Beeldenstormers in Chicago: Ontketende meute verwondt 18 politieagenten – voorbeeld voor Duitsland?

Screenshot (92)

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

In Chicago speelden zich dramatische taferelen af toen een in het zwart vermomde meute probeerde een standbeeld van Columbus omver te halen. De situatie was vooral dramatisch voor enkele politieagenten, die tegenover een compleet ontketende meute van ongeveer 1000 in het zwart vermomde mensen stonden. De agenten werden met vuurwerk aangevallen en regelrechts met blikjes frisdrank gestenigd.

journalistenwatch

Voor de Duitse propagandapers is opnieuw duidelijk: hier lijden “activisten” onder politiegeweld. Bij een 18-jarige demonstrant zouden “ettelijke” voortanden uit haar mond zijn geslagen, toen een vuistslag van een agent haar in het gezicht trof, verkondigde de “Welt”. Verder is de krant verontwaardigd over het feit dat de politieagenten in het “Grant Park gummiknuppels tegen demonstranten zouden hebben gebruikt”

Tientallen in het zwart vermomde personen zouden het standbeeld hebben bestormd, dat door een kleine muur wordt omgeven, bericht de “Chicago Tribune”. Ze zouden blikjes frisdrank en vuurwerk naar de agenten hebben gegooid, die probeerden hun huid te redden met behulp van hun gummiknuppels.

Een jonge zwarte met een megafoon probeerde de ontkende menigte nog tegen te houden, maar zijn woorden gingen in het geschreeuw ten onder. Ook het verzet van de politie hielp bij de overmacht van de maskers dragende “antiracisten” maar weinig. Uiteindelijk lukte het de beeldenstormers een touw om het ingepakte standbeeld van de ontdekker van de Nieuwe Wereld te slingeren. Ze probeerden een half uur lang zonder succes het standbeeld van de “dief en moordenaar” neer te halen. Door de politie werd geen gebruik gemaakt van vuurwapens.

Een video laat zien dat het bij de minstens 1000 “activisten”, die zich rondom het standbeeld hadden verzameld, in de voorste gelederen om meest in het zwart vermomde strijders ging, gewapend met blikjes frisdrank en vuurwerk. De “gewelddadige” politieagenten – zonder helmen – waren in de minderheid en probeerden onder het gejoel van de “activisten” kennelijk eerder hun leven in de blikjesregen en het vuurwerk te redden dan willekeurig “onschuldige demonstranten” in elkaar te slaan.

Een politieagent zou de situatie een “hinderlaag” hebben genoemd, meldt een verslaggever van “Fox News” later op de plek van het gebeuren.

Uiteindelijk lukte het een groot aantal toegesnelde politieagenten de racismestrijders met traangas terug te dringen en de demonstratie te ontbinden.

Uiteindelijk vielen er “tientallen gewonden”. 18 van hen zijn deels zwaargewonde politieagenten. Er raakten eveneens vier “demonstranten” gewond, wat voor gemeentelijke politici en activisten aanleiding tot heftige kritiek op de methodes van de politie was. Wat achterblijft is een met graffiti besmeurd stenen standbeeld van Christopher Columbus.

 

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Beeldenstormers in Chicago: Ontketende meute verwondt 18 politieagenten – voorbeeld voor Duitsland?

 1. Cathja zegt:

  Dit zijn de gevolgen van een veel te tolerant beleid. Vrijheid en vrijheid van meningsuiting zijn een groot goed, maar er dient opgetreden te worden als deze vrijheden misbruikt worden. Het kan niet zo zijn dat jouw vrijheid van meningsuiting en jouw overtuiging van wat ‘goed’ en ‘fout’ is betekent dat je beelden omver trekt, besmeurd of vernielt, uit zogenaamde correcte gedachten.
  Als de wereld vanaf heden te maken krijgt met een toename van dit soort uitwassen, dan kunnen we gerust verwachten dat er een totale wereldoorlog zal uitbreken. Je ziet het overal gebeuren; korte lontjes en iedereen vindt dat hij of zij gelijk heeft, en zijn of haar gelijk anders wel zal afdwingen. Hierbij doel ik ook op de massa-immigratie. De gasten die dagelijks voet op Europese bodem weten te zetten, “komen halen waar zij recht op (menen te) hebben”…..

