BRANDBRIEF PROFESSIONALS IN DE GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG OVER DE CORONAMAATREGELEN

Screenshot - 2020-07-31T132444.498

Beste collega’s,

Via deze weg willen wij onze grote bezorgdheid uiten over de gang van zaken de afgelopen maanden, rondom de uitbraak van het SARS-CoV-2 virus.

Wij, een grote groep (GZ-)psychologen, psychiaters, orthopedagogen, (psycho-) therapeuten, pedagogen, coaches en overige professionals binnen de hulpverlening, de academische wereld en de GGZ, stellen dat de maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen buitenproportioneel zijn en meer schade aanrichten dan dat zij goed doen. Wij pleiten ervoor alle maatregelen per direct op te heffen.

Wij roepen alle politici op om wetenschappelijk bewijs op te eisen voor de effectiviteit van de genomen maatregelen die hebben geleid tot deze vergaande beperkende situatie, voor een virus dat in termen van schadelijkheid, besmettelijkheid of dodelijkheid vergelijkbaar is met een hevig griepvirus (Feiten over Covid-19, 2020). Daarnaast roepen wij op om al het bewijs dat beschikbaar is onafhankelijk en kritisch te beoordelen. Ook het aangeleverde bewijs van onafhankelijke onderzoeksbureaus en andersdenkenden. Wij verzoeken politici om zorg te dragen voor openbaarheid van besluitvorming en om van bestuurders openbaarheid van besluitvorming te eisen. Tevens vragen wij om te allen tijde proportionaliteit en subsidiariteit mee te laten wegen (zie hiertoe ook: brandbrief artsen). De ‘intelligente lockdown’ heeft naar onze mening meer negatieve dan positieve effecten met zich meegebracht voor de volksgezondheid, zowel op lichamelijk (Brief artsen, 2020) als psychisch vlak. Steeds meer wetenschappelijke publicaties tonen aan dat de maatregelen niet alleen op de economie een averechts effect hebben, maar ook op de gezondheid (Peeters, Stop met anderhalve meter afstand en het dragen van mondkapjes, 2020).

Lees verder>>>
(h/t “bozeoudeman”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op BRANDBRIEF PROFESSIONALS IN DE GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG OVER DE CORONAMAATREGELEN

 1. LUCIA zegt:

  Hartstikke goed maar met onze asoshoefashonista Dombo en Draaideur Pinokkio wordt het moeilijk, ik weet wel een oplossing maar dat kan ik hier niet neerzetten!!

  Like

 2. Paul zegt:

  Even een reactie vanuit Vlaanderen. Dit is een uitstekende tekst. Ik hoop dat Nederlanders meer klxx aan hun lijf hebben dan de makke Vlamingen hier en de mondkapplicht blijven verwerpen. En ondertussen blijven de media maar verder angst oppoken. Volgens de Vlaamse pers begrijpen ze niet dat er over het dragen van mondkapjes zo’n heisa is in Nederland. Hier in Vlaanderen zou iedereen dit gewillig doen. Quod non. En ondertussen liggen er vele straten verlaten bij.

  Like

 3. Hovawart zegt:

  Hoe kan het ook anders, de grootste gekken zitten in de politiek, geboren leugenaars en fantasten, vooral de Linksche Looney Brigade is een conglomeratie van lunatics afkomstig uit lokale bestuurslagen en fascistische inrichtingen….GL staat ook voor Geestelijk Labiel, de psychische effecten van een ernstig-getroebleerde jeugd en een gebrek aan goede begeleiding in de opvoeding.

  Like

 4. wiskundige prof. Ben Israel uit Tel Aviv heeft aangetoond dat lock down geen effect heeft op sterftekans; wel een mega economische schade

  Like

 5. fleckie zegt:

  Bestaat er (nog ) geen wet, dat die schade veroorzaakt aan iemands gezondheid, of INKOMEN, …financieel de gevolgen daarvan, vanuit eigen inkomen ( Rutte, en anderen eventueel); moeten. ‘vergoeden’?!

  Like

 6. Lis zegt:

  Geweldige brief die ik ook ondertekend heb. Eerst artsen, nu GGZ-professionals. Hopelijk zijn er meer beroepsgroepen die zulke brandbrieven gaan schrijven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s