“De rest van de wereld wil de waarheid gewoon helemaal niet weten!”

Screenshot (99)

(Door: Elsa Mittmanngruber – Vertaling: E.J. Bron)

Leven in angst voor zwarte haat

Zita Rabek woont in Kaapstad, Zuid-Afrika. Ze is de laatste van drie zussen die gebleven is. Angst voor het ongelooflijke geweld tegen blanken en de geruïneerde toestand van het land verdreven de anderen. ´s Nachts durft Zita haar huis niet te verlaten. Voor de ramen zitten tralies, de deuren zijn gebarricadeerd.

Blick Oostenrijk

“Wochenblick”: Hoe en waarom emigreerde uw familie naar Zuid-Afrika?

Zita Rabek: In 1899 kwamen mijn overgrootouders van mijn moeders kant als missionarissen naar Duits Zuidwest-Afrika (nu Namibië). Mijn overgrootvader vertaalde het evangelie van Lukas in de Ovambo-taal. Voor zijn werk kreeg hij een medaille van de keizer. De overgrootouders van mijn vaders kant kwamen als wapensmeden in 1906 uit Hamburg.

Een van mijn overgrootvaders richtte A. Rosenthal op, een zaak die nu nog bestaat, maar niet meer in familiebezit is. Hij kocht een 4000 hectare grote boerderij buiten Okahandjas. Het boerderijhuis bouwde hij in 1907. Mijn neef, Horst Rosenthal, woont daar nu nog en runt de boerderij, o.a. met runderen en geiten.

Mijn vader kwam in 1960 als vluchteling uit Hongarije naar Windhoek, waar hij mijn moeder ontmoette. Mijn twee zussen en ik bezochten de Duitse school in Windhoek en groeiden op in een beschermde, traditionele samenleving.

In 1982, na de dood van mijn vader, vertrokken we op grond van politieke omstandigheden naar Kaapstad. De verandering van Duits en Afrikaans naar Engels was een cultuurshock, en we hadden twee jaar nodig om er te wennen.

Voelt u zich Duitse of Zuid-Afrikaanse?

We zijn allemaal drietalig, hebben ons Duits cultuurgoed echter behouden en aan onze kinderen doorgegeven. Wij voelen ons Duitsers, die in het buitenland wonen.

Zowel Duitsland als Zuid-Afrika is ons thuisland. We voelen ons overal goed, passen echter op de een of andere manier nooit ergens helemaal bij. Desondanks houden we van het zuidelijke Afrika.

Zijn familieleden weer geëmigreerd?

Ja, in 2001. Zeven jaar nadat het ANC (African National Congress)  de leiding had overgenomen, emigreerde mijn jongste zus naar Engeland. Corruptie, een ondergaand onderwijssysteem, grootscheeps opgezette versterking van zwarten, een zwak wordende munteenheid en geen vooruitzicht op werk waren de redenen.

In 2011 emigreerde ook mijn andere zus vanwege het geweld hier, het inferieure onderwijssysteem en de werkloosheid naar Amerika. Ik bleef hier vanwege mijn moeder en stiefvader, die echter drie jaar geleden overleden.

Maar mijn kinderen gaan er vandoor. Eén dochter woont al in Londen, de andere twee zijn ook van plan te emigreren.

Waarom bent u daar niet?

We hebben een zaak met 33 werknemers, die afhankelijk van ons zijn. De meerderheid van hen is zwart. We nemen echter uitsluitend zwarten uit Zimbabwe aan, omdat die een betere schoolopleiding hebben, harder werken en veel vriendelijker gezind zijn.

We betalen meer dan het minimumloon en hebben een fantastische verstandhouding met hen. De meesten zijn al tien jaar bij ons en zijn deel van onze familie.

Werden jullie al rechtstreeks door zwarten aangevallen?

Persoonlijk werden we niet aangevallen, omdat we altijd heel voorzichtig zijn. Maar we zijn bang en beschermen onszelf door onze huizen van getraliede ramen te voorzien en de deuren verbarricaderen. Alleen als er echt absoluut geen andere mogelijkheid is, zijn we ´s nachts onderweg.

Tijdens het vertrek en de aankomst thuis zijn we altijd extreem voorzichtig, vooral wanneer we gevolgd worden of er mensen voor ons huis op straat rondlopen. Verdachte auto´s/mensen worden genoteerd en de gegevens worden naar onze “Neighbourhood-Watch”-groep gestuurd.

Dat is onze zelf geformeerde buurtwacht, waarbij ook wij maandelijks ´s nachts op straat patrouilleren. We staan in contact met de “Armed Response”-firma, die ons alarm- en paniekknoppen ter beschikking stelt, die we echter zelf moeten betalen.

