“Racisme”-discussie zelfs in Groenland: standbeeld van missionaris dient te verdwijnen

Screenshot (88)

(Vertaling: E.J. Bron)

Zelfs het verre Groenland wordt niet gevrijwaard voor de uitwassen van de actuele “racisme”-discussie! Nu dient er op het enorme ijseiland in de Noordelijke IJszee over gestemd te worden of het plotseling “omstreden” standbeeld van een christelijke missionaris mag blijven staan of niet.

Duits - Zuerst

Onlangs nog werd het standbeeld van de protestantse Deense predikant Hans Egede met rode verf besmeurd. Bovendien werd op de sokkel het woord “decolonize” geschreven. De missionaris Egede had een belangrijke rol gespeeld bij de verbreiding van het christendom in Groenland. Een ander standbeeld van hem staat voor de Frederikskerk in Kopenhagen. Ook dit standbeeld werd, slechts een week na de bekladding van het beeld in Nuuk in Groenland, eind juni besmeurd.

Blijkbaar laat de Groenlanders de huidige ophef rondom standbeelden en zogenaamd “racisme” echter koud. Want de deelname aan de stemming over het standbeeld van Egede in Nuuk is gering. Tot nu toe (stand vorige week donderdag) hebben nog maar 879 van de 23.123 stemgerechtigden hun stem afgegeven, waarvan de meerderheid, 555, ervoor is om het standbeeld gewoon te laten staan.

Vandaag is de laatste dag dat de Groenlanders kunnen stemmen.

Bron:
https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Racisme, Rotzakken. Bookmark de permalink .

4 reacties op “Racisme”-discussie zelfs in Groenland: standbeeld van missionaris dient te verdwijnen

 1. Meine zegt:

  Het zijn enkele mensen, die agressief hun mening opdringen. Daarna heb je altijd meelopers en een grote groep die zich laat gijzelen door de opgedrongen mening. Deze opdringerige mensen vaak het soort die graag de macht naar zich toetrekken, en de baas willen zijn. Toevallig hebben deze mensen vaak een stel “linkerhanden” geen enkele andere vaardigheid dan manipuleren.

  Deze mensen vind je vaak in de politiek, religie en (helaas) in het onderwijs……..

  Geliked door 1 persoon

 2. Julia zegt:

  Dat gezanik over racisme leidt alleen maar tot meer en meer ellende waar linkse politici, linkse aanhangers en vooral linkse bestuurders hard aan mee werken, Ondertussen verzieken ze de algehele samenleving binnen de Westerse bevolking. Het blijft ongelooflijk dat er mensen zijn die hier nog achter staan en met liefde eigen volk, geloof en cultuur vertrappen in plaats van te strijden tegen het onrecht wat van overheidswege wordt aangedaan met betrekking tot de economische= en maatschappelijke schade die is aangericht en waar mensen gebukt gaan onder dictatuur en allerlei verplichtingen. Ook de Nederlandse Overheid moet zich kapot schamen dat o.a. terreurgroepen zoals o.a. ANTIFA en KOZP genieten van subsidies en dat zelfs twee voormalige medewerkers van een Palestijnse organisatie die worden verdacht van een bomaanslag kregen een deel van hun salaris uitgekeerd met Nederlands belastinggeld. Ook de voorkeur voor misdaden als het bekladden van standbeelden blijft binnen ons krom ongeloofwaardig rechtssysteem ongestraft. Zolang volkeren zich niet keihard gaan maken om tegen al deze verspilling en tweedeling binnen de rechtstaat in verzet te komen zal het totaal uit de hand lopen en zullen deze linkse terroristen de macht over nemen waardoor burgeroorlogen uiteraard niet meer kunnen uitblijven en de haat alleen maar groeit. Droom allen verder en laat rustig alles over u heen komen en blijf vooral wegkijken en denk vooral niet aan de toekomst van uw kinderen en kleinkinderen.

  Like

 3. Sobieski zegt:

  Moet gemakkelijk te achterhalen zijn welke buitenlandse antifa hierheen gereisd is met dit destructieve doel.

  Like

 4. Jules Vismale zegt:

  De antifa en die anti-racisten vragen er gewoon om dat iedereen hen gaat haten en terecht ook!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s