EEN VERBIJSTEREND BOEK…

Screenshot (2)

(Door: “Driek”)

Otto Wächter was tijdens de Tweede Wereldoorlog verantwoordelijk voor de dood  van honderdduizenden Joden en Polen. Vijfenzeventig jaar later is zijn zoon Horst nog altijd overtuigd van zijn onschuld. Aan het eind van de oorlog werd Otto Wächter beschuldigd van massamoord. Achterna gezeten door de Sovjets, de Amerikanen en de Britten sloeg hij op de vlucht. Drie jaar lang verschool hij zich in de Oostenrijkse Alpen, waarna hij zich naar Rome begaf en met steun van het Vaticaan kon onderduiken.

Toen hij zich in juli 1949 voorbereidde op zijn reis naar Argentinië via de ‘rattenlijn’ overleed hij plotseling – onder zeer verdachte omstandigheden. In De rattenlijn schetst Philippe Sands een uniek, maar onthutsend portret van het leven van een nazi-vluchteling. Samen met zoon Horst begint hij een confronterende zoektocht naar de identiteit van Otto Wächter. Aan de hand van historische bronnen, Wächter´s brieven aan zijn vrouw en moderne medische expertise ontrafelt Sands het mysterie dat de jongste zoon van de gevluchte oorlogsmisdadiger nog altijd achtervolgt – wat gebeurde er tijdens Wächter´s vluchtpoging en hoe vond hij zijn einde?

Ik vond het een fascinerend boek.

Uitgeverij Unieboek/ Het Spectrum bv, Amsterdam
468 blz. prijs 27,90

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op EEN VERBIJSTEREND BOEK…

 1. karton zegt:

  Een onschuldige hoeft niet te vluchten. Áls hij schuldig is geweest heeft gij een genadige dood gekregen. Ik lees momenteel het boek “Bij ons in Auschwitz” van Grunberg. Beestachtig gedrag van mensen als Wächter.

  Like

 2. Joannes den Hollander zegt:

  Het zal ongetwijfeld een fascinerend boek zijn Driek. Ik vraag me echter af of die “rattenlijn” echt bestaan heeft. Zelf ben ik van kort na de oorlog. In die jaren werd nog veel over de oorlog gesproken bij de mensen thuis. Toen had niemand het over de rattenlijn. Ook op school niet. Dankzij internet weet ik sinds kort over het bestaan over dit boek. Op youtube zijn zelfs filmpjes te zien over een dorpje in Argentinië waar veel nazi’s leefden. Hitler zou daar ook gewoond hebben en is daar in 1984 overleden. Diverse mensen o.a. de eigenaar van een restaurant waar Hitler vaak kwam bevestigden dit. Hitler zou daar ook zijn sperma hebben laten invriezen waarmee Angela Merkel verwekt zou zijn.
  Ik zet er mijn vraagtekens allemaal bij. Ik vind het erg vaag.

  Al vraag ik me de laatste jaren wel regelmatig af hoe Europa er nu zou uitzien als Hitler de oorlog gewonnen had.

  Like

  • ronjaspers zegt:

   Joannes den Hollander.Die “rattenlijn” moest natuurlijk geheim blijven want dit waren monsters waar mensen naar op zoek gingen.Volgens mij informatie van alternatieve websites werkte het vaticaan,het rode kruis,nazi/sser nepprins bernhard en de K.L.M. mee aan deze rattenlijn.

   Like

  • droevige mof zegt:

   Als ik naar de Rutte-cartoons van vandaag en gisteren in deze blog kijk, vraag ik me af of hij de oorlog werkelijk heeft verloren. Hij wilde een Groot Duitsland als leidende natie in Europa. Het is hem/haar gelukt. Voorlopig. Zijn/haar nederlaag zal komen, binnenkort, misschien deze herfst. Dan heeft hij/zij de oorlog echt verloren. Ik hoop het.

   Like

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Dat ziet u niet goed droevige mof, het is niet Duitsland dat de macht gegrepen heeft maar Frankrijk, als Macron tegen Merkel zegt; spring dan vraagt zij; hoe hoog?

    Like

  • bobzelf zegt:

   IK PERSOONLIJK DENK DAN AAN :

   HEEL VEEL KUILEN OP HET STRAND ……

   EINDELIJK DAS RADT MEINES VATERS ZURUCK

   EN HELE VOLLE RESTAURANTS MET OUWE SS ers

   DIE AUFMACHEN BRULLEN , , BIJ HET MOSSELEN ETEN

   IK BEN NAAR HER STRAND LATER

   effe naar die kuilen kijken

   oom heinrich

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s