Weners willen de “Mohrengasse” geen andere naam geven

Screenshot (97)

(Vertaling: E.J. Bron)

Zelfs de Groenen willen het niet

Of het nu Pop-Up-fietspaden of homoseksuele stelletjes op verkeerslichten zijn – De inwoners van Wenen zijn het nodige gewend van de dure, roodgroene symboolpolitiek. Desondanks stuit de herbenoeming van de Mohrengasse op 83% afwijzing.

Blick Oostenrijk

In het kader van het “Black Lives Matter”-debat, dat ook in de vorm van demonstraties en neerhalen van standbeelden van de VS naar Europa is overgeslagen, lieten de ideeën over de Oostenrijkse, politiek correcte omgang met zwarte mensen van de kant van de radicale linksen niet lang op zich wachten.

Slavernij of koffiehuistraditie?

In Wenen vielen een links initiatief daarbij de beide Mohrengassen (Morenstraatjes) in het tweede gemeentedistrict, Leopoldstadt, op. Deze zouden volgens hen een andere naam moeten krijgen.

Ook het zwarte gemeenteraadslid van het district, Mireille Ngosso (SPÖ), had daar een mening over: “Het is een begrip voor een onderworpen Afrikaanse dienaar, die tot slaaf gemaakt werd”. Daarentegen ziet de FPÖ-parlementariër Wolfgang Seidl in de straatnaam een wezenlijk deel van de Weense cultuur: “De Morenstraatjes dragen hun naam al meer dan 170 jaar en herinneren vermoedelijk aan koffiehuizen die daar ooit geëxploiteerd werden.”

Zelfs de Groenen willen geen andere naam

Nu werd er door OGM een representatieve peiling gepubliceerd. Hieruit bleek dat een eventuele naamsverandering van de Mohrengasse op grote afwijzing stuit, en wel over alle partijgrenzen heen. Alleen onder jonge Groenen-stemmers vond het idee iets meer instemming: 24%. Desondanks sprak zelfs onder de Groenen 74% zich uit tegen het omdopen van de beide Morenstraatjes.

Dure symboolpolitiek

De naamsverandering van straten is niet alleen een wezenlijk ingrijpende gebeurtenis in de cultuurgeschiedenis, maar is ook verbonden met enorme kosten en obstakels. De verandering van de adressen vereist van de gemeenschap zowel als van privépersonen een enorm gedoe voor het veranderen van documenten, visitekaartjes, kadasters, post- en bankcontacten. De laatste naamsverandering in Wenen betrof de Karl-Lueger-Ring, nadat er een debat opvlamde over het antisemitisme van de voorbereidende denker van de ÖVP. De naam werd veranderd in Universiteitsring.

Bron:
www.wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Black Lives Matter", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, cultuurrelativisme, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, Oostenrijk, Overheid, political correctness, politici, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

6 reacties op Weners willen de “Mohrengasse” geen andere naam geven

 1. Julia zegt:

  Zucht het doorgeslagen nieuwe normaal is nu echt wel doorgeslagen en abnormaal. Wat moet men nog zeggen over de totaal doorgeslagen waanzin dat in de gehele wereld plaats vindt. Het trieste is dat het met de dag gekker wordt en al heel veel mensen in normaal denken zijn aangetast. Het is een opgegeven hopeloze wereld.

  Like

 2. Meine zegt:

  In Zuid Afrika was het eerste wat de negertjes deden, toen ze de macht hadden ? Namen veranderen van gebieden en steden. Groot-Pretoria werd Tszwange, Pretoria mocht nog een beetje haar eigen naam behouden. Plaatsen als Bloemfontein moesten veranderd worden in Moepoepe.

  Lid zijn van de gemeenteraad was in het vroegere Zuid-Afrika een onbetaalde (bij)baan, alleen onkostenvergoeding. De ANC-ers wilden natuurlijk betaald worden, en vonden dat wel leuk, omdat alleen blanke mensen belasting betaalden… La-la-geld, en het grote socialistische potverteren. Aan infrastructuur werd niets meer besteed, wel belasting verhogen om de ruimere bezoldiging te kunnen betalen. Dat is democratisch, de 70% die geen belasting betaald, bepaald dat de 30% die wel belasting betaald, meer moet betalen.

  Like

 3. WC zegt:

  “…een onderworpen Afrikaanse dienaar, die tot slaaf gemaakt werd” ??
  volgens mij was een moor toch echt een islamitische landrover en ( blanke EN zwarte )
  slavenhandelaar van noordelijke afrikaanse afkomst.

  Geliked door 1 persoon

 4. Jules Vismale zegt:

  “Moriaantje zo zwart als roet, ging eens wandelen zonder hoed! Maar de zon scheen op zijn bolletje, daarom droeg hij een parasolletje!”

  Geliked door 1 persoon

 5. fleckie zegt:

  MOHRENGASSE: uit: 1923 naam toen ontstaan?! toen de FRANSEN,met hun leger, INCLUSIEF de LEGIONNAIRES, OOK als soldaten. (uit. NOORD- AFRIKAANSE. landen ). het. ROERGEBIED binnentrokken, i.v.m. met ‘WIEDERGUTMACHUNG’,van. DE. ‘ Door Frankrijk ., ONKOSTEN’!!! , ‘OPGELOPEN’. in de verloren. oorlog van. DUITSLAND. tegen o.a. FRANKRIJK. .( etc)……
  <~<~<~<~<~<~<~

  Like

 6. Bob zegt:

  De Moren was toen er een lagere school bestond
  een Osmaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s