RACISME…??

Screenshot (85)

Casablanca, Amsterdam jaren–50.

(Door: “Driek”)

Het was in de jaren vijftig dat veel Amsterdamse jongens en meisjes de dancing Casablanca op de Zeedijk in Amsterdam bezochten. Er traden daar zwarte muzikanten op, wat in die tijd iets bijzonders was. Negers dansten er met blanke vrouwen. Bij de doorsneeburger had deze dancing een wat dubieuze naam, omdat ook vrouwen van licht allooi deze gelegenheid bezochten. Deze vermaarde jazzclub bestaat nog steeds.

Eind jaren veertig werd Casablanca door een zekere Suykerbuyk uit Curaçao opgericht. De echte liefhebbers van jazzmuziek konden hier jazz, jive en bebop beluisteren. Negers dansten er met de hoed op het hoofd en een sigaret tussen de lippen met blanke meisjes. Suykerbuyk stierf in 1951. Zijn weduwe zette de zaak Casablanca voort.

In korte tijd werd Casablanca in Amsterdam en ver daarbuiten een ware legende. Het was de club van Kid Dynamite en de toen bekende trompettist Teddy Cotton. Ook beroemdheden als Errol Garner, Count Basie en Gerry Mulligan speelden in Casablanca. Simon Vestdijk schreef over deze dancing in zijn roman De dokter en het lichte meisje.

Welnu, spitse lezer, de Amsterdammers waren zich toen totaal niet bewust van ook maar enige vorm van racisme. De bezoekers genoten van de muziek en van de sfeer die er hing. Niemand sprak over racisme. Toen, in de jaren vijftig, waren er verscheidene cafés en dancings in Amsterdam die door blank en zwart druk werden bezocht. Nog altijd bestaat de Cottonclub op de Nieuwmarkt in Amsterdam, waar al ruim zestig jaar levende jazzmuziek ten gehore wordt gebracht en door veel zwarte mensen wordt bezocht.

Screenshot (86)
Cottonclub  Amsterdam jaren-50.

Maar nu ineens is Nederland door toedoen van een paar lieden uit Ghana die hier een grote muil opzetten een racistisch land. Doch die Afrikanen weten niets van de geschiedenis. Het zijn gewoon een stel ongenegeerde rotzakken die in Nederland niet thuishoren. Terug naar Afrika lijkt mij het beste voor iedereen.

Ik wens U allen nog een mooie zomerdag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Racisme, Rotzakken. Bookmark de permalink .

14 reacties op RACISME…??

 1. karton zegt:

  @ Driek,
  Helemaal juist verwoord.

  Like

 2. Het klopt inderdaad dat Nederland geen racistisch land is maar er langzaam een kentering aan de gang.
  Dat is hoofdzakelijk te danken aan het hokjes denken wat ons van alle kanten opgedrongen wordt, vanuit allerlei links denkende clubs zoals BLMdie dan weer gesponsord worden dikwijls vanuit de linkse politiek
  Feitelijk hebben de Nederlanders zich nooit niet echt druk gemaakt over bijvoorbeeld het profiteren van met name zwarten van het staatsinfuus totdat ze naast hun uitkeringen ook nog onredelijke eisen gingen stellen.
  Want wat hoorde Ik van de week vertellen: het waren twee mannen in gesprek op een terras die het hadden over het BLM activisme, dat ging ongeveer zo: Dat ze hier zijn die opvreters is nog tot daar toe maar dat ze daarnaast ons cultureel erfgoed willen gaan slopen gaat toch echt wel een paar bruggen te ver, dus ze moeten dat tuig het land uit trappen.
  De man die bij hem zat antwoordde Tjah niet alleen dat maar straatnamen moeten ook verdwijnen.
  Gewoon een gesprek op een terras waaruit je op kunt maken dat het zoetjesaan genoeg begint te worden voor de mensen hier.In eerste instantie wilde Ik me in het gesprek mengen om aan te tonen dat er nog een en ander meer verlangd word van de bevolking maar dat heb Ik niet gedaan omdat het anders het idee zou geven dat Ik de zaak een beetje zou zijn gaan op naaien dus Ik ben gegaan.

