Oostenrijks jongerenonderzoek: Twee derde deel van de antisemieten zijn moslims

Screenshot - 2020-07-29T201531.264

(Vertaling: E.J. Bron)

De historica Bernadette Edtmaier voerde in het kader van haar dissertatie een onderzoek uit over antisemitisme onder jongeren in Oostenrijk. De overwegende meerderheid van de respondenten toonde een besliste afwijzing van antisemitisme en uitte zich empathisch met de Joden.

Blick Oostenrijk

Met behulp van een vragenlijst bepaalde Edtmaier de zienswijze van 330 jongeren en jonge volwassenen in de leeftijd van 13 tot 24 jaar. Aan de hand van vragenlijsten werd daarbij onderzocht welke instelling jongeren uit Salzburg en Oberösterreich tegenover Joden hebben. De onderzoekster merkt op dat slechts heel weinig deelnemers ooit contact met Joden hadden. In de regio wonen nauwelijks Joden.

Moslims bijzonder emotioneel

Vooral onder jonge moslims is de haat op Joden heel groot. Zo was twee derde deel van de groep die Edtmaier antisemitische tendensen in het kader van de beoordeling toedichtte, van Turkse respectievelijk Bosnische afkomst. Ze zouden vooral door het Israël-Palestina-conflict geëmotionaliseerd zijn en deels bijzonder agressief op Joden gereageerd hebben. Volgens Edtmaier maken zij de Joden voor de situatie in Palestina verantwoordelijk en zouden zij zich solidair verklaren met de andere moslims.

In het kader van het onderzoek ontdekte de onderzoekster eveneens dat de kennis over de Holocaust volgens haar eerder gering zou zijn. Zo zou de overgrote meerderheid niet hebben geweten hoeveel Joden er door de nazi´s industrieel vernietigd werden en ook niet wie Adolf Eichmann was.

Gebrek in de algemene ontwikkeling

Edtmaier was in het gesprek met Studio Omega verbaasd over de geringe kennis van de jongeren. Ze zou daarna ook dezelfde vragen hebben gesteld aan beginnende studenten geschiedenis. Ook die zouden het niet bijzonder goed hebben gedaan wat betreft de kennisvragen. En dat, hoewel het nationaalsocialisme in de geschiedenisleerplannen van onze scholen een zeer grote plaats inneemt. Door Oostenrijkse scholieren moeten ook  gedenkplaatsen in concentratiekampen bezocht worden. Edtmaier sprak in dit opzicht van onderwijzend personeel dat niet zou weten hoe het bijvoorbeeld het Israël-Palestina-conflict zou moeten doorgeven.

Bezoeken aan concentratiekampen stemden tot nadenken

In verband met deze bezoeken vroeg Edtmaier aan de jongeren wat ze daarvan vonden. Daarbij zou gebleken zijn dat het bezoek van de geënquêteerde jongeren aan concentratiekampen zoals in Mauthausen, of diens buitenkampen in Ebensee, hen zeer tot nadenken stemde. Twee derde deel van de jongeren, bij wie Edtmaier antisemitisme kon vaststellen, heeft daarvoor al een concentratiekamp bezocht.

Bron:
www.wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", antisemitisme, Jodenhaat, Moslims, Oostenrijk. Bookmark de permalink .

13 reacties op Oostenrijks jongerenonderzoek: Twee derde deel van de antisemieten zijn moslims

 1. flo zegt:

  Ga er maar vanuit dat er geen mislim jongeren een bezoek aan een kz hebben gebracht.
  Het primitieve piskam tuig is te stom om het te begrijpen.

  Geliked door 1 persoon

 2. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Tweederde deel van de antisemieten zijn moslims.”
  En alle moslims zijn antisemiet. Dat moet namelijk van allah. Denken ze.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 1 persoon

 3. Jules Vismale zegt:

  In Oostenrijk was het antisemitisme altijd veel sterk geweest dan in Duitsland en tenslotte komt daar een zeer bekend historisch figuur vandaan die een Charlie Chaplin-snorretje droeg!

