Brand in de kathedraal van Nantes: “Vluchteling” uit Rwanda in hechtenis

Screenshot (71)

Brandstichting in de kathedraal van Nantes op zaterdagmorgen: het grote orgel werd volledig verwoest (foto rechts).

(Vertaling: E.J. Bron)

Verblijfsvergunning werd niet verlengd

Zoals Franse media gisteren berichtten, werd in verband met de brand in de laatgotische kathedraal van Sint-Pieter en Sint-Paulus in Nantes een zogenaamde “vluchteling” uit Rwanda in voorlopige hechtenis genomen. De 39-jarige wordt ervan verdacht de brand gesticht te hebben. Omdat de brand, net zoals in de Notre-Dame in Parijs, op meerdere plaatsen – bij het orgel en in het linker en rechter kerkschip van de kathedraal – tegelijkertijd uitbrak, is het ook voor de systeempers en alle politieke verdoezelaars moeilijk om te spreken van een kabelbrand of technisch defect. De kathedraal is, ook dankzij de efficiënte inzet van de brandweer, niet zo zwaar beschadigd als de Notre-Dame, maar het grote orgel werd volledig verwoest.

PI News (2)

De verdachte zou als vrijwilliger voor het bisdom hebben gewerkt. De dag daarvoor zou de man voor de sluiting van de kerk verantwoordelijk geweest zijn. Volgens officier van justitie Pierre Sennes zou men nu de chronologische samenhangen en het exacte verloop van de dag van de man moeten onderzoeken, omdat enkele dingen tegenstrijdig aan elkaar zouden zijn. De Afrikaan zou er heel erg boos over zijn geweest dat zijn verblijfsvergunning niet meer verlengd werd, zei men.

De “gevluchte” hield zich al enkele jaren in Frankrijk op en was door het bisdom opgenomen. Kerkmedewerker Jean-Charles Nowak is er van overtuigd dat zijn beschermeling, die hij ongeveer vier jaar zou kennen, het niet gedaan zou hebben, vertelt echter (uit voorzorg?) van “veel gezondheidsproblemen” van de verdachte.

Ook de officier van justitie blijft voorzichtig. Want hoewel er geen aanwijzingen voor een gewelddadig binnendringen van de gesloten kerk zouden zijn, zou “iedere interpretatie dat de man betrokken was bij de brandstichting te vroeg zijn, benadrukte Sennes.

Brandstichting is ook een bij ons bekend populair middel van de zogenaamde “vluchtelingen” om uiting te geven aan hun frustratie over afgelopen respectievelijk niet verlengde verblijfsvergunningen – of over te weinig chocoladepudding.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "migratie", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Afrika, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, christenhaat, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Frankrijk, Illegalen, Immigratie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, migrantengeweld, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering. Bookmark de permalink .

23 reacties op Brand in de kathedraal van Nantes: “Vluchteling” uit Rwanda in hechtenis

 1. karton zegt:

  Een neger die naar een blank land “vlucht” ? Hoe ziek moet je als neger dán zijn ? (vermoedelijk lijdt de neger aan knokkelkoorts, berrie-berrie, malaria én Rwandese diarree)

  Geliked door 2 people

  • karton zegt:

   @ BertG. Néé toch ? Heb ik te snel en te hard gereageerd; de aangehouden neger is een héél brave zwarte huisvader. Sorry neger. Of uhhh……zou ‘t in Frankrijk nét zo gaan als in NL ? In de doofpot met die neger ?

   Like

 2. Cathja zegt:

  Gek genoeg heb ik geen enkele twijfel of deze gelukszoeker de dader is, of iemand anders. Is het niet heel erg toevallig dat hij amper wist dat zijn verblijfsvergunning niet zou worden verlengd, of de kerk stond op 3 plaatsen in de fik?
  Waarom nu eens geen moskee? Altijd zijn de prachtige historische kerken het doelwit. Dat geeft toch te denken? Christendom, weet u…?!
  En wat de ‘gezondheidsproblemen’ van de verdachte betreft: daar geloof ik gewoon geen snars van. Ze mankeren niks, tot het moment dat ze iets meemaken wat hen niet bevalt, en ze nemen wraak. Brandstichting is kenmerkend voor de asielzoekers die hun zin niet krijgen.

  Het prachtige historische orgel is verloren gegaan. Voor zeer veel liefhebbers van deze mooie oude instrumenten is dit opnieuw een ramp.

  Geliked door 2 people

 3. Tom zegt:

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/647296090/christenen-verjaagd-door-regimes-midden-oosten-toekomst-ziet-er-dramatisch-uit

  Door de import van de islam nu ook hier in Europa.

  https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/12/17/the-first-tempation-of-christ-homoseksuele-jezus-shockeert-br/

  Blanken dragen hun steentje bij om hun eigen afkomst en geschiedenis belachelijk te maken… Zo laf en zo misselijkmakend!

  https://www.joods.nl/2020/07/hezbollah-heeft-28-raket-lanceerinstallaties-in-civiele-centra-in-beiroet/

  Dit kruidvat staat op klappen en 1 keer raden wie straks de schuld gaat krijgen zodra het escaleert.

  Man man man… Het christendom moet verdwijnen, de blanken moeten verdwijnen, Israël moet verdwijnen.

  Ik zie de toekomst steeds somberder in.

