EEN ZOMERAVOND VERTELLING…

Screenshot (19)

Een armetierig woninkje.

Eindelijk dan had het gezinnetje na veel soebatten met een ambtenaar van het huisvestingbureau in een vervallen buurt een klein armetierig woninkje toegewezen gekregen. Na ruim tien jaar op een wachtlijst was hun wens dan eindelijk in vervulling gegaan. Het was er wel benauwend klein. Ze konden er zich met hun twee kleine kinderen maar amper in roeren. Doch het had erger gekund. Menigeen moest genoegen nemen met minder. Alleen als het regende moesten ze emmers neerzetten om het regenwater op te vangen. En van de muren liep het vocht. Toch waren ze er in het begin gelukkig mee. Eindelijk waren ze nu op zichzelf. Moeder hoefde niet meer op haar tenen te lopen voor haar schoonmoeder met haar altoos slechte humeur.

Beide echtelieden stemden al jaren op de partij van Geert Wilders. Ze koesterden allebei de hoop dat Geert Minister-president zou worden van Nederland. Want zo kon het toch niet langer. Moeder ergerde zich dagelijks aan al dat vreemde geteisem dat steeds brutaler werd en steeds meer eisen stelde. Het was nooit genoeg bij die lui uit Marokko, Syrië, Iran, Tunesië, Libië, Afghanistan en Somalië en nog vele anderen van die  Afrikaanse contreien. Er waren nu zoveel vreemde gasten neergestreken in het kleine propvolle Nederland, je wist de herkomst van al dat vreemde volk niet meer.

Van huis uit had ze geleerd je medemens niet te haten. Dat viel moeder met haar christelijke opvoeding moeilijk. Doch ze vond de laatste tijd weinig troost in haar geloof. Hoewel de dominee geregeld op huisbezoek kwam en haar moed insprak. Want Jezus had gezegd ‘In mijn huis zijn vele woningen’. Nou ja, veel had ze daar ook niet aan. Die man had makkelijk lullen, die woonde in een gerieflijk huis in Amsterdam-Zuid. Ze begon dat hele geloof waarmee ze was grootgebracht te verachten, ja, ze ging zelfs niet meer ter kerke. Ze konden van haar allemaal de pot op.

Hun benedenburen kwamen uit Somalië. Die gooiden van alles uit het raam. Ook spuwden en poepten ze in het portiek. Bij het minste of geringste brak er bij die lieden een vechtpartij uit. Ze haatte die paupers uit de grond van haar hart. Nederland leek wel een afvalbak voor allerlei asociaal tuig. Maar wat moesten ze anders? Nederland was overvol. En die vileine Mark Rutte liet steeds meer van dat schorremorrie binnen. Soms werd ze er zo moedeloos van dat ze het uitsnikte. Na zo’n huilpartij ordende ze haar innerlijke krachten en kwam ze weer tot bezinning.

Toen plotsklaps hadden ze genoeg van Nederland. Moeder was weer eens uitgescholden voor hoer en was bespuwd door licht getint tuig. Ze besloten te vertrekken. Ver weg, naar een land zonder klaplopers en hoofddoeken en criminelen. Ze voelden zich zo langzamerhand verstotenen in eigen land. Ze keerden dat rottige Nederland de rug toe. En al die stomme Nederlanders die hun stem uitbrachten op Groen Links en D66 en al die andere misdadige partijen, konden wat haar betreft de tyfus krijgen. Nederland was een door en door verrot land geworden.

En ziedaar, spitse lezer, het wonder geschiedde. Het gezin leefde in dat verre land nog lang en gelukkig. En van enig heimwee naar Nederland was nimmer sprake.

Ik wens U allen nog een mooie zomerdag.

PVV nieuw

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

27 reacties op EEN ZOMERAVOND VERTELLING…

 1. Hansch zegt:

  Welk ver land?

  Geliked door 2 people

  • Monalisa zegt:

   Klopt waar je ook naar toe gaat, ze zijn ook daar aanwezig daar. Het zit over de hele wereld.

   Geliked door 1 persoon

   • LUCIA zegt:

    Mona lisa, ga naar Ecuador of Peru daar zijn geen moslims te bekennen. Grond is goedkoop, weer geweldig, in de meeste gebieden veel lagere criminaliteit dan hier misschien dat ik er nog eens kan komen als de Coronawaanzin voorbij is.

