Dramatische veiligheidssituatie in New York: de “Big Apple” in verval

Screenshot_228

(Door: Torsten Groß – Vertaling: E.J. Bron)

 De links-staat in gevecht om de macht in de VS

New York, het ooit schitterende kroonjuweel van de VS, dreigt in het teken van de coronacrisis, protesten van de radicale “Black Lives Matter”-beweging en een onbekwame linkse burgemeester onder de heerschappij van het gepeupel te raken. De “Big Apple”, zoals we die tot nu toe kenden, zou ten onder kunnen gaan!

PI News (2)

Alleen al een blik in de criminaliteitsstatistiek van New York openbaart iets angstaanjagends: het geweld explodeert. In de eerste helft van het jaar 2020 is het aantal mensen dat door criminelen met vuurwapens werd verwond of gedood in vergelijking met dezelfde periode het jaar daarvoor met 51% naar 616 gestegen. Alleen al in juni waren er 250 slachtoffers te beklagen. In het jaar daarvoor waren dat er maar 97. Bovendien werden er in het lopende jaar in New York 176 moorden gepleegd, wat overeenkomt met een stijging van 23%. Het aantal inbraken is met 119% en het aantal autodiefstallen met 48% toegenomen.

Veel New Yorkers maken burgemeester Bill de Blasio voor de dramatische veiligheidssituatie verantwoordelijk. De Blasio, die tot De linkervleugel van de Democratische Partij behoort en de stad sinds 2014 regeert, heeft als reactie op de protesten van de “Black Lives Matter”-beweging (BLM) na de dood van de Afro-Amerikaan George Floyd aangekondigd de middelen voor de politie met $ 1 miljard te korten.

Bovendien werd de sinds twee decennia toegepaste “Stop-and-Fisk”-praktijk verboden, die het politieagenten toestond om elk persoon bij een “gemotiveerde verdenking” op straat aan te houden en te fouilleren.

Bovendien heeft men in New York afscheid genomen van het het Broken-Windows-concept, dus de consequente vervolging van ook kleinere delicten, evenals van de zogenaamde “Flying Squads”, speciale eenheden die daders zonder rekening te houden met de grenzen van de verschillende politiedistricten achtervolgden.

Ook heeft burgemeester De Blasio het strafrecht hervormd en de hoogte van de borgsom voor tientallen delicten verlaagd. Uit de gevangenis op Rykers Island werden bijna 2500 gevangenen ontslagen, wat een extra bedreiging voor de bevolking met zich meebrengt.

De negatieve gevolgen van de linkse “hervormingspolitiek”, waarvoor de Democraat De Blasio verantwoordelijk is, zijn in de huidige crisis heel duidelijk te zien.

De Police Benevolent Association of the City of New York (PBA), de vakbond van de politie van New York met 24.000 leden, verwijt De Blasio een “Anti-Cop” te zijn. Dat zien vele agenten eveneens zo en trekken daarom de consequenties: alleen al in juni hebben 272 New Yorkse politieagenten een aanvraag tot vervroegde pensionering ingediend. Dat zijn 49% meer dan in dezelfde maand verleden jaar. Het New York Police Department (NYPD) zou volledig gedemoraliseerd zijn, beschreef onlangs een politieagent de situatie. En Patrick Lynch, de voorzitter van de PBA, klaagde:

“Hoe kunnen we in dit milieu nog steeds ons werk doen? Uiteraard is een gecastreerde politie exact datgene wat de Anti-Cop-meute wil. Als we geen politieagenten hebben, omdat niemand politieagent wil zijn, zullen ze hun einddoel bereikt hebben.”

Dit einddoel is de anarchie, een duurzame toestand van wetteloosheid, waarin het geweld en criminele bendes de straten regeren. Hoe dat er in de praktijk uitziet, laten de in New York nog steeds plaatsvindende onlusten en plunderingen van winkels tijdens de BLM-protesten zien.

Maar het is niet alleen de explosieve veiligheidssituatie die New York steeds meer in de chaos stort. Ook de in de VS om zich heen grijpende Covid-19-pandemie heeft de miljoenenstad hard getroffen.

