wie het meest en het langst kan zeuren wint hier altijd.
  En anders vinden ze wel ergens een rechter die vind dat het wel door moet gaan.

  Geliked door 6 people

  • Willem zegt:

   Goed gezien BertG. Ze zullen niet ophouden, want het staat in de koran, het is hun jihad. Nederland is dar el harb en moet veroverd worden, ze zijn bezig met de lange mars door de democratische statuten, de trein waar ze op mee rijden, en als ze met genoeg zijn en ze kunnen met democratische middelen de macht overnemen zullen ze dat doen en de democratie meteen afschaffen. Lukt dat niet met democratische middelen, dan rest altijd nog het zwaard. Er staat ons nog heel wat te wachten, no-go zone’s, burgeroorlog achtige toestanden, maak je borst maar nat. Geldt trouwens voor heel Europa.

   Like

 7. karton zegt:

  Ik verwacht een ingrijpen van “bovenaf” !
  Of van Pinokkio Rutte óf van allah himself !

  Geliked door 2 people

 8. vangie1206j zegt:

  Waarom toch mogen/kunnen.wij ook Christelijke scholen openen in de islamitische landen.
  HUH ze zien ons al aankomen of wij wel de gore lef durven te hebben dit zomaar aan te vragen.

  Like

 9. Blaffertje zegt:

  Ze MOETEN naar Nederlandse scholen waar ze ONZE christelijke normen en waarden leren.
  Punt uit!
  Geen discussie!
  Dat gepamper moet afgelopen zijn.
  Ze kiezen in dit land te leven en dan passen ze zich maar aan, aan onze normen, waarden en wetten, anders flikkeren ze maar op.

  Like

 10. Harry zegt:

  Eigenlijk is het discriminatie dat die arme moslims geen schooltje op mogen richten waar ze kleuters al heel vroeg de beginselen van de jihad bij kunnen brengen .
  Als je echt toppertjes wilt hebben , moet je heel jong beginnen .
  En we zien het tegenwoordig aan de steek incidenten en overvallen , op hun twaalfde zijn ze al haast volleerd .
  D.w.z. , de schijfruimte van die IQ van pakweg 65 is dan haast al vol .

  Ik verwacht binnenkort wel groot protest van een van de grootste , schijnheiligste marokkaanse etterbakken ooit in ons land , ene azarkan .
  Die ingeteelde grootsmoel .
  Denkt zeker dat ie Mohammed is !

  Like

 11. Voor wie niet bekend is in die omgeving; Schiedam, Vlaardingen en Maassluis vallen onder bezet gebied, het veelal Marokkaanse gajes heeft het overgenomen.

  Like

 12. scherpschutter1943 zegt:

  De moslims geven nooit op, dat staat vast Dat zijn ze verplicht tegenover de islam waarin staat dat de verspreiding van de islam, desnoods met geweld, een heilige opdracht is voor iedere moslim. Dat ze hun ze krijgen dat staat ook vast. Is het vandaag niet dan morgen of over tien jaar maar ze gaan door. De nederlandse politiek is zo doordrenkt van conflicten tussen anders denkenden, notoire lafaards en ander slecht volk, dat ze nog geen deuk in een pakje boter slaan. De moslims hebben dat niet. die kennen dat niet inspraak en medezeggenschap. Die kennen alleen bevelen vanuit de moskee en vanuit hun thuislanden en verder je bek houden op straffe van steniging of executie. Ook in nederland.

  Like

 13. Julia zegt:

  Ik vrees dat Nederland heel andere scholen nodig heeft als ik sommige reacties lees hoe dom en achterlijke idioten onder ons volk leven. O.a. een paar gelezen reacties op het boeren protest.
  Een dombo schrijft boeren zijn niet echt nodig want dan eet ik gewoon groenten uit een potje. Een volgende idiote meest domme reactie koeien kunnen toch makkelijk weg want er staat toch gewoon een melkfabriek in Maasdam. Dan breekt toch je klomp dit kan toch de meest achtergebleven inboorling zonder schoolopleiding niet eens verzinnen. Dus strikt noodzakelijk een heel goed onderwijs volgens onze normen en waarden met heel veel achterstallige onder ontwikkelde en achtergebleven bij te scholen blijkt bittere noodzaak. Nu begrijp ik ook waarvoor er nog zoveel domme Nederlanders haar kop in het zand steken en denken dat alles nog goed komt en totaal geen weet hebben wat er in werkelijkheid in de wereld gaande is dus die zullen ook geen bezwaar hebben dat straks hun kinderen op Islamitische scholen worden geplaatst waar totaal andere nomen en waarden gelden, de ïndoctrinatie en haat tegen de Westerse wereld wordt gepredikt dus het onderwijs niet aansluit op onze Westerse beschaving. Eet smakelijk uit de potjes en drink melk uit de fabriek en slaap verder. Zij denken zeker ook dat hagelstenen doperwtjes zijn en alles zomaar uit de lucht komt vallen. Hoe triest en om te huilen dat dergelijk dom en naïef volk ons naar de verdere ondergang leidt.

  Like

  • scherpschutter1943 zegt:

   Julia, dat zijn christenen die zo denken. In het bijbelse verhaal over hongersnood , kwam er Manna uit de hemel vallen. Dat schijnt zoiets geweest zal als brood. Ze konden zelfs nog kiezen heb ik me laten vertellen, gesneden wit of bruin en kadetjes. Wat voor beleg er op zat wist men mij niet te vertellen. Zal wel geen pindakaas geweest zijn.

   Like

 14. Dr. Heinz zegt:

  In héél Europa, alleen openbaar onderwijs toelaten!!!
  Alles en iedereen op de zelfde soort school, niks geen afzonderen!!
  Samen opgroeien, samen naar school, alleen zo krijg je een beter maatschappij!!
  En geloof is een hobby, en dat beoefen je thuis of waar dan ook!!

  Geliked door 2 people

  • Julia zegt:

   Dr Heinz. Hier ben ik allang sterk voorstander van ben er zelfs voor al het geloof in het openbaar door geheel Europa te verbieden en beginnen met sluiten van moskeeën, kerken enz. Geloof is en veroorzaakt alleen ellende en oorlogen. Dit is vanuit de geschiedenis al genoeg gebleken. Misbruik binnen kerken en haat zaaien en prediken binnen de muren van de Moskeeën is een vloek voor de mensheid. Een ieder geloof maar wat hij of zij wil maar dan wel binnen de eigen muren van hun eigen heilige huisjes. Het spreekwoord is niet voor niets Hoe groter de geest hoe groter het beest en dat geldt ook terdege onder de gelovigen van welke religie dan ook.

   Geliked door 1 persoon

 15. koplampkapot zegt:

  De website van de Ababilschool van deze club oogt “verfrissend”, tot je gaat kijken wat er inhoudelijk staat. Daar wordt al jaren niks bijgehouden. Net zo achterlijk als religie dunkt me.

  Like

 16. antiislamnu zegt:

  Op een school hoort geen politiek of een godsdienst thuis uiteraard gebeurt dit wel want hoe jonger hoe makkelijker de kinderen te hersenspoelen zijn .
  Vandaar ook de koranschool stamp het er op jonge leeftijd in en ze zijn voor eeuwig verpest.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s