    Like

  • guusvelraeds zegt:

   Was ook mijn eerste gedachte. Naar la la land of dan toch maar naar “homo vijandig” Polen, Hongarije of nog erger Rusland het land van de “duivel” Poetin.

   Like

 2. Monalisa zegt:

  klopt helemaal. ben ook snel vertrokken uit nederland Gr een mooie zondag verder

  Geliked door 2 people

  • delamontagne zegt:

   Het was toch Italië………….?
   Héél verstandig maar je moet wel kunnen, net als wij kleine 20 jaar geleden, pensionados.
   Niet dat ik muslimburen had, maar de verschrikkelijke drukte in NL.
   Nu wonen we op ’t platteland ( zoverre je ’t Plat kunt noemen uiteraard in berg/heuvel gebied.)
   Hoofddoeken ? ? ? zien we nooit [ vrijwel nooit ] nog de oude oorspronkelijke inwoners + de talrijke “vluchtelingen” uit ’t Noorden.
   Als ik weleens dit schrijf krijg ik van sommige NL-se blog-reageersers te horen:”Frankrijk, DAT STIKT TOCH VAN DE MOSLIMS ! “……
   Dat klopt, maar dan wel [ anders dan NL ] in de grote steden.

   Like

   • Monalisa zegt:

    Het was toch Italië………….? Nee Duitsland het braadworsten land met curry. Ook Duitsland stik van de moslim, maar waar wij wonen niet, ook wij wonen in een zeer kleindorp op 3500m2 meter je eigen eiland de buren wonen 150 meter verderop.
    Wij wonen zo’n 70 km bij de dame die zo ziek was van de kanker, jammer dat we totaal niks meer van haar vernemen.

    Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Dan was dat ’n vergissing van mij. wij wonen hier bij ’n klein gehucht dat weer bij groter ! stad[je] hoort van 2500 inw.
    De stad welteverstaan. Het gehucht waar we bij horen telt 10-15 huizen en we wonen aan begin klein dalletje en kijken richting ’t dorpje.
    achter ons, met de tuin die overgaat in het bos, alleen maar bos en steile hellingen waar verder niemand woont.
    In NL hadden we een tuintje ter grootte van postzegel, als je er iets moest doen, moest je de spullen 10 keer verplaatsen.
    Hier hebben we 40.000 m2 [waardeloze ! ] grond, maar de tuin is 2000m
    gr
    Je bedoelt Mevr Nemesis, ik had vroeger een poosje E-mail contact met haar.

    Like

 3. leonvds zegt:

  Het gezin leefde in dat verre land nog lang en gelukkig

  Welk land als ik vragen mag?

  Geliked door 1 persoon

 4. bobzelf zegt:

  ja , u durft niet he ???
  maar na 11 jaar , de andere landen bekijken
  zo ontzettend leuk , je een beetje aanpassen natuurlijk
  je komt tenslotte niet uit TURKIJE of MOCRO rif country ,SOMALIE etc
  zo leuk , zo geinig

  je kunt wel eens beetje pech hebben , als de EU op 38 km afstand een coup pleegt
  MAAR WAS ONGELUKKIE HOOR, , allemaal vredelievende protesters
  volgens mevr. Nuland, fuck the EU

  van al dat gezeur af, en dat gezeik ,

  u zult dan zien dat op 2500 km afstand

  UW EENS MOOISTE LANDJE TER WERELD, 1 GROOT GEKKENHUIS IS !!

  EN MOCHT MIJN GEERT , DUS NIET GROOT WORDEN

  IS DEZELFDE STEMDAG EEN UITSTKEKENDE DAG OM

  TOERLEDOKIE, TE ROEPEN

  DURF EN DOE HET ….

  HUGGIE OOM BOBZELLUF

  Geliked door 4 people

 5. Republikein zegt:

  Verre planeet.