Met op dit moment ongeveer 222.000 bevestigde besmettingsgevallen een 22.700 doden is New York wereldwijd de metropool met de meeste corona-slachtoffers.

Toen de epidemie in maart de “Big Apple” met volle kracht bereikte, bevond de stad zich al jaren in verval, wat de verbreiding van het virus begunstigde. Er bestond een enorm welvaartsverschil, dat zich ook weerspiegelde in het gedrag van de bevolking:

Terwijl 500.000 meestal welgestelde inwoners van de midden- en bovenklasse uit de stad vluchtten en delen van Manhattan als een “spookstad” achterlieten, moesten sociaal zwakke mensen en immigranten in New York blijven, waar ze meestal heel krap met meerdere mensen in een huishouding wonen. Zo heeft het coronavirus gemakkelijk spel, wat een wezenlijke reden voor het grote aantal besmettingen in New York City is.

Van solidariteit, die de gemeenschap van New York na de terreuraanslagen van 11 september 2001 onderscheidde, is in de huidige situatie in ieder geval niets te merken. Iedereen is op zichzelf aangewezen en probeert zijn eigen huid en die van zijn familie te redden. Een inwoner van de stad drukte het onlangs als volgt uit: “New York is een plek geworden waar de gaarkeukens vol en de wolkenkrabbers leeg zijn.” Hier is een fundamentele tekortkoming van multiculturele samenlevingen zichtbaar, die onder druk van op crises lijkende omwentelingen in de strijd om macht en geld in hun bestanddelen uiteenvallen, omdat het ontbreekt aan een solide basisconsensus, die de gemeenschap verenigt.

De veel geciteerde “Melting Pot” VS is altijd al een hersenschim geweest, wat in de huidige uitzonderingstoestand nog een keer in alle duidelijkheid te zien is.

Corona heeft de economie van de ooit bruisende miljoenenstad New York zwaar getroffen. Meer dan 1,2 miljoen mensen zijn hun werk verloren, meestal slecht betaalde banen in restaurants en de detailhandel. De straten, die ooit wemelden van de toeristen, zijn praktisch leeg. Winkels en restaurant werden met houten platen dichtgetimmerd om ze te beschermen tegen plunderaars en relschoppers. Hotels zijn gesloten. Broadway, de legendarische theaterwijk bij het Times Square, ligt in het donker. Voorstellingen mogen pas volgend jaar weer plaatsvinden, wanneer de situatie dit toestaat. Voor de exploitanten van de theaters betekent de lockdown een verlies van $ 35 miljoen per week, die normaal gesproken met de verkoop van entreebewijzen worden verdiend. Hoe het gesteld is met de economische situatie van de stad, is te zien aan de metro in New York, die vroeger 750.000 mensen per dag vervoerde, nu echter bijna helemaal leeg is. Op het anders zo drukke Times Square is nog een handvol straathandelaars te vinden, die in plaats van vervalste designartikelen desinfecteermiddelen en mondkapjes aanbieden.

Enkele deskundigen gaan er van uit dat New York niet meer zal herstellen van de exodus van zijn dragende schouders. Duizenden inwoners hebben de metropool aan de Hudson rivier al voorgoed verlaten en zijn naar andere steden getrokken, die als veilig bekendstaan: Austin in Texas bijvoorbeeld of Tulsa in Oklahoma, waar de technologiebranche een welkomstbonus van $ 10.000,- aan nieuwe medewerkers betaalt. Deze trend zou nog verscherpt kunnen worden door de dreigende onroerend goed crisis. Veel New Yorkers werden vanwege de exploderende huren in de afgelopen jaren al uit de City naar de goedkopere buitengebieden van de stad verjaagd. Vanwege de lockdown van de economie in de corina-crisis zijn talrijke privéhuishoudingen en mensen met een eigen bedrijf niet meer in staat hun huur te betalen. Een landelijk ontruimingsmoratorium, dat sinds maart in werking is, loopt op 20 augustus af. Wie zijn huurachterstand dan niet kan betalen, zal op straat staan. Veel detailhandelaren en restauranteigenaren trekken nu al de consequenties en sluiten hun bedrijven om in een ander deel van het land opnieuw te beginnen. Ze zullen New York voorgoed de rug toekeren.

