Voor Nederland: waar een wil is, is een weg . . .

Screenshot (81)

(Door: “Fredjohan”)

Toen Nederland in mei 1945 bevrijd was van de Duitse bezetters zaten we met een land dat tot op de grond toe afgebroken en  vernietigd was. Fabrieken waren kapot, haveninstallaties opgeblazen, infrastructuur, o.a. van de spoorwegen, vernietigd, mannen afgevoerd naar werkkampen in Duitsland en de bevolking uitgehongerd (suikerbietkoekjes gebakken in transformatorolie werd door de hongerende mensen gegeten) Misdaad was afwezig, want niemand had nog enig bezit om te stelen. Nederland moest vanaf de grond weer worden opgebouwd.

Daarmee werd voortvarend begonnen en na een tiental jaren werd de situatie weer redelijk  leefbaar. De minimale inkomens gingen omhoog met loonrondes en de economische achterstand werd door hard werken ingehaald. Er bestond bij de bevolking een krachtige behoefte om haar oude samenleving weer op te bouwen, waarin het leven voor iedereen de moeite waard was. De zgn. Koude Oorlog met de dreiging van atoomgeweld leidde tot saamhorigheid, en demonstraties tegen deze dreiging. Mensen waren betrokken bij de samenleving.

In veel Europese landen bestonden krachtige communistische partijen, die niet zozeer voor de bevolking, maar wel voor de heersende klasse een bedreiging vormden. Het gevolg hiervan was dat het democratisch principe van invloed en tegenspel hoogtij vierde. Er werd gesproken over arbeiders zelfbestuur. In ondernemingen kregen ondernemingsraden gezag en een bescheiden recht op meebesturen. Vakbonden waren sterk en konden verbetering van werkomstandigheden dicteren. Politieke partijen hadden het beste voor met de bevolking. Na de watersnoodramp in januari 1953 werd zonder dralen een plan ontwikkeld, het Deltaplan, om Nederland voorgoed te beveiligen tegen het geweld van de zee. Een oude generatie waterstaatingenieurs wist aan dit plan wereldvermaarde uitvoering te geven. Kortom, Nederland was een land waar we met z’n allen onze schouders onder zetten en  trots op waren.

Deze euforie heeft geduurd tot ongeveer de millenniumwisseling van het jaar 2000, hoewel er in de jaren daarvoor ook al een teruggang van het enthousiasme zichtbaar was. Daarna begon de aftakeling.

De wereldwijde ontwikkeling naar een globalistische wereldorde heeft ons allemaal in de greep genomen. Bestuurlijke schaalvergroting van nationale staten naar een federale bestuursvorm (EU) en zelfs de ontwikkeling naar een wereldregering (VN) verlammen onze creatieve en actieve mogelijkheden, maken ons apathisch en zuigen onze energie weg. We trekken ons terug in onze materiële behoeftes en ons privébestaan. De samenleving zoekt het zelf maar uit.

De misvatting van een functionerende multiculturele samenleving desintegreert onze samenleving in plaats van deze te verrijken. Culturen mengen zich niet en zeker niet als er religie in het spel is, zoals met de toenemende invloed van de islam. Multiculturele samenleving is een contradictio in terminis. Een homogene samenleving is gebaseerd op vanzelfsprekende saamhorigheid en een eenduidig rechtssysteem waar iedereen aan onderworpen is. Met diverse culturen naast elkaar in één land ontbreekt die saamhorigheid en rechtsgelijkheid. De regerende elite wil dit niet weten en drijft haar belangen tegen onze zin door.

De bestuurlijke schaalvergroting maakt de nationale regeringen apathisch en machteloos, zodat ze hun verantwoordelijkheden maar afschuiven op supranationale organisaties en instituten en bestuurslichamen als VN en EU. Dit ligt voor de hand als landen hun eigen munt kwijt zijn, niet over hun eigen geld beschikken (dit moeten delen met andere Europese landen) en 90 % van hun wetgeving uit de EU of de VN komt of daar de goedkeuring van moet krijgen. Zelfs als er nog eigen wetgeving is, wordt deze teniet gedaan door bijv. het Europese hof voor de mensenrechten(EHRM). De grondwet, een bescherming van de bevolking tegen willekeur van de overheid, wordt regelmatig door onze regering terzijde geschoven om de ‘hogere besturen’ te behagen. Nederland kent zelfs als enig land een wettelijke plicht om de grondwet ondergeschikt te maken aan ‘hogere’ wetgeving.

