“Bouw stil door nieuwe regels kabinet”

Screenshot (4)

(Door: Alexander Bakker en Yteke de Jong)

DEN HAAG – Een groot deel van de miljoen woningen die nodig zijn om het huizengebrek op te lossen, kan niet worden gebouwd door nieuwe rekenregels van het kabinet. Dat verwacht Bouwend Nederland. Een stoet van overheden, bedrijven en instanties vreest voor een debacle.

De Telegraaf

Deskundigen vergelijken de kwestie al met de juridische stikstofcrisis en de PFAS-malaise. De roep om een nieuw drama voor de bouw te voorkomen is groot. „Houd de bestaande regelgeving voor geluidsnormen in stand. Dan kunnen we zonder extra obstakels verder met het oplossen van het groeiende woningtekort”, zegt Ruben Heezen van Bouwend Nederland.

Gevolgen desastreus

Volgens burgemeester Marianne Schuurmans-Wijdeven betekent de nieuwe rekenmethode dat er in 75% van de gemeente Haarlemmermeer geen woningen meer kunnen worden gebouwd. „De consequenties voor ons zijn desastreus”, waarschuwt ze. Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) en staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur) ontkennen dat er niet meer gebouwd kan worden in de toekomstige herriezones.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Tistochwat”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Bananenmonarchie Nederland, Krankzinnigheid, Overheid, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op “Bouw stil door nieuwe regels kabinet”

 1. flo zegt:

  De incompetentie door de politici stopt nooit.
  Overigens zijm er te veel woningen voor illegale migrant ratten bijgeteld, dat moet stoppen.

  Like

 2. Monalisa zegt:

  Tja je mag het niet zeggen Nederland gaat naar de kloten, hoeveel krijgen straks de zak.

  Like

 3. Monalisa zegt:

  Oja deze vergat ik nog Rutte krijgt van het volk 43 zetels en misschien wel, meer deze werken vast niet in de bouwsector

  Like

 4. fleckie zegt:

  Allicht blijven parasitaire volkeren ons land. ‘VEREREN’ met hun aanwezigheid, ….. er wachten immers REEDS. ‘iINGERICHTE WONINGEN op hun ’ in. ‘ LUILEKKERLAND. NEDERLAND’ op hun, en ze hoeven zich niet ongerust te maken over e.e.a. …DAAR. is. OOK. AL. VOOR. GEZORGD,…….( jammer genoeg dat men ze niet ‘onderbrengt bij de leden van de WELKOMST-
  KOREN! als dank voor hun. ‘WELKOMSTGEZANG’! ‘ …….<~<~<~<~<~<~<

  Like

 5. Tijl Uylenspiegel zegt:

  De gemiddelde Nederland leest dergelijke berichten vol ongeloof, aan de ene kant staat de grens nog steeds wagenwijd op terwijl de autochtone bewoner niet eens meer in staat is een woning te bemachtigen, prijzen voor bestaande woningen rijzen de pan uit en bouwen kan niet meer vanwege de milieulobby. Huurwoning ? Wachttijden van acht jaar of meer zijn eerder regel dan uitzondering.
  Het grootste probleem is dat de overheid geen lange termijnvisie heeft, er staat geen punt op de horizon waar we naartoe werken, we laten het allemaal maar een beetje gebeuren.
  Een splintergroepering als Urgenda is in staat de hele bouwwereld op slot te gooien!
  Je verzint het niet en het gaat je voorstellingsvermogen te boven.
  Terwijl het land dankzij de “intelligente lockdown” de ergste crisis sinds WW II beleeft gaat de complete politiek ‘gewoon’ op vakantie. Nee niet zoals de gewone hardwerkende burger twee of drie weken maar twee maanden. 2 Juli trokken ze aan hun stutten en ze komen pas begin september weer terug.

  Like

 6. Wim Vreeswijk zegt:

  De woningschaarste wordt steeds groter waardoor woningen nòg duurder worden. Dit terwijl de financiële nood onder de mensen steeds groter wordt en het een kwestie van tijd wordt voor een leefbaarheidsinfarct, met dank aan Pinokkio Rutte en zijn paladijnen..

