Commandant van Hamas vlucht naar Israël

Screenshot (15)

(Door: Aviel Schneider – Vertaling: E.J. Bron)

Commandant van de marine elite-eenheid van Hamas zou al meerdere jaren met Israël samengewerkt hebben

Een hoge commandant van de Al-Qassam Brigades uit de Gazastrook is in een rubberboot van de Israëlische veiligheidstroepen naar Israël gevlucht. Over de actie, die doet denken aan een thriller, hebben eerst Arabische en later ook Israëlische media druppelsgewijs meldingen laten doorsijpelen.

Israel Heute

De Hamas-commandant had afluisterapparatuur en zijn laptop met top geheime documenten uit de binnenste kringen van de Hamas-top bij zich. Een voltreffer voor de Israëlische geheime dienst Mossad! Het Libanese dagblad “Al-Akhbar”meldde dat Hamas “een gevaarlijk spionagenetwerk van de Israëli´s in de Gazastrook aan het licht zou hebben gebracht”. Volgens de melding zou Hamas ISIS-jihadisten in de Gazastrook hebben gearresteerd, die ervan verdacht worden binnen de Gazastrook zelfmoordaanslagen te plegen, en wel in opdracht van Israël. Of dit klopt of niet, is een andere verhaal. In principe is er sprake van spanning tussen Hamas en ISIS-jihadisten in de Sinaï, maar ook over het algemeen bestaan er conflicten tussen hen. Hamas-aanhangers zijn soennieten, die door het sjiietische regime in Iran gefinancierd worden. De ISIS-jihadisten zijn eveneens soennieten, die een heilige oorlog tegen sjiieten en hun collaborateurs voeren, waartoe ook Hamas behoort.

Zonder spionage functioneert geen oorlog

De Saoedische tv-zender “Al-Arabiya” legde uiteindelijk de naam van de overloper op tafel: Mohamed Omar Abu Ajwa. Hij was commandant van de marine elite-eenheid, die  in de afgesloten kuststrook werd opgeleid om Israël vanuit de zee en vanuit de kuststrook aante vallen en aanslagen uit te voeren. De gevluchte commandant zou volgens “Al-Arabiya” niet alleen belangrijke informatie over de verblijfplaats van de Hamas-leiders hebben prijsgegeven, maar ook verteld hebben over verborgen raketdepots in de Gazastrook. Bovendien verraade hij trainingskampen van de Hamas-terroristen en de exacte plaatsen waar politieke en militaire leiders van Hamas overnachtten.

Verschillende bronnen berichten dat Abu Ajwa al ettelijke jaren lang met Israël samenwerkt. Van onze bronnen in Jeruzalem en Ramallah kwamen we te weten dat de mysterieuze explosies in Iran, in totaal 14, te maken hebben met de streng geheime informatie op de laptop van Abu Ajwa. Daarover zou niet meer gezegd mogen worden.

Het exacte tijdstip van de vlucht is niet bekend. Hij moest zijn familieleden achterlaten, ze konden waarschijnlijk niet gered worden door de Israëlische geheime dienst. Normaal gesproken helpt de Mossad ook de familieleden van Palestijnse spionnen om te vluchten. Dat zijn vaak gecompliceerde operaties, want het lot voor de achterblijvers is verschrikkelijk.

Abu Ajwa is de tweede hoge bevelhebber van de top van Hamas die voor Israël gespioneerd heeft en op het laatste moment kon vluchten. Voor hem was het een functionaris genaamd Mahmoud gelukt te vluchten. Hij was verantwoordelijk voor het volledige radionetwerk in het Palestijnse terreurnetwerk in het noorden van de Gazastrook.

Hamas in paniek

Uit Palestijnse bronnen en krantenberichten blijkt dat de leiding van Hamas in paniek is, omdat Israël nu dieper in het geheime terreursysteem van Hamas is binnengedrongen. Als gevolg daarvan werden er talrijke arrestaties in de gelederen van de Al-Qassam Brigades uitgevoerd. Ettelijke commandanten van Hamas werden in het geheim verhoord en talrijke lijfwachters uit de veiligheidseenheden van Hamas werden ontslagen. Bovendien zijn vooraanstaande leden van Hamas van vandaag op morgen verhuisd.

Op dit moment wordt elk vooraanstaand lid van Hamas ervan verdacht met Israël samen te werken. Een slag onder de gordel voor het terroristische Hamas-regime. De chef van Hamas, Ismail Haniya, heeft nu de onderzoeken in de gelederen van de Hamas-brigades hoogstpersoonlijk in eigen handen genomen. Daarover wordt echter in Israël en in de Gazastrook niet veel over gemeld. Even ter herinnering: deze nieuwste ontwikkelingen spelen zich af in de schaduw van de onderhandelingen over de gevangenenruil tussen Israël en Hamas.

Bron:
www.israelheute.com
Door: Aviel Schneider

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", Gazastrook, Hamas, Israël. Bookmark de permalink .

4 reacties op Commandant van Hamas vlucht naar Israël

 1. John van antwerpen zegt:

  Egypte heeft aanslag voorkomen. Werken zij ook samen met de mossad ?
  Sisi heeft immers een joodse moeder. En Iran heeft geen lef om Israel
  uit te dagen uit vrees voor de gevolgen.

  Like

 2. Alex Delarge zegt:

  Laten we hopen dat de inteeltmuᛋᛋlims elkaar gaan afmaken.

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel zegt:

  “Commandant van de marine elite-eenheid van Hamas”.
  Vind het wel lachen eigenlijk, ‘de admiraal van Hamas’ voert het bevel over twee verouderde rubberboten en zes militairen die zeggen te kunnen zwemmen, meer waren er niet voorhanden.
  😀

  Geliked door 4 people

 4. Mary zegt:

  Ach de Sigrid Kaag vriendenclub in paniek, loopt de een na de andere hoge bevelhebber over naar Israel en dat terwijl ze miljoenen van ons belastinggeld aan haar extremistische Hamas vrienden geeft blijken daar nu misschien wel nog veel meer van voor Israel te werken (LOL).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s