Als je jong bent, ben je links…

Screenshot (58)

(Door: Wim van Schaik)

Onlangs las ik op deze site een ontboezeming. Die kwam erop neer dat het normaal is als jongvolwassenen op GroenLinks stemmen. Wie jong is, stemt links. Anders heb je geen hart, heet het. Veel ouders, zelf nooit helemaal afgekomen van het linkse virus, hebben daarom alle begrip voor hun drammerige linkse zoon of dochter. Hun schatjes hebben tenminste het hart op de goede plaats. En… het komt vanzelf wel weer goed.

Churchill zou ooit gezegd hebben: “Wie op zijn twintigste geen socialist is, heeft geen hart; wie het op zijn veertigste nog is, heeft geen verstand.” Puntig gezegd! De man wist hoe hij socialisten aan moest pakken en de lachers op zijn hand kon krijgen. Alleen, zijn uitspraak is uit de context losgeraakt. Churchill was het te doen om volwassen socialisten te kijk te zetten. Pas later ging men suggereren dat links het monopolie heeft op compassie, medeleven en bevlogenheid en dat rechts harteloos en saai is.

Door die onjuiste interpretatie kon links het recht op een geweten kapen en het morele gelijk claimen. Het is nu zelfs zover gekomen dat wie afwijkt van de linkse mantra’s, overschreeuwd wordt door linkse jongeren met ‘het hart op de goede plaats’. Dat is een kwalijke ontwikkeling. We klagen er terecht over. Beter dan te klagen, is het om de eigen rol hierin te erkennen. Te beginnen met het vergoelijken van zogenaamd onschuldig jeugdig enthousiasme voor rabiate linkse stokpaardjes. Want jeugdig enthousiasme voor linkse leugens is niet onschuldig en helemaal niet vanzelfsprekend.

Lange tijd werden jongeren vooral op (bepaalde) universiteiten geïndoctrineerd met linkse leugens. Al voor de Tweede Wereldoorlog was het beroemde Cambridge de plek waar professoren jongeren infecteerden met het communisme. De KGB rekruteerde daar toen de latere spionnen Maclean, Blunt, Burgess en Philby. Tegenwoordig treffen we de linkse jongeren die zogenaamd hun hart laten spreken behalve op universiteiten ook vaak in het HBO aan. Bij de laatste verkiezingen voor de Provinciale Staten behaalde GroenLinks in de studentensteden Utrecht, Wageningen, Amsterdam en Nijmegen, resp. 27,8%, 24,5%, 23,9% en 22,5% van de stemmen.

Zulke verkiezingsuitslagen lijken de gedachte te ondersteunen dat vooral hoger opgeleide jongeren – HBO en universiteit – vatbaar zijn voor linkse standpunten. Dat zou betekenen dat linkse sympathieën niet zozeer te maken hebben met het hart, maar vooral met intelligentie. Maar zo intelligent hoef je voor veel studies helemaal niet te zijn. Belangrijk punt is dat het HBO en de universiteiten bezocht worden door stemgerechtigde jongeren. Op die instituten heeft het agressieve linkse zendingswerk dan ook het grootste effect.

Dat links pleit voor verlaging van de stemgerechtigde leeftijd naar 16 jaar zegt ook veel! Het is daarom niet het (goede) hart van de jongere dat hem of haar links maakt, noch de intelligentie, maar de gelegenheid die linkse leraren hebben om op het juiste moment jeugdige stemmers intensief en met gebruik van repressie te bewerken.

Natuurlijk strooien leraren (vooral leraren maatschappijleer, maar lang niet zij alleen) het linkse zaad ook op middelbare opleidingen (havo, vwo of mbo). Links heeft altijd al goed begrepen dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft. Vandaar de voorliefde voor de portefeuille onderwijs. Die biedt gelegenheid om te sleutelen aan de inhoud van het onderwijs, zodat het marxistische gif al vroeg ingedruppeld kan worden. Soms al op crèches en zeker op de basisschool. Te weinig ouders hebben het gevaar daarvan aan zien komen. Nog minder ouders durfden zich, bang om voor bekrompen uitgemaakt te worden, te verzetten tegen leraren die voor de klas voortdurend linkse stokpaardjes berijden. En, eerlijk is eerlijk, heel veel ouders hadden zelf weinig tegenwicht te bieden. Bezaten niets meer om over te dragen of trots op te zijn. Spuwden in de bron waaruit ze gedronken hadden en – wat ook al niet helpt om je kind voor linkse gekte te behoeden – koketteerden met hun deelname aan de  antikernwapen demonstratie. Hun kinderen mochten ‘het’ nu zelf weten. Wat neerkwam op ‘zoek het maar uit’.