  Like

 7. er is geen stikstof crisis ,maar een immigratiecrisis; Hoe meer mensen, hoe groter de vraag naar onderwijs, zorg en woningen. Niks moeilijks aan! Maar Rutte meldt het nooit

  Like

 8. Bas zegt:

  En het worden er nog meer. Jaarlijks worden er 13.000 sociale huurwoningen opgeofferd aan asielzoekers.
  “Komend half jaar woningen nodig voor 6.500 statushouders”

  https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/04/16/komend-half-jaar-woningen-nodig-voor-6.500-statushouders

  Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asiel en Migratie) heeft gemeenten en provincies donderdag gevraagd om de tweede helft van dit jaar 6.500 asielzoekers met een verblijfsvergunning van een woning te voorzien. De zogeheten taakstelling werd besproken aan de Landelijke Regietafel Migratie en Integratie, waar ook de zoektocht naar nieuwe locaties voor asielzoekerscentra op de agenda stond

  Like

 9. Cathja zegt:

  Nóg meer regels die de bouwwereld in een diepe ellende storten! De overheid blinkt uit in het bedenken van steeds weer nieuwe regels om onze economie in elkaar te laten storten.
  In plaats van de bouwwereld de nek om te draaien, moeten ze eens stoppen met de ontoelaatbare aantallen immigranten die week na week binnen komen. Inmiddels zoeken ze 5.000 opvangplekken voor asielzoekers, en in plaats van te beginnen met uitzetten van elke illegaal, laten ze iedereen binnen en klagen erover dat er opvangplekken te weinig zijn. Vakantieparken moeten al immigranten huisvesten, en straks plempen ze die parken zó vol dat geen Nederlander er nog heen kan voor een weekje vakantie. Want niemand wil tussen asielzoekers zijn vakantie vieren, denk ik. Wij tenminste niet.

  De ellende gaat maar door en door. Oh, wat zijn we toch een gaaf land, Rutte…!

  Geliked door 2 people

 10. koddebeier zegt:

  Lachen 🙂 🙂 Die onbenullen van Rutte 3 raken verstrikt in hun eigen regelzucht !!
  Wat een stel randdebielen !!

  Like

 11. Johan zegt:

  Kap eerst eens met die zinloze immigratie van islamieten en negers.
  Dat scheelt tienduizenden woningen op jarbasis, die NIET gebouwd hoeven te worden.
  De woningen die wél gebouwd worden, kunnen vervolgens aan de eigen bevolking gegeven worden.

  Like

 12. Tom zegt:

  In Spanje staan nog een paar miljoen woningen leeg…

  https://www.spanjevandaag.com/27/02/2017/spanje-is-het-vierde-land-ter-wereld-met-de-meeste-leegstaande-woningen/

  https://www.koopgidsspanje.nl/het-probleem-van-de-spaanse-spookstad/

  Misschien is het de bedoeling dat we massaal gaan verhuizen naar dit soort landen. Soort van Florida waar de ouderen kunnen gaan wonen.

  Zo wordt Europa 1 grote blije mengelmoes van allerlei rijke culturen! Paradijs op aarde!

  P.S. dit is cynisch bedoelt…

  Woningen in Nederland gaan onbetaalbaar worden en de inkomens blijven dalen. Dat gaat ook een megaprobleem worden. Leuk dat je woning onbetaalbaar wordt maar wie koopt het van je over?!

  Like

 13. BigLJohn zegt:

  Nog nooit een kabinet gezien die alleen maar de intentie had om een flink deel van Nederland naar de verdoemenis te helpen. En veel sectoren moeten naar de kloten, noem maar op; de bouw, de boeren, de vissers en de middenklasse. Er mogen er maar twee overblijven, en dat zijn; de loonslaven en de bezitters van het grootkapitaal. De loonslaven dienen de slaaf te worden van het grootkapitaal. Corona word als dekmantel gebruikt om ons tot willoze slaven te maken in een politiestaat. En er lopen er nog veel teveel van rond die Rutte aan zijn broek hangen, hem prijzen om zijn daden. En alles wat deze smeerlap ons al geflikt heeft zijn ze allemaal vergeten. Een Alzheimer-patient doet het nog beter dan deze vol-idioten !

  Geliked door 1 persoon

 14. leefbarbaar zegt:

  Mooi. Stoppen met bouwen en gastarbeiders terug. Doen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s