“Sea Watch 3”: Schout-bij-nacht De Felice krijgt antwoord van de Duitse ambassade

Screenshot (13)

(Vertaling: E.J. Bron)

De Italiaanse schout-bij-nacht Nicola De Felice (foto) deelde in een persmededeling op 18 juli mee: “De heer Grogo van het politieke bureau van de Duitse ambassade in Rome heeft me verzekerd dat het voorstel om het slavenschip ´Sea Watch 3´ niet langer onder Duitse vlag te laten varen naar Berlijn werd doorgestuurd en serieus onderzocht moet worden.”

Mitteleuropa

Schout-bij-nacht De Felice had daarvoor een open brief aan de Duitse ambassadeur in Italië, Viktor Elbling, gestuurd, waarin hij zich had beklaagd over de wantoestanden van het onder Duitse vlag varende NGO-schip “Sea Watch 3”.

De schout-bij-nacht letterlijk:

“Van de ´Sea Watch 3´ werd al een keer eerder de vlag afgenomen door Nederland, en zonder vlag kan het schip niet meer varen, tenzij het als piratenschip beschouwd zou willen worden. In dit geval kan de marine van elke gezonde natie met gezond mensenverstand het zeerecht toepassen, aanboord gaan, het schip in beslag nemen en de kapitein en de bemanning volgens het zeerechtverdrag van de VN (UNCLOS) arresteren; het zeerechtverdrag werd door de parlementen van meer dan 200 landen geratificeerd. Ik hoop dat de Duitse regering zich aan haar woord houdt en dat ook de Italiaanse regering in deze situatie haar verantwoordelijkheid neemt en een signaal afgeeft in de strijd tegen de mensenhandelaars, die voor duizenden sterfgevallen op zee verantwoordelijk zijn en ook mede schuld dragen aan de uitbreiding van de Covid-19-pandemie in Europa.”

Bron:
https://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, gezond realisme, Italië, NGO. Bookmark de permalink .

2 reacties op “Sea Watch 3”: Schout-bij-nacht De Felice krijgt antwoord van de Duitse ambassade

  1. Leon Theunisz zegt:

    Eindelijk dan actie tegen die piraterij

    Like

  2. Julia zegt:

    Italië neemt op geen enkel gebied verantwoordelijkheid. Zelfs de Corona bijdrage wordt nu al besteed elke Italiaan krijgt 500 euro om vakantie in eigen land te vieren. Kortom Italië is voor geen cent te vertrouwen en gooit overal de pet naar. Het is één van die Zuidelijke landen die alleen feest vieren als er weer vele miljarden worden weggegeven over de ruggen van de belastingbetalers van de de Noordelijke lidstaten van de EU.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s