De Palestijnse cultuur van de verheerlijking van de dood

Screenshot_45

(Door: Dr. Manfred Gerstenfeld – Vertaling: E.J. Bron)

De Palestijnse samenleving is doordrongen met een cultuur van de verheerlijking van de dood. Een heel belangrijk element is het idee dat het niet alleen nobel is om te sterven voor de vernietiging van Israël, maar de wens van Allah. Deze cultuur van doodsverheerlijking komt op talrijke manieren tot uiting. Eentje daarvan is in de originele charta van Hamas te vinden. Daar wordt in een alinea gezegd dat Hamas zich er op verheugt Allah´s beloftes uit te voeren, hoe lang dit ook mag duren. “DE profeet, gebed en vrede zij met hem, zei: ´Die tijd zal niet komen, totdat de moslims de Joden zullen bestrijden (en doden); totdat de Joden zich achter rotsen en bomen verstoppen, die zullen roepen: Oh moslim! Er verstopt zich een Jood achter me, kom en dood hem!”

De door Fatah gecontroleerde Palestijnse Autoriteit (PA) drukt haar waardering van het doden van Israëli´s via de betaling van pensioenen aan moordenaars uit. Wanneer zij als resultaat van hun terreuraanslag sterven, krijgen de families de betalingen. Ook de Palestijnse Autoriteit verheerlijkt de moordenaars door instellingen en straten naar hen te benoemen. Een terroriste, aan wie op deze wijze herinnerd wordt, is Dalal Mughrabi, die in 1978 deelnam aan het bloedbad tijdens de Kustwegaanslag, waarbij 38 Israëli´s, waaronder 13 kinderen, werden vermoord.

Een vals argument luidt dat deze verheerlijking van de dood op grond van de zware omstandigheden voor de Palestijnen karakteristiek is. Desondanks bestaat er in de islam over het algemeen een vooraanstaande stroming die de dood verheerlijkt. In 2018 waren de vier dodelijkste terreurorganisaties van de wereld verantwoordelijk voor 58% van alle dodelijke terreurslachtoffers in de wereld. Het zijn allemaal islamitische bewegingen: de Taliban, de Islamitische Staat (ISIS), het Khorasan-verband van de Islamitische Staat en Boko Haram.

De ondersteuning voor islamitisch terrorisme – alles andere dan marginaal – is op veel plaatsen in de islamitische wereld te vinden. Zelfs in een zogenaamd gematigd land als Jordanië is sprake van erkenning en belangrijke ondersteuning voor zulke moordenaars. Op 18 november 2014 vermoordden twee islamitische terroristen uit Oost-Jeruzalem vier mensen in een synagoge in Jeruzalem en een heldhaftige Israëlisch-Druzische politieagent. De terroristen werden gedood. De volgende dag hielden Jordaanse parlementariërs een minuut stilte voor de moordenaars en lazen verzen uit de koran – “om hun reine zielen en de zielen van alle martelaars in de Arabische en islamitische naties te verheerlijken.” De Jordaanse Minister-president Abdallah Ensour stuurde de families van de terroristen een condoleancebrief, waarin stond: “Ik bid Allah hen met genade te omhullen en jullie geduld, troost en herstel van jullie verdriet te geven…”

Het is belangrijk om te begrijpen dat deze doodscultus niet alleen maar iets is van de heersende overheid. Ze wordt ook door de gewone mensen ondersteund. Verschillende Palestijnse moeders hebben er hun vreugde over tot uitdrukking gebracht dat hun zonen stierven, toen zij een Jood doodden of dat probeerden te doen. In 2019 prees de moeder van een Palestijnse terrorist, die tijdens zijn aanslag werd gedood, hoe haar zoon met zijn mes zwaaide toen hij de politieagent aanviel. Ze verklaarde dat hij slager was. Daarna zong ze: “Mohammed Ali was een moedige man, oh speciale strijders met messen… jullie zijn de trots van de islam…”

Deze daders, die stierven bij deze terreuraanslagen, worden als martelaars beschouwd. Itamar Marcus en Nan Jacques Zilberdik van “Palestinian Media Watch” noemen dat de officiële krant van de Palestijnse Autoriteit, “Al-Hayat al-Jadida”, van 2 oktober 2018 schrijft dat volgens het islamitische geloof een martelaar in het paradijs trouwt met 72 maagden met donkere ogen. Zij verklaren dat dit theologisch aspect van de doodscultus niet geïgnoreerd zou moeten worden. Tijdens de Tweede Intifada berichtte de Palestijnse Autoriteit dat kinderen het Shahid (martelaar)-spel speelden en er ruzie over maakten wie de beste rol krijgt en sterft als martelaar: “Een 7-jarig meisje zei tegen haar vriendinnen: ´Laten we het shahid-spel spelen!´ De kinderen maken er ruzie over wie de shahid speelt. Fa´iz, zes jaar oud, zei: ´Jij was gisteren de shahid, nu ben ik aan de beurt! Ik ben jonger dan jij. Ik zal diegene zijn die sterft!´”

De Israëlisch-Amerikaanse psychiater Daphne Burdman zei dat zowel de Palestijnse Autoriteit als Hamas de kinderen ertoe aanmoedigt om hun deelname aan terreuracties, waarbij ze hun leven riskeren, positief te zien. Ze vervolgt: “Deze massa-indoctrinatie van kinderen is gebaseerd op een zorgvuldig geplande campagne, die steunt op culturele overtuigingen en diep zittende psychologische mechanismen. De ophitsing gebruikt een multi-modale methodiek, predikt Palestijns nationalisme, martelaarschap en benadrukt onder Hamas de wereldwijde hegemonie van de sharia. De campagne gebruikt de media, scholen en de straat evenals religieuze persoonlijkheden.”

