“Met de rituele verkettering van Wilders schieten we niet zoveel op”

Screenshot (14)

Oud-politicus Coos Huijsen neemt het op voor de verguisde ‘gewone man’. Door het populisme als groot gevaar te zien, maskeert de politieke elite volgens Huijsen haar eigen falen.

(Door: Sander van Walsum)

Het is een eigenaardige paradox van de progressieve jaren zestig en zeventig: de natuurlijke bondgenoten van ‘de gewone man’ keken feitelijk op hem neer – alle verwijzingen naar ‘de basis’, de arbeidende bevolking, ten spijt. Zij schamperden opgewekt over de ‘spruitjesmoraal’ die in galerijflats en doorzonwoningen zou worden beleden. Over het banale oranjegevoel van de gewone man en vrouw. En over hun gezonde verstand, dat als ‘gesundes Volksempfinden’ verdacht werd gemaakt. 

Lees verder>>>
De Volkskrant

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, Elite, establishment, gezond realisme, Hypocrisie, Linkse Kerk, Rechts geluid, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op “Met de rituele verkettering van Wilders schieten we niet zoveel op”

 1. koddebeier zegt:

  Vreemd hij heeft het over het het gezonde verstand van gewone mensen.???????.
  Als ze gezond verstand zouden hebben waarom zijn dan nog steeds de kartelpartijen aan de macht

  Like

  • bedonderde burger zegt:

   Ach dit soort zijn wolven in schaapskleren, ze proberen met hun fraaie woordjes mensen te beïnvloeden om ze dan geleidelijk aan weer in hun ‘politiek correcte’ geestelijk concentratiekamp terug te duwen door nu, als meer mensen boos worden, net te doen alsof ze het zijn gaan begrijpen. Nou wacht maar af als je dit soort wolven gelooft dan komt snel de fascistische blanke hatende aap uit zo een type zijn mouw. Opnieuw als gewoon mens belazerd en opnieuw jaren verloren, onderwijl je nog meer zucht onder dit soort types hun ‘politiek correcte’ dictatuur. Europa gaat eraan door dat achterlijke wicht in Duitsland die al jaren verliefd is op die mooipratende oplichter Obama, de racist bij uitstek.

   Geliked door 1 persoon

 2. Republikein zegt:

  Laatbloeier, ten halve gekeerd.

  Like

 3. Gienekehado zegt:

  ‘Hans Janmaat werd zonder omhaal als fascist gediskwalificeerd. PvdA-prominent Jacques Wallage wilde niet eens in een zaal spreken waar VVD-leider Frits Bolkestein eerder kritische opmerkingen over de multiculturele samenleving had gemaakt. En de reacties op Pim Fortuyn, wiens democratische gezindheid boven elke twijfel was verheven, waren op het hysterische af. Links ziet het zogenoemde populisme als groot gevaar, maar maskeert met die gratuite verontwaardiging zijn eigen falen.’
  Hier nog een paar VALSE DEUGERS, menselijk AFVAL!!

  Geliked door 2 people

 4. Blaffertje zegt:

  Mensen durven niet.
  Ze zijn bang om door de linkse elite verketterd te worden.

  Like

 5. Republikein zegt:

  Wodka, wodka.

  Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Een hele berg woorden voor iets wat de mens met de onderbuik in een paar seconden weet. De onderbuik weet dat de linkse elite niet democratisch is. De onderbuik weet dat de islam niet democratisch is. De onderbuik weet dat de EU niet democratisch is en de onderbuik weet dat de Nederlandse regering corrupt, ondemocratisch en hypocrieter dan hypocriet meet met 2 maten en haar fouten nooit zal toegeven. Dan nog liever het land naar de klo……..n dan toegeven we zaten fout met de immigratie, met de EU, met de Euro en met de islam. Het regeringsapparaat wordt ingezet om een politiek tegenstander klein te krijgen en dan tegelijk met droge ogen beweren dat Poetin ondemocratisch en een alleen heerser is. Gelukkig heeft Nederland nog een onafhankelijke media of toch niet. Hoe noemen we een land waarin media, ambtenaren apparaat, ngo’s en de gewenste politieke partijen een conglomeraat vormen? Precies zo’n land is een dictatuur.