  Geliked door 1 persoon

 6. benkokjoodschrpastor zegt:

  Dat “verre land” vind je hier niet meer op deze aarde, het is inderdaad zoals Yeshua stelde: “welkom in het Koninkrijk van JHWH, in het huis van mijn Vader is plek zat”, elk mens, die zijn eigen onvolmaaktheid onderkent, vergeving vraagt en Yeshua gaat volgen, is daar welkom.
  Zijn Koninkrijk is niet van deze wereld, aldus Yeshua, maar het gaat komen in een nieuwe hemel en aarde, waar geen plaats is voor rebellen, die Hem negeren, maar zichzelf tot godheid zijn.
  Shalom, wees welkom voor gesprek daarover op tora-yeshua.nl
  Ben Kok (joods-chr. pastor)

  Geliked door 1 persoon

 7. Julia zegt:

  Ach ze kregen als Nederlander nog een woninkje nu betaalt men voor een duiventil van 45 – 60 vierkante meter 4 ton of meer en abnormale hoge huurprijzen voor een oud krot of door beleggers opgekochte woningen die hier goud geld aan verdienen de welbekende huisjesmelkers dus voor Jan Modaal is er überhaupt geen betaalbare woning meer en de sociale huurwoningen worden aan de massale import toegewezen. Dit wordt minimaal 10 tot 20 jaar achter in de rij voor een betaalbare woning voor Nederlanders zelf. Waarschijnlijk is het dan toch de enige oplossing wanneer men nog jong is dit land achter zich te laten dat meer en meer vol gestampt wordt met lelijke op elkaar gestapelde duiventillen, weinig groen en natuur en een onhebbelijke samenleving die continu op tenen moeten lopen en vooral op moet passen met wat men zegt en de hoge rekeningen moeten betalen. Dan lijkt me dat een mens gelukkiger wordt in een land met ruimte en heel veel natuur omdat het leefklimaat in Nederland totaal is vernietigd wat uiteraard niet anders kan omdat een kleine oppervlakte als NL geen 17,5 miljoen mensen fatsoenlijk kan huisvesten en de bevolkingsgroei met de dag meer en meer toe neemt. Het leven in een boomhut of berghut is aangenamer dan te moeten leven als opgestapeld vee in die afgrijselijke appartementen voorzien van een glazen bak hangend aan de gevel vergelijkbaar met een vis in een te klein aquarium.. Kortom Geluk, leef en woongenot heeft men zelf in de hand.

  Geliked door 2 people

 8. R Thomasson zegt:

  Als iemand onder u denkt dat deze “Zomeravond vertelling” een verzonnen verhaaltje is, heeft het goed mis. Ik weet niet in hoeverre het woninkje een krot is of was. Gelukkig worden de technische regels m.b.t. woningwetwoningen nog enigszins nageleefd. Zelfs VESTIA durft niet zulke krotten aan de man te leveren. Voor de rest klopt het als een bus. De volksbuurten van alle NL grote en middelgrote steden zijn filialen geworden van Marakesh, Ankara, Kabul, Mugadishu enz. Het is bijna zo goed als onmogelijk voor een autochtone Nederlander daar nog verder te wonen. Een stap buiten de deur, vooral in de grote steden, levert gevaar op. Vijandigheid van de gekleurde geïmporteerde verrijgers tegenover blanke Dhimmies is verstikkend. Het gedrag van de Somalische gezin komt mij heel bekend voor. Iemand die ooit de film Captain Phillips (met Tom Hanks) heeft gezien, weet precies hoe dit volk in elkaar zit. Mijn oude Haagse buurt werd na 2005 in snel tempo overgenomen door moslims en Afrikaanse negers. Ook daar werden vuilniszakken vanuit het balkon op het trottoir gesmeten. Trappenhuizen werden gevuld met allerlei troep en de ingang werd geblokkeerd door kinderwagens. Bij de Somaliërs was het zo goed als altijd Kong Fu Fighting vol geschreeuw en geblèr. Man sloeg vrouw, vrienden gingen elkaar met messen te lijf enz.
  DEEL 2

  Geliked door 1 persoon

 9. R Thomasson zegt:

  DEEL 2
  Mensen die enigszins financiële middelen hebben trekken weg. Mensen met de laagste uitkeringen blijven in hun misère zitten. Waar moeten ze heen? Dankzij de massieve tsunami van parasiterende “vluchtelingen en asielzoekers” https://www.youtube.com/watch?v=m87-5wQ1I7o hebben Nederlanders, vooral in de grote steden, zo goed als geen kans aan een ander huis te komen. Mits zij bereid zijn te vluchten naar delen van Nederland waar ze geen hond kennen; ver van familie en vrienden. Hoe erg is het met asielzoekers of allochtone criminelen naast de duur te wonen, wordt in de volgende video geïllustreerd https://www.youtube.com/watch?v=pAdS0RcDjuY Persoonlijk kende ik een man uit Den Haag die meer dan 10 jaar op een huis in het Westland moest wachten, al werkte hij in dit gemeente. Zijn vrouw heeft het niet gehaald. Zij was gestorven kort voor de verhuizing. Zoals u in de video kunt zien, Syrische vluchtelingen hoefden geen 10 jaar wachten op het huis die zij, naar alle waarschijnlijkheid, als drugslab gebruikten. Het is erg dat Nederlanders worden gedwongen naar het buitenland te vluchten en hun land achter te laten. Ali Rutte en zijn VVD, D66, CDA en CU bandieten (met toestemming van PvdA en GL), vinden dat zeker niet erg. Zij kunnen aan hun bazen bij de EU/NWO bewijzen dat de Kalergi-Plan voor Nederland functioneert als een bus.