De EU heeft aan de bevolking van Europa niets te bieden. Alles wat uit Brussel komt, pakt negatief uit voor de gewone burger. Daardoor wordt alle initiatief gedood en heeft men weinig zin in de risicovolle creativiteit die kenmerkend was voor onze onafhankelijke vrije landen. Hierdoor zakt Europa weg in een moeras van lethargie en besluiteloosheid en wordt daarmee een achtergebleven werelddeel zonder zelfreinigend vermogen. Erger is dat Europa op het wereldtoneel verzwakt, waardoor elementen van binnenuit en buitenaf hun kans grijpen om als sprinkhanen dit verzwakte werelddeel kaal te plukken. De invasie en daarna het gedrag van immigranten uit diverse delen van de wereld zijn destructief voor Europa en dus voor Nederland. De inkomsten van de globalisering verdwijnen in de zakken van de multimiljardairs, die naast geld ook macht willen verzamelen. De voorbeelden dienen zich aan (Soros, Gates).

Gemeenschapsbezit, zoals energiecentrales, gesubsidieerde woningvoorraad en ziekenhuizen, is geprivatiseerd, productiemiddelen zijn verplaatst naar Azië, sociale welvaart leeggegeten door immigratie. Ons belastinggeld verdwijnt wegens verdragsverplichtingen naar het buitenland.

De door de hele globalistische gemeenschap (linkse politiek, media, multinationals, financiële wereld) verguisde Amerikaanse president Donald Trump heeft kort na zijn aantreden maatregelen genomen om de Amerikanen hun productiemiddelen weer terug te geven en de werkgelegenheid te verbeteren. Daardoor kwam hij in conflict met de Chinezen, die geweldig profiteerden van de productiemiddelen en kennis die door Amerikaanse en Europese bedrijven, met goedkeuring van hun regeringen, naar China en andere lage lonen landen werden geëxporteerd. We zullen de EU niet snel dit beleid van Trump zien volgen, integendeel: China is de vriend van de EU! Hierdoor zal de door de Corona veroorzaakte  werkeloosheid niet snel opgelost worden. Europa zakt steeds verder weg.

Slechts hooguit 20% van de kiezers verlangt verandering door op de PVV of het FvD te stemmen. Op korte termijn is de kans dat dit er meer worden nog klein. We hebben dus nog een lange weg te gaan aleer een meerderheid van de bevolking de noodzaak van verandering inziet. Hier schuilt het grote probleem, omdat we steeds effectiever ingeregen worden in het globalistische corset van de EU en de VN. De gigantische lekkage van ons geld naar EU, Europese landen en andere delen van de wereld verhoogt onze staatsschuldenlast onnodig en verontrustend. Dat Nederland hierdoor invloed verwerft, is een misvatting. Landen als Duitsland en Frankrijk maken de dienst uit als koloniserende landen van de rest van Europa. Onze zwakke leiders zijn daar niet tegen opgewassen.

Alleen een herbezinning op onze nationale kracht, creativiteit en ondernemingslust kan ons uit deze toestand redden, maar dan moet Nederland zijn onafhankelijkheid terugeisen en de moed opbrengen om zijn eigen weg te gaan. Het ligt voor de hand dat we de weg volgen waarin het Verenigd Koninkrijk ons al is voorgegaan. Opnieuw, zoals in 1945, onze schouders eronder en aan een hernieuwde opbouw beginnen. Het kan, want alles is mensenwerk.

Door:
“Fredjohan”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Nationalisme, Nederland, Patriottisme. Bookmark de permalink .

20 reacties op Voor Nederland: waar een wil is, is een weg . . .

 1. Pingback: Voor Nederland: waar een wil is, is een weg . . . | eunmask

 2. Wim Vreeswijk zegt:

  Prima betoog, want zo is het en zo gaat het.

  Like

 3. Tistochwat zegt:

  (suikerbietkoekjes gebakken in transformatorolie werd door de hongerende mensen gegeten)

  Intussen zaten de ‘oranjes’ zich vol te vreten in Engeland, de ‘helden’!
  Zolang die ‘oranjes’ (multimiljardairs!) voor poppenkast- en sprookjesboekvertier zorgen, verandert er hier helemaal niets ten goede.
  Vergeet het maar.