En nu? De kwaliteit van het onderwijs holt achteruit. Ondertussen weten de ministers Van Engelshoven en Slob (CU) niets beters te doen dan de VN-agenda uit te voeren en scholen te  verplichten om kinderen via het vehikel ‘burgerschap’ vanaf dag één te hersenspoelen met het linkse denken over milieu en opwarming, diversiteit en inclusiviteit (compleet met moskeebezoek), seksualiteit en gender, zelfhaat en racisme. Een horde linkse leerkrachten staat elke dag klaar om het ministersduo op zijn wenken te bedienen. En als onze ook nog eens weerloos (nooit terugslaan!) gemaakte kinderen thuiskomen met allerlei linkse onzin, weten ouders niets beters uit te brengen dan: ”Als je jong bent, ben je links…” Zelfs voor hun eigen kinderen komt rechts niet in de benen.

En dat verstand? Dat komt bij heel veel linkse mensen nooit. Die blijven tot in het verpleeghuis op een afbraakpartij stemmen. In coma gehouden door de NPO kiezen zij voor links, omdat ze nu eenmaal uit een ‘rood nest’ komen. Of voor een christelijke partij, hoewel die allang niet christelijk meer is. Het deert hen niet dat ‘hun’ politici steeds andere dingen deden dan ze zelf vonden en wilden. En gaat bij sommigen, zij het laat, het lampje alsnog branden, dan wordt links hatelijk en onverdraagzaam: het ultieme bewijs dat de slinkse fabel van het ‘het hart op de juiste plaats’ nergens op stoelt.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Communisme, gezond realisme, GroenLinks, Hypocrisie, Indoctrinatie, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

31 reacties op Als je jong bent, ben je links…

 1. Joannes den Hollander zegt:

  Dat is te voorkomen door het stemrecht te beperken tot de werkenden en zij die gewerkt hebben.

  Like

 2. Monalisa zegt:

  Als je Jong bent ben je links?? Maar dan ben je ook een landverrader vooral als je bij deze partijen zit. Denk terug in de geschiedenis de Joden stemmen PVDA. De leider van de PvdA nu, is geen haar beter als zijn opa.

  Like

  • bobzelf zegt:

   JA , IK HOORDE DAT
   DIE HAD EEN REISBUREAU TOCH
   EN DIE ZETTE MENSEN MET ZO’N SPELDJE OP HUN JAS
   DAN GRATIS OP DE TREIN
   HET SANITAIR IN DE TREIN WAS NIET ECHT OM OVER NAAR HUIS TE SCHRIJVEN , TOCH??

   JA WERKELIJK ONGELOFELIJK ,DAT ZO’N SCHELE ETTERBAK NU GEWOON WEER OP DE BUHNE STAAT

   JA DAT WAS ZIJN OPA , NOU EN , DAN DEUGT TOCH DIE HELE FAMILIE NIET

   WIR HABEN ES NICHT GEWUSST ZEKER

   TUURLIJK .

   NEDERLAND WERKELIJK ONGELOFELIJK , DIE ZELDZAME TERINGZOOI
   DIE ZULKE MENSEN ER VAN GEMAAKT HEBBEN

   GELUKKIG GAAT HET NU BETER, WANT NU HEBBEN WE ONZE
   NIEUWE KANJER RUTTE

   MAG IK EEN TEILTJE, EN EEN KALASHNIKOV
   HUJ HEEFT NU NET UW DOODVONNIS GETEKEND
   EN ALLES WAT HIJ NU VERTELT IS GELOGEN
   ALLES

   NOU ALLEEN DE BEDRAGEN NIET, 108 MILJARD MAG U OPHOESTEN

   STEM VVD KLOOTZAAKKEN

   IK GA LEKKER DOUCHEN

   HE GELUKKIG DAT BERT G HIER DE PIAS UITHANGT,
   ALTIJD LACHEN MET DIE GRAPJAS,
   HIJ WAS WEER GENIAAL VANDAAG

   OOOH WAT ERRUGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG

   DOOEI OME BOBIEEEEEEEEEEEEEE

   Like

   • Monalisa zegt:

    Klopt vriend, in Rutte 2 heeft hij die hele Flexwet en ons Pensioenstelsel om zeep( die moestuin zijn er bij velen nog niet, wat aanbevolen was door de PVDA) geholpen samen met de vvd, daarom bouwt iemand die in een fase a werkt, voor later ook niks op, lege rekeningen word dat. de gene die PVDA stemmen zijn zeer domme mensen, kijk naar Groningen het bol werk van de PVDA hun huizen scheuren tot de grond kapot, maar ze blijven PVDA stemmen hoe haal je dit in je hoofd. Vriend in de drie noordelijke provincies, zoal Friesland Groningen Drenthe, daar haalt de PVDA zijn stemmen vandaan. dus ze blijven op een verloren Partij Voor De Arabieren stemmen. Gr een mooie zaterdag in Athene.

