De Israël-haters en antisemieten sluiten zich aaneen…

Screenshot - 2020-07-29T103757.208

(Door: Thomas Heck – Vertaling: E.J. Bron)

Wij hier op de site van “Heck Ticker” zijn het daar al lang over eens: tegen antisemitisme, vooral het antisemitisme dat zich camoufleert als kritiek op Israël. Wat vaak zo onschuldig met “dat mag je toch nog wel zeggen” overkomt, ontpopt zich bij nader inzien als obsessie tegenover de Joodse staat. Ja, wat altijs graag over het hoofd gezien wordt, Israël is DE Joodse staat, het thuisland van alle Joden in de wereld, de enige staat waar zij zich op veilig terrein kunnen terugtrekken als het (weer eens) hachelijk wordt in de Diaspora.

En het zijn niet alleen zulke aanslagen zoals door een gek in Halle die Joden in Duitsland zorgen bereiden, het is ook het dagelijks antisemitisme, dat ook van links komt en een toenemende Jodenhaat uit de islamitische sfeer. En exact deze Jodenhaat wordt door de migratiepolitiek bijna gestimuleerd, een discussie hierover generaliserend als vreemdelingenvijandigheid gestigmatiseerd. Terwijl het juist hier zaak is man en paard te benoemen.

Ironisch genoeg wordt in Duitsland de AfD het merk “antisemitisme” in haar partijboek toegedicht, hoewel deze partij zich als enige partij in de Duitse Bondsdag volledig tot Israël bekent, bij stemmingen altijd pro-Israël handelt. Maar het zijn de andere partijen die in werkelijkheid Israël het leven moeilijk maken. En wanneer de EU en Duitsland de terreur tegen Joden indirect financieren, hoort daar ook de waarheid bij. Wanneer dan bovendien Israël´s maatregelen tegen de terreur veroordeeld worden, begint het oneerlijk te worden. Want de veiligheidssituatie en de maatregelen, die noodzakelijk zijn om een veilig leven te garanderen, zijn zeker niet met Europese maatstaven te vergelijken.

Een mogelijke “annexatie” van Judea en Samaria hoort daar bij. En daarop is de aandacht gevestigd, toen in juni een anti-Israëlische Internationale in een gemeenschappelijke verklaring Israël aanviel. En ook dat gaat veel verder dan Israël-kritiek. Wie de veiligheid van Israël aanvalt, handelt ook een stuk uit antisemitische motieven, zelfs wanneer hij dar zelf heel anders zou beoordelen. Wie echter de Israël-vijandige BDS-campagne ondersteunt, zoals veel van deze “cultuurmakers”, ondersteunt diegene die vaart zet achter de vernietiging van Israël, de vernietiging van de Joodse staat.

Wij zullen daarom ook diegenen als antisemieten ontmaskeren, die zich in hun obsessie op de enige Joodse staat storten, hem willen delegitimeren, hem een leven binnen veilige grenzen willen ontzeggen. Israël heeft geen voorstellen van een arrogant Duitsland nodig, dat zijn eigen problemen niet onder controle krijgt. Israël is zelf voor zijn eigen veiligheid verantwoordelijk en als de geschiedenis sinds de oprichting in 1948 één ding bewezen heeft: Israël kan alleen zichzelf vertrouwen, geen andere landen.

In deze context moet het artikel van de “Tagesspiegel” gezien worden, waarin meer dan 60 wetenschappers, schrijvers, kunstenaars en andere “bezorgde burgers” uit Duitsland en Israël in een brief aan bondskanselier Angela Merkel (CDU) voor een “inflatoir, zakelijk ongemotiveerd en wettelijk ongefundeerd gebruik van het antisemitisme-begrip” waarschuwen. Of in het Duits: ze willen met rugdekking van de bondskanselier hun Jodenhaat blijven verbreiden zonder antisemieten genoemd te worden. Aardige poging, vrienden. Maar vergeet het.

In het zondag gepubliceerde schrijven uiten zij hun bezorgdheid over een bedreiging van de vrijheid van meningsuiting, die gericht is op de “onderdrukking van legitieme kritiek op de Israëlische regeringspolitiek”. Dat zou bijvoorbeeld gelden voor de dreigende “annexatie” van Palestijnse gebieden door Israël.

De ondertekenaars richten in dit verband heftige beschuldigingen aan het adres van de gevolmachtigde antisemitisme van de Duitse regering, Felix Klein. Met de ondersteuning van rechts-populistische Israëlische stemmen zou hij “de aandacht afleiden van reële antisemitische overtuigingen en onlusten, die joods leven in Duitsland bedreigen”. Het zou geduld worden “dat stemmen van de vrede en van de dialoog belasterd en monddood gemaakt dienen te worden”.

“Waar kritische dialoog noodzakelijker is dan ooit, creëert het misbruikende gebruik van de antisemitismebeschuldiging in toenemende mate ook in Duitsland een sfeer van brandmerken, intimidatie en angst”, zegt men.