Ook een groot deel van de zogenaamde millenials, dus de generatie van de 20- tot 40-jarigen, die deels jaren geleden naar de stad waren getrokken, verlaten New York weer. Ze gaan naar huis terug naar hun ouders. Of ze ooit terug zullen komen, staat in de sterren geschreven. En er is nog een andere trend, die het duurzame vertrek van goed gekwalificeerde mensen uit New York begunstigt: de mogelijkheid om via de PC en internet vanuit huis te werken, ver verwijderd van de standplaats van de werkgever. Dat maakt het voor flexibele werknemers veel gemakkelijker om zich buiten de City respectievelijk in kleinere steden te vestigen, die veiliger, schoner en wat betreft huren en kosten van levensonderhoud goedkoper zijn dan New York, dat als steeds smeriger en gevaarlijker wordt waargenomen.

Een gelijksoortige ontwikkeling als in New York is op dit moment ook in andere grote steden in de VS te zien. In de Duitse mainstream media hoor je daar zo goed als niets over. Daar wordt ons normaliteit voorgeschoteld en de indruk doorgegeven dat de georkestreerde antiracisme protesten, afgezien van enkele uitzonderingen, vreedzaam zouden verlopen. Maar dat is niet zo.

Behalve New York zijn o.a. Atlanta en Chicago hotspots van het geweld. In Oregeon, Portland en Seattle hebben links-radicalen “autonome zones” ingesteld en beheersen ze de straten. Vaak is de politie de chaos niet meer de baas.

Dat was de reden waarom president Trump de gouverneurs van de desbetreffende staten het inzetten van de Nationale Garde adviseerde – en niet om vreedzame demonstraties uit elkaar te schieten, zoals delen van de mainstream media in Duitsland beweerden.

Het verval van New York en andere Amerikaanse steden is een waarschuwing voor de toekomst van de altijd nog machtigste economie in de wereld. Mocht de situatie verder escaleren en uiteindelijk buiten controle raken, zou het zelfs tot een tweede burgeroorlog kunnen komen, die door pessimisten al jaren en tientallen jaren als doemscenario wordt voorspeld. In de huidige constellatie van corona-pandemie, economische recessie en links-radicaal oproer zou dit scenario nu realiteit kunnen worden. Een nipte overwinning tijdens de presidentsverkiezingen in november zou de waarschijnlijkheid van gewelddadige conflicten tussen de kampen nog kunnen vergroten.

 

Bron:
www.pi-news.net

Door: Torsten Groß

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

13 reacties op Dramatische veiligheidssituatie in New York: de “Big Apple” in verval

 1. andre zegt:

  Hier een leuk en goed gesprek tussen Lange Frans en die andere meneer ken ik niet, Maar Frans heeft dus al 15 jaar dezelfde vrouw, en een gezin met 2 kabouters met een nuchtere visie. Ik geef verder geen commentaar en kijk zelf maar.

  Het is ongekend wat de psychopaten nu laten zien en via NY tja ik zeg dat het ze niet meer gaat lukken.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hovawart zegt:

  Dit is een opmaak voor wereldwijde incidenten, hopelijk kan Globalistje Rutte tijdens het reces in The Big Smoke aan den lijve ondervinden waarom spelen met vuur hem weleens duur zal komen te staan,….en wij op de blaren zullen zitten…fijne vakantie, Mark.