    Geliked door 1 persoon

   • Monalisa zegt:

    Het terugdraaien van de AOW leeftijd zou 2,7 miljard kosten…..dat geld was er niet. Lees, was er niet voor het eigen volk. Dank gaat uit naar het Kunduz clubje….VVD, D’66, CDA, Cu en GL. Uitvoerende partij… de PVDA !! Klijnsma, Jongerius… maar we hebben wel 40miljard voor de EU nodig die opgehoest moet worden

    Like

 3. Eppo zegt:

  Nou die oudjes die vroegers PvdA gestemd hebben zullen zich wel op hun hoofd krabben zeg .
  Geen verzorgings tehuis is er voor Ze .
  Werkelijk alles hebben ze verkloot die Clubs ,hun pensioen , hun zorg ,hun eigen plekje onder de zon.
  Miljarden weg geSinterklaast aan Afrika en Elders treinladingen vol en retour vol opvreters en andere niks toevoegenden voor dit Land.
  En nog niet gaan bij die StaatSmongolen de oogjes open en stemmen Ze eens wat anders , iets voor Zich zelf .
  Stem FvD of PVV .

  Geliked door 2 people

  • Monalisa zegt:

   ik denk dat u gelijk krijgt, helaas werd deze partij de PVDA door hun ouder met de paplepel in gegoten bij hun kinderen, die nu gepensioneerd zijn, de kinderen uit dat huwelijk stemmen van arbeider naar hun snot onder de neus naar de VVD en D66, volgens mij houden die kinderen niet van deze ouders die niet langer mogen leven van u regerings partijen die nu aan de macht zijn, het word nog veel erger met de ikke ikke personen. U schrijft stem FvD??? waarom, die loopt straks over naar de VVD, en de PVV zakt steeds verder weg jammer, de mens is heel dom in nederland ze gaan hun eigen ondergang tegemoet. vooral de kinderen die op de wereld zijn gezet door de babyboom generatie, hun kleinkinderen krijgen het nog slechter die mogen straks het grote staatsschuld van Rutte ophoesten.

   Like

 4. Gienekehado zegt:

  De boerenwijsheid ‘Het leven begint bij 40’, is niet voor niks op deze ooit zo mooie planeet gekomen!

  Like

 5. Gerrit zegt:

  Heb veel contact met een vrouw uit Berlijn die voeger in de DDR een hoge functie had bij de FDJ
  De communistische jeugd organisatie. Het is een lieve vrouw maar je merkt dat het ingeprente communisme er nooit meer uit gaat.. Een haat tegen alles wat niet superlinks is. Ze is op politiek gebied niet voor rede vatbaar. Het geeft te denken als onze schoolkinderen ook al zo gehersenspoeld gaan worden. Als je kleinkinderen straks tegen je zeggen: “Maar Meester zegt”

  Geliked door 1 persoon

 6. BigLJohn zegt:

  Niet iedereen is hetzelfde. In het huis waar ik opgegroeid ben moesten wij totaal niets hebben van socialisten, laat staan communisten. Als klein jongetje keek ik met mijn moeder door het raam naar communisten op straat die folders aan het rondbrengen waren. Mijn moeder zag ze en zei tegen mij; Dat zijn hele slechte mensen, en ze gaf een duidelijke uitleg waarom. Wat ze precies zei weet ik niet meer, want dat is nu al weer zo’n 60 jaar geleden. Ik stem mijn hele leven vanaf mijn 21e rechts, te beginnen bij de boerenpartij van boer Koekoek, daarna de VVD, toen even niets omdat er voor mij geen echt rechts meer bestond, en toen de PVV opgericht werd het de PVV. Alleen is het zeer bevreemdend dat in al mijn 51 stemjaren links altijd de verkiezingen won of anders een links getinte kabinetten ontstonden. Het resultaat kunnen we nu zien; Ze hebben Nederland helemaal naar de kloten geholpen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Waldorf & Statler zegt:

  Als je jong bent en niet links heb je geen hart.
  Als je oud bent en niet rechts heb je geen verstand.

  Klok en …. scribent Wim.