De ondertekenaars benadrukken hun verwachting dat de Duitse regering haar Midden-Oosten politiek erop zou oriënteren dat de toekomst van Israël alleen maar in overeenstemming met de principes van het volkerenrecht duurzaam te garanderen zou zijn. Zij willen graag in het kader van de Verenigde Naties een Duits initiatief voor vredesonderhandelingen.

De brief werd o.a. ondertekend door de antisemitismeonderzoeker Wolfgang Benz, de schrijvers, Christoph Hein, Ingo Schulze, Tilman Spengler en Sten Nadolny, de regisseur Edgar Reitz, de islamwetenschapster Katajun Amirpur, de schrijfster Gabriele von Arnim, de opvoedingswetenschapper Micha Brumlik, de Israëlische historicus Moshe Zimmermann, de islamwetenschapper uit Jeruzalem Menachem Klein en de voormalige president van de Academie van de Kunsten, Klaus Staeck.

Bron:
https://heckticker.blogspot.com
Door: Thomas Heck

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Intellectuelen/academici", Algemeen, antisemitisme, Barbarisme, belangenverstrengeling, Duitsland, Hypocrisie, islam-collaboratie, islamappeasement, islamofascisme, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, nieuw fascisme, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

6 reacties op De Israël-haters en antisemieten sluiten zich aaneen…

 1. verwardeman zegt:

  De iSSlam haat de Joden , en links is vriendjes met de iSSlam , dus dat zegt genoeg !
  Mijn voormalige contributie aan de FNV , gaat al weer enkele jaren naar het CIDI omdat
  ik weiger de Joden een mes in de rug te steken !
  Die FNV heeft vanaf 2010 een ” Palestina-werkgroepje ” en zij vinden dat je geen Israelische
  waren moet kopen …………………….!
  Hier past slechts EEN benaming : NSBers .

  Geliked door 1 persoon

 2. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Zij willen graag in het kader van de Verenigde Naties een Duits initiatief voor vredesonderhandelingen.”

  Ja, dat is echt een goed plan. Alleen is de OIC tegen alle onderhandelingen met Israel, in navolging van de drie NEE’s van Khartoum in 1967: “Geen vrede met Israël, geen erkenning van Israël en geen onderhandelingen met Israël”.

  Dus áls die onderhandelingen er komen en áls die tot een overeenkomst leiden, zal zo’n overeenkomst evenzeer genegeerd worden als de Oslo-akkoorden of welke overeenkomst dan ook. We kennen allemaal de beelden nog van opperantisemiet Yasser Arafat, die de hand schudde van Yitschak Rabin. Mooi weer spelen, maar vanaf dag één de akkoorden torpederen en saboteren.

  De brief van de “geleerden, kunstenaars en wetenschappers” is het papier niet waard waarop hij geschreven is.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 1 persoon

 3. Áfgelopen weekend demonstreerde de joodse activist Michael Jacobs vreedzaam met spandoek en vlag op het A‘damse Museumplein voor de staat Israel. Maar daar was de politie niet zo van gediend. Ze dreigden hem drie keer te arresteren. Wegens wat? Dat konden de hooggeleerde agentjes niet motiveren . Zouden ze de Koran hebben gelezen (vol met Jodenhaat)? Of hadden ze opdracht van BLM-verslaafde zonder mondkapje burgemeester Halsema? Waarom moest het Museumplein Judenfrei worden gemaakt? Wil de overheid soms Adolf Hitler kopieren? Ze slagen daar wel erg goed in met dit soort zinloze en irrationele acties.

  Geliked door 1 persoon

 4. Jan zegt:

  Ministerie van Buitenlandse Zaken van Duitsland neemt medewerkster in dienst (voor project „Religion und Außenpolitik“) die echter openlijk oproept Israel te vernietigen en Joden uit te roeien. Na kritiek project voorlopig in de ijskast

  Auswärtiges Amt zieht nach Kritik an Islam-Vertreterin Konsequenzen

  An der Berufung der Vizepräsidentin des Zentralrats der Muslime zur Beraterin im Auswärtigen Amt hatte es laute Kritik gegeben: Ihr Verband grenze sich nicht genug von Extremismus ab. Jetzt gibt die Behörde dem öffentlichen Druck nach – zumindest vorerst.
  ….
  https://www.welt.de/politik/deutschland/article212494415/Nurhan-Soykan-Auswaertiges-Amt-zieht-nach-Kritik-an-Islam-Vertreterin-Konsequenzen.html

  De kritiek

  Das Auswärtige Amt hat mit Nurhan Soykan eine muslimische Verbandsfunktionärin in die Abteilung „Religion und Außenpolitik“ berufen, die antisemitische Al-Quds-Märsche verteidigt und als Generalsekretärin des Zentralrats der Muslime auch Islamisten vertritt.

  https://www.cicero.de/innenpolitik/nurhan-soykan-aussenministerium-graue-woelfe-ausweartiges-amt-zdm-ditib

  Like

 5. Jan zegt:

  De antisemieten in Amerika, BLM, antifa en moslims komen openlijk uit voor hun racistische haat tegen Joden en haat tegen Israel en Amerika

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s