Afbraak van de democratie

Screenshot_69

(Door: Käthie Schene)

Met nog een half jaar te regeren in zijn derde ambtstermijn, maakt Rutte de balans op. Een ding waar Rutte zich al jaren aan stoort is de rol van de Eerste Kamer. Hij is klaar met de situatie dat ieder kabinet halverwege de rit de meerderheid kan verliezen in de Eerste Kamer en met oppositiepartijen moet onderhandelen om nieuwe plannen erdoor te krijgen.

Terwijl alle aandacht is gericht op de spoedwet, heeft Rutte (VVD) een dag voor zijn vertrek naar de Europese top, samen met minister Kajsa Ollongren (D66), een wetsvoorstel ingediend. Zij willen dat de Grondwet wordt aangepast met als doel de Eerste Kamer op afstand te zetten. Rutte deed altijd wat luchtig over het ontbreken van een meerderheid in de Eerste Kamer. Als het zich voordeed viel er volgens hem altijd wel een mouw aan te passen. Nu hadden de coalities Rutte-I en Rutte-II vanaf het begin al geen meerderheid in de Eerste Kamer. Rutte-III verloor halverwege de rit de meerderheid. Toch wil het kabinet dit in de toekomst voorkomen. Volgens Rutte en Ollongren is er te veel nadruk komen te liggen op het politieke karakter van de Eerste Kamer.

Maar waar het in feite op neerkomt, is dat de oplossing wordt gezocht in het nog meer afpakken van de invloed van de kiezers. Nu kan de kiezer nog elke vier jaar stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen om zo indirect mee te beslissen over de samenstelling van een nieuwe Eerste Kamer. Het kabinet wil nu minder directe koppeling aan de verkiezingsuitslag en wil hiermee een vertraging inbouwen.

Het voorstel is dat de Eerste Kamer elke zes jaar wordt vervangen, in twee fasen, na drie jaar de eerste helft van de senatoren en na drie jaar de andere helft. Dit was ook de situatie tot 1983. Abrupte veranderingen met een Senaat waar bijvoorbeeld het Forum voor Democratie in één klap de grootste wordt, zijn dan niet meer mogelijk. Geleidelijke verandering wordt de norm. Door de senatoren van de Eerste kamer een termijn van zes jaar te geven, hoopt het kabinet op een meer zuivere rolverdeling tussen Eerste en Tweede Kamer. Die is ongetwijfeld gediend met meer afstand. En zo worden wij als kiezers nog meer op afstand wordt gezet.

Bronnen:
www.facebook.com

www.trouw.nl

h/t “Ben”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Bananenmonarchie Nederland, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, democratie, dictatuur, Hypocrisie, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, machtswellust, nieuw fascisme, Rotzakken, Rutte, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

28 reacties op Afbraak van de democratie

 1. Pingback: Afbraak van de democratie! | eunmask

 2. bozeoudeman zegt:

  Lang leve de dictatuur van Hare Hoogheid Ollogren en haar vriendjes!

  Geliked door 5 people

  • D.vd Pol zegt:

   Gaan er nu dan eindelijk alarmbellen af bij de schaapjes? De grote boze wolf is daar! Wake up! NWO in progresssss!
   Die rutjeprutje toch met pic-je ollollokreng, of beginnen ze het benauwd te krijgen? Justice is on the way…..we hebben een prachtige 1e kamer voor jullie, zònder vertraging, in het verschiet.
   Meer weten?
   #wwg1wga
   #qanon
   Die lange Franse, die weet het wel!

   Like

 3. LUCIA zegt:

  Deze man heeft alleen giftige pijlen in zijn koker… geholpen door zelf-haar-holtes-lopen-voor-haar- weg..ONonding

  Geliked door 4 people

 4. koplampkapot zegt:

  Met democratie hebben ze niet zo veel. Met burgers nog minder. Is al heel lang zo. De begrippen “democratie” en “burger” zult u in de grondwet dan ook niet vinden. In zoverre is dit niet veel meer dan een bevestiging van de status quo. De “D” in beider partijnamen doet dan ook wel vreemd aan.

  Geliked door 4 people

 5. karton zegt:

  “Rutte is klaar met dit en Rutte is klaar met dat”, het interesseert mij geen ene moer waar deze charlatan klaar mee is.
  IK BEN KLAAR MET RUTTE , al lange tijd; klaar met z’n leugens én bedrog.
  Opzouten met die jankbek !!