  Geliked door 1 persoon

 8. Hovawart zegt:

  Elke generatie heeft het recht op haar tijd, haar moeilijkheden, maar ook haar mooie momenten van bloei. Net als elke generatie staan nu ook wij oog in oog met de groeiende problemen en dilemma’s van politieke leugenarij en foute keuzes, de geo-politieke waanzin en klimaatleugens even terzijde.
  Helaas heeft de politieke elite onze wereld grondig verdeeld in zogenaamde parallelle samenlevingen, naast elkaar bestaande leefwerelden, de verhoudingen tussen de generaties en leeftijdsgroepen en verdeeldheid geholpen door het creëren van grote maatschappelijke onzekerheid en onmacht, een somber toekomstbeeld geschapen om de verschillen tussen generaties te kunnen benutten en uitbuiten, en in de samenleving als geheel de sociale cohesie volledig te verzieken door de import van onverdraagzame vreemdelingen.
  De Europese Unie zaait enkel verdeeldheid, zelfs tussen familieleden en buren, onoverbrugbare geschillen zullen uitmonden in het uiteenvallen van Europa en eindigen in burger- en guerrilla- oorlogen.

  Like

 9. delamontagne zegt:

  Volgens de Franse linkse historicus “Pascal Blanchard”, vragen wij als bevoorrechte blanken ons s’ochtends vroeg onder het scheren, niet af wat een voordeel het is blank te zijn !.
  Volgens deze elitaire-bobo-historicus van links begrijpen blanken niet de angst van zwarten als zij de metro ingaan en hoe bevoorrecht zijzelf wel niet zijn.
  ( daar kwamen hatelijke, maar wel terechte reacties op….. )


  (( Metro-station Châtelet-Les Halles, een van de drukste overstapstattions van Parijs ))
  “Nee ik ben geen raciest, NEE ik ben geen racist, ne……….etc,etc

  Geliked door 1 persoon

  • Gienekehado zegt:

   Laat “mooi” de alledaagse realiteit zien van een blanke / witte!! Waarschijnlijk is hij de enige die zelf voor zijn rit betaald heeft!! Viva Brigitte Bardot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Like

 10. delamontagne zegt:

  Hier leest een “voorbeeldige” zwarte man, een nieuwe Fransman !, de Francais de souche ( de autochtonen de les.
  Hij lijkt niet zo……..bang.

  Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Dat is een vooraanstaand neurochirurg, dat zie je aan alles……!!
   😀

   Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Het is dat je ’t woord “neurochirurg” schrijft, want toen moest ik opeens aan a.s. Do denken, dan krijg ik een vervolg-onderzoek bij een neuroloog.
    Maar mag van mij best “getinte” zijn, ik ben niet racistisch.
    Alleen als je de laatste mnden alles volgt in deze achterlijke wereld, zou je ’t haast worden.
    ( die persoon in de RER-trein verziekt ’t voor z’n medelotgenoten…. )
    [ de cardioloog waar ik jaarlijks kom heet……..Mohamed Hassaouiri !, maar hij laat zich met een Franse voornaam aanspreken, kwamen wij achter, TYPISCHH )

    Geliked door 1 persoon

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Delamontagne.
    Dat doet me terugdenken aan toen ik jaren geleden meedeed met een medisch experiment uitgevoerd in het UMC, de vrouw die het onderzoek uitvoerde was van Indiase/Pakistaanse komaf, toen mijn broertje dat hoorde werd ze acuut omgedoopt in Tara Singh Varma, gegierd heb ik maar het zorgde wel voor een glimlach bij elk bezoek!
    (Overigens was het een prima reumatoloog hoor)

    Geliked door 1 persoon

  • Republikein zegt:

   Gaat naar z’n psychiater, best zielig.

   Geliked door 1 persoon

  • Gienekehado zegt:

   Gevalletje Inteelt van de 10e generatie!!! ********* VERRIJKING!! ***********

   Geliked door 1 persoon

 11. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Bij toeval heb ik van de week een paar speeches van Margareth Thatcher zitten bekijken, een waar liberaal leidster, zij zag zelfs nog voor Nigel Farage waar het mis kon gaan met de EU en helaas kreeg ze gelijk, ze was ook fervent tegenstander van de euro.
  Helaas zitten wij opgescheept met de namaak liberaal Rutte, hoe anders zou die partij eruit hebben gezien onder Rita Verdonk.
  Helaas we zullen het nooit weten.

