Duitsland: “Islamisten” mogen Duits paspoort houden

Screenshot (94)

(Vertaling: E.J. Bron)

Het terughalen van Duitse ISIS-strijders in Syrië en Noord-Irak is grotendeels tot stilstand gekomen. Sinds eind augustus 2019 werd volgens officiële informatie maar één Duitse vrouw met haar drie kinderen teruggehaald, zoals blijkt uit het antwoord van het ministerie van Buitenlandse Zaken op vragen van de Groenen in de Bondsdag. De regering verklaart “op dit moment geen prognose voor toekomstige repatriëringen te kunnen geven”.

journalistenwatch

Een reden daarvoor zou de corona-pandemie kunnen zijn: grensovergangen en luchthavens in de regio zijn volgens informatie van de regering gesloten. Het probleem zou “nog steeds door de Duitse regering worden uitgezeten”, bekritiseerde Groene politica binnenlandse zaken, Irene Mihalic. Zij waarschuwde ervoor dat de onoverzichtelijke situatie het gevaar in zich zou bergen dat voormalige strijders ongecontroleerd terug zouden kunnen komen “en hier wellicht zware misdaden plegen”.

Van 629 “islamistische” bedreigers in Duitsland zijn volgens informatie van de regering 109 terugkeerders uit Syrië en Irak. Mihalic riep de Duitse regering op om de Duitse burgers gecontroleerd te repatriëren en hen hier voor de rechter te brengen. Verder zou ze ervoor moeten zorgen “dat de kinderen z.s.m. kunnen vertrekken en niet langer voor de misdaden van hun ouders in de kampen onder onmenselijke omstandigheden worden vastgehouden.”

Volgens de Duitse regering zijn er meer dan 1070 “islamisten” uit Duitsland richting Syrië en Irak vertrokken. Bij één op de twee zou sprake zijn van concrete aanwijzingen dat ze voor terreurgroepen gevochten of die in ieder geval ondersteund hebben. Volgens de Duitse regering bevinden zich nog meer dan 450 personen in het buitenland – waarschijnlijk in Syrië of Irak.

Alle overigen zijn of overleden – naar schatting meer dan 260 – of terug in Duitsland. Van die 450 hebben 158 behalve een Duits nog een ander paspoort; in 32 gevallen een Marokkaans, in 27 een Turks, in 17 een Tunesisch en in 14 gevallen een Afghaans paspoort.

Maar nu het schandaal:

In geen enkel geval werd van iemand met een dubbel paspoort het Duitse afgenomen. De Bondsdag heeft weliswaar vroeg in de zomer van 2019 de wet desbetreffend verscherpt: wie in het buitenland voor een terreurmilitie ten strijde trekt, moet sindsdien rekening houden met het afnemen van zijn Duitse staatsburgerschap. Dit geldt echter niet met terugwerkende kracht, alleen maar in toekomstige gevallen. Zoals verder blijkt uit het antwoord van de Duitse regering, zitten er in totaal 111 personen met een relatie met Duitsland in Noord-Syrië wegens terrorismeverdenking in de gevangenis of in voorarrest.

Dat zijn echt wetten die veel opleveren.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, cultuurrelativisme, Duitsland, Eurabië, Irak, ISIS, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, landverraad, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, politici, Rotzakken, Salafisten, Syrië, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

5 reacties op Duitsland: “Islamisten” mogen Duits paspoort houden

 1. Bob zegt:

  Na WOII heeft hebbeb de duitse regeringen nog lang
  hun moordenaars beschermd.
  Dejavu.

  Geliked door 1 persoon

 2. Pingback: Duitsland: “Islamisten” mogen Duits paspoort houden! | eunmask

 3. Peter zegt:

  De BundesRepubliek Duitsland bestaat helemaal niet meer. Dit weten velen niet,maar is echt waar.

  Geliked door 1 persoon

 4. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Dit geldt echter niet met terugwerkende kracht, alleen maar in toekomstige gevallen.”

  Dat is altijd het geval, met alle wetten. Een wet mag pas worden toegepast vanaf het moment dat de wet is aangenomen en van kracht is. Geen enkele wet geldt ooit met terugwerkende kracht.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 5. ronjaspers zegt:

  De nazi,s zijn nooit verslagen.Nederland is trouwens grondgebied van duitsland.Ons nepkoningshuis heeft gecapituleerd en nederland overgedragen aan de nazi,s,duitsland.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s