  Geliked door 10 people

 6. Hovawart zegt:

  Het spreekwoordelijke ‘bommetje’ dat de coalitiepartijen wel vaker onder het kabinet wenste te plaatsen, (de steun intrekken van akkoorden) heeft nog nooit, tijdens de era van Rutte’s achterkamertjespolitiek, geleid tot ernstige detonaties, ………maar kijk eens om je heen in eender welke winkelstraat in de Pays-Bah, bedrijventerrein en kantorenpark, dan is de economische schade van al die leegstand het veelvoudige van de schade dan door een gerichte vuurpijl in Beiroet………….(heeft de regering al miljarden steun toegezegd?, op de Belgische tv riep er een Libanees op om vooral GEEN geld te geven, omdat het toch nooit terecht komt waar het nodig is…..hoewel ons kabinet uitblinkt in het doneren aan terrorisme.)

  Geliked door 1 persoon

 7. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Laat ik beginnen met te zeggen dat ik allerminst een fan ben van Rutte, maar dat gezegd hebbende, de rol van de Eerste Kamer staat al veel langer ter discussie.
  Daarbij dien je je af te vragen; waar is de Eerste Kamer voor en wat hoort zij te doen.
  Wat ze horen te doen is nieuwe wetgeving toetsen aan de Grondwet, dat klinkt simpel maar dat is het niet, de Grondwet is meer dan een kladje papier met stelregels, het is een groot boekwerk waar tot in de puntjes wordt aangegeven wat wel en wat niet mag met daar tussenin een groot grijs gebied.
  Doordat de oppositie in de Tweede Kamer steeds vaker buitenspel wordt gezet en er niet serieus naar tegenwerpingen wordt geluisterd heeft men de Eerste Kamer misbruikt om politieke invloed af te dwingen.
  Dat is echter niet de taak van de Eerste Kamer en dat daar discussie over ontstaat is terecht.
  Wat ook in de gaten moet worden gehouden is de bedroevend lage opkomst bij de Provinciale Staten verkiezingen en of de uitkomst daardoor niet discutabel is geworden.
  Bij een opkomstpercentage van minder dan 50% kun je je afvragen of dat nog een afspiegeling van de samenleving is.

  Like

 8. klaas zegt:

  Geliked door 4 people

 9. verwardeman zegt:

  @karton
  LIKE ! LIKE ! LIKE !

  Like

 10. Julia zegt:

  Ik ben klaar met die ondemocratische dictator bitch Ollongren en haar walgelijke ondemocratische club D66 tijd om haar voor goed uit de zetel te verbannen alsmede de grootste huichelaar en volksverlakker Rutte. We kunnen maar één hoop hebben dat het volk wakker wordt en niet meer langer de leugens, bedrog en miljarden belastingverspilling aan bodemloze putten zoals migratie in de meer en meer doorgevoerde dictatuur en deze twee landverraders de komende verkiezingen totaal worden weggestemd dat zou de redding van onze samenleving en democratie zijn. Zij en niet te vergeten De Jonge zijn het meest gevaarlijke virus voor ons land en eigen bevolking. List, bedrog en dictatuur en volksverraad behoort niet binnen onze democratie.

  Geliked door 3 people

 11. Tistochwat zegt:

  Een ding waar Rutte zich al jaren aan stoort is de rol van de Eerste Kamer.

  En ik stoor me aan jou, Rutte! Je streken worden met de dag geniepiger.
  Waar haal je de arrogante lef vandaan om ons te bestelen, te vernederen en te onderdrukken?
  Wie denk je wel niet dat je bent? Je geniet ervan, hè, om ons leven bitter te maken.
  Daar krijg je vast een *piep* van.
  Alleen zieke geesten kwellen hun medemens.

  Ik hoop dat je binnenkort eindigt als een uitgekakte grauwe erwt.
  En mocht er een hel bestaan: brand dan maar lekker, zit je er voor eeuwig warmpjes bij.

  Rutte WIL!
  Ollongren WIL!

  Ik wil ook weleens wat!
  Vrijheid, rust en rechtvaardigheid, maar dat kun je wel vergeten in een communistische dictatuur.