  Geliked door 1 persoon

 12. Julia zegt:

  Vooral hoger opgeleiden jongeren. Dat ziet er niet bepaald rooskleurig voor de toekomst uit. Deze links geïndoctrineerden blijven dom omdat zij geen enkele realiteitszin ontwikkelen en blind blijven wat door het linkse gedachten goed is kapot gemaakt namelijk het algehele continent Europa. Zij werken mee aan eigen ondergang en onderdrukking door een multi culti die alleen meer macht en strijd binnen Europa levert en straks de blanke Westerse bevolking uitmoorden. Maar uiteindelijk kun je het deze generatie jongeren niet kwalijk nemen omdat zij een eenzijdige linkse opvoeding hebben genoten waarvan ouders het lef niet hebben om zich tegen de waanzin van de elitaire linkse macht te verzetten en zich als onderdanige slachtoffers langzaam naar de slachtbank laten leiden inclusief hun kinderen. Het is al in volle gang o.a. genocide onder ouderen, ontnomen vrijheden, totale controle en leven met absurde maatregelen die de gezondheid van velen ondermijnen en de psychische klachten alleen maar bevorderen. Dat een (hogere) opleiding vele ouders al niet hebben goed gedaan blijkt uit de domheid omdat zij absoluut geen enkele onderbouwd tegen geluid dulden. Nu weer die walgelijke besmettelijke mondkapjes waar een groot deel het mee eens is terwijl die niet gekeurde kapjes een grote besmettingsbron is. Lees https://www.xandernieuws.net/algemeen/zuurstoftekort-door-mondkapjes-studie-constateert-ontstaan-bloedklonters-en-grote-gezondheidsschade/ Kortom het blijkt dat ons terugvallend en verarmd onderwijs totaal geen enkele zinvolle leerstof zoals algemene ontwikkeling meer bevat zodat mensen toch zelf haar algemene ontwikkeling en hun IQ dienen op te krikken door zelf op onderzoek uit te gaan en zich niet laten indoctrineren door linkse leugens waarvan nu wel duidelijk is dat het reduceren van de wereldbevolking de eerste prioriteit voor de elitaire waanzin van de linkse machtswellustelingen is omdat zij zo heel veel problemen die er nu zijn door links wanbeleid zoals te weinig geld voor pensioenen en te weinig geld en geen capaciteit voor goede gezondheidszorg oplossen. Wake up je bent jong en heb spirit om de weg naar volwassenheid verantwoord af te leggen en niet langer meer de oren te laten hangen naar de blindheid en het linkse ziekmakende gedachten goed van de leugenachtige politiek dat alleen maar meer grote desastreuze schade binnen onze samenleving veroorzaakt o.a. door eigen volk te onderdrukken met allerlei verplichtingen vanwege besmettingsgevaar maar miljoenen ongecontroleerde uitkeringstrekkers uit de woestijn en Afrika toelaten is de waanzin van links. Zie hoe een eens mooie en welvarend land als Nederland verder naar de ondergang wordt geleid en er zelfs voor de jongeren van nu geen kans meer is op een betaalbare woning, leidt onder onbetaalbare afbakende gezondheids- en ouderenzorg en onverantwoordelijke bezuinigingen zijn doorgevoerd.

  Like

 13. koddebeier zegt:

  Wie jong is, stemt links. Ze hebben nog geen levenservaring en hun hersens functioneren nog niet optimaal !

  Like

  • koddebeier zegt:

   Bij sommige blijft het laatste punt hun hele leven doorspelen en deze onnozelaars blijven dus links stemmen.

   Like

  • Heniusz zegt:

   Nooit van mijn leven links gestemd, gaat ook niet gebeuren. Van jongs af al rechtzinnig liberaal dus van Marx Rutte moet ik ook niets hebben. Niet elke jongere laat zich de hersenen spoelen, maar het is wel een feit dat het je leven een flink stuk makkelijker maakt.

   Geliked door 1 persoon

 14. M. zegt:

  Als je van jongs af aan die linkse waanzin opgedrongen krijgt op school, waarbij men de kindertjes ook nog leert dat waanzinnig zijn normaal is en dat normaal zijn waanzinnig is, dan worden ze al gauw fanatiek links waanzinnig.
  De jarenlange hersenspoeling van linkse waanzin waar men de scholen voor misbruikt moet niet onderschat worden.
  De schade ook niet.

  Geliked door 1 persoon

 15. Bob zegt:

  Rutte zegt dat hij historicus is. Nu heb heb pas gehoord
  dat de faculteit geschiedenis bepaalde delen van onze
  geschiedenis bewust overslaat. Dit overslaan in het onderwezene
  komt naar mijn mening bij alle leden van het kabinet voor.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s