Helaas worden onze boeren dagelijks doelbewust gemarteld en afgeslacht. Onze president is van mening dat er geen aanvallen op boeren zouden plaatsvinden.

Waarom wordt dit geweld in de rest van de wereld zo weinig gethematiseerd?

Als we dat eens wisten! Persoonlijk denk ik dat de rest van de wereld de waarheid niet wil weten.

Wat moet er gebeuren om de blanken in Zuid-Afrika te helpen?

De vraag zou moeten luiden: “om iedereen te helpen…” Want: als de blanke geholpen wordt, wordt iedereen geholpen. We hebben een nieuwe, eerlijke regering nodig. Alle ANC-leden zijn corrupt en moeten aan ons rekening en verantwoording afleggen.

Ze moeten boeten voor de meest wrede misdaden tegen de mensenrechten van ALLE Zuid-Afrikanen! Of dat ooit zal gebeuren, is de vraag, omdat onze regering onder het juk van China zit.

Wat vindt u van de “Black Lives Matter”-beweging?

Ze is een belediging! Ze voedt destructieve narratieven van de slachtoffercultuur en leidt tot van haat vervuld geweld. Daarmee komt niemand ooit van de grond! Alleen dat wil niemand horen. Als men nu eens ware naastenliefde in de media predikt?

Hoe is de situatie nu door corona?

Verschrikkelijk! De hardste lockdown van de wereld! Brutaal! Alle mensenrechten werden ons afgenomen. Er wordt op twee sporen recht gesproken en doelbewust opgetreden tegen de middenklasse en kleine ondernemingen.

Aan de lockdown zelf hield zich echter alleen de middenklasse. Dat kunnen de armenwijken niet. Na honderd dagen zijn er nauwelijks doden (ca. 4000); veel besmette mensen, maar het overgrote deel geneest.

Desalniettemin hebben we een uitgaansverbod, alcohol- en sigarettenverbod, en veel bedrijven kunnen hun deuren nog niet openen. De werkloosheid neemt dagelijks toe (je kunt de cijfers niet vertrouwen), hongersnood en ellende zijn aan de orde van de dag. Het land staat vlak voor de afgrond. Alleen een wonder kan ons nog redden.

Bron:
www.wochenblick.at
Door: Elsa Mittmanngruber

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Zuid-Afrika. Bookmark de permalink .

12 reacties op “De rest van de wereld wil de waarheid gewoon helemaal niet weten!”

 1. boorzalf zegt:

  “De werkloosheid neemt dagelijks toe (je kunt de cijfers niet vertrouwen), hongersnood en ellende zijn aan de orde van de dag. Het land staat vlak voor de afgrond”.
  Met dank aan Freek de Jonge, en de rest van de linkse club.

  Geliked door 2 people

  • guusvelraeds zegt:

   Ik zie de juichstemming die heerste in Nederland en bij de NPO nog levendig voor me. Ze raakten niet uitgepraat. Eindelijk zou gerechtigheid komen en de zwarten gingen zich verheffen. Ze waren zo overtuigd van hun gelijk dat vandaag de hersenen van de goedmens niet meer kunnen registreren wat de ogen zien. Zwijgen is nu de beste strategie want de mond openen kan niet want dan moeten ze bekennen dat ze fout zaten. Dat gaat niet gebeuren al worden de blanken levend voor hun ogen geroosterd.

   Like

   • Lot zegt:

    Sorry guusvelraeds, als slavische links mensen hebben ‘hun hersenen nooit zelfstandig kunnen functioneren’, daarom zijn het slaven die kiezen voor socialisme/communisme dat een ander sterkere macht/overheid hun verteld. Ze hebben wel wat intelligentie en zijn bewust van hun slavenmentaliteit en komen ook wel in opstand, maar dat is meer wijzen met het vingertje naar de ander, ‘het kopieeren van het gedrag van de magyar/meester’. Ik kan het niet vaak genoeg uitleggen. – zij behoren niet tot het frije friese frankische folk, zij zijn geen kinderen van Freja. De slaven vertellen graag anderen, als goede communisten, wat jij moet doen, en wat jij mag zeggen, als kleine meestertjes. Meer een kopie van het gedrag van hun magyar, dan dat zij echt kunnen nadenken. Heeft Freek nooit gekund, en als een groep slaven en als leden doen ze mee met de grote groep en apen ze allemaal hetzelfde na. Zonder zelf te denken. Aka – het zijn slaven.
    Dat is wie de LINKSEN zijn. Ik hoop dat nu eindelijk mijn uitleg doordringt. En mede de Semieten uit Arabie zijn ook slavische/turkse mensen, allemaal hetzelfde, met hun schaamte en zonde cultuur. (Waarbij ik niet te diep inga op hoe zij dieren offeren of met een zonde op hun geitenlijf de woestijn insturen.) antisemitisme? antisemitisme? Het is een ander volk, dat wij hier in het vrije westen niet wilden, en zo what? Wij zijn vrije mensen en mogen vrij praten en tenminste wij kunnen vrij denken nadenken en het goed uitleggen. Dat is de tweespalt in onze samenleving 700 jaar (3000 jaar). Een elitaire en een egalitaire cultuur, TEGELIJKERTIJD. En wij zijn doorgegaan met leven en hebben de overheid zoveel mogelijk wat laten klooien. Wij moeten van de overheid af, zij zijn alleen nog civiele dienaren voor het volk en worden daar goed voor betaald. Ben ik een anarchist, ja ik denk het, maar dan zonder chaos wanorde geweld, waar die ‘andere elitaire groep’ zo bang voor is. Ik kan prima mijn leven doen zonder overheid en zonder wanorde. Anarchie =/ geen wanorde. Wat de politiek ons vaak voorschotelt, want dan zouden wij hun niet meer nodig hebben.

    Like

 2. koosv8 zegt:

  We hebben een regering die je niet kan vertrouwen, ze zijn corrupt. Waar hoor ik dit toch vaker, het is verschrikkelijk wat er met de boeren in Zuid-Afrika gebeurt, en de media zwijgt. De handlangers van het KWAAD!!! Nieuws is nieuws als het in hun globalisten wereldtje van pas komt.

  Geliked door 3 people

 3. Harry willemse zegt:

  Maar goed dat de apartheid is afgeschaft. Vanaf dag één is het daar een race naar de bodem geworden. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat je er in de wereldpers er niets over hoort. Nu de negers het zonder leiding moeten doen word het gewoon weer een puinhoop. Dat is geen goede publiciteit. U weet wel een bevrijde natie. Rodesie is daar ook zo’n voorbeeld van.

  Like

 4. Roeland zegt:

  Nog geen 40 jaar geleden vlogen fiere militaire vliegtuigen met oranje blanje blou vlaggen gesierd over het Suid-Afrikaanse christelijk gereformeerde land. Wat is er sindsdien in hemelsnaam gebeurd met dat land!??
  Natuurlijk ken ik de geschiedenis, maar hoe kan je als volk zo stom zijn om je eigen ondergang te bewerkstelligen ?? Waarschijnlijk heeft de nederlands calvinistische CU , SGP mentaliteit daar toe meegeholpen. Oh, en wat gebeurd er nu in Nederland? Hetzelfde. En begin niet over Vlaanderen, daar woonden en wonen hoofdzakelijk lauwe Katholieken. Dus dat is ook gedoemd ten onder te gaan.
  Protestanten, lauwe Katholieken jullie hadden beter echt Orthodox Katholiek gebleven. (ook in Vlaanderen). Kijk naar Hongarije en Polen daar kan het wel. Je ziet daar ook nog een normale samenleving. Denk na ..

  Geliked door 2 people

  • Wolf zegt:

   NEDERDUITS HERVORMDE Gemeenten hebben Z A. Groot gemaakt, eeuwen lang. Roomsen kennen geen apartheid, die kerken drijven gewoon op hun zwarten.

   Like

 5. Jackholland zegt:

  Dit is toch weer keihard bewijs dat de negert gewoonweg niet in staat is om wat op te bouwen . En nee het ligt niet aan de geografische ligging, het ligt niet aan de bodemschatten , het ligt niet aan de kennis en opleiding of gebrek aan moderne communicatiemiddelen het ligt maar aan 1 ding nl de NEGERT.

  Like

 6. verwardeman zegt:

  Freeeeheeee , Nelson Mandelahhhhhhh………………………………
  Oftewel : oprotten met die kut-blanken , zwarten de baas !
  Helaas is het in de eerste plaats wel hun land…………………..
  Blanke Zuid Afrikanen / Amerikanen / Aussies , kom weer naar hier terug ! en laat ons dan alles wat hier van origine niet thuishoort terug sturen naar hun continent .
  Ieder kleurtje op zijn eigen continent , zou een hoop gezeik schelen lijkt mij zo.
  DROMEN MAG !

  Like

 7. Bas zegt:

  Like

 8. We hebben er met plezier gewerkt en rondgekeken; mateloos mooi land! Althans, toen nog. Heb er ook VII posts over geschreven. Dit was de laatste: https://mariettesbacktobasics.blogspot.com/2018/01/south-africas-genocide-against-white.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s