Alice Weidel (AfD) woedend: Merkel en Macron zijn de doodgravers van de democratie in Europa!

Screenshot (1)

(Vertaling: E.J. Bron)

Angela Merkel is weer trouw gebleven aan zichzelf en heeft Duitsland bij de EU-top opnieuw verraden en verkocht. In het volle bewustzijn dat zij het zwaar verdiende geld van andere mensen over de balk mag gooien, heeft ze de schuldenunie gecementeerd. Van de kant van de mainstream pers, die immers financieel afhankelijk is van de bondskanselarij, is er nauwelijks enige kritiek. Maar wel van Alice Weidel (foto), die de gruwel van Brussel als volgt becommentarieert:

journalistenwatch

Er is slechts één ding “historisch” aan deze topontmoeting: nog nooit heeft een regeringscheffin er zo lang en hardnekkig voor gevochten het belastinggeld van haar burgers in hele grote stijl aan anderen te mogen weggeven, zoals Angela Merkel in Brussel. Duitsland´s plaats als grootste nettobetaler zou aan de kant van de “zuinigen” hebben moeten zijn. Merkel´s project voor het presidentschap van de Europese Raad is daarentegen de voltooiing van de schulden- en transferunie.

De coronacrisis moet als voorwendsel gelden om een gigantische carrousel van herverdeling op gang te brengen. Hoewel de Duitsers in EU-vergelijking al de hoogste belastingen betalen, bij het pensioenniveau en het gemiddelde vermogen van de private huishoudingen echter ver achterliggen, zullen ze honderden miljarden moeten betalen. In plaats van om economisch gezond verstand gaat het daarbij om politiek-ideologische aansturing: dat blijkt niet in de laatste plaats uit de koppeling van de uitbetaling met vaag geformuleerde criteria zoals “handhaving van de rechtsstaat”.

Dat er in plaats van € 500 miljard maar € 390 miljard als niet terug te betalen subsidies betaald moeten worden, verandert niets aan de taboebreuk: het “herstelfonds” is de definitieve zondeval. De EU neemt schulden op, hoewel zij geen recht heeft op de status van een staat en financiële soevereiniteit, Duitsland staat hiervoor garant, en het geld wordt buiten de parlementen en hun begrotingsrecht om verdeeld. Dat is pure rechts- en grondwetsbreuk. Merkel en Macron zijn de doodgravers van de democratie in Europa.

Het was onrealistisch om te verwachten dat de “zuinige vijf” de Duitse belastingbetalers van het grootste denkbare ongeluk redden, wanneer de eigen regering Duitsland vrijgeeft om geplunderd te worden. Nederland, Oostenrijk, Denemarken, Zweden en Finland hebben met het oog op het ongehoorde Merkel-Macron-plan hun belangen zo goed mogelijk behartigd en de schade voor hun landen beperkt.

De bijdragekorting, waarmee de instemming van de sceptici werd gekocht, wentelen de financiële risico´s uiteindelijk op Duitsland af, waarvan de regering als hulpje van Frankrijk ook nog eens vaart heeft gezet achter dit waanzinnige project. Bondskanselier Angela Merkel bedrijft eens temeer Europapolitiek tegen de belangen van de Duitse burgers en belastingbetalers in om zich als “grote Europeaanse” te laten bejubelen. In werkelijkheid heeft ze de lont van de explosieve lading bevestigd, die de Europese Unie zal splijten. Geen enkele lidstaat zal er op den duur toe bereid zijn om de schulden van de anderen te betalen.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, EUSSR, Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op Alice Weidel (AfD) woedend: Merkel en Macron zijn de doodgravers van de democratie in Europa!

 1. karton zegt:

  Óók Rutte behoort tot het groepje “uitverkorenen” : de doodgravers van het laatste restje “democratie” in de EUSSR. Schaamteloos !!!!!!!

  Geliked door 4 people

 2. P. Puk zegt:

  De sprinkhanen – de zuidelijke landen – komen alles kaalvreten wat wij hebben opgebouwd.
  En Rutte c.s. denkt dat hij het goed gedaan heeft! Wat een idioot!