  Ik ben absoluut geen voorstander van een politie-staat, maar agressief en bedreigend gedrag maar door laten etteren heeft een totaal ontwrichtende uitwerking op een samenleving. Illegalen die keer op keer in de fout gaan, naar een ASO-AZC worden overgeplaatst en daaruit doodleuk weer weten te ontsnappen, laat opnieuw zien dat er NIETS wordt ondernomen om deze criminelen het land uit te werken.

  De bevolking krijgt keer op keer de rekening van dit wanbeleid gepresenteerd.

  Like

 2. Wat Ik het meest frappante vind in het onderste filmpje is het verontwaardigde gezicht van die muts op 2,8 minuten omdat ze op haar flikker heeft gekregen omdat het slopen van standbeelden nou eenmaal verboden is

  Geliked door 1 persoon

 3. wauso zegt:

  VPRO: Podia voor jankende Negers en hun Witte Buddies. Hiervoor kreeg ik een ban bij Face book voor 1 maand. Een ban opgelegd door een bedrijf Wat aan deze tekst fout is vertellen ze niet. Ik vermoed: Je mag niet meer ‘jankende Neger’ zeggen of zou het toch gaan om ‘Witte Buddies’! Ik zag gisteren dat Fenixx ook al van de baan is (sinds februari) op Worldpress.

  Geliked door 1 persoon

 4. bobzelf zegt:

  OVER DE GEHELE WERELD SCHIETEN ZE IEDEREEN VOOR ZIJN FLIKKER
  ALS ZE OLIE . GOUD DAN WEL ZILVER PER ONGELUK OP KOMEN HALEN ……..
  DE LAATSTE 200 JAAR IN 240 LANDEN !!!
  MAAR ALS HET KOKOSNOTEN KOPPERS ZIJN NEMEN WIJ DE GUMMIKNUPPEL
  ALS ER MET VUURWERK EN BLIKJES NAAR JE KOP GEGOOID WORDT ???

  NOU KAN JE DAN LEKKER OEFENEN VOOR 3 HONKS SLAGEN ,,,MET HONKBAL …
  MAAR 1 RATEL VAN EEN KLEIN MACHINE GEWEER ,
  DOET DAN TOCH ECHT WONDEREN HOOR ….
  EN AL JE GEZEIK IS OVER ….
  EN DAN VRAGEN WAAR DE NIEUWE PROTEST OPTOCHT IS ….

  HET GEKKENHUIS IS WERKELIJK OVERAL OPEN GEZET , ZO TE ZIEN

  EN ALLEMAAL VOOR 1 DOOIE PLEURIS NEGER , DIE VOOR GEEN CENT DEUGDE ZIJN HELE LEVEN
  IK KRIJG GEEN LUCHT ?? MOOI ZO
  HOE LAAT BEGINNEN DE PROTESTEN WERELDWIJD …….

  OVER SOUTH = AFRIKA FARMERS LIVES MATTER ?

  GEEN TIJD VOOR ZEKER ??

  OOM KLOOTVIOOL

  Geliked door 1 persoon

 5. Heniusz zegt:

  Die Welt was vroeger best een kwaliteitskrant, maar heden ten dage niet meer dan een onderdeel van de internationale “Fake News Media”, net als bijna alle krantjes in Nederland. Heb bepaald geen medelijden met agressieve malloten die de klappen krijgen waar ze zelf om vragen. Zelf zou ik me vermoedelijk beroepen op het 2e amendment…

  Like

 6. Bas zegt:

  Schuldig…
  https://nypost.com/2020/07/18/the-family-that-owns-the-new-york-times-were-slaveholders-goodwin/amp/?__twitter_impression=true

  De familie die eigenaar is van de New York Times waren slavenhouders: Goodwin

  Het is veel erger dan ik dacht. Naast de vele banden tussen de familie die eigenaar is van de New York Times en de Confederacy van de Civil War, blijkt uit nieuw bewijs dat leden van de uitgebreide familie slavenhouders waren.