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Echt gezond kan het niet zijn om je “voedsel” te bereiden in transformatorolie.
   Het minste wat je kan oplopen is volgens mij dat je flink aan de schijterij gaat.

   Geliked door 1 persoon

 4. Gienekehado zegt:

  Mark Rutte haalt het bloed onder de nagels weg van De Kleine Dictator van Frankrijk en van Die Hexe aus DE!! Mijn zegen heeft ie nu (wel)!!! Ik heb het te doen met de Zuiderburen, maar als er schuldigen van hun situatie gezocht moeten worden, moeten ze toch echt bij hun eigen leiders zijn.
  https://www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/woedende-macron-zegt-dat-rutte-op-david-cameron-lijkt/ar-BB16Xyny?li=BBoPOOe&ocid=mailsignout

  Like

  • Julia zegt:

   Gienekehado De zegen van Rutte is wat te voorbarig geweest. Zie het resultaat de lafaard heeft de woede van Macron en die heks uit Duitsland zich erg aangetrokken en daarvoor de hele volk laten bloeden door miljarden aan ons belastinggeld weg te schenken. Rutte is niet alleen een volksverrader, leugenaar maar ook nog een zeer talentvol acteur die het volk weer op een zeer achterbakse manier heeft genaaid. Je kunt nog beter met de duivel om gaan dan in Rutte geloven.

   Like

 5. Monalisa zegt:

  Zo ik zie het nu pas dus geen twee weken vrij Bert?? de week was gauw om,wel stil als bron er niet is.

  Like

 6. A. de Koning zegt:

  Helemaal mee eens, wat een goed stuk, ” Fredjohan”: heeft precies gezegd hoe het is en hoe eerder we de EU verlaten hoe beter, ik hoop dat er veel reacties komen.

  Like

 7. Wim Vreeswijk zegt:

  Suriname heeft een staatsschuld van 2,2 miljard euro. Nederland heeft daarentegen een schuld die inmiddels door corona is opgelopen naar 491 miljard, dat is 223 x zoveel..! Suriname heeft daarentegen meerdere zeer lucratieve olievelden voor de kust liggen,exploiteert bauxiet en heeft zelfs goud in de binnenlanden. Suriname is qua oppervlakte met 163,8 km2 4x zo groot als Nederland met 41,5 km2, Suriname heeft een bevolking van slechts 575.000 inwoners. Nederland daarentegen 17,4 inwoners dus 29 x zoveel. Suriname is sinds 1975 zelfstandig en heeft er tot nu toe economisch echter bar weinig van terecht gebracht. Het wordt dan ook hoog tijd dat Nederland Suriname weer gaat koloniseren en er weer een wingewest voor Nederland van gaat maken in plaats van het gesuggereerde feit dat we Suriname volgens Jurgen Raymann zouden moeten subsidiëren, zo verklaarde hij onlangs in zijn radioprogramma..

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   “Het wordt dan ook hoog tijd dat Nederland Suriname weer gaat koloniseren…”

   Zullen we beginnen met de Antillen? Volgens Hero Brinkman: “een grotendeels corrupt boevennest.” Gôh, wat had de man gelijk. Wij er maar geld inpompen en zij het onder hun corrupte boevenvriendjes verdelen. Zijn zij nou gek of zijn wij het?

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

 8. paulzwueste zegt:

  Heel goed geschreven.

  Like

 9. hennieschwarz zegt:

  Wil best mijn schouders eronder zetten om ons land er weer bovenop te helpen, maar dan ook iedereen, ook de nieuwkomers en handophouders. En dat is net zoiets als vloeken in de kerk of moskee. Ook een eis is om een democratisch ingestelde regering te installeren en niet een verrot cordon sanitair clubje achterbakse figuren welke de poorten van migratie wagenwijd open houden.

