De Amerikaanse rekening voor Angela

Screenshot - 2020-07-30T134327.813

Donald en Melania Trump tijdens een bezoek aan Amerikaanse troepen in Duitsland.

(Door: Wolfgang Hübner – Vertaling: E.J. Bron)

Het vertrek van Amerikaanse troepen uit Duitsland is door eigen toedoen veroorzaakt

Je hoeft niet een de hel vrezende christen te zijn om te weten dat er uiteindelijk altijd een rekening gepresenteerd wordt. Het nu aangekondigde vertrek van Amerikaanse troepen uit Duitsland, die naar andere Europese landen verplaatst of naar de VS teruggestuurd zullen worden, is geen verrassing en ook geen, zoals de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” schrijft, “Trump´s vergelding”. Deze maatregel is veelmeer de consequentie van de Duitse uitgekooktheid om de eigen defensie-inspanningen op een zo laag mogelijk pitje te houden, maar verder op de al lange  tijd impopulaire militaire beschermingsmacht te vertrouwen.

PI News (2)

Datgene wat in de VS al tijdens het presidentschap van Obama bekritiseerd werd, zal ook na een mogelijke niet-herkiezing van Trump door een regering-Biden niet anders worden bekeken. Het zou wel eens zeer illusoir kunnen blijken te zijn om van een nieuwe  president van de Democraten een intrekking van de verplaatsingsbesluiten te verwachten. Want juist de Democraten zijn krachtig naar links opgeschoven en hebben enorme sommen dollars nodig voor sociale programma´s. Trump´s mogelijke opvolger in het Witte Huis zal geen rekening kunnen houden met Duitsland als het om de financiën gaat. En daarmee is het bij de kwakkelende supermacht helemaal niet goed gesteld.

Behalve de situationeel bepaalde noodzaken, die nu voor deze beslissing van de VS gezorgd hebben, zou het aandeel van de Merkel-regering en in het bijzonder die van de bondskanselier zelf in deze stap niet onderschat moeten worden. Want wie zijn defensiebijdragen niet wil verhogen, zou zich des te meer moeten inspannen voor een goede relatie met de westelijke hegemonie. Dat heeft Angela Merkel sinds de ambtsaanvaarding van Trump niet gedaan, integendeel. Ze heeft de oorspronkelijk uit Duitsland afkomstige president de achting en het respect, die zijn functie nu eenmaal gebieden, juist in de afgelopen jaren bijna provocatief geweigerd. Ook daarvoor wordt nu de rekening gepresenteerd.

Het aangekondigde vertrek van Amerikaanse troepen brengt financiële en sociale problemen voor de hierdoor getroffen standplaatsen en deelstaten met zich mee. Voor schadevergoedingen zouden ze zich tot Berlijn moeten richten. Risicovoller wordt de Duitse defensiesituatie door Trump´s beslissing echter niet. Wie nog steeds in het Russische gevaar gelooft, die is niet meer te helpen. Want het veruit grootste gevaar is het defensieonwillige Duitsland zelf. En voor dit gevaar kunnen Amerikaanse troepen ons niet redden.

Bron:
www.pi-news.net
Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, Duitsland, gezond realisme, Merkel, VS. Bookmark de permalink .

19 reacties op De Amerikaanse rekening voor Angela

 1. Joannes den Hollander zegt:

  Beangstigende ontwikkelingen die ervoor zorgen dat Erdogan met zijn troepen op het juiste moment Europa geheel kan veroveren. Europese legers zijn geen enkele belemmering want 25% van die legers zijn inmiddels bemand door moslims. Op een afgesproken tijdstip kunnen zij in een nacht alle niet islamitische collega’s vermoorden en de zaak volledig overnemen.

  Like

 2. droevige mof zegt:

  In 1943 was het generaal Winter, nu is het generaal Covid19. Zoals de Duitse zakenkrant Handelsblatt meldt, bevindt de Duitse economie zich in een catastrofale recessie, natuurlijk vanwege Corona.
  Nee, de vernietigers van Duitsland heten niet Winter en Covid19, het zijn AH en AM. De Amerikanen en Russen zullen terugkomen. Zoals ze toen deden.
  https://app.handelsblatt.com/?mwl=ok

  Like

 3. Peter zegt:

  BundesRepubliek Duitsland bestaat niet eens meer ,die is namelijk opgeheven .

  Like

 4. Chris Giebels zegt:

  Hoezo is Duitsland zijn eigen vijand. Uiteindelijk geven ze meer uit aan defensie dan Nederland. De
  VS wil hegenomie, basissen over de hele wereld en uitmaken wat andere landen doen. Wat de VS wil is uitmaken wat andere landen doen. Daar hangt een prijskaartje aan. Waarom zouden de Europese landen net zoveel moeten uitgeven aan defensie en niet dezelfde macht hebben. Volgens mij is dat de geopolitieke realiteit. Trump heeft niet het besef dat als Europa qua defensie zijn eigen broek ophoud dit het geopolitieke overwicht van Amerika verminderd. Misschien wil Europa dit liever niet vanwege alle oorlogen uit het verleden. Maar m.i. vind ik dat Europa zijn eigen toekomst meer zou moeten bepalen en minder afhankelijk van Amerika te zijn.

  Like

 5. Dr. Heinz zegt:

  Dat defensie geld ging naar de opvang en huisvesting van die economische parasieten!!!
  En dat jaren en jaren en jarenlang!!!
  Nu zit Duitsland met de ellende!!