  Geliked door 6 people

  • Julia zegt:

   Tistochwat Laten we inderdaad hopen dat deze dictators binnenkort worden uitgekotst. We wachten weer met spanning af wat die leugenaars en dictators de bevolking vanavond weer gaan opleggen uiteindelijk heeft o.a. schoenenreus De Jonge tijd genoeg gehad om tijdens het mooie woord reces ontspannen op zijn Franse camping na kunnen denken welk list en bedrog we nu weer gaan verkopen en de bevolking nog meer met leugens een rad voor ogen kunnen draaien en de nodige angst kunnen inboezemen. Elke gezond denkende Nederlander wil inderdaad onder de onrechtvaardige dictatuur uit, baan behouden, bedrijven vooral MKB, horecabedrijven, kermis ondernemers, etc. graag haar bedrijf weer economisch gezond maken i.p.v. massale faillissementen en ons hoogste goed namelijk de vrijheid terug en niet te vergeten de miljarden aan belastinggeld die rat Rutte na een toneelspel heeft weggeschonken ten goede laten komen voor betere gezondheids- en ouderenzorg en overige noodzakelijke zorg alsmede het opkrikken van ons onderwijs. Dit soort misselijkmakende dictators gun ik alles behalve wat goed is. De volgende elitaire waanzinnige idioot komt nu al weer met nieuwe onzin en stelt dat corona ellende (waar zij uiteraard zelf schuldig aan zijn) terugkomt als we de klimaatverandering niet stoppen. Knettergek. Die elitaire ellende Bilderberg, Gates, Soros en de rest van het elitaire tuig stoppen niet met de waanzin en leugens rondom corona die de miljardenindustrie moet spekken totdat de Agenda 21/30 NWO is voltooid met meer en meer waanzin te verkopen om de wereld naar hun hand te zetten met o.a. dictatuur, verplichte gif vaccins, testen die de hersenen beschadigen en totale sociale controle. Hoogste tijd dat er ergens een hogere hand is die deze deze waanzin zwaar zal bestraffen.

   Geliked door 3 people

   • Tistochwat zegt:

    Julia 6 augustus 2020 om 17:39

    Het komt nooit meer goed, Julia.
    Ik heb altijd al een beeld voor ogen gehad, en een merkwaardig voorgevoel, van wat er op dit moment gebeurt.
    Ik wíst gewoon dat er tijdens mijn bestaan iets heel verschrikkelijks zou gebeuren.
    Misschien vinden jullie me totaal geschift, maar ik kan mijn ‘inzichten’ niet opzijzetten.

    Geliked door 2 people

  • koddebeier zegt:

   Oprotten met dat zooitje !

   Geliked door 1 persoon

 12. Bennie zegt:

  Ollongren en Kaag, D666 bitches die de democratie verder om zeep helpen.

  Geliked door 1 persoon

 13. Hovawart zegt:

  Waar Rutte nog wel eens slaafs wil verdwalen in het linkse EU-sadomasochisme, daar hanteert de in het zwart latex gehulde buitenlandse meesteres Kasja het Oranje-zweepje met verve…….
  and He’s Loving Every Minute of It!

  Geliked door 1 persoon

 14. P. Puk zegt:

  Marx Rutte zit vuistdiep in de Vrijmetselarji en muts Ollongren wordt bijgepraat bij de Bilderbergs.
  Het zal je regering maar zijn!

  Like

 15. oprechtegeus zegt:

  Wat Rutte en Olongren willen is een contradictio in terminis: een democratie zonder die lastige bevolking. Daar hebben we een naam voor: dictatuur. Het volk heeft nu ook al bitter weinig te zeggen. Nederland wordt voor het grootste deel bestuurd door carrièrepolitici. Niet het volk telt, maar hoe kan ik de politiek als opstap gebruiken om zo hoog mogelijk te stijgen op de maatschappelijke ladder. Het eenmaal per vier jaar een hokje rood maken is het enige dat het volk nog rest. De enigen die de regering werkelijk sturen zijn de lobbyisten namens grote bedrijven, en de machtswellustelingen in Brussel. Alles, maar dan ook alles wordt uit de kast gehaald om deze regeringskliek op het pluche te houden. Geen enkele leugen wordt geschuwd om het klootjesvolk in bedwang te houden. De virusuitbraak komt voor hen als een godsgeschenk. Het volk kan met allerlei onzinnige maatregelen onder de duim worden gehouden; sommige van die nuttige idioten schreeuwen zelfs om het hardst om maatregelen tegen henzelf. Willen Rutte en zijn trawanten het nog mooier hebben?