  Geliked door 1 persoon

 10. bobzelf zegt:

  I LOVE YOU ,,,,,,,
  HELAAS hebben we onze kinderen en kleinkinderen
  niets bijgebracht

  JA ALLES GEGEVEN ,ALS ZE HUN VERVELENDE MUIL MAAR DICHT HIELDEN ….. WANT PAPA EN MAMA WAREN BEZIG MET HUN CARRIERERERERERERERE
  EN 2 AUTO’S EN EEN HUIS, EN 2 VAKANTIES
  EN DE WINTERSPORT
  EN DE BIJENKORF… KEERTJE OF 45 OP ZATERDAG EN DAN MARC CAIN IN RENNEN

  taal ,,,rekenen … de handen uit de mouwen ?????????????????
  whahahahaha
  ze krijgen nog geen grasmaaier opgestart …
  en
  kunnen zelfs een auto niet aftanken

  KAN JE DE KOPJES EVEN AFWASSEN ??
  DAN WASSEN ZE MET EEN GLOEIENDE GLOEIENDE DE KOPJES AF >>
  DE SCHOTELTJES ??
  DAT HEB JE NIET GEZEGD !!

  DUS WIE GAAT DE SCHOUDERS ER ONDERZETTEN , ???

  DE MENSEN VAN 65 TOT 80 ???

  WIJ HEBBEN GENOEG GEDAAN ,

  DUS IK BEN HEEL BANG , DAT HET OVER EN UIT IS … VOOR NEDERLAND

  nou komt u goed weg, want als u dan straks aan

  “”DE GEEUWHONGER LIGT “” ZAL ER ONGETWIJFELD IN DE ZUIDELIJKE LANDEN EEN INZAMELINGSACTIE GEHOUDEN WORDEN …
  MET SAVE THE DUTCH ????????????????????????????????????/

  NEDERLAND IS AL EEN BANANEN REPUBLIEK, MET 125 LANDVERRADERS
  EN EEN STELENDE BENDE VAN “”DE BASTAARDEN VAN DE RANITZ “”

  DE STAATSSCHULD TERUG ??? HOE ?? GAS ?? IS OP !!!
  DIE GAAT VOORSPEL IK U
  NAAR MINIMAAL EEN 1100 /1200 MILJARD, WANT WE HEBBEN ZUINIG AAN GEDAAN WHAHAHAHAHAHAHA
  NERGENS IS GELD VOOR, PENSIOEN OP 65 ?? JA DOEIIII
  ZORG ?? TUURLIJK NIET !!
  MAAR MILJARDEN NAAR WIE DAN OOK, EN DE ZUIDELIJKE ETTERBAKKEN ZIJN NOG BOOS OOK WHAHAHAHA
  als u mij daar neerzet i.p.v. Rutte uw eigen 40 zetels mosselruggengraat ,,blijft maar doorlullen
  NEE IS NEE, DUS JULLIE NIET BEZUINIGEN , EN DAN BEN JE DUS GEWOON LEKKER VROEG THUIS ,DUS LOOP DE DEUR UIT MET 2 OPGESTOKEN MIDDELVINGERS MET EEN GROTE SMILE !!

  NOU HIJ WORDT STRAKS BINNEN GEHAALD ALS OVERWINNAAR, WANT WE GAAN GEWOON 400 MILJARD SCHENKEN WJAHAHAHAHAHA
  en de hersendoden en hersenbeschadigingen zullen hem op het schild hijsen
  niet om hem de afgrond in te pleuren

  nee , de lobotomy patienten , zullen hem 50 zetels geven

  KIJK ZE WILLEN GEWOON NAAR GOD GEHOLPEN WORDEN MET IQ .45.5

  DE GRIEKEN, DE ITALIANEN , DE PORTUGEZEN . DE SPANJAARDEN EN OOK !!! DE GEWELDIGE FRANSEN , MET HUN GROTE MUIL SINDS 1945
  HEBBEN ER GEWOON EEN POTJE VAN GEMAAKT
  OOK NA HET OPRICHTEN VAN DE EU
  DUS 20 JAAR LEKKER JE KLOTEN TEGEN DE KRIBBE GEPLEURD,
  VAN ZE ZOEKEN HET MAAR UIT, ……
  STELEN, MAFFIA, DRAGHI ,, MONTI , DIE TRAVESTIET CHRISTINE KUNSTGEBIT ..GOLDMAN SACHS ,,, BAROSO , ESM ….
  1 GROOT GEKKENHIS MET ZAKKENVULLERS

  EN NIETS MAAR DAN OOK NIETS GEDAAN VOOR EEN 500 MILJOEN EUROPEANEN

  DUS IK BLIJF GILLEN EN MEEHELPEN HOOR, !!