  Geliked door 2 people

  • Julia zegt:

   Geldt niet alleen voor Duitsland wat te denken van Nederland met haar verarmde leger onder leiding van nietszeggende Schoevers dames. Materieel verouderd en verrot, functionerende tanks verhandeld en over de uitrusting van de manschappen maar niet te spreken. Landverrader Rutte had zijn miljarden in o.a. het leger moeten steken en niet moeten schenken aan de miljardenpot van Brussel waarvan we nu al weten dat dit wordt gebruikt om bodemloze putten overeind te houden en de massale toestroom onderdak te geven en te voorzien van alle sociale faciliteiten. Kortom niet alleen Duitsland maar ook Frankrijk, Nederland en de rest van de EU lidstaten zitten in diepe ellende door wanbeleid en miljardenverspilling.

   Like

 6. Jan zegt:


  Van de in totaal 11.900 personeelsleden die Duitsland onder het voorstel zullen verlaten, zullen er 6.400 terugkeren naar de VS, vanwaar ze kunnen worden gebruikt voor rotatie-inzet in Oost-Europa en de rest van de wereld, terwijl 5.600 zullen worden verplaatst binnen andere NAVO-landen, met name België en Italië.
  ….
  https://www.theguardian.com/us-news/2020/jul/29/us-germany-troop-withdrawal-donald-trump

  Geliked door 1 persoon

 7. OphEUffen zegt:

  Prachtig mooi om te zien. Een President die niet met zich laat sollen door Merkel. Zoals bijvoorbeeld die van de 26 EU landen. Bei uns ist alles besser? Das war einmal Angela. Afgesproken NAVO bijdrage niet lappen, overigens net als Nederland, maar wel miljarden uittrekken voor immigranten ten koste van haar eigen bevolking. Men kan een hoop vinden over Trump maar ‘he puts his money where his mouth is.’ Merkel is wat mij betreft een achterlijke heks.

  Like

 8. bobzelf zegt:

  wel geinig dat er mensen zijn ,dan wel bestaan …..
  die dus Trump haten
  en dan willen stemmen op JO BIDDEN ?????????????
  heer Bidden, heeft een 150 miljoen aan steekpenningen
  samen met zoonlief in Ukraine aangepakt !!
  het onderzoek is nog steeds gaande ..
  Onze Jo Bidden , is een super PEDOFIEL , WERKELIJK ONGELOFELIJK
  en hij steekt het ook niet onder stoelen of banken
  NEEN , STAAT ZELFS TE FRUNNIKEN OP TV AAN IEDER MEISJE

  maar goed we hadden ook blow job, sigaar ..Clinton ook onschuldig ..
  maar ja dat begreep ik nog, als je die heks naast hem ziet
  HITLARY , OP HAAR BEZEM
  De man zit een 50 jaar nu inde politiek
  PRESTATIES ??? GEEN 0 ZERO NADA NOPPES
  en dienstplicht ?? nee afgekeurd wegens astma whahahahaha

  DUS EEN MAN DIE ON OM KOOP BAAR IS, MET GELD ZAT !!

  zou dus verliezen van JO THE PEDO , ,

  SOMS HOOP IK DAT MIJN OOM DE MOEDER DER BOMMEN EROP PLEURT

  kijk liegende verwarde man…….dat heb ik wel gezegd, met liefde

  DE SPREuK AL GEVONDEN ??? , IK wacht met smart

  hou jij je mond maar , ik weet het beter
  hou jij je mond maar , ik weet het beter
  hou jij je mond maar , ik weet het beter

  whahahahahahaha

  oom loserrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

  Like

  • Monalisa zegt:

   Tja vriend niet betalen?? En je troepen verplaatsen naar Polen 🇵🇱 om de Rus te pesten, Merkel heeft wel geld voor het gas van de Russen,of we gaan weer aan het hout stoken

   Like

 9. Julia zegt:

  De rekening van mijn niet medisch goedgekeurde mondkapjes verhaal ik op onze Roverheid en ben ook niet van plan deze te dragen als zij niet gratis wordt verstrekt. Voor wat betreft de Amerikanen hebben zij groot gelijk om hun handen totaal terug te trekken van de mislukte bende binnen de EU. Uiteindelijk heeft de o.a. US destijds heel wat jonge levens verloren om ons te bevrijden van het Duitse tuig maar is dat blijkbaar niet in dank afgenomen zoals nu blijkt omdat het volk haar vrijheid zonder verzet heeft laten afnemen en zich onderdanig vrijwillig bloot stellen aan de dictatuur en aan de waanzin van de elitaire machtswellustelingen. Welk land wil überhaupt de EU nog steunen. Ze willen de macht dan ook maar eigen boontjes doppen.

  Geliked door 1 persoon

 10. Harry zegt:

  Wel een beetje raar dat die Duitsers anti-leger zijn , sinds ‘45 .
  Hun antisemitisme hebben ze wél behouden .
  Beetje vreemd , niet ?
  Heel hardnekkig fout volk !

  Like

 11. guusvelraeds zegt:

  Als geld voor windmolens en economie afbrekende immigratie belangrijker zijn dan geld voor defensie is het goed als het land ten onder gaat. Wie fop problemen schept zal de echte problemen gratis in huis halen.

  Like

  • Harry zegt:

   Je gunt het Merkel en haar volgelingen van harte , dat ze voluit op hun bek gaan .
   Honger lijden voor mijn part .
   Maar helaas is onze economie enorm afhankelijk van de Duitse “ doorvoer “ .
   We gaan dus meegesleurd worden in deze ellende !
   Ooit was het zo dat iedere Nederlander een basis inkomen kon hebben van die Duitse doorvoer , gelukkig hebben ze dat niet zo opgevolgd !
   Je “eigen broek ophouden” , is de beste optie !

   Like

 12. Jan zegt:

  Amerikanen vertrekken en landverrader en fascista Merkel zoekt vriendschap met de Hitler van China, XI, die overal Lebensraum opeist

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s