  Afgelopen zondag vertelde ik dat Bertha Levy Ochs, de moeder van de patriarch Adolph S. Ochs van Times, het Zuiden en de slavernij ondersteunde. Ze werd betrapt op het smokkelen van medicijnen naar Zuidelijken in een kinderwagen en haar broer Oscar trad toe tot het rebellenleger.

  Sindsdien heb ik vernomen dat Oscar Levy volgens een familiegeschiedenis vocht naast twee neven in Mississippi, wat betekent dat ten minste drie leden van Bertha’s familie vochten voor afscheiding.

  De ‘zuidelijke sympathieën’ van Adolph Ochs kwamen tot uiting in de inhoud van de Chattanooga Times, de eerste krant die hij bezat, en vervolgens de New York Times. Deze laatste publiceerde in 1900 een redactioneel commentaar waarin stond dat de Democratische Partij, die Ochs steunde, “er terecht op kan aandringen dat het kwaad van het negerkiesrecht hen opzettelijk is aangedaan.”

  Like

 7. Bas zegt:

  hij mag niet worden beoordeeld naar de huidige normen of waarden….omdat hij zwart is?

  https://news.yahoo.com/amphtml/news/nigerian-great-grandfather-sold-slaves-233633661.html?__twitter_impression=true

  Te midden van het wereldwijde debat over rassenrelaties, kolonialisme en slavernij, hebben sommige Europeanen en Amerikanen die hun fortuin hebben verdiend met het verhandelen van mensen, hun nalatenschappen opnieuw bekeken, hun standpunten omvergeworpen en hun namen van openbare gebouwen verwijderd.

  De Nigeriaanse journaliste en romanschrijver Adaobi Tricia Nwaubani schrijft dat een van haar voorouders slaven verkocht, maar stelt dat hij niet mag worden beoordeeld naar de huidige normen of waarden.

  Mijn overgrootvader, Nwaubani Ogogo Oriaku, was wat ik liever een zakenman noem, uit de Igbo-etnische groep in het zuidoosten van Nigeria. Hij handelde in een aantal goederen, waaronder tabaks- en palmproducten. Hij verkocht ook mensen.

  ‘Hij had agenten die slaven van verschillende plaatsen gevangen namen en naar hem toe brachten’, vertelde mijn vader me.

  Like

 8. Bas zegt:

  In the hood…

  Like

 9. guusvelraeds zegt:

  De neger met zijn gemiddeld lage IQ is de ideale mens om te misbruiken in politieke machtspelletjes. De democratische partij doet dat sinds de jaren 60 van de vorige eeuw. Wordt tijd dat de neger wakker wordt. Ook met een laag IQ moet je op gegeven moment begrijpen wie je vijand en wie je vriend is. Niet diegene die je volstopt met waardeloze subsidies en voedselbonnen is je vriend maar diegene die je op de verantwoordelijkheden wijst. De neger moet afbuigen van zijn hoge bijdrage aan de criminaliteit. Afbuigen van zijn hoog drugsgebruik, afbuigen van zijn een ouder gezinnen waarin de man voor zijn eerste kind geboren is minstens twee andere negerinnen bezwangerd heeft. De neger moet zijn school afmaken. De neger moet proberen een normaal gezin te stichten met een vader een moeder en een paar kinderen. De problemen van de neger zitten niet in de blanke samenleving. De problemen van de neger hebben alles te doen met zijn stijl van leven. De neger is de grootste consument in de U.S. van fastfood. Koken is ook lastig het is veel gemakkelijker om het eten thuis te laten bezorgen. De neger moet zijn mentaliteit veranderen en racisme geblaat is slechts om de schuld bij de blanken te leggen en de eigen verantwoordelijkheid te ontlopen. Herstel betalingen? De neger kan wat mij betreft de klapperboom in.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s