  Geliked door 1 persoon

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Om in ‘hokjes’ te denken moet je eerst met meer dan een paar zijn, in de tijd waar Driek het over heeft waren er in heel Amsterdam misschien tien of twintig Surinamers.
   Te weinig om een hokje mee te maken, de eerste Marokkaanse en Turkse gastarbeiders had je ook geen last van, moslims ? Dat wisten we nog niet eens, die mosketen kwamen pas veel later.
   Inmiddels zijn de minderheden niet meer te tellen op twee handen en stuk voor stuk zijn ze zo groot dat ze hun eigen hokje hebben, allemaal op zichzelf staande parallelsamenlevingen.
   Multicultureel ? Rot op, ze houden vast aan hun eigen ‘cultuur’.

   Like

  • BertG. zegt:

   Henk, al zeker 10-15 jaar hoor en lees ik niks anders dan dat we nou toch echt er zelf wat aan moeten doen omdat het zo niet langer meer kan.
   Schop ze er toch uit, stuur ze toch terug, desnoods gaan we zelf de grenzen bewaken, we pikken het niet langer, het leger moet ingrijpen, pak de uitkeringen af, enz……..enz……..
   Heb jij ooit gehoord van ook maar 1 actie waar daadwerkelijk ook maar 1 Nederlander bij was die een actie ondernomen heeft.
   Hier zijn we meer van de boze brieven schrijven naar allerlei bestuurders die het verder ook geen hol uit maakt zolang ze maar betaald worden.

   Like

 3. Ben zegt:

  Met als oprptpremie: een zak pepernoten

  Like

 4. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Terug naar Afrika lijkt mij het beste voor iedereen.”
  Als we het met ons allen doen, kunnen we ze erheen schoppen.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 3 people

 5. Marijke zegt:

  Juist! De enige echt racisten zijn die zogenaamde “antiracisten” wier voorouders vaak zelf fout waren. Enkeltje naar Afrika, dan hebben ze niks meer over ons blanken te klagen. Zij blij; wij nog blijer.

  Geliked door 1 persoon

 6. Johan zegt:

  Je hebt hartstikke gelijk !
  Die achterlijke negers uit Ghana willen ons, samen met een stelletje geflipte links-extremisten, alleen maar een schuldcomplex aanpraten.
  Het moet maar eens afgelopen zijn met dat gezeur over racisme in Nederland.
  Men is misschien racistisch In Amerika , maar niet hier in Nederland.
  Trouwens, die negers die nu in Amerika wonen als afstammelingen van de slavenhandel van een paar honderd jaar geleden, mogen zich van geluk in de handjes knijpen. Anders zaten ze nu nog in het “welvarende” Afrika honger te lijden. Het Afrika, waar iedereen staat te trappelen om te emigreren, omdat je er niet fatsoenlijk kunt leven van één of twee dollar per dag.
  Nu wonen ze in een welvarend land met alle kansen van dien. Daar zouden ze dankbaar voor moeten zijn. Hetzelfde geldt voor al die negers die nu in Nederland wonen.
  Wanneer ze het zo vreselijk racistisch vinden hier, waarom gaan ze dan niet in Zambia wonen of in Nigeria bijvoorbeeld ? Dan komen ze helemaal aan hun trekken met hun racistisch geleuter.

  Geliked door 2 people

 7. Meine zegt:

  Lang geleden was er een scheldwoord, des gueux, bedelaars, laagste van het laagste..
  De landverrader Karel van Berlaymont zei tegen de bezetter : N’ayez pas peur, Madame, ce ne sont que des gueux…

  Waarop de mensen toen de “Geuzennaam” aannamen. Zo denk ik dat het over een aantal jaren de benaming “Racist” een positieve betekenis gaat krijgen. Laten we eerst maar “Realist” gebruiken….