  Geliked door 3 people

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Dat ligt er maar aan wat je onder goed verstaat. Wat Rutte heeft gedaan was slecht voor Nederland. Maar het was heel goed voor Brussel. De verschillende landen betalen en als (áls) er ooit een cent terugbetaald wordt, verdwijnt dat in de zakken van Brussel. Doel bereikt. Dat is al die jaren al de opzet van Rutte c.s. Merkel doet het openlijk, het streven naar een Europese Federatie. Rutte doet het stiekem. Het kan hem ook niet schelen hoe, als het maar gebeurt.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 3 people

 3. Yvonne zegt:

  Ik zag een foto van dat onderkruipsel Macron hij stond stompzinnig te lachen naast hem freule Merkel en onze beroepsleugenaar Rutte ,walgelijk dat ze Europa naar de kloten helpen ze liggen dubbel dat de bevolking doet wat zij willen

  Geliked door 3 people

 4. Julia zegt:

  Rutte is een grote doodgraver voor de belastingbetalers in Nederland. De smerige leugenaar heeft weer een mooi stukje acteerwerk geleverd en totaal niets gepresteerd en dat voor ons weer eens de broekriem strakker aantrekken betekent om zijn vriendje Macron en de rest van de Zuidelijke shit te bekoren. Hij is een vloek voor ons volk en gaat maar door met de boel bedriegen en naaien. Woedend ben ik op deze verrader. Jaren terug is er door de Overheid uit de pensioenpot ABP geroofd en nimmer door de Overheid terug gestort en nu als beloning mag Jan de Hollander die jaren hebben ingezet op het Pensioenfonds het bezuren door gekort te worden. Ook werkenden moeten niet denken dat zij niet eroofd worden van hun toekomstig pensioen en komen er straks zeer bekaaid van af. Daarbij de grootste schande dat onze gezondheidszorg zwaar geld te kort komt en er geen cent meer van overheidswege wordt bijgedragen waardoor wij extra worden belast met torenhoge zorgpremie en afbakende gezondheidszorg. Maar dat deert die achterbakse toneelspeler Rutte niet en schenkt met liefde miljarden aan de zuidelijke landen die er al jaren met hun pet naar gooien en waarvan het volk vooral in Italië nauwelijks belasting betalen. Hij was toch blijkbaar meer onder de indruk van de boosheid van vriend Macron als op te komen voor eigen volk de lafaard. Als Nederlanders nu nog niet wakker zijn hoe ze worden besodemieterd dan hebben ze toch een zeer harde stalen balk voor het hoofd en laten zij zich alleen nog als onderdrukte betaalslaven behandelen terwijl zij straks zelf geen luis meer hebben om dood te krabben. Hoe onderdanig kan een volk onder een dergelijke lafaard door gaan. Rutte verdient zware vervolging en vastgezet te worden voor wanbeleid en verraad.

  Geliked door 2 people

 5. guusvelraeds zegt:

  De schulden unie zal het schip Europa uiteindelijk doen zinken. Zie het als een gat geslagen door dwazen in de scheepsromp. Eenmaal voldoende water in het ruim zal het afzinkproces steeds sneller gaan verlopen. Voor mij is het goed nieuws. De schulden unie onder de noemer van coronahulp gaat het einde van de EU inleiden.

  Geliked door 3 people

 6. Tijl Uylenspiegel zegt:

  “Geen enkele lidstaat zal er op den duur toe bereid zijn om de schulden van de anderen te betalen.”
  Te vrezen valt echter dat er niks meer tegen te doen is.
  Alea iacta est, oftewel; de teerling is geworpen.

  Like

  • Tineke zegt:

   “De teerling is geworpen”

   Dat was ie al toen de top nog moest beginnen.
   Rutte had van tevoren al gezegd dat hij zijn vetorecht niet zou gaan gebruiken.
   Nou,dan weet je al genoeg lijkt mij.
   Hij heeft wederom ”HOGE OGEN” gegooid ten aanzien van Brussel.
   Of geloof je nog steeds dat ie daar voor volk en vaderland heb zitten onderhandelen ?

   Like

  • karton zegt:

   @ Tijl Uylenspiegel.
   Ik vrees met u mee.
   “Asterios nois del triase” ; oftewel : ze kunnen, wat mij betreft, de boom in c.q. m’n rug op.
   (met dat laatste wens ik wel heel voorzichtig om te gaan, met Robje Jetten als “politicus”.)

   Geliked door 1 persoon

 7. Kees zegt:

  Om de zoveel tijd is er wel een Duitser die de hele boel in Europa verziekt, daarvoor deden de Fransen dat meestal, maar nu gaan ze samen.

  Geliked door 2 people

  • karton zegt:

   @ Kees.
   ’t Is inderdaad gruwelijk, die Merkel & Macron samen.
   Maar ik verwacht dat het hen zal vergaan als Adolf H. te D. ; ze graven hun eigen graf t.g.v. hun hoogmoed en stommiteit.

   Like

 8. Pingback: Alice Weidel (AfD) woedend: Merkel en Macron zijn de doodgravers van de democratie in Europa! | eunmask

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s