  Geliked door 1 persoon

  • Monalisa zegt:

   Hangt er van af met welke uitkering, met een wao kan u in het buitenland wonen moet u wel toestemming krijgen van uitkering instantie. Het buitenland is goedkoper dan Nederland 🇳🇱. u blijft wel de zorg betalen aan Nederland u kan zelf zorgtoeslag en HRA terugvorderen uit u Nederland als u een koophuis heeft. want u geld komt uit Nederland.

   Geliked door 1 persoon

  • Julia zegt:

   Nederlanders hoeven niet alleen te vertrekken vanwege de enorme woningnood (zelfs wordt de bouw van een groot aantal te bouwen woningen voorlopig niet gerealiseerd niet alleen vanwege stikstof maar ook vanwege de nieuwe herrieregels) zelfs het UWV geeft aan Nederlanders die door welke reden dan ook werkloos zijn geraakt na jaren arbeid te hebben verricht) gratis kaartjes voor de Immigratie beurs in Houten. Mag u geloven of niet maar het is werkelijk aangeboden. Nederlanders worden gewoon geacht te vertrekken naar elders om ruimte te maken voor het toekomstig multi culti Nederland.

   Geliked door 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   Ik heb de reactie wel 2-3 keer gelezen. Het is dat je de videos er ook bij kunt zien en anderen ook dergelijks schrijven, maar het is voor mij haast Ongeloofwaardig wat ik lees.
   Het is toch gewoon misdadig om zulke mensen je land in te brengen en voorrang te geven boven Nederlanders.

   Like

 10. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Het klinkt zo aannemelijk en ik twijfel er niet aan dat er velen zijn die reeds vertrokken zijn of plannen aan het maken zijn om dat in de nabije toekomst te gaan doen.
  Men moet echter wel in het hoofd houden dat het een hele grote stap is, ondanks dat je er niet veel over hoort zijn er tijdens of na de grote emigratiegolf van de vijftiger jaren ook velen teleurgesteld teruggekeerd.
  Meestal had dat niet zozeer een financiële maar eerder een emotionele reden, bij vertrek laat je al je bekenden, vrienden en familie achter.
  Nou zal dat leed in deze tijd van telecommunicatie redelijk verzacht zijn maar het is toch wat anders om te skypen of hoe het tegenwoordig allemaal heten mag of persoonlijk contact.
  Ach iedereen zal zijn eigen beweegredenen hebben om al dan niet die grote stap te maken.
  Persoonlijk denk ik dat het ’t verstandigste is de eerste jaren een mogelijkheid tot terugkeer open te houden want huisvesting kan dan een probleem worden.

  Like

  • bobzelf zegt:

   ach sinds ik in ukraine / russia en nu griekenland ben /zit, heb ik meer en beter contact met mijn schiterend mooie zussie en met mijn zoon ,
   dochter, en kgb babouska en tanya’s zussie skype , whats app no problem

   en nog gratis ook video bellen met whats-app,
   leuk hoor ’s morgens onder het ontbijt effe bij kletsen ,
   en kom op ,
   als je geen flikker meer te doen hebt maakt het toch ook niet uit wanneer je effe heen en weer vliegt,
   dus heen en terug met 2 x extra bagage , een 280/ 360 euro , maar wel goed kijken , di vliegen 80 euro , woensdag 45 , etc etc

   dus opzouten , uit dat eens geweldige mooie landje

   ome bobzelluf

   Geliked door 1 persoon

   • LUCIA zegt:

    Ome BOB heb een kadootje voor u, anderen vinden het misschien ook interessant maar zal u zeker aan het denken zetten, over iets waar u vaak naar refereert; Neen geen berenklauw;