Burdman voegt er aan toe: “De indoctrinatie in de Palestijnse gebieden bestaat uit veel meer dan schoolboeken en televisiebronnen; ze omvat algemene maatschappelijke elementen zoals kranten, ouders, leraren, onderwijsmethodes met aanmoediging en lof voor goed gedrag evenals heftige afkeuring voor minder betrokken scholieren.” Ze sluit af: “Zelfs wanneer het geweld tussen de Palestijnen en de Israëli´s ten einde komt, zal de geestestoestand van de Palestijnse kinderen niet vanzelf veranderen. Als hen geleerd werd dat zelfmoordaanslagen de deuren van het paradijs voor henzelf en hun families openen, is er veel meer nodig om het gif te verwijderen”. Burdman zei dat het vanuit professionele ervaring twijfelachtig is of een opheffing van de martelaarschapindoctrinatie “überhaupt succesvol kan zijn en zo ja, dan zal dit een langdurig en complex proces zijn.”

Uit bovenstaande kan een serie conclusies getrokken worden. Eentje luidt dat het creëren van een Palestijnse staat de verheerlijking van het doodsethos niet uit de weg zal ruimen. Een dusdanig diep doordrongen cultuur zal zichzelf niet zo snel veranderen. Als je een stap verder gaat, kun je tot de conclusie komen dat diegenen die werven voor een tweestaten-oplossing – om maar helemaal te zwijgen van een éénstaat-oplossing – reclame maken voor een idee dat diegenen zal ondersteunen die vervuld zijn van de cultuur van de verheerlijking van de dood.

Dat is een zware beschuldiging tegenover Israëlisch links, evenals tegenover de Europese Unie en anderen die de tweestaten-oplossing propageren. De Europese Unie geeft geld aan delen van de leiders van de verheerlijking van de cultuur van de dood – de Palestijnse Autoriteit.

Toen hij president van de Verenigde Staten was, heeft Barack Obama in het Midden-Oosten een groot aantal kwaadaardige onderhandelingen ondernomen. Eentje daarvan was de extreme druk op de Israëlische Minister-president Benjamin Netanyahu om een tweestaten-oplossing te ondersteunen. Gelukkig is de laatste sindsdien van dit standpunt afgestapt.

Je zou je kunnen afvragen of diegenen die de tweestaten-oplossing propageren tot een bepaalde hoogte conform lopen met de belangen van diegenen die de doodsverheerlijking in de praktijk brengen. Dat is zelfs nog sterker het geval bij diegenen die enerzijds Israël bekritiseren, anderzijds echter de ogen sluiten voor de Palestijnse doodscultuur.

De Israëlische regering zou in het lopende internationale debat over het Palestijns-Israëlisch conflict vaak informatie over de Palestijnse verheerlijking van de doodscultuur moeten doorgeven.

Bron:
https://heplev.wordpress.com
Door: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Religie van de vrede", antisemitisme, Arabische wereld, Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, demoniseren, Desinformatie, EUSSR, Fatah, gezond realisme, Hamas, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Moslims, nieuw fascisme, onwetendheid, propaganda, Rotzakken, Salafisten, Taqiyya, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

6 reacties op De Palestijnse cultuur van de verheerlijking van de dood

 1. verwardeman zegt:

  Ze hebben een grote bek dat ze de dood verheerlijken , maar als ze verslagen worden
  vluchten ze weg en verstoppen zich , wat een helden !
  Waarom melden ze zich niet vrijwillig voor de doodstraf , als ze als martelaar voor hun
  geloofje sterven krijgen ze van allahoer akhbar toch 70 maagden , NOU DAN !
  Nee , het is laf stinktuig dat ongewapende mensen aanvalt / vermoord , en dat bij
  voorkeur met hordes daar ze aleen geen flikker voorstellen.
  Bovendien , waarom die bivakmutsen op die rotkoppen als je toch wilt sterven ?
  Vies laf typhusvolk met je KUT ISSLAM , FIK IN DE HEL !

  Geliked door 1 persoon

 2. Bob zegt:

  Daarom is een hoograngige PLO moordenaar indirect in
  de regering gehaald aloekkaag.
  De moordpartijen zijn hier nog op laag pitje gezet.
  Frankrijk steunt de Hezbolla door de niet te vervolgen als
  officiele regerings beleid.(lees Brabosh van 4-8-2020)

  Like

 3. Julia zegt:

  Mede gesubsidieerd door de Staat der Nederlanden en vol smerige racisten die hier achter staan lees de reactie van o.a. Van Doorn zitting hebbende in de Haagse Gemeenteraad. Waarom niet direct vanwege racisme opgepakt en voor de rechter de enige reden die ik kan bedenken is de steun van overheid en corrupte rechtsstaat en nog erger mevrouw Kaag de Palestijn lover die klink klaar achter de Islam en Palestijnen staat. Ben tijdens een bezoek van haar ook het dragen van haar hoofddoekje niet vergeten. Kortom lafheid viert hoogtij in de kringen van Den Haag en bij heel veel linkse burgemeesters. Het is werkelijk zum kotzen en er zelfs eigen volk er vet voor laten betalen om deze terroristen te steunen.

  Geliked door 1 persoon

 4. ronjaspers zegt:

  Dit is de islamitische cultuur,niks meer en niks minder.De christenen en de niet moslims moeten ook afgeslacht worden.Er bestaat geen gematigde islam,of radiale islam of islamisme,dat is een belediging naar de islam (erdogan) islam is islam.Ik ben al 42 jaar bevriend met een turkse moslim hij is verhollandst en doet niets aan de islam.

  Like

 5. Pingback: Duitsland – de vele bondgenoten van het antisemitisme | E.J. Bron

 6. Republikein zegt:

  Spijkers van van Leeuwen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s