Met volle kracht vooruit richting “de tweede golf”: Franse gemeenten leggen maskerplicht op straat op

Screenshot_47

(Vertaling: E.J. Bron)

Ook Frankrijk bereidt zichzelf en haar burgers innerlijk voor op de komende “tweede” coronagolf. In nog eens 69 gemeenten van het noordwestelijke departement Mayenne moeten sinds maandag ook mondmaskers op straat gedragen worden. De prefectuur deelde ongeveer 650.000 mondmaskers uit.

Duits - Zuerst

Wegens zogenaamd stijgende besmettingscijfers had de Franse regering de plaatselijke autoriteiten onlangs meer speelruimte bij de maskerplicht gegeven. Ook in de kustplaats Nice moet nu op bij toeristen geliefde plekken een mondmasker gedragen worden. Bij overtreding dreigt een boete van € 35,-

Ook de prefectuur van Lille in het noorden van het land kondigde een mondmaskerplicht voor de stad aan, bijvoorbeeld in de voetgangerszone. Ook op parkeerplaatsen bij winkelcentra of in parkeergarages is het mondmasker vanaf nu verplicht.

De maskerplicht gold in Frankrijk tot nu toe eigenlijk alleen maar in gesloten ruimtes met veel mensen, bijvoorbeeld in winkels, restaurants en overheidsinstellingen. Ook in het openbaar vervoer geldt de maskerplicht. Enkele steden – bijvoorbeeld in Bretagne – hadden zelf al een maskerplicht in de openlucht ingevoerd. Als je de autoriteiten mag geloven, neemt ook in Frankrijk het aantal nieuwe besmettingen met corona weer toe.

Bron:
https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", belangenverstrengeling, Frankrijk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op Met volle kracht vooruit richting “de tweede golf”: Franse gemeenten leggen maskerplicht op straat op

 1. Bas zegt:

  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5171033/frankrijk-zorgpersoneel-salarisverhoging-historisch-vakbonden

  Frans zorgpersoneel krijgt ‘historische’ salarisverhoging

  Na weken van onderhandelingen zijn de Franse vakbonden en regering eruit: er komt een ‘historische’ salarisverhoging voor zorgpersoneel in het land. Gemiddeld krijgt iedere medewerker straks elke maand 183 euro extra bijgeschreven.

  Like

 2. Tistochwat zegt:

  Plicht, drang, dwang…

  Geliked door 2 people

 3. Bas zegt:

  Man in wasserette vroeg om een masker te dragen…..

  Like

 4. loNe zegt:

  telegraaf : specialisten zijn verbijstred
  hoe zoveel spelers besmet zijn’

  test dan niet voor restmateriaal , klungels ,
  denkend dat het dat oh zo gevaarlijke ‘virus’ is

  Like

 5. loNe zegt:

  ..’t is moeilijk om je gezonde verstand te bewaren
  wanneer idereen [en de zgn specialisten voorop]
  ‘wetenschappelijk’ behekst zijn
  door iets wat nooit een virus was

  [maar gewoon een rebranding van een simpele griep]

  Geliked door 1 persoon

 6. Harrie Vaes zegt:

  Wat verlangen ze toch allemaal naar die tweede corona golf die maar niet wil komen.
  Hopen hopen hopen dat die tweede golf er toch maar weer snel komt om maar niet af te gaan.
  Helaas…..voor die hopers op de tweede corona golf…….die komt er niet. Een griepgolf komt maar …eens….in het jaar…..zo ook deze corona griepgolf.

  Geliked door 1 persoon

 7. Julia zegt:

  Ongelooflijk de geldbeluste elitaire machtswellustelingen sturen bewust aan op een tweede lockdown.De dictatuur zoals verplichte niet goedgekeurde muilkorven die voor de gezondheid en weerstand van velen grote gevolgen hebben, nog meer ontnemen van vrijheden en summiere sociale contacten en door het staatsterreur is de massa onder ons economisch totaal ten gronde gericht, geen banen, een tsunami aan faillissementen in alle sectoren, en europabreed miljoenen werklozen er bij. Dit weegt niet op tegen het zogenoemde covid 19 virus die helaas slachtoffers heeft geëist maar een ieder weet dat door elke hardnekkige griepvirus voorgaande jaren ook duizenden mensen het slachtoffer van zijn geworden. Dan blijf ik mij toch wel verwonderen dat er zoveel onderdanige Nederlanders niet beseffen dat zij zichzelf en anderen absoluut niet beschermen tegen het virus met het dragen van niet goedgekeurde en het verkeerd gebruik van de muilkorven en het puur schijnveiligheid is maar het gaat om onderdrukking en zich vooral te gedragen wat het staatsterreur hen voorschrijft. We zullen nog voor 2021 meemaken wat dit zowel desastreuze economische en maatschappelijke gevolgen heeft waar de massa onderdanen zich zonder enig verzet aan overleveren. Over Frankrijk kan ik mij niet druk maken omdat zij het grootste deel van de miljardensteun die mede is bijgedragen door acteur Rutte ontvangen en al jaren aan de bedelstaf bij de EU hangen maar zich überhaupt niet houden aan de voorwaarden van die mislukte EU namelijk hervorming en staatsschulden in te lossen. In ieder geval kan ik het woord corona niet meer horen en zeer zeker ook niet dat gezeik over racisme maar maak ik mij grote zorgen welke ellende door de waanzin van de elitaire machtswellustelingen ons te wachten staat. Nu nog vrolijk allen, lekker thuiswerken, op de e bike en fiets, lekker genieten op overvolle campings en parken, strikte regels bij uit eten of een borrel in de horeca, bij mooi weer en hitte helaas afgesloten wegen naar de stranden en water en dan stellen dat het nu allemaal zo gezellig is terwijl de massa tot op vorig jaar nog graag op de Turkse en Spaanse stranden wilden genieten. Ook Nederland gaat straks voor een tweede lockdown volgens afspraak zoals gesteld in de Agenda 21/30 NWO. Kortom we spreken elkaar het najaar wel weer verder hoe men de aangescherpte dictatuur dan nog ervaart.

  Geliked door 1 persoon

 8. guusvelraeds zegt:

  Hoe een pandemie een plandemie werd.

  De criteria van pandemie werden veranderd van dodenpercentage naar besmettingspercentage.

  Vanaf nu is elke verkoudheid en griep een pandemie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s