  MAAR WEER ZULLEN HET “”DIE ANDEREN MOETEN ZIJN “”

  LIKE ALWAYS !!

  DE POLEN, DE HONGAREN , MIJN OOM VLADIMIR …. DE TSECHEN.
  DE SLOVAKEN , DE OOSTENRIJKERS

  DUS HET WACHTEN OP DEVOLGENDE EU VERLATER, DAN IS HET ECHT KLAAR ..

  HELAAS HEBBEN ONZE EIGEN LANDVERRADERS ,DIE GEDROCHT OPGESTART EN ZULLEN DUS OOK ZUCHTEND ALS LAATSTE HET LICHT UITDOEN !!

  en de nederlander , neemt toch maar een volkstuintje, whahahahahaha

  DIKKE HUG

  u en ik zijn werkelijk omringd door een dikke 16 miljoen hersendoden
  de meeste dus ook in uw eigen familie en vriendenkring

  OME BOBZELLUF

  Geliked door 1 persoon

 11. Tom zegt:

  Goed artikel alleen de opmerking dat de infrastructuur van de spoorwegen vernietigd was betwijfel ik.

  Onze Nederlandse Spoorwegen verdiende tijdens de tweede wereldoorlog flink wat geld aan alle transporten richting Duitsland. Er werden nieuwe routes aangelegd richting de concentratiekampen.

  Volgens mij heeft de NS nog niet zo heel lang geleden officieel excuses aangeboden voor het leed waar zij zich aan hebben verrijkt.

  Zo zijn er ook meerdere Nederlanders die zich tijdens de oorlog hebben verrijkt. Goud was uiteraard een perfecte bezitting na de oorlog.

  Like

 12. Mooiding zegt:

  Dit betekend dat als Rutte straks is verdwenen van het plus we opnieuw “ONS” Nederland moeten gaan opbouwen!

  Like

 13. Hovawart zegt:

  De goede wil ontbreekt steeds vaker in de samenleving, men gaat enkel nog voor het heden, het hier en nu, zeker geholpen door slechts uitzicht te hebben op een zeer onzekere toekomst en een politieke leugenbrij…..
  Het aangeboren onfatsoen of het gebrek aan fatsoen tijdens de kinderjaren maken het plaatje compleet, misvormd door jarenlang onbehoorlijk onderwijs en maatschappelijke domheid door gedwongen omgang met laaggeletterde medestudenten en andere allochtone cohort van laag allooi, de linksche indoctrinatie door diverse media zijn de doodsteek (of mes-incidenten zoals de politiek beweerd) voor de toekomst van dit land…..De EU belooft ons gouden bergen maar het dal waaruit wij moeten kruipen word steeds dieper en donkerder……….enkel goede wil zal ons niet gaan redden,……NEXIT NU!!!

  Like

 14. guusvelraeds zegt:

  Jammer dat we in 1945 niet genoeg negers hadden om Nederland weer op te bouwen. Nu in 2020 hebben we genoeg negers om Nederland weer af te breken. Is het niet op straat dan zeker bij de NPO.

  Like

  • Julia zegt:

   Guusvelraeds. Uit hard werken proberen negers nu een slaatje te slaan terwijl ze zelf niet weten wat werken op bijv. kantoenplantages was. De hedendaagse neger is te lui en geniet graag van uitkeringen en blijft in de rol van zelfmedelijden hangen. Dus ik denk niet dat we na 1945 veel aan ze hadden gehad zeer zeker in het opbouwen niet. Inderdaad maken ze nu meer kapot binnen onze samenleving dan dat ons lief is. Kortom ze passen niet binnen onze samenleving en zou het een verademing voor onze samenleving zijn om ze massaal uit te zetten terug naar land van herkomst om zich daar in te zetten om eigen land op te bouwen.

   Like

 15. Hans van Straaten zegt:

  Fantastische beknopte weergave van de huidige, voor ons vernietigende, situatie.
  kudo’s

  Like

 16. A Kerkhoven zegt:

  Prachtig betoog, de ontwikkelingen in mooie taal en helder uiteengezet, dank!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s