  Like

 7. Marc zegt:

  Wat een lul, die Huijsen: “Al die vrienden veroordelen Wilders aan de lopende band, maar daar schiet ik niet zoveel mee op. Onderhand weet ik wel wat hij fout doet.”
  O ja, wat dan?

  Nog even over zijn bezwaar tegen de PvdA, begin jaren 1980. Hij noemt het namelijk niet, maar het is historisch cruciaal voor de linkse beweging in Nederland. Want anders dan de meeste mensen denken, begon hier de teloorgang van links ruim voor de val van de Muur, namelijk in 1986.

  1986 was een bijzonder jaar: gemeenteraadsverkiezingen in maart, 2e Kamerverkiezingen in mei. Het hele electoraat was zwaar gepolariseerd. Nederland naderde toen het meest het tweepartijenstelsel doordat kiezers stemden op de partij die de grootste kans maakte. Voor links was dat de PvdA.

  Zaak was, met name onder invloed van het toenmalige kruisrakettendebat, dat de linkervleugel van het net opgericht CDA zich dreigde af te splitsen. Er waren toen twaalf zogenaamde ‘dissidenten’, een term die in die tijd vooral gold voor Russen die kritiek hadden op hun eigen communistische regime. Veelal werden deze naar de goelag gestuurd.

  Bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 1986 besloot het linkerdeel van het CDA-electoraat op de PvdA te stemmen. Vertaald naar Kamerzetels zou de PvdA kunnen rekenen op 60 tot 65 zetels. Dat maakte links Nederland razend enthousiast, met als gevolg dat velen die normaal kleinlinks stemden, ook PvdA stemden.

  De ontgoocheling voor de PvdA in mei had niet groter kunnen zijn. Ze wonnen. Maar niet twintig zetels, maar slechts vijf, die allemaal van klein links kwamen. Het bleek dat de linkervleugel van het CDA-electoraat in maart 1986 slechts een alarmsignaal naar de eigen partij had afgegeven.

  De moraal van het verhaal echter, was dat de links Nederland, voor het eerst sinds de instelling van het algemeen kiesrecht in 1917, er bij verkiezingen niet op vooruit ging. Dat was van belang, want socialisten, met name bij de PvdA, gingen er altijd vanuit dat, als alternatief voor revolutie, door verkiezingen het socialisme uiteindelijk aan de macht zou komen. Dat kon lang duren, maar uiteindelijk zou het zo uitpakken. Een variatie op het oude communistische geloof dat het kapitalisme hoe dan ook zou vallen.

  In 1986 pakte dat voor Nederland dus heel anders uit: voor het eerst sinds 1917 geen vooruitgang van het totaal aantal zetels voor links. En dat terwijl het electoraat zo enorm gemotiveerd was bij een zeer hoge opkomst van 86%. De conclusie moest zijn dat het socialistisch streven om door middel van democratische verkiezingen aan de macht te komen, had gefaald. In 1986 bleek voor het eerst duidelijk dat de links-rechts-verdeling in Nederland 40% om 60% lag, in het voordeel van rechts.

  Een jaar later vertaalde zich dat in partijcongressen voor de PvdA waarin een herzien ‘socialistisch’ programma werd gepresenteerd in ‘Schuivende Panelen’. Hierbij werden alle klassieke socialistische beginselen losgelaten. In datzelfde jaar overleed Den Uyl en werd opgevolgd door voormalig vakbondsleider Kok. Deze deed er een flinke schep bovenop door te spreken van het ‘Afschudden van veren’ en gaf hij te kennen nooit zo’n groot voorstander van stakingen te zijn geweest. Vervolgens werd hij acht jaar lang premier over de paarse kabinetten in samenwerking met de VVD, van oudsher de tegenpool van de PvdA: voor de komst van Kok was het voor elke socialist ondenkbaar dat de PvdA ooit zou gaan regeren met de VVD, zoals het voor elke liberaal ondenkbaar was dat de VVD ooit met de PvdA zou gaan regeren.