  Geliked door 1 persoon

 4. Kees zegt:

  Tjonge, weer zo’n onderzoek naar iets wat iedereen al lang weet. Islam = antisemitisme. Wanneer begrijpen historici (He Mark Rutte!!) dit nu eens?

  Geliked door 1 persoon

 5. Jan zegt:

  AMP’s , American Muslims for Palestine, nieuwste drek

  Like

 6. FlorisJan zegt:

  Het boek “Mein Kampf” bevat 7% teksten die antisemitisch zijn. De koran bevat 13% antisemitische teksten.
  Één van beide boeken is verboden….

  Geliked door 2 people

 7. Julia zegt:

  Volgens Rutte en aanhang, CDA, Groen Links en D66 is er nog niet genoeg van dit tuig binnen er mogen er nog velen volgen. Bewuste omvolking en vernietiging van onze cultuur, geschiedenis en tradities, verkrachtingen en criminaliteit onder dit tuig viert hoogtij maar ondanks deze misdaden nog steeds van harte welkom. Rutte en de rest van de Haagse Maffia zijn volgens mij niet meer capabel om überhaupt nog enige zeggenschap in ons land te hebben en moeten zo snel als kan verbannen worden uit de overbetaalde zetels. Deze slag ligt bij de bevolking omdat het volk de uiteindelijke macht heeft.

  Like

 8. R Thomasson zegt:

  De grote haat van jonge moslims op Joden is net zo vanzelfsprekend als een Amen in de kerk. Het is eigenlijk niet enkel tegenover Joden, maar tegenover iedereen die is moslim. De haat zit, na 1400 jaar, in hun genen. De moslims in Europa zijn overwegend afkomstig uit het alle laagste bevolkingssegment van hun land van oorsprong. Het eerste wat zij, als peuters, van hun analfabetische ouders horen, is: Dhimmies zijn slecht. Zij houden niet van Allah. Wij moeten ze in een Jihadoorlog vermoorden. Wij zijn Űbermenschen, omdat wij zijn moslims. De Joden bezorgen ze een zwaar geestelijk probleem. Iedere keer als een Jihadoorlog op ze in Palestina wordt uitgevoerd, krijgen de Boys van Allah, keer op keer, een harde trap in hun reet. Joden laten zien dat zij sterk zijn ook zonder Allah in hun broekzak. Dat doet pijn. Zulke mensen moet men extra haten. De jonge moslims zijn niet intelligent genoeg te beseffen dat behalve het geloof in Allah, moet men vooral geloven in wetenschap en technologie. Men moet soldaten hebben die in staat zijn 100% output uit hun moderne wapensystemen kunnen benutten.
  Het is vanzelfsprekend dat jongeren in gebieden zoals Oberösterreich nog nooit Joden zijn tegengekomen. Zij zijn er gewoon niet in de provinciale delen van Oostenrijk. Ze wonen meestal in de grote steden. Ook daar is hun aantal minimaal.

  Geliked door 1 persoon

 9. R Thomasson zegt:

  Pardon: het moet zijn: tegenover iedereen die niet moslim is.

  Like

 10. koddebeier zegt:

  Gohhhhhhhhhhhhhh, wie had dat nou gedacht. Al die tijd zeker zitten slapen, he stel idioten !

  Like

 11. boorzalf zegt:

  Voor de rif….. die hun geschiedenis niet kennen, vlag marokko 1795-1915.

  Like

 12. Cathja zegt:

  Dit verbaast me niet. Niet alleen in Oostenrijk laait de Jodenhaat weer op hoor, want overal smeult de haat. Israël wil alle Joden het liefst weghalen uit Frankrijk bijvoorbeeld, om bovengenoemde redenen. In Frankrijk is de situatie zo mogelijk nog ernstiger.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s