    Like

   • bobzelf zegt:

    dank je wel , meissieeeeeeeeeeeeeeeeeee
    dank dank
    ja, ook dit georganiseerde USA TRIEFEL , GAJUS

    DUS HOEVEEL DODEN ?? COLLATERAL DAMAGE

    HITLARY o.a. durft dat ook gewoon uit te spreken op tv

    dus met alles zijn we in de zeik genomen ,,

    9/11 , demolition day .
    ik heb zelfs opnames , die moeten by een WALT Disney gemaakt zijn
    waar het vliegtuig dus binnen dringt
    door de bewapende muren heen vliegt, door de toiletgroepen door de keukentjes

    en er dan met de neus ongeschonden uit komt, ?????????????????

    als ze tegen een grote vogel vliegenmoeten ze al terug wegens neus schade !!!!

    vleugels van de vliegtuigen ??? nooit terug gevonden ???

    DUS NEE, IK WAS MET DIT PLEURIS VOLK AL EVEN UITGELULD

    IK HEB DE MAIDAN GEZIEN, HET STIERF ER VAN DE AMERIKANEN

    DUS DANK JE WEL, NOG EEN BEWIJS VAN MIJN GELIJK

    DIKKE KUS , KANJERRRRRRRRRRRRRRR

    OME VLADIBOB

    Like

  • delamontagne zegt:

   Als je in de 50-er jaren naar b.v. naar Australië emigreerde, was dat voor eeuwig en wist je dat je je oorspronkelijke land vrijwel zeker nooit meer terug zou zien.
   Telefoneren naar b.v. U.S ?, ik herinner me dat zoiets dollar per minuut was.
   Je schreef op ’n papiertje wat je wilde zeggen en in de zenuwen vergat je de helft.
   Nu kun je bijna gratis over de hele wereld bellen en de ander nog zien ook op schermpje.
   Vliegen is ook …x maal goedkoper geworden.
   Maar fysiek moet je wel je fam/bekenden achter je laten.
   Maar in je nwe land krijg je toch ook kennissen/vrienden ?
   Ben je weleens je geëmigreerde zuster in Can. gaan opzoeken ?
   Wat die terug-gekeerden betreft. Ik heb ooit eens mensen meegemaakt, heimwee, terug naar NL en……………..weer terug naar emigratieland.
   Als je de ruimte in andere landen hebt meegemaakt wil je niet meer in het meer dan OVERVOLLE NL wonen.
   Ik vind het een schande dat de z.g.n. bovengestelden”het land nog voller laten lopen.
   en dan met wat voor soort volk, verschrikkelijk.

   Geliked door 1 persoon

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Ja dat klopt helemaal, en wat mijn zuster in Canada aangaat, zij is meerdere malen overgekomen en mijn moeder is één keer naar Canada geweest, later nadat zij was overleden is mijn vader (op gevorderde leeftijd) ook een keer over geweest.
    Mijn moeder was lyrisch over Canada, mijn vader ging te snel na haar overlijden en zijn rouwverwerking maakte hem lange tijd zeer chagrijnig. Hij was dan ook niet erg te spreken over Canada, volgens hem was Canada overdekt met gigantische wouden waar je uren kon rijden zonder iemand tegen te komen.
    Wat betreft mijzelf zijn er vergevorderde plannen geweest maar door omstandigheden is het er nooit van gekomen helaas.
    In onze familie gaan nog steeds een aantal anekdotes rond over dat mijn zuster ooit een bandje had gestuurd wat dan weer betekende dat wij een bandrecorder moesten aanschaffen. Het opnemen van de bandjes was hilarisch, net als u zegt, iedereen schreef op een papiertje wat hij/zij wilde zeggen maar wij waren kennelijk geen van allen in de wieg gelegd voor nieuwslezer.
    Moeilijk praten hoor tegen iemand die niks terug zegt! En al helemaal niet als de rest van de familie rond de tafel naar je zit te luisteren, hilarisch was dat!

    Geliked door 1 persoon

 11. Bob zegt:

  Toen ik jong was er een hoorspel OME KEES.
  Ome Kees vertrok naar Utopia.
  In die (1967) ver ene Juul bij een nieuwe jaars toespraak
  dat Nederland TE VOL was en dat daarom mensen
  moesten emigreren.
  Nu wordt verteld dat NL. een imigratie land is.
  13 miljoen was te vol , 17,5 imiljoen er er kan nog meer bij.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s