  Like

 8. Julia zegt:

  Sterker nog die zwarte oproerkraaiers en praatjesmakers hebben het veel te goed in Nederland. Het zijn gewoon een stel zwarte lafaards die te lui zijn om handen uit de mouwen te steken om hun thuisland Afrika mee helpen op te bouwen en graag profiteren van de voorkeuren van onze politici, linkse bestuurders van ons sociaal stelsel. Ook die linkse doorgedraaide aanhang zijn totaal geflipt. Het beste kunnen die zwarte oproerkraaiers die verzuipen in zelfmedelijden en haar linkse aanhang verzameld worden op een hele grote boot en richting Afrika worden geduwd. Kortom als zij het leven hier zo slecht vinden en zich zo gediscrimineerd voelen moeten ze gewoon op zijn zuiver Hollands gezegd oprotten. Dat racistisch geleuter komt nu bij velen de keel uit en de weerzin tegen deze oproerkraaiers wordt met de dag erger. Luister vooral niet naar NPO dat wij het allemaal zo eens zijn met dat racistisch geleuter maar vraag de mening naar de mensen op de straat. Gegarandeerd krijgt men een heel ander geluid te horen als dat ons wordt wijs gemaakt via propagandazenders en de linkse media. De stem van het volk ligt op straat.

  Like

 9. LUCIA zegt:

  Jongenssss realiseren jullie je wel dat er verschil is in z.a. jullie het zeggen negers.. ik gebruik altijd het liefst het woord donkere mensen… want er is ook verschil in blanken een Amerikaan is geen Nederlander en een Antilliaan of Surinamer is geen Ghanees of Zambiaan.
  Wel onderscheid maken want dat is er zeker en je ook niet laten opnaaien… dat terwijl er veel belangrijkere zaken zijn we ons kruit hieraan verschieten. Ze gooien iedere keer een stuk vlees over een andere kant van de schutting om de honden te lokken zodat de dief naar binnen kan dat is de taktiek..trap er niet in.

  Like

  • Julia zegt:

   Lucia. Nederlanders maken zich niet zo druk over de essentiële zaken waar ze zelf zwaar de dupe van worden. Het ligt blijkbaar nog massaal onder een grote steen en ondertussen worden ze afgeleid door het racisme geleuter maar gaat het totaal aan ze voorbij dat ze wederom zwaar genaaid zijn door leugenaar Rutte die wederom miljarden belastinggeld schenkt aan de EU t.b.v. vooral Italië een de rest van die zuidelijke bedelstaf. Die volksverlakker Rutte had eerst eens al de poen dienen terug te storten in de ABP pot dat destijds door de Overheid is geroofd. Dus korten we gewoon de pensioenen en hebben geen extra geld voor o.a. gezondheidszorg. Dit ontgaat de slapende Nederlander die verslaafd aan de buis zit om te kijken en luisteren naar het voortdurende racisme geleuter. Het eerst voorstel is het woord racisme als verboden te beschouwen en te schrappen uit ons woordenboek. Vervolgens laten we ons massaal niet meer zoet houden met al deze waanzin en naaien en besodemieteren door o.a. volksverrader en bedrieger Rutte, De Jonge en de rest van die Haagse Maffia. Geen woorden meer maar daden.

   Like

 10. BertG. zegt:

  Veel mensen zullen er niet in gekund hebben tegelijk.
  Het ziet er niet groter uit dan een klein cafeetje aan de voorgevel te beoordelen.

  Like

 11. Jan zegt:

  Ben je blank en heb je een hond dan ben je een………….RACIST, want je hebt dat lieve al getrainde dier GESTOLEN van Aziaten
  ….
  If you are white and own a dog, you are openly participating and advocating for cultural appropriation and colonialism. Reinforcing this culture is NOT acceptable and will come with its repercussions.

  Dogs are and always will be the living reminder of how tainted our history is as a whole. POC deserve to exclusively own dogs as a form of restitution for their stolen ancestor’s work. Supporting the idea of white dog ownership is spitting on the grave of past POC generations.

  https://unitedwildlifeunion.com/2020/08/01/why-white-people-owning-dogs-is-racist/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s