  Geliked door 3 people

 16. Peter zegt:

  Zou die uilenbal wel weten dat de bevolking zijn salaris ophoest? trekt een grote broek aan ,sluit partijen die er zijn voor de Nederlandse bevolking op voorhand uit, we hebben nog een half jaar,met een beetje goede wil ,zijn we binnen no-time van deze praatjesmaker af ,en Brussel natuurlijk .

  Like

 17. N.E. Derlander zegt:

  Wat werd en wordt er bij de Bilderbergconferenties allemaal door kennelijk geselecteerde politici van PvdA, VVD, D66, CDA en GroenLinks besproken? En welke kant gaan het Nederlandse volk, democratisch gezien, al sinds mensenheugenis op? Welke rol hebben deze politici daarin gespeeld?

  Like

 18. Bob zegt:

  De democratie bestaat eruit dat ik eens in de 4 jaar een
  rood kleurpotlood krijg en daarmee een vak mag rood kleuren.
  Daarna telt mijn stem niet meer mee en wordt het biljet bij nood
  als wc papier gebruikt.
  Ik hen scheit aan julie.

  Like

 19. ronjaspers zegt:

  Dit zijn 2 bilderberg ratten,ollongkreng is heel close met beatrix van amsberg en beatrix is decennialang voorzitster geweest van de nazi bilderberg groep.Medeoprichter van de bilderberg groep was nazi/sser nepprins bernhard.

  Geliked door 3 people

  • Julia zegt:

   ronjaspers. Als men in het verleden duikt deugen veel van die Oranjes niet. Flink miljoenen uitkeringen ontvangen maar ondertussen worden we genaaid met het al jaren toneelspel van de Oranjes foto’tje bij gratie Gods tijdens hun betaalde vakanties met tal van beveiliging op kosten van de belastingbetalers, de show rondom Prinsjesdag en zogenoemd Koniginnedag/ Koningsdag is het volksspel waar het volk mee wordt zoet gehouden. Ondertussen vangen we niet terechte subsidies, varen rond in bootjes waarvan de Draak van Beatrix dp kosten van de belastingbetaler worden onderhouden en ga zo maar door. Dan nog een corrupte Rutte die nimmer prijs geeft wat dit theater ons daadwerkelijk kost (mogen wij dat als belastingbetaler dit even gepubliceerd zien) vervolgens de enorme studiebijdrage van a.u.b. 1 miljoen euro per jaar als mevrouw de kroonprinses 18 jaar wordt. Vele familieleden van het Oranje doen actief mee aan op zijn net gezegd belastingontwijking, het Pieter zoontje dat de burgers leeg trekt met huisjes melken en de voorkeur krijgt ondanks de zogenoemde strenge stikstof maatregelen zonder meer verder kon gaan met zijn hobby in Zandvoort. Koningshuizen??? zie nu ook het voorbeeld van hun bevriend Koningshuis in Spanje. Kortom Koningshuizen zijn door alle tijden neen al uitnemers geweest .

   Geliked door 2 people

   • karton zegt:

    @ Julia.
    Als er iemand uit ’t zg. oranjehuis goed was in naaien dan was ’t Bernhard wel.!
    Deze vent trok naaiend de wereld over.
    In Spanje ? Precies hetzelfde, ook in België, Zweden naaien de “koningen” zich een slag in de rondte.
    Koningen bestaan alleen voor de fok !! Als dat zootje in een, door óns betaalde, auto voorbij zoeft, dan staan er nog altijd van die waanzinnige piepeltjes met vlaggetjes langs de weg te zwaaien en te roepen : “Daar zijn de appeltjes van oranje weer”!. Dat riepen Bernhard’s maîtresses ook steeds als hij weer eens langskwam.

    Geliked door 3 people

 20. BigLJohn zegt:

  Rutte dendert maar door gelijk de trein van Erdogan. Het eindstation voor Rutte is dictatuur, als alles naar zijn hand gezet is. Het liefst VOOR de verkiezingen van 2021, die ook nog eens een jaar uitgesteld kunnen gaan worden. En ik zeg het nog maar eens; wat valt er nog te kiezen in 2021 met die stembusfraude en het verwachten bashen van de PVV en het FVD.

  Geliked door 2 people

 21. Joost zegt:

  Het zal eens niet zo zijn dat die pekelteef van een Ollongren hier niet bij betrokken is. De moord op ons referendum is haar kennelijk goed bevallen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s