  Geliked door 2 people

 4. De Rwandees is overigens weer vrij gelaten, maar dat terzijde.
  Wat is eigenlijk de nieuwswaarde van het affakkelen van deze Cathedraal en de Notre Dame.
  Feitelijk is het een vorm van nieuws sturing want ondertussen zijn in de laatste 4 jaar al 100den kerken in de hens gegaan waar we hoegenaamd niks van terug vinden bij de msm.
  In deze twee gevallen gaat het over wereldberoemde bouwwerken en dus moeilijk verzwegen kunnen worden, maar de rest van de brandstichtingen in kerkgebouwen word angstvallig in de doofpot gehouden.
  Zoals wel bekend heb Ik niks met religie maar als mensen een religie willen aan hangen is dat voor mij wel oke als ze mij er maar niet mee lastig vallen.
  Wat trouwens ook bijna nooit benoemd word is de vernielingen op begraafplaatsen wat toch ook schering en inslag is in hoofdzakelijk het westen van Europa, waarbij al jarenlang duidelijk is dat deze zaken in hoofdzaak gepleegd worden door jeugdigen met een moslimachtergrond.
  Daarom vraag Ik me eigenlijk af wat de werkelijke nieuwswaarde is van dit soort artikelen terwijl de 100 den andere feiten niet of bijna niet genoemd worden.

  Geliked door 4 people

 5. Johan zegt:

  Frankrijk betaalt nu de prijs voor zijn onverantwoordelijke immigratie-beleid van de afgelopen jaren. De geïmporteerde hordes cultuurverrijkers en overig islamitisch tuig beginnen nu het land plat te branden.
  Uit onvrede waarover eigenlijk ? Nou ja, dat maakt eigenlijk niet zoveel uit, als er maar weer wat te rellen en te vernielen valt. Iedere reden wordt aangegrepen om het land te gijzelen en in de vernieling te helpen.

  Geliked door 4 people

  • ronjaspers zegt:

   johan.Het is volgens de koran een plicht voor iedere moslim om de ongelovigen te terroriseren en af te slachten,en om heel de wereld te veroveren en om te dopen tot islamitisch kalifaat.

   Like

 6. Normaal worden bij dit soort ‘functies’ de gegadigden streng gescreend! “Vluchtelingen” zouden nooit in aanmerking mogen komen!

  Geliked door 3 people

 7. Pingback: Brand in de kathedraal van Nantes: “Vluchteling” uit Rwanda in hechtenis! | eunmask

 8. Harry zegt:

  En zo zal het gedonder doorgaan ,
  totdat we niks meer overhouden van onze cultuur en beschaving .

  Dat een neger zo iets niet begrijpt , kun je hem niet helemaal kwalijk nemen , maar dat er hier nog zo ontzettend veel blanken zijn , die uiteindelijk met een IQ van pakweg het dubbele van die baviaan , dat ook niet zien , niet snappen of niet willen begrijpen , dat is toch werkelijk een rampzalig drama !

  Het is in Nederland niet veel beter !

  HET IS NIET HET LAND VAN RUTTE EN ZIJN LEUGENAARSBENDE , HET IS VAN ALLE NEDERLANDERS !
  En ONS land wordt verziekt .

  En wat gaat er nu met die Rwandese crimineel gebeuren ?
  Krijgt ie levenslang sober regime in de gevangenis ?
  Wordt zijn hele familie kaalgeplukt om de schade te verlichten ?
  Wordt ie wekelijks helemaal beurs geslagen omdat ie andermans eigendommen verziekt ?
  Werken voor vijftig cent per uur , 84 uur per week om bij te dragen aan de schade ?
  Welnee , misschien hooguit een jaartje brommen en omdat ie dan al zo aan de westerse maatschappij gewend is , kan ie in afrika nooit meer wennen , dus krijgt ie een verblijfsvergunning met woning en uitkering .

  Zo achterlijk zijn “onze” overheidsfunctionarissen !
  Als we niet een beetje reactionair op gaan treden , komt het nooit meer goed !

  Maar dan moeten we de volgende keer die Haagse boevenbende wel wegstemmen !

  Geliked door 3 people

 9. delamontagne zegt:

  De advokaat van de “verdachte” pleit voor clementie en vergiffenis; “Katholieken laat zien dat U genade kunt betonen, er zijn in ieder geval GEEN DODEN GEVALLEN”.

  Like

 10. verwardeman zegt:

  Rwanda ? zijn ze die kutzak vergeten tijdens de genocide ? jammer !

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ verwardeman.
   De stam waartoe deze inboorling behoorde heeft zich diep in ’t oerwoud verstopt tijdens de genocide, zodoende ging de strijd hoofdzakelijk tussen Hutsi’s en Tutsi’s, de Kutsi’s, waartoe deze inboorling behoorde, deed eigenlijk niet mee in de genocide.

   Like

 11. droevige mof zegt:

  Op de Facebook-pagina van de ZDF, de tweede Duitse televisie, zijn er smilies en gegniffel over dit nieuws.
  De namen suggereren moslims, maar het zou weer een PsyOp kunnen zijn.
  De ZDF heeft deze opmerkingen niet verwijderd vanwege hatespeech. Interessant.

  https://www.journalistenwatch.com/2020/07/19/wieder-muslime-linke/

  Geliked door 1 persoon

 12. Bas zegt:

  Hij was het niet…?
  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5172259/verdachte-brandstichting-kathedraal-nantes-vrijgelaten

  Man vrijgelaten die was opgepakt vanwege brand kathedraal Nantes

  De 39-jarige man die werd opgepakt in verband met de brand in de kathedraal van het Franse Nantes, is vrijgelaten. Hij heeft niets met de brand te maken en zal niet worden vervolgd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s