EU is financieel onhoudbaar nu de ‘zuinige vier’ structureel in de minderheid zijn

Screenshot_74

(Door: Sid Lukkassen)

De EU bereikte een akkoord over het Corona Herstelfonds. 750 miljard euro wordt rondgepompt: België krijgt daarvan 1,6 procent en Nederland ook zoiets. Wel ontvangt Nederland kortingen op de jaarlijkse EU-afdracht, maar bestudeer de onderliggende transformatie. Een virusuitbraak vindt wereldwijd, plaats maar trekt dan weer voorbij, terwijl de EU hier een stelselmatige verandering doorvoert van de financiële structuur.

De EU werkt namelijk naar ‘eigen middelen’ en wordt zo minder afhankelijk van de lidstaten. Ook leent de EU van kapitaalmarkten: feitelijk een schending van artikelen 310 en 311 van de EU. ‘Somebody stop me’, redeneren de eurocraten, wat niet zal gebeuren. De conservatievere lidstaten, dikwijls in Centraal- en Oost-Europa, zijn immers nog altijd netto ontvangers, dus hun verzet is gecontroleerde oppositie.

Lees verder>>>
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, EUSSR. Bookmark de permalink .

5 reacties op EU is financieel onhoudbaar nu de ‘zuinige vier’ structureel in de minderheid zijn

 1. karton zegt:

  Enige oplossing : NEXIT NEXIT NEXIT en wel z.s.m. !!!!!!!!!

  Geliked door 2 people

 2. Hovawart zegt:

  Het dwangbeleid van de EU draagt niets bij aan enige economische en maatschappelijke haalbaarheid of maakbaarheid zo u wilt, het beloofde succes van één Europese heilstaat is als een losgeslagen lawine van tegenslag, kaalslag en migratie….enkel keihard voorgelogen en bestolen worden, een metafoor voor het ‘Nieuwe Normaal”.

  Geliked door 1 persoon

  • Jules Vismale zegt:

   De EU is in feite helemaal niet bezig om geld eerlijk te verdelen onder de lidstaten en ooit zag ik in een oud krantenstripje van Donald Duck uit de jaren ’30/40 dat zijn neefjes Kwik, Kwek en Kwak hun verjaardag gingen vieren (waarbij ze nette kleren aan hadden en hoedjes en feestmutsen op hadden, en op ijs getrakteerd zouden worden als er kinderen op bezoek kwamen die zij voor hun feest hadden uitgenodigd.
   Omdat er alleen niemand kwam opdagen ging Donald er van uit dat die kinderen dus niet wilden langskomen en wilden de neefjes dolgraag al het ijs opeten dat met de bezoekers had moeten worden verdeeld. Toen trof Donald opeens in de oude kleren van zijn neefjes de uitnodigingen aan die naar de kinderen hadden moeten worden toegestuurd en dus snapte hij meteen dat Kwik, Kwek en Kwak de kinderen feitelijk opzettelijk NIET hadden uitgenodigd omdat ze al dat ijs voor zichzelf wilden hebben en dus niet wilden delen met de kinderen!
   Kortom: de neefjes waren dus ontzettend egoïstisch en hebzuchtig en als ze veel slimmer waren geweest dan hadden ze juist , als de kinderen wel waren uitgenodigd, zowel cadeau’s en ijs gehad maar nou alleen maar een zeer boze en zwaar bedrogen Oom Donald!
   En de EU lijkt zich precies te gedragen als Kwik, Kwek en Kwak daar zij lang niet altijd alles gezamenlijk willen delen als het om geld gaat en het grootste deel gewoon zelf willen houden, iets wat helaas niet door iedereen wordt gepikt!

   Like

 3. Peter zegt:

  3 jaar heeft men hier al aan gewerkt,en nu gaat het de deur uit als Corona hulp .
  De grootste beroving aller tijden ,en iedereen kijkt er naar ,en moppert ,maar de daders hadden allang opgepakt,en opgesloten moeten zijn

  Geliked door 4 people

 4. koddebeier zegt:

  NEXIT NU !!!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s