  Aanleiding was natuurlijk te vinden in het hautaine gedrag van CDA-politici: zij waren al van 1917 aan de macht, en regeerden, al naar gelang hun pet stond, dan weer met de VVD, dan weer met de PvdA. Het leek zo fijn om de grootste partij in Nederland, het CDA, eens flink op hun nummer te zetten. Daar werkte Lubbers hard aan mee door zijn gedoodverfde opvolger Brinkman publiekelijk te laten vallen, waardoor velen van het CDA-electoraat plots voor de VVD kozen.

  Zo ontstond in Nederland niet alleen het eerste falen van het socialisme in het Westen, maar tevens de eerste samenwerking tussen klassiek links en klassiek rechts: een monsterverbond waarbij het socialisme verlaten werd in ruil voor het overnemen van andere linkse speeltjes door rechts, zoals bijvoorbeeld het belang voor het milieu, het tot en met de onderbroek uitkleden van defensie (de Muur was inmiddels gevallen; er was ‘geen’ gevaar vanuit het oosten meer, dus bezuinigen, daarbij het islamitisch gevaar bagatelliserend), geld naar ontwikkelingslanden en, uiteraard, massale immigratie.

  Dat laatste is van groot belang. Niet alleen was links uit misplaatst schuldgevoel over de Holocaust (inmiddels vanuit ‘antiracistisch’ perspectief op een lijn geplaatst met slavernij) groot voorstander voor ‘antiracistisch’ regeringsbeleid door het massaal toelaten van alles en iedereen met een andere dan de blanke huidskleur (“Als racisme de oorzaak van de Holocaust is, dan zijn wij betere mensen als wij iedereen toelaten die ‘ons racisme’ ‘logenstraffen’ “. Dat, terwijl 99.99% van de slachtoffers dezelfde blanke huidskleur hadden als de daders!), maar immigratie van goedkope ongeschoolde arbeidskrachten was koren op de molen van werkgevers die hun bedrijf draaiende moesten houden. Bedrijven die normaal gesproken failliet zouden zijn gegaan!

  Zie hier in een notendop de teloorgang van zowel het traditionele socialisme als het traditionele liberalisme door hun samenwerking in de jaren 1990.

  Kok propageerde ook het verloochenen van het socialisme en de samenwerking met het liberalisme: in de internationale politiek propageerde hij dit als het ‘poldermodel’ (bezoek bij president Clinton, waar hij zijn waren in steenkolen Engels aanprees).

  Het waren ook diezelfde jaren 1990 die niet alleen de val van het socialisme, liberalisme, de Muur en de Apartheid lieten zien, maar waarin een van de grootste internationale zwendelaars zijn slag sloeg door op zwaar te speculeren op het Britse pond, sindsdien multimiljardair Soros, eveneens dikke vriend van de Clintons.

  En zo is de kring rond: een einde aan socialisme, liberalisme en nationalisme. Voorop blijft het kapitalisme!

  Like

 8. bozeoudeman zegt:

  Vertrouw niet dit soort zogenaamd opeens bekeerde huichel opa’s die veelal op termijn nog grotere huichelaars zijn dan de rest. Kijk naar die SP, die partij die ooit stelde dat buitenlanders zich moesten aanpassen en zie hoe zij zich met hun daden, om mee te mogen regeren, hebben gekeerd tegen de gewone Nederlanders net als bijna de rest van het politieke tuig. Luister niet dat soort, ze bedriegen je waar je bijstaat. Luister gewoon niet nog langer naar al die incorrecte zichzelf correct noemende landverraders, volksverlakkers, voor islam en zwarte terreur knielende lafbekken en niet te vergeten de grote meute corrupte centenverzamelaars en andere criminele geldharkende smeerlappen in met name de media en politiek, zoals deze zichzelf op z’n borst kloppende opa met gesleten tong, daar schieten we niets mee op daarmee gaan we naar de verdommenis.

  Geliked door 1 persoon

 9. Jan zegt:

  Socialisme is de ideologie van de zelfbenoemde elite en waar het gaat om de macht, de zelfverrijking ten koste van de bevolking. Alle socialistische ‘heilstaten’ hebben dit laten zien en het eindigde in uitroeiïng van hen die tegen deze uitbuiting in opstand kwamen.
  Het is een anti-sociale ideologie van en voor asocialen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s