  Like

 3. tis te hopen dat Trump wordt herkozen wordt om verdere achteruitgang te voorkomen

  Geliked door 1 persoon

 4. GT zegt:

  LINKSE:Elite wereld wijd, je kijken in de loop van een geweer, als een konijn in een koplamp het is wachten wanneer de eerste sniper de trekker overhaalt want wat nu gebeurt wereld wijd in wat voor uithoek ook, zullen jullie vroeg of laat de tol betalen, vechten zullen we voor onze vrijheid die Marxistische monsters zullen weg gevaagd worden dit blijft niet uit, de wereld is verzonken in zelfhaat! En blanke prachtige mensen, laat je niet vernederen, je zijn als een geslepen diamant in al zijn facetten!

  Geliked door 1 persoon

 5. Pingback: Dramatische veiligheidssituatie in New York: de “Big Apple” in verval! | eunmask

 6. GT zegt:

  LINKSE:Elite wereld wijd, je kijken in de loop van een geweer, als een konijn in een koplamp het is wachten wanneer de eerste sniper de trekker overhaalt want wat nu gebeurt wereld wijd in wat voor uithoek ook, zullen jullie vroeg of laat de tol betalen, vechten zullen we voor onze vrijheid die
  Marxistische monsters zullen weg gevaagd worden dit blijft niet uit, de wereld is verzonken in zelfhaat! En blanke prachtige mensen, laat je niet vernederen, je zijn als een geslepen diamant in al zijn facetten!

  Like

 7. Tom zegt:

  Er gebeurt te veel ellende in een te korte tijd. Ik hou mijn hart vast hoe dit gaat eindigen. De boel staat nu echt op klappen, wereldwijd.

  Like

 8. Jan zegt:

  Hoe de Dems proberen Amerika te verwoesten
  ……
  New York City heeft meer dan 2.650 criminelen uit de gevangenis vrijgelaten om hen te beschermen tegen de pandemie. Maar ze bleven niet thuis of wasten hun handen. Ze gingen terug naar hun oude baan en 100 van hen waren verantwoordelijk voor 190 arrestaties voor misdaden zoals inbraak en diefstal. Een verkrachter werd vrijgelaten en hij ging weer verkrachten.
  ……

  Los Angeles County heeft ongeveer 5000 criminelen vrijgelaten, goed voor ongeveer een derde van de gevangengenomen criminelen. En zonder borgtocht werden gearresteerde criminelen vrijgelaten en vervolgens opnieuw gearresteerd. In de eerste 30 dagen van het experiment werden 213 criminelen opnieuw gearresteerd nadat ze weer op straat waren gezet.
  ……..
  De gevangenisbevolking van Sacramento County daalde met 30%, de gevangenisaantallen van Orange County daalden met 45%, de gevangenisbevolking van Detroit daalde met 40%, Philadelphia met 17% en Denver met 41%. Massachusetts heeft 1000 criminelen vrijgelaten, terwijl Illinois ongeveer 4.000 heeft vrijgelaten. Dallas heeft 1000 criminelen vrijgelaten en Hennepin County, de thuisbasis van de rellen die de grote steden overspoelden, verminderde het aantal gevangenissen met 44%.
  …..
  http://www.frontpagemag.com/fpm/2020/06/new-york-and-california-freed-thousands-criminals-daniel-greenfield/

  Like

 9. BigLJohn zegt:

  Ik ben geen racist, maar dit is wel de waarheid; Waar de zwarte verschijnt is het de blanke die verdwijnt. Het enige alwaar ze goed in zijn is het vernietigen van andermans succes. Iedere economie word vernietigd, terwijl landen die voorheen een gezonde economie hadden veranderen in derde wereld landen. Al dan niet ook nog eens veranderd in narco staten.

  Geliked door 3 people

 10. ronjaspers zegt:

  George carlin zegt in een van zijn optredens,dat amerika eigenaren heeft en dat klopt.Dit zijn de rotschilds en de rockefellers,a.k.a. de khazariaanse mafia,illuminati,cabal,deep state.george soros is hun rechterhand en hun sturen aan op een burgeroorlog in amerika,dit alles voor een N.W.O.

  Geliked door 2 people

 11. Jan zegt:

  Mensen met geld trekken massaal weg uit New York dat een schijthuis wordt en regelrecht Boston, Minneapolis en andere steden achterna gaat

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s