Racisme

Screenshot_229

„Een oosterse gaper is voor de zekerheid maar van de gevel van een drogisterij gehaald.”

(Door: Dr. R. Bisschop)

In een winkelstraat (waar ik overigens nauwelijks kom) liep een moeder met haar drie- of vierjarige parmantige dochtertje. Met haar handje in ma’s hand keuvelde ze gezellig over van alles en nog wat. Toen kreeg ze ineens een man in haar vizier met een Afrikaans uiterlijk, diepbruin. Zo iemand had ze nog nooit gezien. Haar mondje viel open, om vervolgens onbekommerd te roepen: „Mama, wat is dat bruine daar?” De man lachte haar vriendelijk toe, terwijl ma haar uitlegde dat de mensen in Afrika bijna allemaal bruin zijn.

Was dat kind nu racistisch? Onzin natuurlijk. Ze zag iets wat ze (nog) niet kon plaatsen en vroeg dus gewoon opheldering. In andere situaties waarin dochterlief maar bleef doorvragen met „waarom dan?”, „wat is dat?” en „hoe dan?” zal ma weleens kortaf gereageerd hebben. Maar nu reageerde ze prima, zij het met een rood hoofd.

Lees verder>>>
(h/t R.K.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Racisme

 1. Gienekehado zegt:

  Toont weer aan hoe ZIEK dit landje is, TERMINAAL!! Met VERWIJFDE politiek gingen wij ten onder!! Op de Antillen dreigen ze om MASSAAL deze kant op te komen, als er niet genoeg MILJOENEN ingepompt worden! Voor de zoveelste keer!! Ons zgn. slavernijverleden is idd een grote CATASTROFE!

  Like

 2. karton zegt:

  Ik wacht in spanning af wanneer er een verbod wordt ingesteld op het houden van zwarte paarden als werkpaard (iets voor Carooltje Schouten, de boeren-moeder ?).
  Maar allemaal witte paarden ? Dát kan natuurlijk helemáál niet, de enige oplossing linkt mij dat de boeren dan maar aan ’t werk gaan met zebra’s.
  Héél vroeger hadden de mensen toch wél een vooruitziende blik, toen had men immers autobanden met een zwart loopvlak en een witte “wang” (zijkant).
  Ik vind dat hele gedoe rond zwart en blank zó belachelijk dat er bijna niet meer serieus op is te reageren.

  Like

 3. Hovawart zegt:

  Het begrip ‘racisme’ of het woord ‘stereotype’, of welk synoniem als ‘archetype, cliché, stigma of vooroordeel bestonden toen nog niet, kwamen niet eens voor in populaire woordenlijsten of taal, maar toen al wist men de karakteristieke eigenschappen in beeld perfect weer te geven…… ;))
  (men noemt de Hollanders zuinig, maar om dáár nu voor te gaan demonstreren, wat kost dat wel niet)……;p

  Like

 4. Bas zegt:

  https://mobile.twitter.com/Gaia_Universe/status/1282366638424195073/photo/1

  Op deze ” AlleBlankenZijnRacistenDag ” hier nog even de top 25 meest racistische landen ter wereld, opvallend dat daar bijna geen blank land bij zit.

  Like

 5. Bas zegt:

  Even tussendoor
  https://pbs.twimg.com/media/EaYaHmxXYAAe-mX?format=jpg&name=medium

  De norm in islam is dat niet bedekte vrouwen aangerand/verkracht mogen worden (vers 33:59).
  Met de hoofddoek/hijab/burka geven moslimvrouwen aan niet hen maar de onbedekte vrouw aan te randen/verkrachten.

  Het is een onderwerpingsmiddel voor kafirs.

  Like

 6. Jules Vismale zegt:

  In eens trip van ‘Tom poes’ werd ooit een stad, Doezel genaamd, bezocht door een beeldhouwer, Tijn genaamd, en toen een gaper ontwierp die boven een drogisterij moest hangen. Helaas waren de inwoners van Doezel, gelijk aan die van Hamelen, zo gierig tegen de beeldhouwer dat ze hem wilden afschepen met een fooitje!
  Toen werd Tijn zo kwaad dat hij zwoer dat de kaperkop hierdoor zo onbeschoft zou gaan worden dat hij alle inwoners van die stad in slaap zou gaan brengen met onbeleefd geeuwen waardoor zij. inderdaad 100 jaar in slaap vielen, net als Doornroosje!
  Tom Poes en Oliver J. Bommel wilden de vloek echter verbreken maar zij brachten toen onbedoeld met de gaper de inwoners van Rommeldam eveneens in slaap totdat de schilder Terpijn Tijn en Wammes Waggel erin slaagden om de gaper beleefdheid bij te brengen!
  Desnoods had een dergelijke gaper al die vreselijke linkse droeftoeter en allochtoonse zeurkousen gewoon in slaap gegeeuwd omdat zij nog veel onbeleefder zijn dan wie dan ook!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s